Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PIESKI SA JUŻ NA MIEJSCU!!!! WSZYSTKO PRZEBIEGŁO DOBRZE I SA JUŻ W DOMKACH!!!
Ja też chciałam wam podziekować:
Kasi(Murka) za zabranie, opieke, przygotowanie, odpicowanie piesków:Rose: :Rose:

Reno2001-za taka daleka podróż, chęc pomocy, w każdej chwili można na ciebie liczyć :Rose: :Rose:
Wszystkim, którzy brali udział w ratowaniu, przygotowaniu, nawet organizowaniu, wetce za opiekę, wszystkim tu obecnym :Rose: :Rose:

• Replies 946
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PIESKI SA JUŻ NA MIEJSCU!!!! WSZYSTKO PRZEBIEGŁO DOBRZE I SA JUŻ W DOMKACH!!!

Super :klacz: :multi: :klacz: Bardzo sie cieszymy :laola:

Prosimy o wiesci i zdjecia z nowych domkow :modla:

Posted

A teraz niespodzianka :multi: :multi::multi: FEE I GOLIATH zamieszkali w jednym domu :p Swieze zdjecia od Simone z Doberman Hilfe :p

ZOBACZCIE - normalnie miód na serce :loveu: :loveu::loveu:

Ale cudny domek :klacz:

Posted

To jeszcze nie jest dom docelowy, ale Simone pisze mi, że teraz po tym są zdecydowani aby do adopcji szły razem. One sie poprostu kochają i im bedzie dobrze jak beda we dwoje!

Posted

Mam wieści od Rubiego; u niego na razie wszystko dobrze. Spisuje się dobrze i grzecznie. miał spięcie z dobermanem pani , ale walka była bezkrwawa i skończyła się na zmianie hierarchii, teraz Rubi stoi wyżej, doberman uległ jego sile ;) reszta psów podporządkowała się od razu i Rubi nie atakuje, nwet nie próbuje. Na koty patrzy tylko i obserwuje, bez rzadnych złych zamiarów. Miał zrobione badania, ale czekam na łatwiejszy opis, bo medycznych słów nie rozumiem a nie mam medycznego słownika.
Zdjęć jeszcze nie dostałam, jak tylko otrzymam-zaraz wam przesle.

Posted

Rubi jak zwykle musi być na wierzchu :evil_lol:
A on jest już w domu docelowym czy w tymczasowym takie porządki urządza?

Melon i Czaruś już w schronisku w Mielcu, o 2.00 w nocy wyruszają w drogę do Łodzi.
Jak widać psiaki w pełni wyluzowane :cool3:

Posted

Melon i Czaruś juz w drodze do Niemiec. My zdjęc nie pstrykalismy, ale na miejscu zbiórki w Łodzi byli panowie z prasy (nie pytajcie jakiej, bo nie wiem, ale się dowiem :evil_lol:). Obfocili wszystkie psiaki i chca z tego zrobic większy artykuł (choc z założenia miała byc tylko krótka notka, jednak temat bardzo ich nakręcił i będą starali się zrobic większy rozgłos).
Więcej info jak dziewczyny dojadą jutro do domu.

Posted

Murka,
jak widac Melon i Czarus sie polubily :loveu: Super :multi:
To musial byc dla nichwielki stres ten powrot do schroniska, nie wiedzialy przeciez, ze to na chwilke.

Reno, wielkie dzieki za odebrania psow od Pana Wiesia :calus:
I przekazanie do dalszej drogi do nowych domow :p

Posted

Psiaki jadą, sa spokojne!
Podziekowania dla Pana Wiesia!Dla Reno, dla was wszystkich! jestescie wspaniałe!
A Rubi jest już u pani wetki, w domu stałym. ;)
W Niemczech już czekają na resztę piesków i osoby z Polski z kolacyjką ;)

Posted

Psiaki jadą, sa spokojne!

To najwazniejsza wiadomosc :multi: Dobrze, ze sa takie osoby jak Reno i dziewczyny z Lodzi, ktore nie boja sie wsiasc w auto i jechac kilkaset kilometrow z psami. Bo dla niektorych to jedyna szansa na dom.

Dziekuje Wszystkim, ktorzy pomagaja mieleckim psiakom :Rose:

Aisak, dzieki wielkie dla Ciebie, ze naprowadzilas DH na mieleckie schronisko :Rose:

Wyglada na to, ze wspolpraca bedzie sie rozwijac :kciuki:
Kierownik nie ma nic przeciwko, a kochana Reno z TZem zaoferowali transport :multi:

Posted

Psiaki już w Hamburgu, na 18 powinny być na miejscu ;)
Simona juz nie może sie doczekać!
Ulka18-nie ma za co;) Tak sie ciesze, że chociaż kilka psiaków może być bezpieczna. Oby tak dalej a nawet lepiej ;)

Posted

Cieszę się, że dotarły na miejsce - czekam na wieści jak tam na miejscu im sie powodzi - bardzo martwiłam się o Melona - strasznie był zestresowany jak przyjechał z powrotem do schroniska - byłam tam razem z Murka i jej mężem - mam nadzieję, że wszystko jest z nim ok, bo Czaruś to dzielny chłopaczek (mniej sie bał).

Posted

czy ten mix-dobka, który juz tak długo czeka w schronisku jeszcze tam jest?

mamy potencjalnych chętnych na zmiksowanego dobermana, który będzie strózem domu-musi miec dłuzsza siersc niz doberman w związku z tym.Pies na dwór ale nie do kojca ani na łancuch