Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i potem jeszcze:

DIV { MARGIN: 0px } pani doktor, ja jeszcze wysle pani zdjecie frodzia od tylu (w zalaczniku); na tym zdjeciu wyraznie widac, jak mu ta niezoperowana noga zawija sie do srodka, a frodzio stoi na tej naprawionej, ktora oczywiscie nie jest prosta w sensie wyprostowana (jeszcze), ale jest rownolegla do osi ciala i naprawde stabilna; gdyby ta druga byla tak stabilna frodzio mialaby na obu niezle oparcie; i jeszcze jedno: zauwazylismy z arkiem, ze frodziowi ta krzywa noga zawijajac sie do srodka, na tyle przeszkadza (nie poruszajac sie wzdluz osi ciala), ze ta zoperowana musi ja omijac, zeby o nia nie zahaczyc i to sprawia, ze caly tyl pies zarzuca w lewo; nie wiem czy to zrozumiale wytlumaczylam; mam nadzieje, ze tak;

pozdrawiam
marta

Posted

kurcze, chcialam zamiescic to zdjecie frodka o ktorym pisalam do pani doktor ale z jakichs powodow nie moge.... czy cos sie zmienilo w tym wzgledzie? robie jak zwykle, kopiuje z imageshack show image to friends i nic nie ma... :-(

Posted

Martusiu,
trzeba dawac opcje : Hotlink for forums (1)
Tamten link moze nie dzialac.

Czekamy na decyzje czy Frodzio bedzie mial operacje. Ja deklaruje, ze jesli nic sie u mnie nie zmieni, to wplace bezposrednio na konto Martusi.

Martusiu, a jak tam P.Andrzej? Wyjdzie cos z tego dla Ciebie?

Posted

nie, widze ze nic z tego nie bedzie boz jakichs przyczyn nie moge otworzyc dwoch sesji na raz :crazyeye:, a jesli mi sie uda jak wczoraj to chyba nie ma miedzy nimi polaczenia i dlatego nie moge zamiescic zdjecia;
moze sprobuje wyslac je do kaja555 i ona tu wrzuci krzywa lapke frodzia :razz:

Posted

oj to przepraszam :oops:, faktycznie to zdjecie moglo juz byc,ale z drugiej strony to arek troche wykadrowal i na tym powiekszonym lepiej widac o czym pisalam, czyli ze ta prawa sie zawija wyraznie do srodka podczas gdy zoperowana trzyma sie prosto w stosunku do tulowia

Posted

i dostalismy dzis odpowiedz:

W tym mailu rzeczywiście brzmi to o wiele lepiej!!! Rozmawiałam dzisiaj z doktorem, który powiedział identycznie jak ja. najpierw musimy psiaka zobaczyć i dopiero wtedy podjąć jakąkolwiek decyzję.
Zapraszamy.

no to teraz trzeba poczekac na mezowska pensje i sie udac na wizyte; pewnie dopiero w lutym, ale na pewno pojedziemy;
tak sie zatanawiam, bo konsultacja 180 plus zjecia chyba 40 zl za jedno
a poprzednim razem byly wydaje mi sie 3 sztuki, nie wiem czy dolicza glupiego jasia czy to w cenie konsultacji, ale skoro za zdjecia placi sie oddzielnie to i za znieczulenie do nich pewnie tez, ale nawet jesli nie to i tak wychodzi, jesli dobrze licze, przynajmnie 3 stowki...
nasza kondycja finansowa przynajmniej na razie daleka od doskonalej, wszelkie nadwyzki (jesli sa) ida na splate dlugow 'po rodzinie'; czy byloby naduzyciem gdybym wstawila tu zdjecia kilku rzeczy ktore zbieralam na bazarki? nie bedzie to oficjalny ogolnodostepny bazarek, tylko taka mala lokalna akcja dla osob ktore na watek zagladaja; moze sie komus cos przyda, a my bysmy mieli na wizyte choc czesc kosztow; przepraszam, ze tak dziaduje, ale tz trzyma kase i sami rozumiecie,ze sytuacja jest delikatna...
w koncu wyjdziemy pewnie na prosta, ale nie chce z tym czekac az tyle czasu - to moze potrwac i kilka miesiecy :(

Posted

tak tu jeszcze rozmawiam z arkiem, ze przeciez oni juz raz mu robili rtg obu kolanek wiec moze nie trzeba bedzie tego powtarzac? zaraz poszukam tych zdjec, gdzies tu musza byc; trzeba ciac koszty - nie ma co;

Posted

Ale jak się nie wywali tych 3 stówek, to niczego człowiek się nie dowie - jeżeli operacji miało by nie być, to przynajmniej będzie wiadomo, że są to już ostatnie koszty. Ale mam nadzieję, że doktor się jednak zdecyduje.

Posted

och, isabel, ja tez mam taka nadzieje; tak bym chciala zrobic te opercje; praca rehabilitacyjna by nie byla duzo wieksza, plywanie dziala jednoczesnie na obie nozki wiec im szybciej tym lepiej; boje sie, ze doktor powie, ze musimy poczekac na lepsze efekty cwiczen przed podjeciem decyzji; a przeciez nie ma na to czasu, bo juz wiadomo, ze to potrwa moze i dwa lata, a przez ten czas juz by mozna obie rehabilitowac i rozciagac; w przeciwnym razie frodziowi nie starczy czasu zeby zrehabilitowac te druga bo to juz minal prawie rok odvoperacji plus dwa lata rehalbilitacji to nam daje trzy lata na jedna noge, to 6 na dwie, zeby byly efekty...
nie, moim zdaniem nie ma na co czekac - naprawic obie i nad obiema pracowac codziennie: cwiczyc, plywac, masowac

Posted

Isabel napisał(a):
Masz jakiś pomysł, maggiejan???

Myślałam aby na wątku podać, że Marta zbiera pieniądze i że jest bazarek, ale zdjęcia rzeczy i ceny ich wysłać ludziom na maila. Kto będzie zainteresowany to zalicytuje lub od razu kupi...
Albo umieścić cały bazarek na jakiejś innej stronie( poza dogo) i dać linka do niej...

Posted

dzieki maggiejan za pomysly :)
po konsultacji zobaczymy na czym stoimy i zaczne dzialac;
poki co tz powiedzial, ze zobaczymy na poczatku lutego, po splacie wszystkich najpilniejszych zobowiazan naile mozemy sobie pozwolici prawdopodobnie pojedziemy na wizyte :multi:
znalezlismy zdjecia i tam sa oba kolanka wiec moze nie bedzie potrzeby robienia dodatkowych przeswietlen...