Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kakadu,
czytalam, musze przemyslec. Wydaje mi sie, ze to moze nadwrazliwosc i przeczulenie po zabiegu. Albo zle skojarzenie z przeszlosci :roll: Napisze do Murki, co dwie glowy to niejedna.

Posted

dzwonilam wczoraj do pana doktora modrzewskiego i faktycznie okazalo sie, ze frodo ma zalozone takie szwy, ktore potem same sie wykrusza; wzielam tez namiary na tego ortopede, zobacze jak bedzie z kaska i do niego zadzwonie;
zadzwonilam tez do pani stachowicz z fundacji sfora i podziekowalam jej za pomoc w swoim i waszym imieniu;
frodo vel okruszek czuje sie juz calkiem dobrze, ale ciagle chodzi w kolnierzu bo wylizuje szew; dzis bylismy w parku bez klosza, bo na spacerze tyle nowosci do obwachania, ze nie mysli o lizaniu; nawet slonko nam zaswiecilo przez chwile; zaraz bedzie psi obiad, ale to po spacerku;
pozdrawiam was
ka.

Posted

Kakadu dalam na zachete miniaturke z Toba na zdjeciu, mam nadzieje, ze sie nie gniewasz, ale inne zdjecia na miniaturce nie zrobily 'dobrej roboty'.
To zdjecie moim zdaniem jest najlepsze :loveu:

Posted

wstawilam malego na przygarnij pomoz na portalu gazety;
oto link do jego watku:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=71900183
moze ktos sie zakocha :)
a, maly coraz bardziej pewny siebie, zaczyna szczekac na wieksze psy, ale glos ma taki zachrypniety, ze to wcale nie jest irytujace; nalezy jednak na niego uwazac, bo ma swoje humorki ;)
i sugerowalabym raczej domek bez kota po trzytygodniowych obserwacjach :cool3:

Posted

ulka, czy ta aukcja jeszcze jest aktualna? bo tam cos bylo napisane, ze koniec; ja sie nie znam na tym, ale czy mozna ja jakos odswiezyc?
mimo tych 470 wejsc nikt sie nie odezwal :shake:

Posted

dziewczyny zaraz wam wysle cos na pw, bo dopoki nic nie wiem na pewno to nie bede nic pisac na forum; generalnie i doraznie (to do obserwujacych watek) z pieskiem wszystko ok;

Posted

Wysłałam info o Okruszku jeszcze do działu adopcyjnego na stronie miesięcznika Przyjaciel Pies.
Wysłałam też kilka innych mieleckich piesków (Czarusia bez łapki, niewidomego Logo, Hienkę i Rudego).
Mam nadzieję, że szybko się tam pojawią :roll:

Jakby był odzew, to będę wysyłać tam mieleckie pieski regularnie.

Posted

frodo vel okruszek czuje sie juz dobrze, dzis jest 10. dzien od operacji, wygryzl co mial wygryzc, a reszta wyglada jakby byla na ostatnim juz etapie do zagojenia wiec zdjelam mu abazur; moze arek przestanie mowic na niego kloszard (ze niby ma klosz na glowie, baaaardzo smieszne ;))
czarna mamba juz mu nie wystarczala, musial wyjechac z kloszardem, ach ta wena tworcza :diabloti:;
frodek juz sobie zaczyna pozwalac, wczoraj pogonil w parku mlodego jakiegos, mysliwskiego chyba, z 5 razy wiekszego psa; warczy jak dobek na inne psy i musze na niego uwazac bo za bardzo fika; kilka dni temu praktycznie sie pogryzl z sasiadem z bloku obok, tej samej postury i masci i tez ze schroniska; znamy sie z ta pania wiec wybaluszylysmy na siebie oczy w zdumieniu i skonstatowalysmy, ze trzeba bedzie uwazac, po czym kazda poszla w swoja strone;
ucze go, ze nie mozna sie zatrzymywac co 3 sekundy (jest zimno i trzeba sie ruszac) szczegolnie na srodku ulicy; moze to wygladac troche brutalnie jak pociagam za smycz, ale wiem, ze on sobie doskonale radzi z chodzeniem i nie zatrzymuje sie dla odpoczynku; kiedys jeden behawiorysta powiedzial mi, ze to wazne, zeby pies wiedzial kto jest szefem i ktora strona smyczy jest wazniejsza; karcil mnie kiedy zatrzymywalam sie co chwila na spacerze bo piesek chcial cos powachac; mowil, ze jest czas na wachanie i czas na 'iscie' i, ze kiedy ja mowie idziemy to idziemy i sie nie zatrzymujemy; frodo troche lubi porzadzic wiec odrobina zasad mu sie przyda; przy okazji dodam, ze nie jest latwo pociagnac frodka do przodu; ma tak silne przednie kopyta, ze trudno uwierzyc;
no, ale ogolnie sprawy maja sie dobrze; tylko pogoda taka parszywa, a z frodzia prawdziwy wicehrabia: jak pada to na czubkach paluszkow stapa, zeby w kaluze nie wejsc, i zaraz chce do domu; jak on by wytrzymal w schronisku przez zime to nie wiem; jakos by musial; ale nie musi :)
wczoraj zlapal w zeby gumowego kurczaka i warczac i potrzasajac glowa kilka razy przelecial jak burza po mieszkaniu; szkoda, ze nie mialam mozliwosci sfilmowania tego wyczynu, na slowo mi nie uwierzycie jaki on jest sprawny; a, i schudl do 6.10, bo sie duzo rusza i nie dostaje tlustego tylko royalka wiec jest bardziej 'fit' no i latwiej go dzwignac;
pozdrawiamy
kakadu i frodo juz nie kloszard :eviltong:

Posted

Kakadu, dzieki za wspaniala opieke nad Frodo vel Kloszardem :multi:
To duzy sukces w odchudzaniu, 6 kg naprawde dobry wynik :klacz:

wczoraj zlapal w zeby gumowego kurczaka i warczac i potrzasajac glowa kilka razy przelecial jak burza po mieszkaniu; szkoda, ze nie mialam mozliwosci sfilmowania tego wyczynu, na slowo mi nie uwierzycie jaki on jest sprawny;
Oj przydalby sie taki filmik, dalabym na aukcje allegro, zeby pokazac, ze Frodo to super ruchliwy gosc. Musialo to zabawnie wygladac jak Frodzik 'latal' z kurczakiem w pyszczku i trzepiac glowa ze zloscia :diabloti:

I kto by pomyslal, ze 6 kg piesek z niepelnosprawnymi nózkami jest taki odwazny i potrafi pogonic wieksze od siebie psy :evil_lol: Moze on broni swoich?

Dobrze Kakadu, ze nad nim panujesz i ze mu na wszystko nie pozwalasz.
Tak jak mowil pan treser.

Posted

Czyli miałam rację, że Frodo poczuł się pewnie i próbuje co mu wolno :diabloti:
Dobrze, że kakadu ma głowę na karku :p

Ech... żeby się jeszcze znalazł domek dla naszego podkarpackiego schipperke...

Posted

tak, on bezwzglednie probuje na co moze sobie pozwolic; bo to tak latwo odpuscic biednemu kalece, on taki nieszczesliwy to niech ma od zycia chociaz wolna wole - niech robi co chce; ale nie mozna zapominac, ze on wcale nie jest w depresji i nie dreczy sie porownaniami z innymi psami, ani rozpaczliwym: 'ja sobie nigdy nie pobiegam za pileczka.... :placz:'
psychicznie to zdrowy pies, nieswiadomy za bardzo swojej ulomnosci i wykorzystujacy bezwzglednie wszystkie nasze slabosci; czyli pies jak kazdy inny :)