Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja niestety nie dam rady, a p.kierownik to zadnym schroniskowym autem by nie dojechal, bo max to 100 km, co moze taki zlom przejechac.

Murka, Ewatr, zrobilyscie rezerwacje psa w schronisku? Mnie nie ma caly dzien jutro tez. Jestem na szkoleniu i nie mam dostepu do netu.

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy mógłby ktoś tego psiaka dowieźć z Mielca chociaż do Krakowa albo najlepiej do Katowic???

Mysle, ze p.kierownik bedzie jechal w poniedzialek/wtorek do Krakowa, jak sie tylko zglosza domki po nasze mieleckie szczeniaki, ktore maja byc ogloszone w krakowskiej GW w poniedzialek.

Czy jest rezerwacja psa w schronisku??? Bo jesli nie, to nic nie ustalajcie, on moze normalnie isc do adopcji, dzis, jutro.

Posted

Ja będę jechać do Zgorzelca (Mielec mam po drodze), ale niestety nie wiem kiedy. Może być za tydzień, a może za trzy tygodnie (nie zależy to ode mnie).

Natomiast napiszcie do graynew, ona średnio raz w miesiącu jeździ Wrocław-Tarnów.
Na miau są też oferty transportu np. Wrocław - Chełm.
Ostatni post to propozycja Kielce-Poznań. Z Kielc do Mielca już nie tak daleko. Myślę, że za zwrotem kosztów paliwa Mielec-Kielce ktoś z Mielca mógłby piecha podrzucić. Ja też bym mogła, tylko do Mielca mam 100 km :-(

I tak jak pisze Ulka18, najwazniejsze zarezerwować piesa w schronisku - zadzwonić, podać dane itp.

Posted

Ostatni post to propozycja Kielce-Poznań. Z Kielc do Mielca już nie tak daleko. Myślę, że za zwrotem kosztów paliwa Mielec-Kielce ktoś z Mielca mógłby piecha podrzucić. Ja też bym mogła, tylko do Mielca mam 100 km

Murka, pan Wiesiek juz ze 2 razy byl w Kielcach z psiakami, ostatnio z dobermanka Beja oraz dalmatynka Zoja. Takze za zwrotem kosztow nie ma problemu z dojazdem do Kielc.

Czy pies jest juz zarezerwowany w schronisku? Tel.+17 583 15 32, mail do p.kierownika : [email protected] .

Posted

[quote name='Ulka18']Czy pies jest juz zarezerwowany w schronisku? Tel.+17 583 15 32, mail do p.kierownika : [email protected] .
Rezerwować psiaka nie będziemy, bo jest problem...
Do tej pory transport się nie znalazł :placz: Gdyby nawet w tygodniu ktoś podrzucił go bliżej, to i tak nie dam rady go po pracy odebrać (np. z Wrocławia czy nawet z Poznania...). Musiałoby się tak trafić, że ktoś podrzuciłby psa do samej Piły, a na to nie liczę...
W następny weeckend wyjeżdżam (na tydzień) i też nie będę mogła odebrać psiaka. W jeszcze kolejny raczej też nie, bo wracam dopiero w sobotę, późnym wieczorem. No chyba, że ktoś jechałby w te strony w niedzielę 21.10. - będę już na miejscu i mogę gdzieś podjechać.
Strasznie mi przykro, tym bardziej, że tymczas u mojej siostry aktualny...
Gdyby jednak zdarzyło się tak, że teraz w tygodniu, albo nawet w tym tygodniu, gdy będę "wyjechana" ktoś mógłby dowieźć psiaka do Piły (albo gdzieś w okolice), to proszę o kontakt (kom. 607303012). Mogłabym wtedy telefonicznie pokierować, gdzie psiaka zostawić na tymczas (podać adres siostry lub ją wysłać w umówione miejsce)...
Z góry dziękuję za pomoc :loveu:

Posted

A może byście zwrócili się o pomoc do mrowy (ogłasza się na pierwszej stronie w wątku transportowym w pierwszym poście). Jeśli jest zwrot kosztów, to ona mogłaby pojechać po psa - jest z Poznania, więc nie trzeba by było dopłacać za jakąś nadprogramową drogę (my np. do Mielca mamy 100 km).

A gdyby się jeszcze jakiś zwierzak "doczepił" do transportu koszty mogłyby być mniejsze.

Ja tak niedawno jechałam do Wrocławia z kotem i psem, a wracałam z sunią. Była zrzutka na paliwo.

Posted

kiedy mialbny byc ten tranposrt?czy sa mozliwosci by psiaka podrzucic na wylotowki? gdyby ktos go do wawy podrzucil w weekend to bede w wawie z staffem to moge go stamtad zgarnac a jak nie to pojade po niego:)

Posted

Jeżeli chodzi o odbiór psiaka z Poznania, to musisz dogadać szczegóły z Aską Axelową. Przewóz psa musiałby się odbyć jeszcze w tym tygodniu. Natomiast odbiór z Mielca trzeba ustalić z Ulką18.
Dziewczyny, jest szansa - trzeba się zmobilizować i ją wykorzystać.

Posted

Ulka18, czy Ty mogłabyś poprowadzić sprawę w Mielcu tj. wyadoptować go ze schroniska i przygotować do transportu? A czy on jeszcze jest w schronisku? może przez weekend ktoś się w nim zakochał i zabrał do domu? Dziewczyny, możecie to sprawdzić?

Posted

mrowa23 napisał(a):
... a jak nie to pojade po niego:)

Mrowa23, może się uda? :loveu: Każdy dzień, każda godzina, którą ten pies spędza w schronie jest dla niego stracona...
My z siostrą (u której ma mieć tymczas) pracujemy codziennie do 15, 16. Także psa przejąć od Ciebie możemy dopiero po tej godzinie.
Może podałabyś mi na PW swój nr telefonu, to omówimy szczegóły? (termin, koszty...)

Posted

jadac przez wrocek czy lodz? bo przez lodz moze i szybciej ale drozej o te 44 zl na bramkach choc i tak nei wiem za co sie placi bo przeciez cud miod autostrada w remoncie caly czas...

kom do mnie 506 122 690:)

Posted

Super :multi:
Trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze.

Tylko w schronisku trzeba podać dane do karty adopcyjnej.
Najlepiej zadzwonić, zarezerwować i podać dane (adres, numer dowodu, deklarowany dowolnej wielkości datek na schronisko). Przy czym dobrze jest podać numer boksu 105, aby wiadomo było na 100% o którego piesa chodzi.