Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ja pisalam mu od razu po telefonie od Asi, ze Mrowa nie przyjedzie.
Pisalam tez, ze dopiero po 22 bedzie szansa na transport do Pily.
Nie ma powodu do zdenerwowania.

Łał! Bo już myślałam, że się nie dogadałyśmy i, że coś namieszałam! Normalnie się wystraszyłam:oops:

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, jak goldaskowi trafi się jakiś fajny domek, to pewnie, że ma iść do adopcji a nie czekać na nas... Nigdy nie wiadomo (a właściwie wiadomo :-? ) kiedy następny psiak będzie potrzebował tymczasu...

Posted

Napisalam do p.kierownika, ze domek w Pile bedzie dopiero po 22.10.
Ze jesli znajdzie sie dobry dom, to pies moglby isc do adopcji.

10 października 2007 12:54
Od: Ulka1813 z dogomanii [email protected]
Do:[email protected] 10 października 2007 12:54
Panie Kierowniku,

tej dziewczynie Dorocie, która jechala po ruda pieknosc zepsul sie samochod w Kaliszu. Nie wiem jak i kiedy dojedzie po tego psa.
Pani Asia ma dopiero po 22.10. mozliwosc odebrania psa. Dam znac jeszcze.
Aga

Posted

Jestem tą wspomnianą na stronie 12 Panią spod Warszawy... :)
Swoją drogą dziękuję za tak miłe słowa uznania....

Chciałam powiedzieć że pragniemy zabrać goldenka do naszego domu...
Myślę, że to miła wiadomosć dla wszystkich Państwa którzy zaangażowali się w jego sprawę...
Generalnie jesteśmy na etapie ustalania formy transport. Mam nadzieję, że szybko psiulek będzie w domu..... pozdrawiam !!! ;)

Posted

Witamy Tosiu2 na forum dogomanii :multi::multi::multi:

Bedzie latwiej wszystko pisac i koordynowac :p

Wlasnie dostalam wiadomosc od malgosi z tarnobrzega, ze jej rafal, ktory ewentualnie zabralby goldusia, jest na szkoleniu i nie wiadomo kiedy wroci i czy bedzie jechal do Warszawy :shake:

To sa suczki Tosi2 (sterylizowane)

Posted

Zobaczymy... Może w tygodniu mu się uda... Ja w najgorszym wypadku mogę przyjechać po niego w sobotę... Piszę, że w najgorszym, bo to kolejny tydz w schronisku dla biedaka...
Proponuję żeby podała mi Pani swój adres e-mail lub tel na pw to będziemy miały łatwiejszy kontakt... :)
Zadzwonię też do Pana kierownika, żeby ustalić z nim wszysko...

Posted

Tosiu,
my tu wszyscy jestesmy na ty :p

Jesli nie bedzie innego rozwiazania, to p.kierownik na pewno nie odmowi podrzucenia psiaka blizej Warszawy np. do Opatowa, Ostrowca Swietokrzyskiego za zwrot paliwa. Poczekajmy az sie odezwie po powrocie z Krakowa.

Moj mail to : [email protected], to jestem adminem ;)

Posted

Ok. Zadzwonię więc rano do Pana kierownika, chyba, że Tobie uda się szybciej...
Jest wysoce prawdopodobne że np do Radomia jutro mogłabym przyjechać z koleżanką jej samochodem. (musiałabym zapytać ale na połowę trasy myślę, że się zgodzi... ) Warunek jest jeden-że rano ją powiadomię, zanim ułoży sobie dzień. :)
Jestem generalnie mocno przeziębiona, ale w samochodzie jest ciepło... :)

Będę wdzięczna za info... pozdrawiam

Posted

Tosiu,
p.kierownik jesli jest (nawet w niedziele) to ok. 7-7.30 rano w schronisku.
Dzwon do oporu. Jak ktos odbierze (dyzurny) to moze da komorke do kierownika.

Mail bezposredni do Pana kierownika : [email protected].
Proponuje napisz teraz mail z jakims tytulem np. Golden ze 105 - pilne.
Gdyby sie kierownik rano pojawil, to powinien przeczytac poczte.

Radom - obawiam sie, ze do Radomia to schroniskowy bus nie dojedzie :shake: Ostatnio byl taki kurs ze zwierzakami w lipcu, to bus zepsul sie za Ostrowcem, grubo przed Radomiem. Wiec musialabys podjechac dalej niz do Radomia.

Warunki adopcji na www.mielec.bezdomne.com w dziale adopcje.

Posted

Tosiu,
pisz, dzwon, wiem, z doswiadczenia, ze naprawde jest trudno sie dodzwonic do schroniska. Czasami sie udaje, czasami nikt nie odbiera.
Tak jak w poprzednim poscie radzilam, napisz juz teraz maila do kierownika (zalacz moze cala korespondencje nasza dzisiejsza), jest szansa, ze rano przeczyta, jesli przyjedzie akurat jutro do schroniska. Nie w kazda niedziele jest, ale moze jutro zajrzy.

Posted

Tosia, witaj :loveu:
Super, że bierzecie psiaka! :p

Ja niestety jestem za daleko od Mielca (ok. 100 km), aby Ci pomóc w transporcie, nie widziałam też aby na wątku transportowym ktoś jechał z podkarpacia na północ, ale trzymam kciuki za powodzenie wyprawy :happy1:

Ulka, a Justynna już pojechała do Warszawy? :roll:

Posted

Więc tak: Pan kierownik zgodził się dostarczyć goldenka nawet do Grójca, ale w tygodniu, kiedy z kolei ja nie będę miała możliwości odebrania go. :(
Swoją drogą jestem pełna uznania dla jego osoby. To świadczy o tym, że jest właściwą osobą na właściwym miejscu, że zależy mu na podopiecznych. Dałabym sobie rękę uciąć, że w Warszawie w schronisku nikomu by się nie chciało, skoro człowiek przychodzący do schroniska traktowany jest jak zbędny petent, który zawraca im głowę...ale mniejsza o nich...

Generalnie umówiliśmy się, że na pewno sama przyjadę do Mielca w najbliższą sobotę. Oczywiście jeśli wcześniej trafiłby się inny transport-byłoby super... :lol:

Posted

Murka,
Justynka chyba pojechala autobusem, ale zaraz sie dowiem. Juz pisze do niej smska.

Tosiu,
pewnie kierownik jest zbyt zmeczony i ma inne zajecia, zeby dzisiaj ruszyc w trase. Moze jakos uda Ci sie wygospodarowac kilka godzin w tygodniu, popoludniu, zeby odebrac goldusia.

Posted

Justynka pojechala autobusem, ale jest szansa, ze raz na jakis czas bedzie jezdzic samochodem sasiada. Zapyta sie sasiada, czy zgodzilby sie od czasu do czasu wziac zwierzaka, gdyby szykowal sie jakis dom w stolicy.

Ponizej mial od pana kierownika, mysle, ze duzo nie policzyl za transport ;)

Temat: Re: zapytanie golden
Od: [email protected]
Data: N Października 14 2007, 7:13 am
Do: [email protected]

Mogę po niedzieli podwieśc Goldena pod Warszawę za zwrot kosztów za paliwo. Może być do Grójca. Data i godzina do ustalenia. Ja się dostosuję. Koszty to 140 zł.

Posted

Oczywiście że nie dużo. Sądzę, że w paliwo do busa na taką trasę na pewno nie wyniesie mniej...
To dobre rozwiązanie pod warunkiem, że będę miała jak i czym wyjechać do Grójca... :)
Chęci mi nie brak...naprawdę :lol:

Posted

Oczywiście serdecznie zapraszam !!! :multi:
Miło byłoby Cię poznać osobiście!
Jeśli chodzi o transport to po prostu w sobotę rano ruszam do Mielca.

Chciałam Cię zapytać czy mogłabyś napisać wszystko co wiesz istotnego i mniej na temat goldenka? Chodzi mi o jego charakter, ale także ewentualne uwagi, obserwacje i wnioski... Czy wiadomo coś na temat jazdy samochodem, chodzenia na smyczy, czy jest płochliwy czy raczej otwarty, itp. :)
To wszystko co może pomóc nam lepiej go poznać, zrozumieć...