Reno2001 Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 aisaK napisał(a):taki pinczer średni ;) Negocjacji ciąg dalszy ;) Ulka18-nie, jeszcze nie wiem, ma mi kierownik dac znać. I ile za dojazd i kastrację piesia. Reno2001-może wam Hania transporterek pożyczy? Oj, z moimi łódzkimi dziewczynami na bank będę rozmawiała, ale najpierw dogramy miejsce spotkania ;). Quote
Murka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Reno, czyli Ty przyjeżdżasz 8-ego jak rozumiem, nocujesz i wyjeżdżasz 9-tego o 4.00 z Mielca? :roll: Jak myślicie, czy dałoby radę przenocować w schronisku Rubiego? Trochę się obawiam, żeby czegoś nie złapał, ale będzie zaszczepiony no i może znajdzie się jakaś izolatka :roll: Quote
Reno2001 Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Mureczko, wszystko jest jeszcze na etapie dogrywania z Niemcami. Dążę by ten wyjazd z Mielca był 9. Tez juz myślałam, aby Rubiego gdzieś przenocowac w Mielcu, bo wyjazd będzie na pewno dośc wcześnie i nie ma sensu byscie z nim gnali po nocy. Cos sie na pewno wykombinuje. Quote
Justynna Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Kasiu, a jaki jest Rubi dla innych piesków - suczek?? Jakby co to można by go umieścić u mnie w przedsionku ewentualnie. Ja się już pogubiłam...a co z Melonem?? Zostaje u Kasi, tak? Quote
Murka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Z suczkami Rubi całkowicie OK, ale może być awantura np. przy misce. Rubi ma hopla na punkcie żarełka :cool3: Melon zostaje na razie u mnie, bo w chwili obecnej bierze jeszcze antybiotyk i nie może zostać odrobaczony i zaszczepiony. Quote
Ulka18 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Temat: Karma Od: "Profil1" [email protected] Data: Śr Lutego 6 2008, 8:52 pm To jest karma dostarczona przez Niemiecką fundację.Serdeczne dzięki. Quote
Reno2001 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Ale super, że karma juz doszła :multi::multi:. Jest teraz mały zapasik dla psiaczków. Quote
Ulka18 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Aisak, bardzo Cie prosze podaj dokladna nazwe fundacji, dalabym informacje ze zdjeciem na strone glowna schroniska. Quote
aisaK Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Alez proszę: to jest fundacja Dobermann-Nothilfe: http://www.dobermann-nothilfe.de/ Wysłałam tez kilka pytań od fundacji do kierownika, mam nadzieję, że odpisze ;) Fundacja pyta: na jak długo to wystarczy? Czy potrzebuje mleka odbudowywującego dla szczeniaków (takie może być zastepcze, jak matka nie karmi lub jak szczeniaki wyglądają słabo) i może latem uda się fundacji odwiedzić schronisko... Quote
dzodzo Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 ta karma to chyba spora pomoc dla mieleckiego schroniska-chociaz i tak kropla w morzu potrzeb pewnie -kurcze , znowu nie zawiedli, ktory to juz raz.....:multi: Quote
Ulka18 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='aisaK']Alez proszę: to jest fundacja Dobermann-Nothilfe: http://www.dobermann-nothilfe.de/ Informacja dodana na stronie glownej: http://www.mielec.bezdomne.com/ Serdecznie prosze o podziekowanie Fundacji za tak wielka pomoc :Rose: Licze, ze kierownik szybko odpisze nt. zapotrzebowan na karme i mleko. Quote
Murka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Rubi już zaszczepiony p.wściekliźnie (wg prośby jego przyszłej Pani reszta chorób będzie później). Dodatkowo zostały obejrzane jego uszy, bo coś tam się na nich zaczęło pojawiać niepokojącego i dostaliśmy mazidło do wyeliminowania ewentualnego grzybka (możliwe, że to po antybiotyku). Trochę dzisiejszych fotek: Quote
aisaK Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Kasia, dziekuje!!!, ty cuda z nim zrobilas!!!:multi:Piekny Rubi! DZIEKUJE!!! Ulka18 dziekuje, za wzmianke na stronie o fundacji, bardzo mio ich to zaskoczylo! Quote
Ulka18 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Murka, chyba podmieniliscie z TZem psa :crazyeye: Ja widzialam innego psa w schronisku, nie takiego scieszonego i przytytego... Aisak, podziekowania napisalam tez mailem. Od razu Pani odpisala, czy znam niemiecki....postaram sie odpisac, kiedys znalam niemiecki bardzo dobrze, ale lata nieuzywania zrobily swoje :oops: Quote
Reno2001 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Rubi faktycznie wygląda pięknie :loveu:. Pewnie jego przyszła pancia juz nie może się doczekac jego przyjazdu. Quote
Murka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Rubiemu jeszcze coś tam kostki widać, ale po takim przegłodzeniu to trudno wymagać, żeby od razu był całkowicie zaokrąglony. Myślę, że do czasu wyjazdu będzie już taki "akurat" ;) Jak widać na fotkach bardzo garnie się do ludzi. aisaK, Melonika będziemy za tydzień odrobaczać (zakupiłam już tabletki), bo w lecznicy ustaliliśmy, że antybiotyk można odstawić (będzie dostawał jeszcze lek przeciwzapalny). Czyli w sumie tak po 15 marca będzie mógł jechać :cool3: Quote
aisaK Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Super, Kasiu!! Rubiego "mama" nie uwierzyła, że to ten sam pies! Na prawde uczyniłas z niego psiaka! Tak, pani już nie może sie go doczekać! Ulka18-wiem ;) fundacja pisała,że pisałaś, byli mile zaskoczeni! A jak co-zawsze możesz mnie zapytać czy poprosić o pomoc w tłumaczeniu, służe pomocą... Quote
Ulka18 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Odpowiedz nt. karmy i mleka dla szczeniat : Temat: Re: Karma - pytania Od: "Profil1" <[email protected]> Data: Cz Lutego 7 2008, 7:59 pm [SIZE="3"]Wszystko co daje zdrowie szczeniakom jest u nas w potrzebie. Tej karmy powinno wystarczyć na jakieś 3 miesiące Aisak, nt. mieleckiego schroniska jest raport komisji z UM. Zapraszam na mielecki watek ogolny na pwp. Tam wkleilam tresc tego dokumentu. Quote
Murka Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Melon znalazł sobie idealną towarzyszkę do zabaw :evil_lol: Quote
Ulka18 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Melonik sie bawi tak beztrosko, normalnie jakby widzial :p Super ma kolezanke do zabawy :multi: Temat: adopcje Od: "Profil1" [email protected] Data: Wt Lutego 12 2008, 7:52 pm Do: "Agnieszka Matelowska" [email protected] Do fundacji debermana do Niemiec idą te pieski: suczka biała z ogródka, suczkaszorstkowłosa z 152, suczka pinczerowata 61 oraz biały pies nie pamiętam wybieguchoba 57 Quote
Murka Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Wszystkie psiaki "niemieckie" są już umieszczone w jednym boksie, oprócz tej z ogródka. Kierownik stwierdził, że tak będzie najbezpieczniej, żeby się potem nie pomylić :lol: Quote
Reno2001 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Bardzo dobrze. Ten kontenerek dla pinczerki to potrzebny bedzie raczej wiekszy, tak? Quote
Ulka18 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Murka, kierownik pisal o jakis kontenerkach, ktore byly u Ciebie, ale chyba juz odwiozlas je do schroniska ? Zmieszcza sie w nich te trzy maluchy : 2 biale i sznaucereczka? Jeżeli chodzi o transporterki to nie wiem czy się dobrze domyślam chodzi o pieski zabierane od nas i jednego od Kasi. Ja mam dwa transporterki u Kasi i jeden w schronisku. Mogę użyczyć na trzy moje małe pieski. Quote
Reno2001 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Byłoby super. Ja już porozsyłałam wici w sprawie dużego transportera dla pinczerki. Zastanawiam sie jeszcze nad tymi środkami uspokajającymi. Ja nie bardzo sie znam co mogę im (zwłaszcza ww pinczerce) podac. Hydroksyzyna, którą dawałam mojej Dotty w okresie sylwestrowym nie była specjalnie skuteczna, choc nie wiem czy przy silnym stresie(a takim na pewno będzie transport) jakikolwiek środek odpowiednio zadziała. Oczywiscie to ma byc coś w miarę łagodnego. Chodzi o lekkie stępienie zmysłów niż o uśpienie (wiem, ze to może nie byc do końca bezpieczne, zreszta byłby potrzebny chyba weterynarz). Poradzcie coś...PLISSSSSS Quote
Recommended Posts