Ulka18 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Usypiajaco dziala Sedalin, ale moja sucz po nim wymiotuje. Moze by Ciocia Jogi cos doradzila. Quote
Reno2001 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Z większym transporterem na razie mam problem, ale najwyżej kupię. I tak zbierałam sie do zakupienia. Wożę tyle psiaków, ze powinnam transporter miec :cool3:. Czy w taki na pinczerka wejdzie??? http://www.allegro.pl/item307720729_transporter_ferplast_atlas_car_80_warszawa.html Ona na zdjęciu to wyszła jak słusznych rozmiarów doberman :). Quote
terra Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 A nie byłaby wygodniejsza składana i trochę większa? http://www.allegro.pl/item310458977_super_klatka_dla_psa_dog_v_106x71x81_cm.html Quote
Reno2001 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Tylko, że to jest klatka a mnie zależy na transporterze, który ma ścianki i można odseparować psy siedzące razem w bagażniku. Klatka tego mi nie zapewni. To będzie zakup przyszłościowy a różne psy się trafiają. Quote
Ulka18 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Ta druga klatka jest rzeczywiscie wieksza i chyba poreczniejsza, mozna ja zlozyc i schowac za szafe. Na pewno tez sunia by do niej sie zmiescila. Nt. poprzedniej wersji kontenerka (tego plastikowego) napisalam do schroniska z prosba o sprawdzenie wymiarow na suni. Quote
terra Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Można taką klatkę przykryć pokrowcem lub jakimś innym materiałem i w ten sposób odgrodzić. U mnie to zdaje egzamin, ale decyzja należy d o Ciebie. Quote
Reno2001 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 No i problem sam się rozwiązał. Nie mogę kupić tak dużej klatki, bo nie wejdzie do mojego samochodu :shake: (pomimo, że to kombi :roll:) - właśnie wymierzyłam. Do Mielca jedziemy dużym vanem, ale muszę mieć klatkę czy transporter uniwersalny, pasujący do różych dla mnie dostępnych samochodów a przede wszystkim mojego prywatnego. Nie zawsze mogę te służbowe pożyczyć. Poza tym tak duża klatka czy transporter zajmie mi cały bagaznik nawet w tym vanie a w miejsce tylnych siedzeń nie wejdzie. Ja będę wiozła 5 psów w tym dużego Rubiego, więc jednak mam limit miejsca. Nie mam skąd pożyczyć busa. Szukam dalej... Quote
aisaK Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Ale wy tu kochane działacie! Aż wstyd, że wam nie pomagam... Rene chyba tez jedzie kombi. Skąd tu wziąśc transporterek? Quote
Reno2001 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 aisaK napisał(a):Ale wy tu kochane działacie! Aż wstyd, że wam nie pomagam... Rene chyba tez jedzie kombi. Skąd tu wziąśc transporterek? E tam, wstyd. Damy sobie świetnie radę ;). Ja już kombinuje różne ustawienia transporterów, co by je wszystkie upchnąć. Nie może mi sie przecież na miejscu okazać, że jakis pies się nie zmieści...:???:. A transporter jak pisałam wczesniej w ostateczności kupię. Te transportery, z którymi przyjechali w październiku Niemcy też nie były jakieś specjalnie wielkie a dobermany spokojnie sie pomieściły. Quote
Murka Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Ulka, ja miałam tylko jeden transporterek schroniskowy :roll: Dostałam w nim Majkę, bo Kierownik bał się ją wyciągać :evil_lol: Może Kierownik myślał, że dał nam też drugi na kota tego co zawieźliśmy do Zamościa; my wtedy przełożyliśmy kotucha do naszego transporterka. Transporterek po Majci wczoraj zawiozłam do schroniska, ale Justynna pożyczyła go jeszcze na przewóz Andzi. Z tego co mówiła, to go w końcu nie użyła, więc pewnie został w Mielcu. Quote
Justynna Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 tak, został w Mielcu. W sobotę go rodzice podwiozą, może być? Quote
Ulka18 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Justynko, grunt, zeby transporterek byl na poczatku marca w schronisku. Reno, na ktory transporterek sie zdecydowalas? Wobec tego w schronisku sa 2 transportery, nie wiem, ktore psiaki sie zmieszcza do nich, pewnie ten najmniejsze. Jak myslisz Murcia, Ty widzialas je oba i na kota i na Majke? Jesli trzeba, to ja kupie 3ci dla tego ialego pieska, on jest dosc grubiutki i wiekszy niz suczynki. Quote
Ulka18 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 To bylyby 3 transporterki ze schroniska (na te 3 mniejsze, nie wiem czy ten bialy piesek grubasek wejdzie :???: ) Temat: Re: adopcje do Niemiec - transporterki Od: "Profil1" <[email protected]> Data: Cz Lutego 14 2008, 7:21 pm Do: [email protected] Powinien się zmieścić. Przecież będzie leżał. Kasia była z transporterkiem, ale dała do przewozu Pudelki Justynie. Nie wiem kiedy wróci, powinien wrócic do czasu wyjazdu.Pożyczę trzy na małe psy tylko na krótko. Quote
Reno2001 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Aga, transporterki odeślę natychmiast w poniedziałek, więc 11 marca będa już w schronisku. To mogę obiecac Kierownikowi. Co do transportera dla pinczerki jeszcze myślę, ale chyba jednak kupię ten co podesłałam w linku z allegro. Ona powinna spokojnie sie zmieścic. Może salonów nie będzie, ale kilka godzin wytrzyma, krzywdy nie będzie miała a będzie bezpieczniejsze. Ja niestety muszę się kierowac gabarytami samochodu. To niestety powoduje pewnie ograniczenia. Ale damy radę...;) Quote
Ulka18 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Masz racje Reno. Kup ten transporter, sunia powinna sie zmiescic. Na pewno przyda sie w przyszlosci na inne wyjazdy. Aha, kierownik napisal, ze 3 psiaki spokojnie wejda do tych schroniskowych transporterkow. Szczegolnie chodzilo mi o tego bialego grubaska. Temat: Re: adopcje do Niemiec - transporterki Od: "Profil1" [email protected] Data: Cz Lutego 14 2008, 8:10 pm Wejdzie, bo w tym co ma Justyna, jechała pudelka od Kasi, a jest większa od białego. Quote
Reno2001 Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Dzis ostateczne mierzenie samochodów :cool3: i decyzja co zamawiamy. Nie ma co czekac, bo czas leci nieubłaganie. W sumie to dobrze, bo już niecierpliwie czekam na 8 marca :p. Prośba, by podpytac ciocię Jogi o ten specyfik na uspokojenie. Quote
Reno2001 Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Dzis nabylismy transporter o taki: http://www.allegro.pl/item313212783_marketzoo_ferplast_transporter_atlas_car_100_new.html Myślę, że młoda spokojnie wejdzie. Powiem więcej: będzie miała chyba więcej miejsca w tym transporterze niż Rubi w pozostałej części bagażnika:cool3:. Nabywając ten transporter otworzyłam sobie furtkę do wożenia psiaków swoim prywatnym samochodem :multi:. Quote
Ulka18 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Reno, potezny ten transporter :crazyeye: prawie jak buda dla srednio-wiekszego psiaka. To juz inwestycja na dluzszy czas i wiele, wiele psiakow :p Quote
Reno2001 Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Ulka18 napisał(a):Reno, potezny ten transporter :crazyeye: prawie jak buda dla srednio-wiekszego psiaka. To juz inwestycja na dluzszy czas i wiele, wiele psiakow :p Dokładnie taki miał być. I nie wiem jakim cudem, ale mieści się w moje kombi :crazyeye::multi::multi::multi:. Dokupiliśmy też przegrodę, dzięki której będą mogły w nim jechać osobno dwa mniejsze psiaki. Ja nie bardzo teraz chciałam wozic psy ze schronisk swoim prywatnym autem, bo ono ma 3 miesiące a ja już nie raz sprzątałam słuzbowe samochody po transportach psów. Jeszcze nie chciałam go chrzcić, bo wiem z autopsji, że tapicerkę baaardzo trudno się czyści. Ale teraz, kiedy mam ten transporter jestem już spokojna...:cool3:. No i mogę wozic w nim psy od jamników po dobermany. Ale się cieszę...:loveu: Quote
Murka Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Reno, kochana jesteś :loveu: My rozwiązaliśmy sprawę wożenia psiaków w ten sposób, że mamy do tego celu starego forda sierrę combi, którego nie opłaca się już sprzedawać ;) Quote
Ulka18 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Reno, to juz inwestycja naprawde podwojna, jesli transporter ma przegrode :p Czyszczenie tapicerki rzeczywiscie nie nalezy do latwych zadan... wiem, ile sie nawyciagalam nawbijanych wloskow po transporcie dalmatynki i jamniczka. Quote
aisaK Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Ale super wiesci!!! To już tak blisko wyjazd...oby wszystko wypaliło! Quote
Murka Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Melon i Rubi już zaszczepione, zaczipowane i zapaszportowane ;) Quote
Ulka18 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 To super wiesci :klacz: Pierwszy w droge wyruszy Rubi, Melonik musi poczekac. Czy Ciocia Jogi i Ciocia Beatka nie miala zastrzezen cd stanu zdrowia kawalerow? Juz sie martwilam, ze tak dlugo nie piszesz Mureczko. A przeciez po powrocie mialas cale towarzystwo do wyprowadzenia i nakarmienia. Quote
Murka Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Rubi przytył od swojego kilkudniowego pobytu w lecznicy 8 kg ;) Waży teraz 33 kg i ma się świetnie. Uszka już też zdrowe, mazidło pomogło :cool3: Melonik do czasu wyjazdu dostaje i będzie jeszcze dostawał lek przeciwzapalny na stawy, a w Niemczech zostanie dokładnie oglądnięta i przebadana jego tylnia łapka. Wydaje mi się, że już mniej kuleje i lepiej tą łapinkę stawia :roll: Generalnie urosło się chłopakowi, nabrał zaufania do ludzi i śmiałości. Nie przejawia też żadnej agresji wobec innych psów - ze wszystkim chce się bawić ;) Quote
Recommended Posts