Ulka18 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Kakadu, czytalam, musze przemyslec. Wydaje mi sie, ze to moze nadwrazliwosc i przeczulenie po zabiegu. Albo zle skojarzenie z przeszlosci :roll: Napisze do Murki, co dwie glowy to niejedna. Quote
Murka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Ulka18, napisz, napisz do mnie ;) bo ja nie wiem o co chodzi :roll: Ps. Podnoszę Okruszka ;) Quote
kakadu Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 dzwonilam wczoraj do pana doktora modrzewskiego i faktycznie okazalo sie, ze frodo ma zalozone takie szwy, ktore potem same sie wykrusza; wzielam tez namiary na tego ortopede, zobacze jak bedzie z kaska i do niego zadzwonie; zadzwonilam tez do pani stachowicz z fundacji sfora i podziekowalam jej za pomoc w swoim i waszym imieniu; frodo vel okruszek czuje sie juz calkiem dobrze, ale ciagle chodzi w kolnierzu bo wylizuje szew; dzis bylismy w parku bez klosza, bo na spacerze tyle nowosci do obwachania, ze nie mysli o lizaniu; nawet slonko nam zaswiecilo przez chwile; zaraz bedzie psi obiad, ale to po spacerku; pozdrawiam was ka. Quote
Ulka18 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Gotowe! Właśnie wystawiłeś przedmiot na sprzedaż. Oto adres strony z Twoim przedmiotem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=267852346 Trzymam kciuki za powodzenia aukcji (wyróżniona). Kakadu, nie podalam telefonu do Ciebie, bo nie moge znalezc na watku :oops: Quote
Ulka18 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Kakadu dalam na zachete miniaturke z Toba na zdjeciu, mam nadzieje, ze sie nie gniewasz, ale inne zdjecia na miniaturce nie zrobily 'dobrej roboty'. To zdjecie moim zdaniem jest najlepsze :loveu: Quote
kakadu Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 wstawilam malego na przygarnij pomoz na portalu gazety; oto link do jego watku: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=71900183 moze ktos sie zakocha :) a, maly coraz bardziej pewny siebie, zaczyna szczekac na wieksze psy, ale glos ma taki zachrypniety, ze to wcale nie jest irytujace; nalezy jednak na niego uwazac, bo ma swoje humorki ;) i sugerowalabym raczej domek bez kota po trzytygodniowych obserwacjach :cool3: Quote
Ulka18 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 W ciagu 2 dni bylo ponad 470 wejsc. Mam nadzieje, ze ludziki zaczna dzwonic w sprawie adopcji :kciuki: Quote
kakadu Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 ulka, czy ta aukcja jeszcze jest aktualna? bo tam cos bylo napisane, ze koniec; ja sie nie znam na tym, ale czy mozna ja jakos odswiezyc? mimo tych 470 wejsc nikt sie nie odezwal :shake: Quote
Ulka18 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Kakadu, aukcja jest aktualna i wyrozniona, jest ponad 700 wejsc. Niestety na allegro ludzie czesto dzwonia dopiero jak sie aukcja konczy. Nie wiem dlaczego tak jest, ale w wielu przypadkach tak mielismy. http://www.allegro.pl/item267852346_okruszek_prawie_schipperke_ratlerek.html Quote
kakadu Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 czekamy zatem, tymczasem sa male komplikacje; wyslalam mail do murki (bo tylko do niej mam kontakt, a dogo nie dzialalo), jeszcze mi nie odpisala; Quote
Tosia2 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Kakadu-nie odezwałam się, bo chyba nie ma Beaty... Dam Ci znać jak uda mi się z niż skontaktować... :) A komplikacje?! Po operacji? Quote
Ulka18 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Kakadu, co sie dzieje? Z Malym cos nie tak? Quote
kakadu Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 dziewczyny zaraz wam wysle cos na pw, bo dopoki nic nie wiem na pewno to nie bede nic pisac na forum; generalnie i doraznie (to do obserwujacych watek) z pieskiem wszystko ok; Quote
kakadu Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 ulka - pw tosia na maila (bo sie boje, ze cos sie znowu stanie z dogo i nie bedzie innego kontaktu, tak jak dzis nie bylo i wczoraj :(); mail zawsze pewniejszy; Quote
Ulka18 Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Kakadu, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :kciuki: Oby tak bylo :roll: Czekamy na Okruszkowe wiesci. Quote
Murka Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Wysłałam info o Okruszku jeszcze do działu adopcyjnego na stronie miesięcznika Przyjaciel Pies. Wysłałam też kilka innych mieleckich piesków (Czarusia bez łapki, niewidomego Logo, Hienkę i Rudego). Mam nadzieję, że szybko się tam pojawią :roll: Jakby był odzew, to będę wysyłać tam mieleckie pieski regularnie. Quote
Ulka18 Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Super Murka :klacz: Im wiecej reklamy, tym wieksza szansa na zauważenie mieleckich psiakow ;) Quote
kakadu Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 frodo vel okruszek czuje sie juz dobrze, dzis jest 10. dzien od operacji, wygryzl co mial wygryzc, a reszta wyglada jakby byla na ostatnim juz etapie do zagojenia wiec zdjelam mu abazur; moze arek przestanie mowic na niego kloszard (ze niby ma klosz na glowie, baaaardzo smieszne ;)) czarna mamba juz mu nie wystarczala, musial wyjechac z kloszardem, ach ta wena tworcza :diabloti:; frodek juz sobie zaczyna pozwalac, wczoraj pogonil w parku mlodego jakiegos, mysliwskiego chyba, z 5 razy wiekszego psa; warczy jak dobek na inne psy i musze na niego uwazac bo za bardzo fika; kilka dni temu praktycznie sie pogryzl z sasiadem z bloku obok, tej samej postury i masci i tez ze schroniska; znamy sie z ta pania wiec wybaluszylysmy na siebie oczy w zdumieniu i skonstatowalysmy, ze trzeba bedzie uwazac, po czym kazda poszla w swoja strone; ucze go, ze nie mozna sie zatrzymywac co 3 sekundy (jest zimno i trzeba sie ruszac) szczegolnie na srodku ulicy; moze to wygladac troche brutalnie jak pociagam za smycz, ale wiem, ze on sobie doskonale radzi z chodzeniem i nie zatrzymuje sie dla odpoczynku; kiedys jeden behawiorysta powiedzial mi, ze to wazne, zeby pies wiedzial kto jest szefem i ktora strona smyczy jest wazniejsza; karcil mnie kiedy zatrzymywalam sie co chwila na spacerze bo piesek chcial cos powachac; mowil, ze jest czas na wachanie i czas na 'iscie' i, ze kiedy ja mowie idziemy to idziemy i sie nie zatrzymujemy; frodo troche lubi porzadzic wiec odrobina zasad mu sie przyda; przy okazji dodam, ze nie jest latwo pociagnac frodka do przodu; ma tak silne przednie kopyta, ze trudno uwierzyc; no, ale ogolnie sprawy maja sie dobrze; tylko pogoda taka parszywa, a z frodzia prawdziwy wicehrabia: jak pada to na czubkach paluszkow stapa, zeby w kaluze nie wejsc, i zaraz chce do domu; jak on by wytrzymal w schronisku przez zime to nie wiem; jakos by musial; ale nie musi :) wczoraj zlapal w zeby gumowego kurczaka i warczac i potrzasajac glowa kilka razy przelecial jak burza po mieszkaniu; szkoda, ze nie mialam mozliwosci sfilmowania tego wyczynu, na slowo mi nie uwierzycie jaki on jest sprawny; a, i schudl do 6.10, bo sie duzo rusza i nie dostaje tlustego tylko royalka wiec jest bardziej 'fit' no i latwiej go dzwignac; pozdrawiamy kakadu i frodo juz nie kloszard :eviltong: Quote
Ulka18 Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Kakadu, dzieki za wspaniala opieke nad Frodo vel Kloszardem :multi: To duzy sukces w odchudzaniu, 6 kg naprawde dobry wynik :klacz: wczoraj zlapal w zeby gumowego kurczaka i warczac i potrzasajac glowa kilka razy przelecial jak burza po mieszkaniu; szkoda, ze nie mialam mozliwosci sfilmowania tego wyczynu, na slowo mi nie uwierzycie jaki on jest sprawny; Oj przydalby sie taki filmik, dalabym na aukcje allegro, zeby pokazac, ze Frodo to super ruchliwy gosc. Musialo to zabawnie wygladac jak Frodzik 'latal' z kurczakiem w pyszczku i trzepiac glowa ze zloscia :diabloti: I kto by pomyslal, ze 6 kg piesek z niepelnosprawnymi nózkami jest taki odwazny i potrafi pogonic wieksze od siebie psy :evil_lol: Moze on broni swoich? Dobrze Kakadu, ze nad nim panujesz i ze mu na wszystko nie pozwalasz. Tak jak mowil pan treser. Quote
Murka Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Czyli miałam rację, że Frodo poczuł się pewnie i próbuje co mu wolno :diabloti: Dobrze, że kakadu ma głowę na karku :p Ech... żeby się jeszcze znalazł domek dla naszego podkarpackiego schipperke... Quote
kakadu Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 tak, on bezwzglednie probuje na co moze sobie pozwolic; bo to tak latwo odpuscic biednemu kalece, on taki nieszczesliwy to niech ma od zycia chociaz wolna wole - niech robi co chce; ale nie mozna zapominac, ze on wcale nie jest w depresji i nie dreczy sie porownaniami z innymi psami, ani rozpaczliwym: 'ja sobie nigdy nie pobiegam za pileczka.... :placz:' psychicznie to zdrowy pies, nieswiadomy za bardzo swojej ulomnosci i wykorzystujacy bezwzglednie wszystkie nasze slabosci; czyli pies jak kazdy inny :) Quote
Ulka18 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Przypominam, ze Okruszek Frodo szuka dobrego domu, takiego jak u Kakadu :modla: Quote
Recommended Posts