Isabel Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Z kimś trzeba swoje obawy dzielić, nawet wirtualnie, zawsze wtedy trochę lżej na duchu... Quote
Ulka18 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Martusiu, wplacilam Frodziakowi na jeden zabieg. Mam nadzieje, ze z nozka bedzie juz teraz tylko lepiej :kciuki: Quote
kaja555 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Trzymam kciuki za nóżkę, na zdjęciach wyglądała lepiej od tej nieoperowanej. To na pewno nie poszło na marne! Quote
maggiejan Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 kakadu napisał(a):przepraszam za te panike, ale jestem zupelnie sama i nawet nie mam z kim sie tym wszystkim podzielic; dlatego to napisalam; ale juz sie zamykam; odezwe sie we srode po wizycie; mamy spotkanie na 17:30; jeszcze raz przepraszam, to bylo faktycznie niepotrzebne; Martusiu, ja rozumiem Twój niepokój, chciałam Cię tylko podnieść na duchu, bo może nie jest tak źle, jak się wydaje :loveu: Quote
czarok Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 kakadu napisał(a):czarok, tak sobie pomyslalam, jesli ci zalezy na czasie, to moze ja to wysle jakims kurierem? Rany, dopiero dziś dotarłam do kompa...Marta, nie pomyliłaś mnie z kimś? Czy ja jestem totalna skleroza i nie pamiętam, żebym wylicytowała telefon?:crazyeye: A z łapką Frodzia, faktycznie trzeba poczekać na opinię lekarza.. Quote
kakadu Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 czarok napisał(a):Rany, dopiero dziś dotarłam do kompa...Marta, nie pomyliłaś mnie z kimś? Czy ja jestem totalna skleroza i nie pamiętam, żebym wylicytowała telefon?:crazyeye: A z łapką Frodzia, faktycznie trzeba poczekać na opinię lekarza.. matko, czarok, przepraszam, to niufa wylicytowala ten telefon :oops: zaraz do niej napisze pw; to ja jestem skleroza, nie ty ;) Quote
kakadu Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Ulka18 napisał(a):Martusiu, wplacilam Frodziakowi na jeden zabieg. Mam nadzieje, ze z nozka bedzie juz teraz tylko lepiej :kciuki: bardzo z frodziem dziekujemy :loveu: wczoraj bylismy na wyjeciu szwow, okazalo sie, ze z dwoch stron sa tylko male petelki, a szew jest dlugasny, tylko ukryty pod skora; pani doktor wyciagnela ze 3 cm nitki :crazyeye: jutro na 17:30 jedziemy do dra janickiego to napisze czego sie dowiedzialam; dzis frodzio zostal w domu :roll: nie poszedl z nami na spacer bo dla niego za goraco; chcialby, ale ja nie mam sily w takim upale nosic go ciagle na rekach :shake: wstaje wczesniej, ale i tak jest juz goraco; musialabym wychodzic o 6, zeby o 8 wracac, to moze by wytrzymal, bo jest wtedy chlodniej, ale nie mam tyle samozaparcia, zeby latac po parku tak wczesnie :roll: bardzo mi go szkoda, ale okropnie szybko sie meczy w tym upale bidulek; Quote
kakadu Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 orajt, wrocilismy i oto co postanowiono: okolica po usunieciu implantow zupelnie wygojona, mozna rozpoczac bezpiecznie cwiczenia rozciagajace (pokazano jak to robic) teraz czekam na mail od pani doktor i zabieramy sie do roboty :multi: Quote
kakadu Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 a, jeszcze jedna dobra wiadomosc: ilosc pobranych zlotowek za wizyte: 0 :multi: Quote
Isabel Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 To świetnie:multi: Przynajmniej teraz jesteś już Marto spokojna, że wszystko jest OK! Quote
kakadu Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 oj, tak, jestem spokojniejsza; musze sie przyznac, ze zebralismy male opr za upasienie frodzia :oops: bedzie odchudzanko... Quote
Ulka18 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 kakadu napisał(a):okolica po usunieciu implantow zupelnie wygojona, mozna rozpoczac bezpiecznie cwiczenia rozciagajace (pokazano jak to robic):multi: Ale wspaniala wiadomosc, chyba wszyscy na nia czekalismy :multi: No to Frodzio bierze sie za cwiczenia :p A ile Frodzialek ma nadwagi? Mnie on na grubego nie wyglada ;) Quote
czarok Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Ulka18 napisał(a): A ile Frodzialek ma nadwagi? Mnie on na grubego nie wyglada ;) Patrząc na zdjęcia, Frodzio wygląda dokładnie tak samo, jak nasz Maksik, a Maksik waży 5 kg ( Marta gdzieś chyba pisała, że Frodek to 7 kg). Na pocieszenie dodam, że Maksik, jak do nas trafił ważył pewnie ze 3 kg więc wszyscy mu dogadzali ( do tego kastracja) aż zrobiło się pewnie z 9-10 kg psa....Wzięłam się za odchudzanie - Maks dostaje jeść trzy razy dziennie ( rano kilka chrupek, po południu troszkę z psiej puszki i na kolację chrupki w ilości 5-6 sztuk). Odnośnie łapki Frodzia - cieszę się, że jest dobrze i myślę, że po ćwiczeniach Frodzio zacznie łapki używać jakby nigdy nie miał problemów ( psiaki się szybko uczą) :lol:. Fakt, Marto, czeka Was ciężka praca i ćwiczenia, pewnie czasem wbrew woli Frodulka :cool3:. Quote
kakadu Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 [quote name='Ulka18'] A ile Frodzialek ma nadwagi? Mnie on na grubego nie wyglada ;) bardzo gruby nie jest, ale tak z 60 - 70 deko by mogl schudnac ;) zabralam mu dzis poslanko, zeby wyprac, bo pobrudzil gryzac te prasowane kostki; normalnie lezal pod kanapka - jak zobaczyl, ze zabralam to wyszedl i walnal taka oto demonstracyjke: :diabloti: Quote
Ulka18 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Czarny jak węgielek Frodzialek obrazil sie na Pancie :evil_lol: Quote
kakadu Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 zebys wiedziala :evil_lol: przy okazji zapraszam na nowy bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10313135#post10313135 Quote
Ulka18 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Martusiu, ktos zamknal bazarek :angryy: moze napisz, ze Frodziak jest na tymczasie, z opcja na znalezienie domu :roll: Quote
tomcug Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Ulka18 napisał(a):Martusiu, ktos zamknal bazarek :angryy: moze napisz, ze Frodziak jest na tymczasie, z opcja na znalezienie domu :roll: Nowe zasady bazarkowe, bardzo to pomaga nam wszystkim, baaardzooo :angryy: :angryy: :angryy:. Quote
kakadu Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 wiecie co, siedzie i placze; poczulam sie jak jakis sasmarkany zlodziej i kretacz; dostalam takie pw od moda Zamykam bazarek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112623 Zgodnie z regulaminem na bazarku zbieramy pieniądze na psy bezdomne. Za psy bezdomne rozumiane są psy do adopcji. odpisalam, ze dyskutowalam na ten temat z dziewczynami od ktorych pochodzi frodo; uznaly, ze nie ma nic zlego w zbieraniu pieniedzy na frodka, ktory po prostu zostal u mnie, bo nikt go nie adoptowal, a ja sie do niego przywiazalam; nie zbieram pieniedzy na jego utrzymanie, tylko na kosztowna operacje i rehabilitacje, ktorych przeprowadzenie uzgodnilyslmy z osobami zainteresowanymi jeszcze przed zapadnieciem decyzji o tym, ze pies zostaje u mnie; uwazam, ze zamykanie tego bazarku nie jest sprawiedliwe; zbieram na nie rzeczy od wielu osob, ktore sa frodziowi przyjazne, glownie znajomych; ludzie widzac kalectwo psa przynosza mi ksiazki i ubrania; nie bedzie mnie stac na dalsze jego leczenie bez tego bazarku; jedna sesja rehabilitacyjna kosztuje 40 zlotych; potrzebne jest przynajmniej 10 takich sesji; potem jeszcze profesjonalne cwiczenia prawdopodobnie w wannie z bieznia; zarabiam 1200 zlotych; moje psy sa moim wylacznym problemem, ale problem ortopedyczny frodka uznawalam za sprawe takze dogomaniakow - nie bez ich wiedzy i zgody; nie zdecydowalabym sie na operacje bez zapewnien dogomaniaczek, ze z ich strony bede mogla liczyc na pomoc; przerwanie teraz procesu rehabilitacji jest kompletnym zmarnowaniem ich pieniedzy oraz cierpienia tego psa; pies pochodzi ze schroniska i przebywal u mnie w domu tymczasowym; zasiedzial sie - oto jego przeklenstwo; moze czas zmienic regulamin? czy fair byloby utrzymywac jego status jako tymczasowicza li tylko po to, aby zgodnie z regulaminem moc zbierac na jego operacje srodki? nie potrafie tego zrozumiec; Quote
kakadu Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 szkoda, ze posty znikaja... nie moge uwierzyc, ze to tak wyglada... o, pokazaly sie znowu, ciekawe na jak dlugo? Quote
kakadu Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 Ulka18 napisał(a):Martusiu, ktos zamknal bazarek :angryy: moze napisz, ze Frodziak jest na tymczasie, z opcja na znalezienie domu :roll: ula, nie moge tak zrobic, wiesz, ze nie moge :shake: wtedy bylabym dokladnie takim oszustem za jakiego mnie uwazaja... Quote
Ulka18 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 To ja napisze do Pianki. Marta - podpisalas umowe adopcyjna Frodzia i odeslalas do schroniska, bo nie pamietam :oops: Quote
kakadu Posted June 14, 2008 Author Posted June 14, 2008 dobra, nie ma o czym dyskutowac; zaraz wylicze na ile mi wystarczy jeszcze pieniedzy i zaplanuje co dalej; staralam sie odwdzieczac dogomanii za to co dzieki niej usyskalam; teraz juz naprawde nie mam ochoty tu wiecej zagladac; ale wiadomo czemu: wzbogacilam sie juz dostatecznie to i nie ma po co, prawda? wszystko jasne; Quote
Recommended Posts