Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

powiem wam dziewczyny, ze frodek jest naprawde kochany; zebyscie widzialy jak bawil sie z mala sarenka, ktora byla przez chwile u mnie (zanim pojechala do swojego, mam nadzieje docelowego juz domku); jak przysiadal na tych krzywych tylnych kopytkach, jak podskakiwal i przewracal sie z nia na dywanie; sarenka jest jego miniaturka - mniej wiecej o 3 kilo mniejsza i taka smieszna; zrobilam kilka zdjec, ale arek zabral aparat wiec mialam tylko telefon; jest tam cala trojka: moja kola, moj frodek i mala sarenka (ta czarna, mala kropeczka); sarenka zostala nazwana przez syna mojej przyjaciolki nocka bo taka czarniutka jak noc listopadowa :)

Posted

Tutaj Frodek wyszedl jak jakis gigant :crazyeye:

jak przysiadal na tych krzywych tylnych kopytkach, jak podskakiwal i przewracal sie z nia na dywanie;

szkoda, ze tego nie nagralas Kakadu :evil_lol:

Posted

dziewczyny, ratujcie, frodkowi wczoraj ropialo jedno oko, dzis juz oba i do tego moj kot ma jakas infekcje tego mniejszego, niewidzacego oka; na moj gust taka sama ropa u obojga, leci jak nie wiem, biala na oku, brazowa na waciku zmoczonym przegotowana woda; czy mam panikowac i leciec do weta czy moze probowac jakiegos domowego sposobu? czym przemywac?
sznaucer na razie czysty, ale juz sie boje; co tak nagle u diabla sie stalo? zbiera sie nie tylko w wewnetrznym kaciku, ale i w zewnetrznym, a takze na dolnej powiece; oczy na razie nie sa zaklejone, ale wyraznie cos jest nie tak; ogolne zachowanie zwierzakow nie uleglo zmianie; apetyt jak trzeba; i co teraz?

Posted

Kakadu,
moze Sarenka przyniosla jakas bakterie ze schroniska w Orzechowcach?
Jakis rzesistek czy cos podobnego, wtedy oczy ropieja, zbiera sie maz po powiekami. Trzeba by krople do oczu jakies antybakteryjne i moze szalwia lub zielona herbata przemywac.

Posted

oki, dzieki, dzis w drodze do pracy wpadne do apteki i kupie szalwie i swietlik w torebkach; jak nie pomoze to popytam o jakies kropelki antybakteryjne w lecznicy;

Posted

alez murko :crazyeye:
uszka zgoda - szpiczaste, ale ogonek krotki i identyczny z tym drugim pieskiem; w sumie ten ogonek najpodobniejszy z taka kepka wlosow na koniuszku;

Posted

A jak dzisiaj ze zdrowiem Froda? Jest lepiej ?
Sytuacja została opanowana?

Podobieństwo piesków jest,
chociaż mnie się wydaje, że róZnią się kufą. :hmmmm:

Posted

z oczami frodka juz lepiej, dziekuje; kupilam mu wczoraj krople optex (w zasadzie plyn antybakteryjny do przemywania oczu i powiek) ale napisane jest na nim, ze mozna raz dziennie wiec dokupilam po poludniu w aptece szalwie i swietlik do zaparzania, ale to juz jutro wyprobujemy;
a co to tego podobienstwa, to mysle, ze jest w kolorze i ogonie, a reszta jednak rozna ;)

Posted

Mnie sie wydaje, ze tylko uszami sie róznia te dwa czarne przystojniaki ;)
doopinki i ogolnie sylwetka bardzo podobne :p
Oby obydwaj kawalerzy znalezli dobre domy :kciuki:

Posted

ulko, jak wiesz zbieram pieniazki dla frodka na lekarza i badania; moi znajomi postanowili podarowac telewizor, zeby go wystawic na jakas aukcje; telewizor jest calkowicie sprawny, standardowej wielkosci (nie wiem ile to cali, moze 21) marki grundig; powiedz mi czy lepiej go wystawic na bazarku dogomaniackim czy na allegro, bo ja nie mam wprawy...
moze pare zlotych by sie uzbieralo?

Posted

kakadu napisał(a):
moi znajomi postanowili podarowac telewizor, zeby go wystawic na jakas aukcje; telewizor jest calkowicie sprawny, standardowej wielkosci (nie wiem ile to cali, moze 21) marki grundig; powiedz mi czy lepiej go wystawic na bazarku dogomaniackim czy na allegro, bo ja nie mam wprawy...
moze pare zlotych by sie uzbieralo?

Jesli masz marke i typ, to moze najpierw sprawdz na allegro ile kosztuje.
Mozna tez sprobowac na bazarku.

Posted

to ja po prostu zrobie zdjecie i ci wysle ze wszystkimi danymi, ale czy mozesz mi przeslac na pw swoj normalny mail? bo ja nie umiem zdjec przesylac na dogomaniackie pw :shake: