Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kakadu napisał(a):
przepraszam za te panike, ale jestem zupelnie sama i nawet nie mam z kim sie tym wszystkim podzielic; dlatego to napisalam; ale juz sie zamykam; odezwe sie we srode po wizycie; mamy spotkanie na 17:30; jeszcze raz przepraszam, to bylo faktycznie niepotrzebne;

Martusiu, ja rozumiem Twój niepokój, chciałam Cię tylko podnieść na duchu, bo może nie jest tak źle, jak się wydaje :loveu:

Posted

kakadu napisał(a):
czarok, tak sobie pomyslalam, jesli ci zalezy na czasie, to moze ja to wysle jakims kurierem?

Rany, dopiero dziś dotarłam do kompa...Marta, nie pomyliłaś mnie z kimś? Czy ja jestem totalna skleroza i nie pamiętam, żebym wylicytowała telefon?:crazyeye:

A z łapką Frodzia, faktycznie trzeba poczekać na opinię lekarza..

Posted

czarok napisał(a):
Rany, dopiero dziś dotarłam do kompa...Marta, nie pomyliłaś mnie z kimś? Czy ja jestem totalna skleroza i nie pamiętam, żebym wylicytowała telefon?:crazyeye:

A z łapką Frodzia, faktycznie trzeba poczekać na opinię lekarza..

matko, czarok, przepraszam, to niufa wylicytowala ten telefon :oops:
zaraz do niej napisze pw; to ja jestem skleroza, nie ty ;)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Martusiu, wplacilam Frodziakowi na jeden zabieg. Mam nadzieje, ze z nozka bedzie juz teraz tylko lepiej :kciuki:

bardzo z frodziem dziekujemy :loveu:
wczoraj bylismy na wyjeciu szwow, okazalo sie, ze z dwoch stron sa tylko male petelki, a szew jest dlugasny, tylko ukryty pod skora; pani doktor wyciagnela ze 3 cm nitki :crazyeye:
jutro na 17:30 jedziemy do dra janickiego to napisze czego sie dowiedzialam;
dzis frodzio zostal w domu :roll:
nie poszedl z nami na spacer bo dla niego za goraco; chcialby, ale ja nie mam sily w takim upale nosic go ciagle na rekach :shake:
wstaje wczesniej, ale i tak jest juz goraco; musialabym wychodzic o 6, zeby o 8 wracac, to moze by wytrzymal, bo jest wtedy chlodniej, ale nie mam tyle samozaparcia, zeby latac po parku tak wczesnie :roll:
bardzo mi go szkoda, ale okropnie szybko sie meczy w tym upale bidulek;

Posted

orajt, wrocilismy i oto co postanowiono:

okolica po usunieciu implantow zupelnie wygojona, mozna rozpoczac bezpiecznie cwiczenia rozciagajace (pokazano jak to robic)

teraz czekam na mail od pani doktor i zabieramy sie do roboty :multi:

Posted

kakadu napisał(a):
okolica po usunieciu implantow zupelnie wygojona, mozna rozpoczac bezpiecznie cwiczenia rozciagajace (pokazano jak to robic):multi:

Ale wspaniala wiadomosc, chyba wszyscy na nia czekalismy :multi:
No to Frodzio bierze sie za cwiczenia :p

A ile Frodzialek ma nadwagi? Mnie on na grubego nie wyglada ;)

Posted

Ulka18 napisał(a):

Patrząc na zdjęcia, Frodzio wygląda dokładnie tak samo, jak nasz Maksik, a Maksik waży 5 kg ( Marta gdzieś chyba pisała, że Frodek to 7 kg). Na pocieszenie dodam, że Maksik, jak do nas trafił ważył pewnie ze 3 kg więc wszyscy mu dogadzali ( do tego kastracja) aż zrobiło się pewnie z 9-10 kg psa....Wzięłam się za odchudzanie - Maks dostaje jeść trzy razy dziennie ( rano kilka chrupek, po południu troszkę z psiej puszki i na kolację chrupki w ilości 5-6 sztuk).

Odnośnie łapki Frodzia - cieszę się, że jest dobrze i myślę, że po ćwiczeniach Frodzio zacznie łapki używać jakby nigdy nie miał problemów ( psiaki się szybko uczą) :lol:. Fakt, Marto, czeka Was ciężka praca i ćwiczenia, pewnie czasem wbrew woli Frodulka :cool3:.

Posted

[quote name='Ulka18']

bardzo gruby nie jest, ale tak z 60 - 70 deko by mogl schudnac ;)
zabralam mu dzis poslanko, zeby wyprac, bo pobrudzil gryzac te prasowane kostki; normalnie lezal pod kanapka - jak zobaczyl, ze zabralam to wyszedl i walnal taka oto demonstracyjke: :diabloti:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Martusiu,
ktos zamknal bazarek :angryy: moze napisz, ze Frodziak jest na tymczasie, z opcja na znalezienie domu :roll:

Nowe zasady bazarkowe, bardzo to pomaga nam wszystkim, baaardzooo :angryy: :angryy: :angryy:.

Posted

wiecie co, siedzie i placze; poczulam sie jak jakis sasmarkany zlodziej i kretacz;
dostalam takie pw od moda

Zamykam bazarek
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112623

Zgodnie z regulaminem na bazarku zbieramy pieniądze na psy bezdomne. Za psy bezdomne rozumiane są psy do adopcji.

odpisalam, ze dyskutowalam na ten temat z dziewczynami od ktorych pochodzi frodo; uznaly, ze nie ma nic zlego w zbieraniu pieniedzy na frodka, ktory po prostu zostal u mnie, bo nikt go nie adoptowal, a ja sie do niego przywiazalam;
nie zbieram pieniedzy na jego utrzymanie, tylko na kosztowna operacje i rehabilitacje, ktorych przeprowadzenie uzgodnilyslmy z osobami zainteresowanymi jeszcze przed zapadnieciem decyzji o tym, ze pies zostaje u mnie;

uwazam, ze zamykanie tego bazarku nie jest sprawiedliwe; zbieram na nie rzeczy od wielu osob, ktore sa frodziowi przyjazne, glownie znajomych; ludzie widzac kalectwo psa przynosza mi ksiazki i ubrania; nie bedzie mnie stac na dalsze jego leczenie bez tego bazarku; jedna sesja rehabilitacyjna kosztuje 40 zlotych; potrzebne jest przynajmniej 10 takich sesji; potem jeszcze profesjonalne cwiczenia prawdopodobnie w wannie z bieznia; zarabiam 1200 zlotych; moje psy sa moim wylacznym problemem, ale problem ortopedyczny frodka uznawalam za sprawe takze dogomaniakow - nie bez ich wiedzy i zgody; nie zdecydowalabym sie na operacje bez zapewnien dogomaniaczek, ze z ich strony bede mogla liczyc na pomoc; przerwanie teraz procesu rehabilitacji jest kompletnym zmarnowaniem ich pieniedzy oraz cierpienia tego psa; pies pochodzi ze schroniska i przebywal u mnie w domu tymczasowym; zasiedzial sie - oto jego przeklenstwo; moze czas zmienic regulamin? czy fair byloby utrzymywac jego status jako tymczasowicza li tylko po to, aby zgodnie z regulaminem moc zbierac na jego operacje srodki?
nie potrafie tego zrozumiec;

Posted

Ulka18 napisał(a):
Martusiu,
ktos zamknal bazarek :angryy: moze napisz, ze Frodziak jest na tymczasie, z opcja na znalezienie domu :roll:

ula, nie moge tak zrobic, wiesz, ze nie moge :shake:
wtedy bylabym dokladnie takim oszustem za jakiego mnie uwazaja...

Posted

dobra, nie ma o czym dyskutowac; zaraz wylicze na ile mi wystarczy jeszcze pieniedzy i zaplanuje co dalej;
staralam sie odwdzieczac dogomanii za to co dzieki niej usyskalam; teraz juz naprawde nie mam ochoty tu wiecej zagladac;
ale wiadomo czemu: wzbogacilam sie juz dostatecznie to i nie ma po co, prawda? wszystko jasne;