desdemona Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 najwazniejsze ze juz poza schronem:) Quote
met Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 haha, no wieczorami to juz sie nie gniewam ;) wieczorami to nawet go lubie :D ale jak rozrabia... mam ochote obedrzec go ze skory. powoli chlopak wrzuca na luz, juz ma inny wyraz pyszczka :D niestety z tym luzem staje sie coraz bardziej agresywny w stos do innych zwierzat i zaborczy w stos do mnie. ja jestem za kastracja Quote
betinka24 Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 met napisał(a):haha, no wieczorami to juz sie nie gniewam ;) wieczorami to nawet go lubie :D ale jak rozrabia... mam ochote obedrzec go ze skory. powoli chlopak wrzuca na luz, juz ma inny wyraz pyszczka :D niestety z tym luzem staje sie coraz bardziej agresywny w stos do innych zwierzat i zaborczy w stos do mnie. ja jestem za kastracja Ja tez uwazam ze powinno sie go wykastrowac!!!! Quote
papudraczek Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 betinka24 napisał(a):Ja tez uwazam ze powinno sie go wykastrowac!!!! ok to zbieramy na kastrację. zastanawiam się tylko czy w tak dojrzałym wieku w jakim jest Kajtek przyniesie to jakieś rezultaty!!?? żeby nie było tak że met się namęczy przy i po zabiegu i nic z tego nie wyjdzie:roll: Quote
betinka24 Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 papudraczek napisał(a):ok to zbieramy na kastrację. zastanawiam się tylko czy w tak dojrzałym wieku w jakim jest Kajtek przyniesie to jakieś rezultaty!!?? żeby nie było tak że met się namęczy przy i po zabiegu i nic z tego nie wyjdzie:roll: Mysle ze rezultata bedzie, moj owczarek ma 7 lat byl kastrowany i zmienil sie, acz kolwiek on nie byl nigdy agresywny!!! Quote
papudraczek Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Kurcze martwi mnie trochę agresywna postawa Kajtka!! i bardzo ciekawa jestem skąd to się wzieło!! on przecież był taki słodki!! pogadam z wetem co sądzie na temat Kastracji i czy to coś pomoże na jego agresję!! met a może twój wet się wypowie na ten temat!!!?? i ty powiedz co o tym myśleć bo niestety to spadnie na twoje barki:shake::oops: Quote
Kacedy Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Uważam, że niezależnie od wszystkiego należy go odjajczyć. Chociażby nawet po to, aby nie powoływał na świat kolejnych Kajtusiów:diabloti: A nie mamy przecież żadnej gwarancji, że zrobi to jego ew. nowy opiekun (nawet jeśli się do tego pisemnie zobowiąże). I nie mówię tu broń Boże o niestarannym doborze nowego właściciela, raczej o "dmuchaniu na zimne". A jeśli chodzi o wiek Kajtka. Przecież on ma dopiero 3 lata. Ja swojego Hiro wzięłam ze schronu w wieku 1,5 roku, a kastrowałam w podobnym wieku (3 lat). Niestety u mojego psiaka niewielki wpływ miała kastracja na zachowania agresywne w stosunku do psów. Ale tutaj to już raczej genetyka, bo to typ- akita, a te typy niestety tak mają:diabloti:. Myślę, że u Kajtka może jest szansa zmniejszyć lub całkiem wyeliminować zapędy dominatorskie za pomocą kastracji, a zatem warto spróbować. Quote
papudraczek Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 więc jak większość jest za pozbawieniem Kajtka klejnotów to nich się i tak stanie!! trzeba szukać nowych funduszy. met ile twój wet za taki zabieg by chciał?? Quote
desdemona Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 gdy zostanie wykastrowany wttedy bedzie lagodniejszy. nie jest za stary na ten zabieg. przeciez to mlody pies. znam ludzi, ktorzy kastrowali znacznie starsze psy, niz Kajtus. Quote
papudraczek Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 met jak się ma nasz łobuz Kajtek?? dalej daje ci popalic?? Quote
Kacedy Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Słuchajcie, może warto zmienić tytuł, że Kajtuś JEST już u met i że teraz potrzebujemy pomocy w zbieraniu kasy na kastrację? Quote
betinka24 Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Kacedy napisał(a):Słuchajcie, może warto zmienić tytuł, że Kajtuś JEST już u met i że teraz potrzebujemy pomocy w zbieraniu kasy na kastrację? Juz zmieniam tytuł!!! Quote
met Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 tak jak bylo. szczeka, atakuje wszystko - na czlowieka tez potrafi ciapnac zebami, jesli tylko sie czegos od niego wymaga. pomylily mu sie miejsca w hierarchii zdecydowanie Quote
betinka24 Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 met napisał(a):tak jak bylo. szczeka, atakuje wszystko - na czlowieka tez potrafi ciapnac zebami, jesli tylko sie czegos od niego wymaga. pomylily mu sie miejsca w hierarchii zdecydowanie Az mi sie niechce wierzyc ze ten kajtek ktory byl taki cichy i zamkniety w sobie tak daje czadu. az mi jest smutno ze taki z niego lobuz i ze chce zadzic!!!:shake: Quote
papudraczek Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 ojejuku!!! ten pieszczoch zrobił się taki niedobry??? met mam nadzieję że sobie radzisz jakoś!! coraz częściej zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy go przenosząc:shake: mam nadzieję że nie zrobiliśmy mu gorzej?? Quote
met Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 mysle, ze sie zwyczajnie obudzil ze schroniskowego snu. ma bardzo silna osobowosc, psi dominant Quote
betinka24 Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 Kajtus badz grzeczny!!!! Taki byl z niego aniolek zero agresji zero zainteresowania innym psem czy czlowiekim lubil gdy sie go glaskala, byl taki grzeczniutki do rrany go poprostu przylozyc. Oj Kajtus ty sie uspokuj nie denerwuj met!!!! Quote
papudraczek Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Sama już nie wiem co mysleć o naszym Kajtusiu!!??!! Met mam nadzieję że sobie radzisz jakoś?? w święta zorganizuję zbiórkę na kastrację!! może to pomoże!! met podejmiesz się tego!?? dasz radę się zając tym?? Quote
desdemona Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 w schronisku byl zrezygnowany i pograzal sie w depresji. teraz opdzyl i jego prawdziwa natura wyszla na jaw:) Quote
Recommended Posts