Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekuje wam dziewczyny za te mile slowa, ale opieka nad frodziem to nie jest jakies wielkie wyzwanie; sam chodzi, jest grzeczny, naprawde inni maja wieksze wyzwania z wieksza iloscia psow, albo z psami bardzo niepelnosprawnymi, takimi, ktore nie kontroluja wydalania moczu i kalu, ze sparalizowanymi nozkami, mozna by tak w nieskonczonosc; frodzio to dzielny prawie sprawny pies i mysle, ze jednak zdecydujemy sie za pare miesiecy zoperowac mu te druga nozke, bo tak czuje, ze ona go zakotwiczyla w tym kickaniu; lewa jest jeszcze za slaba i nie daje wystarczajacego oparcia; ale pani iza bardzo zadowolona z postepow; ostatnio powiedziala mi, ze jak frodzia pierwszy raz zobaczyla, to sobie pomyslala, ze to na nic, i ze na co onasie w ogole porywa, srawa beznadziejna; a teraz prosze - jednak jest lepiej; wczoraj u niej nie bylismy bo mi sie wszystko poprzesuwalo (bank, notariusz itd) wiec frodzia masowalam sama w domu; dzis arek byl i mowil, ze fordzik bardzo dzielny chlopak;

a to frodzik z dzisiejszego wieczora dla ciotek:

Posted

Piekny jest ten czarnulek Frodzio :loveu: i taki dzielny, tyle zniosl juz bólu w swoim zyciu biedaczek.
Martusiu, czym Ty go karmisz, ze taki czarny jest ? Kruczoczarny mialam na mysli....

Posted

frodzio zawsze taki brunet przystojny byl ;)
juz jak go dziewczyny wykapaly (kto go kapal? ulka czy kto inny?) przed podroza, i jak go tosia przywiozla to juz tak sie swiecil; je royal canin mini adult; czasem troche serka, marchewke surowa, kawalek wolowinki, takie tam rozne :)
juz po prostu taka jego uroda, ze sie swieci; ale jak teraz pieknie pachnie; takim frodziem pachnie i lubie kolo niego siedziec; to mieszanka zapachu z buziaka, siersci przewianej wiatrem i smrodu kopyt; ale calosc jest wzruszajaca :loveu:
maja sznaucia tez pieknie pachnie, tak specyficznie; a ja zapachu psow nie cierpie, czasem zdarza sie jakiegos psa spotkac woniejacego w przychodni to nos mi wykreca; ale te moje sa wyjatkowe ;)

Posted

nie wyobrazacie sobie co ten lobuz dzisiaj wycial; poszlismy jak zwykle do pani izy do gabinetu i pani iza poszla po materac; drzwi byly otwarte na korytarz wiec frodzio postanowil uciec; ruszyl przed siebie, przebiegl przez jeden pusty gabinet, a potem prosto w drzwi wyjsciowe; na nic sie zdaly moje prosby i grozby - byl kompletnie gluchy i gnal przed siebie, ja zanim probowalam nadazyc; wypadl na zewnatrz i zbiegl po schodach prosto na czerska po czym ruszyl dalej w kierunku na szczescie poludniowym bo na polnoc jest kilkupasmowa (chyba szesciopasmowa w tym miejscu) gagarina :crazyeye:
zrobil zreczny unik kolo jednego pana, ktory probowal go zlapac, ale nastepny pan (ktory wlasnie wyszedl od pani izy ze swoim psem i ladowal sie do samochodu) byl juz obeznany w temacie lapania psow i capnal frodka;
wzielam go na rece i dziekujac panu za skuteczna akcje wrocilam do lecznicy;
pani iza sie smiala, ja w sumie tez, ale malo brakowalo, zeby to sie nie skonczylo dobrze; jednak trzeba na frodzia uwazac; on ma swoje pomysly na zycie i kto wie, czy wlasnie nie z tego powodu byl bezdomny, ze uciekl wlascicielowi; a ze trudno go zlapac (gnal jak szalony), albo komus nie zalezalo to i zostal na ulicy; ale wycial po prostu ucieczke gangstera :evil_lol:
potem dwa razy chcial ugryzc pania ize; wyraznie ma dosyc cwiczen; ale nie mam zamiaru odpuscic; co to to nie; bedziemy sie rehabilitowac i juz :mad:

Posted

Ale sie musialas Martusiu zdenerwowac :roll: Dobrze, ze ten pan byl przytomny i zlapal Frodziaka. Moglo to sie rzeczywiscie zle skonczyc...na szczescie tak sie nie stalo i Frodziak nadal bedzie chodzil na rehabilitacje do Pani Izy.

Posted

I Frodek i Murka dostarczają Marcie dużo rozrywki, tylko czekają na chwile nieuwagi i albo ucieczka gangstera, albo w tajemniczy sposób znika pasztecik z kanapek ;)

Posted

pani iza pojechala na zasluzony weekend na dzialke ze swoim pieskiem wiec ratowalismy sie jak sie dalo;
w piatek frodzio plywal w wannie, w sobote tylko go masowalam, ale za to w niedziele pojechalismy do zalesia na prawdziwe plywanie; pogoda byla taka sobie jesli chodzi o slonce, ale bylo za to bardzo cieplo wiec rano pojechalismy sobie i oprocz wedkarzy nie bylo wcale ludzi; okazalo sie, ze frodzio wcale nie boi sie wody jak to moglo wynikac z jego zachowania przy okazji wanny; arek wszedl d nim na glebsza wode i najpierw trzymal tak, zeby frodzik sobie pedalowal; potem jednak postanowilismy zaryzykowac i delikatnie go puscil, a frodzio pieknie przyplynal sobie do brzegu i zaczal bawic sie w kopanie dolkow :)
potem wcale nie uciekal, jak arek podchodzil, zeby go jeszcze zaniesc na glebsza wode; nie jest moze fanatykiem wody bo sam do niej nie wchodzil, ale zupelnie sie nie boi plywania, a plywa lepiej niz kolka :crazyeye:
gdyby sie bal to by uciekal po wyjsciu na brzeg (a, ze potrafi uciekac to juz wiemy :cool3:), a on sobie tylko sobie chodzil i zwiedzal :loveu:
kilka razy tak go arek wyniosl wiec frodzio sobie calkiem niezle poplywal; zabawa byla naprawde dobra dla wszystkich;
zreszta sami zobaczcie:

Posted

Śliczne zdjęcia! A więc okazuje się, że Frodzio lubi wodę i świetnie pływa! Dobrze, że te zabiegi przypadły na lato, bo jest możliwość wyjazdu w plener, w innych porach roku byłoby to niemożliwe.

Posted

od pazdziernika pozostanie nowootwarty basen na gagarina za jedyne 24 zlote za... 10 minut (to taka wstepna cena, moze ulec zmianie, oby nie na wyzsza)
wanna bedzie dopiero w pazdzierniku o ile sie nic nie obsunie w pracach; ale poki co mamy za darmo rozne akweny wodne, tyle, ze trzeba do nic dojezdzac kawal drogi :roll:

Posted

Bardzo ladnie Frodziowi wychodzilo to plywanie...widac, ze woda mu nie straszna :lol: Mial chlopak fajna niedziele dzieki Panciom, i poplywal i pokopal dolki :p Super :multi: