kakadu Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 zakroplilam frodkowi frontline; ale byl czujny przy tym zakraplaniu! spial sie i czekal co bedzie, a dwa razy mu nerwy puscily i chcial uciekac :evil_lol: dluga droga jeszcze przede mna, zeby zdobyc jego zaufanie; ale tylko ja moglam go wyciagac spod kanapki celem nalozenia kolnierza (potwor zaraz po spacerku sie chowal); arek chcial to powtorzyc to frodek na niego zawarczal :roll: Quote
kakadu Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 frodzio ostatnio nie chce chodzic, musze go do krolikarni nosci na rekach, troche pokicka i sie kladzie; moze za goraco? co bedzie latem? czaje sie z wizyta u pani doktor, zeby rzucila okiem na te noge; nic sie nie dzieje, wiec moze tylko podskocze do niej, a potem juz na wyjecie do dra janickiego; mam taka teorie, ze jednak moze by sie przydalo te druga noge zrobic; bo wydaje mi sie, ze jesli sie nie zrobi to to dopiero bedzie zmarnowana szansa na poprawe; bo frodzik (kurcze czy ja tego nie pisalam juz?) zaczyna stawiac te zdrowa a potem probuje te druga i ona mu ucieka i zczyna automatycznie kickac... ale zobaczymy, co powie pan doktor; a w pracy to jak mnie ktos zaczyna denerwowac, to robie wdech i przypominam sobie domek i ogrodek i piekne deby ocieniajace jego czesc i zaraz nabieram odpowiedniego dystansu do sprawy ;) Quote
kaja555 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Oj Frodek, jakby tak Murka trochę chiała pouciekać to na pewno byś miał motywację żeby trochę za nią pogonić... Quote
kakadu Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 [quote name='kaja555']Oj Frodek, jakby tak Murka trochę chiała pouciekać to na pewno byś miał motywację żeby trochę za nią pogonić... a no wlasnie, bo wy moze nic nie wiecie; frodzio ma kolezanke murke; murka jest mloda kicia, ale jej poglady na psy sa juz dobrze ugruntowane; sluza one mianowicie do strzelania barankow i do ocierania; frodzio zniesmaczony, kola sama nie wie kurcze; a oto murka i frodzio (wytez wzrok i znajdz psa ;)) Quote
Isabel Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Frodzio głęboko zamyślony - i co z takim kotem robić? Chyba trzeba będzie polubić! Quote
Murka Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Jakie cudne imię :loveu::lol: Ja też mam kicię Murkę (mieszka z rodzicami). kakadu, a skąd się u Ciebie kicia wzięła?? :cool3: Quote
kakadu Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 [quote name='Murka']Jakie cudne imię :loveu::lol: Ja też mam kicię Murkę (mieszka z rodzicami). kakadu, a skąd się u Ciebie kicia wzięła?? :cool3: coz... kicia jest od kai555, a imie............ od ciebie :evil_lol: Quote
maggiejan Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Marto, to Frodzio będzie się chyba musiał zaprzyjaźnić z tą panną...? Ona nie da mu chyba wyboru... Quote
kakadu Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 na razie dostal po grzbiecie gazeta z programem, bo sie na mala rzucil z takim warkotem, az sie wystraszyla; w kuchni byl polmrok, zrobilam mu dlugi wyklad polaczony z grozbami, ze 'jak sie to jeszcze raz powtorzy...' i takie tam, pogrozilam palcem i uznawszy, ze 5 minut opindalania wystarczy, wrocilam do pokoju, gdzie zastalam.... frodzia lezacego na swoim ulubionym miejscu czyli pod kanapka; a myslalam, ze siedzi pod krzeslem... tyle gadania na darmo........:diabloti:; no, krzeslo sie na pewno nie rzuci na nikogo po tej reprymendzie ;) Quote
kaja555 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 maggiejan napisał(a)::roflt: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Margo05 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 :evil_lol::evil_lol::evil_lol: więc przynajmniej w kuchni bedziecie bezpieczni :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Isabel Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 O tak, krzesło dostało niezłą reprymendę:evil_lol: Quote
kakadu Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 :angryy:frodzik jakos sie rozleniwil; chyba jest dla niego za goraco; co i rusz kladzie sie na chodniku i musze go nosic; chyba zaczne wychodzic na ten najdluzszy spacer wczesniej, zeby bylo jeszcze chlodno; dzis bylismy w ptasim azylu zawiezc mlodego golebia, ktorego znalazlam na boisku szkolnym i potempojechalismy nad wisle; kola biegala, a frodzio caly czas lezal; sprobuje sie umowic na srode do dra janickiego bo juz minie 4 tygodnie od dnia zagiecia i zszycia tej dziury w nodze; czas tak szybko leci; jutro zadzwonie na ksiazeca; zaraz tez napisze do pani doktor, zeby popytac czy mozna bedzie po wyjeciu implantow zaczac cwiczyc; moze uda mi sie namowic pania od rehabilitacji, zeby przyjezdzala prywatnie do mnie do domu; z tym polem nie wyszlo, bo to trzeba rozbic systematycznie, nie mozna tak z doskoku, a ja tak pracuje, ze zabic sie mozna; wydaje mi sie zreszta, ze cwiczenia bardziej by sie przydaly; probuje uzbierac jeszcze troche pieniazkow zanim przedsiewzme jakas akcje, bo moje zasoby skromne; zrobilam dwa bazarki, dzis dostalam jeszcze dwa telefony od tesciow do sprzedania, moze ktos kupi; przy okazji dziekuje za udzial w moich bazarkach, dziekuje za chojnosc czarok, ktora wplacila za 3 maskotki 50 zlotych; mam nadzieje, ze kolejne bazarki to nie bedzie naduzycie :roll: musze podopisywac do wplat koszty wysylki, zeby byla klarowna sytuacja ile faktycznie do mnie wplynelo; juz zaczelam wpisywac na biezaco koszty transportu, a uzupelnie poprzednie wkrotce; strasznie duzo spraw mam na glowie i troche sie gubie; jesli ktos wplacil, a go nie ma na liscie - blagam o info; jesli ktos wplacil inna kwote - tez prosze o sprostowanie (dzis juz jeden blad odkrylam i poprawilam sama); do tego to cholerne dogo raz dziala, raz nie, nigdy nie wiem kiedy sie uda pozdrawiam wszystkich, ktorzy tu zagladaja :kiss_2: Quote
Ulka18 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 frodzik jakos sie rozleniwil; chyba jest dla niego za goraco; co i rusz kladzie sie na chodniku i musze go nosic; chyba zaczne wychodzic na ten najdluzszy spacer wczesniej, zeby bylo jeszcze chlodno; dzis bylismy w ptasim azylu zawiezc mlodego golebia, ktorego znalazlam na boisku szkolnym i potempojechalismy nad wisle; kola biegala, a frodzio caly czas lezal A co to sie dzieje z Frodziulkiem :-o Do tej pory chetnie biegal, spacerowal, a teraz jakis kryzys wiosenny przezywa biedaczek. Moze rzeczywiscie jest mu goraco, moze cos z ta nózka mu sie dzieje. Quote
maggiejan Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Właśnie, Marto, czy jesteś pewna, że Frodziu nie leży bo nóżka go boli...? Jeśli chodzi o zmęczenie i rozkojarzenie to nie jesteś jedyna, dziewczyno ;) - witaj w klubie! Quote
Isabel Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 A gdzie jest ta lista wpłat, którą mamy sprawdzić? Quote
kakadu Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Isabel napisał(a):A gdzie jest ta lista wpłat, którą mamy sprawdzić? rozliczenie jest na stronie 59; rozliczenie to chyba zle slowo, raczej wplaty i koszty; nie moge sie zebrac, zeby cokolwiek podsumowac :roll: Quote
Recommended Posts