Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kakadu, nie podchodź tak do tego i nie znikaj. Na temat nowego regulaminu bazarku było wiele emocjonujących dyskusji, ale ja wiem jedno. Tak być nie może i albo regulamin ulegnie zmianie, albo dogo i cała idea straci swój sens.:-(

Posted

[quote name='Ulka18']To ja napisze do Pianki.
Marta - podpisalas umowe adopcyjna Frodzia i odeslalas do schroniska, bo nie pamietam :oops:

boze, ulka, czy ty sobie wyobrazasz, ze ja chyba tego nie zrobilam...:-o?
chyba mam te umowe caly czas w dokumentach frodzika :oops::oops::oops::oops:
na smierc zapomnialam, ale pusty leb...

Posted

No to Frodzio jest u Ciebie caly czas na tymczasie :p
I w trakcie leczenia.
Wiem, ze to naprawde swinstwo, zeby nie mozna bylo zbierac na chorego psa ze schroniska.

Posted

Wiele osób nie zgadza się z nowym regulaminem i teraz może być tak, że ludzie przestaną adoptować zwierzaki, będą brali je na tymczas, wieczny tymczas. Czy o to chodziło? Na pewno nie!

Posted

Absurdalne podejście modów do kwestii bazarkowej stawia pod znakiem zapytania ich rozsądek i sensowność całego Dogo, moim zdaniem.
Takie bzdurne podejście powoduje, że ludzie tracą do dogo zaufanie.
Marto, a może daj tu na wątku zdjęcia fantów bazarkowych i jakoś je tu zlicytujemy?
Ktoś kto Ciebie posądza o nieuczciwość i próbę wzbogacenia się na nieszczęściu Frodzia jest chyba niepoczytalny.

Posted

kochani, ja sie narazie wstrzymam z dzialaniem; poki co odwolalam jedynie ten laser i pole magnetyczne bo to bylo naprawde drogie, a musze sie liczyc z pieniedzmi bardziej niz wczesniej; zadzwonilam do pani izy, zeby ja poprosic o te masaze i cwiczenia w domu, ma mi dac odpowiedz dzis wieczorem, bo musi sobie skalkulowac czas podrozy do mnie i dojazd do pracy;
na szczescie mieszkam przy metrze wiec dojazd jest szybki (7min. z centrum) mam nadzieje zatem, ze sie zgodzi i nie bedzie chciala za duzo pieniedzy :roll:
watpie, zeby zmieniono regulamin; trudno ruszyc skostniale schematy;
maggiejan - nawet bym sie bala tu umieszczac zdjecia przedmiotow, bo wtedy to by juz ze mnie zrobili przestepce cala geba; ale powiem wam, ze stracilam serce do dogo; naprawde; nawet ta forma w jakiej mnie poinformowano o zamknieciu bazarku byla niedobra; jakby jakis kapo obozowy sie do mnie odezwal, a nie inny forumowicz; zadnego przywitania, stwierdzenia, ze mu przykro, pozegnania - po prostu cala ta bezosobowa forma nie licowala z sympatczna atmosfera jaka zawsze mi sie z dogo kojarzyla;
naprawde, gdybym wiedziala, ze to sie tak skonczy, to bym trzymala frodka na wiecznym tymczasie i juz; i nie zdziwie sie, jesli inni tak beda robic; to absurd;

Posted

kakadu napisał(a):
ale powiem wam, ze stracilam serce do dogo; naprawde; nawet ta forma w jakiej mnie poinformowano o zamknieciu bazarku byla niedobra; jakby jakis kapo obozowy sie do mnie odezwal, a nie inny forumowicz; zadnego przywitania, stwierdzenia, ze mu przykro, pozegnania - po prostu cala ta bezosobowa forma nie licowala z sympatczna atmosfera jaka zawsze mi sie z dogo kojarzyla;
naprawde, gdybym wiedziala, ze to sie tak skonczy, to bym trzymala frodka na wiecznym tymczasie i juz; i nie zdziwie sie, jesli inni tak beda robic; to absurd;

Martusiu, na dogo to i tak jest jako tako. Ja ostatnio dostalam bana na forum collie, na ktorym bylam ponad 3 lata. A za co?
Za porady nt. allergii, ktore wpisalam na watku tymczasowicza Korala, ktory jest u P.Halinki (ona cierpi na allergie i astme), doslownie kilka zdan. Natychmiast dostalam pw od admina, ze od 'takich tematow' jest pw. A ja na to, ze przeciez chyba inni forumowicze na tych moich radach skorzystaja i ze te kilka zdan serwera nie zapchalo.
I co? I BAN. Zadnego maila, nic, od razu BAN. Bez slowa.

Admin pamietal moje posty nt. zajmowania sie wylacznie wystawami,
a brak pomocy dla bezdomnych collie.

Posted

Martusiu, masz rację: takie zachowanie modów zniechęca do forum. Skończy się na tym, że psy stracą, bo rzadko kogo stać na finansowanie leczenia. Biedny Frodzio, z powodu bezduszności i braku wyobraźni niektórych stracił szansę na zabiegi, które napewno są mu potrzebne.

A na wątku trzeba pisać o różnych rzeczach, bo o to chodzi, żeby ludzie wchodzili na wątek i się angażowali, a np. porady z trochę innej beczki robią odpowiednią atmosferę i sprawiają, że ludzie czują się jak przyjaciele, a nie obcy.

Posted

Moderatorze, Który Zamknąłeś Bazarek!!!
Frodzio Jest Tymczasowiczem - Nie Doszło Do Podpisania Umowy Adopcyjnej - Jaka Jest Zatem Podstawa Do Uniemożliwienia Zbierania Finansów Na Leczenie Psa???
Prosimy O Wyjaśnienie

Posted

jeszcze do tego odpisala pani iza;
napisala, ze sesje domowa bedzie kosztowac....... 100 zlotych :mdleje:
nie wiem skad ta kwota, skoro sesja domowa z laserem i polem magnetycznym kosztuje 60 zlotych (dla frodka 40 zlotych)
zabila mnie ta cena; nie spodziewalam sie, ze bedzie taka wysoka:shake:

czy mozecie popytac znajomych, czy ktos nie chcialby kupic peleryny alpinusa przeciwdeszczowej? oddam bez licytacji za 30 zlotych; jest jak nowa; rozmiar taki jak na mnie, ale moj tesc chodzil w niej kiedys po lesie i tez pasowala ;)
jest czarna, zupelnie nieprzemakalna; ale uwaga: nie ma dziur na rece; to jest peleryna z zalozenia na rower; przod ma troche dluzszy; oczywiscie kaptur;
tylko kochani, nic na sile, pytam bo moze komus sie przyda, a u mnie lezy bezuzyteczna, az szkoda; moge wyslac zdjecia tylko poprosze o adresy mailowe;

Posted

To straszna kwota te 100 zł :shocked!:A przecież na jednym zabiegu się nie skończy!
Niestety nie przychodzi na myśl nikt kogo zainteresowałaby taka peleryna:shake:

Posted

Martusiu czy napisałaś do jakiegoś moda prośbę o wyjaśnienie tej decyzji dziwnej i jej zmianę? Czy od tego mozna się gdzieś odwołać, czy każdy mod może sobie dowolnie wydawać decyzje?

Posted

Isabel napisał(a):
To straszna kwota te 100 zł :shocked!:A przecież na jednym zabiegu się nie skończy!

no wlasnie... ja mialam zamiar sie spotykac 3 razy w tygodniu, zeby na powaznie sie wziac teraz za te noge, bo nie wiadomo co bedzie niedlugo, gdzie bede mieszkac, jak nas rabnie ten kredyt po kieszeni itd;
ale w tej sytuacji to bede zmuszona jezdzic do tej lecznicy; tylko szkoda frodka bo to okropna droga dla niego w scisku w metrze, a potem w autobusie i z powrotem tak samo; ale nie bedzie wyjscia widze...; do 30 to ona nie zejdzie nigdy :shake:, a za wiecej to juz sie nie oplaca;
chociaz z drugiej strony to moglaby zejsc do 30 za pol godziny pracy; ja zarabiam 11 brutto za godzine :roll:

Posted

maggiejan napisał(a):
Martusiu czy napisałaś do jakiegoś moda prośbę o wyjaśnienie tej decyzji dziwnej i jej zmianę? Czy od tego mozna się gdzieś odwołać, czy każdy mod może sobie dowolnie wydawać decyzje?

malgoniu, ja nie mam pojecia jak to dziala :shake:
napisalam do tej dziewczyny, ktora skasowala bazarek, ale jak widac jej nie przekonalam; nie wiem co dalej moglabym zrobic? czy moderatorzy sa rownorzedni, czy dzialaja w porozumieniu, czy podpadlam jakiemus i mnie podpiep....rzyl innemu, zeby nie bylo, ze dziala z niskich pobudek, czy po prostu jeden sie uaktywnil jako 'wielki mod wszechwladny' i namieszal, a potem w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku wrocil do odrabiania lekcji? nie wiem jak to dziala i powiem szczerze, ze coraz wiekszy czuje niesmak;

Posted

Wydaje mi się, że modów ktoś wybiera spośród dogomaniaków, ale pewności nie mam. Musi być chyba jakiś ważniejszy mod, który zakładał tę dogomanię...:roll:
A co do niesmaku, masz rację. Ktoś tu nie rozumie, że duch prawa jest ważniejszy niż litera prawa.

Posted

Z modami to trzeba ostroznie, bo jak kogos nie lubia, to moga zbanowac.
Martusia zna moja historie z forum collie, dostalam bana za dyskusje z adminem. Wydaje mi sie, ze modzi maja za duza wladze, ale dogomaniacy ich nie wybieraja, sami sie zglaszaja na modow, admin musi ich zatwierdzic.

A w przypadku bazarku Frodkowego i innych psow wzietych chorych ze schroniska, mozna by napisac do admina, admin jest nad modami i moze daloby sie cos zmienic w regulaminie. Wyjatek mozna by stworzyc : na psy chore adoptowane ze schronisk lub przygarniete z ulicy.

Posted

No dokładnie, najlepiej napisać do admina, a modów to nie uważać za bogów, ja się ich nie mam zamiaru bać, za te swoje bany to chyba chcą się czuć ważni, bo czasami powody do zbanowania są na prawde błache :razz:

Posted

kaja555 napisał(a):
No dokładnie, najlepiej napisać do admina, a modów to nie uważać za bogów, ja się ich nie mam zamiaru bać, za te swoje bany to chyba chcą się czuć ważni, bo czasami powody do zbanowania są na prawde błache :razz:

Masz rację Kaja.
Jeśli pies nie jest "własnością" i potencjalnie szuka domu docelowego może być zrobiony bazarek. Kakadu, prześlij mi opisy i zdjęcia przedmiotów. Zrobię bazarek.