Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiejsza wplata:
ZINIEWICZ-NAWROCKA JOANNA 12zl

RAZEM: 286zl

Poniewaz zamowilam u Valkiri obroze dla Mamby a mam se wplacic na Fundacje to przeznaczam to na Fuksa.

Po mojej darowiznie stan:

RAZEM: 350zl.

Posted

Uszy Ramireza są w porządku, nie ma jakiegokolwiek stanu zapalnego i nie ma też nadmiernej ilości woskowiny. Jestem przeciwnikiem zbędnego czyszczenia uszu u psów. Wg. czeskich szkoleniowców i hodowców czyszczenie uszu to usówanie warstwy ochronnej i zwykle to przyczynia się do chorób, a nie odwrotnie. Woskowina w uszach działa tak jak włoski i śluz w nosie. Jeżeli tworzy się "syf nieziemski" :p którego jest coraz więcej i nie ulega samooczyszczeniu, oczywiście można, a nawet trzeba wtedy psu pomóc, lecz zwykle stan taki już wywołany jest działaniem pasożyta i należy zadziałać odpowiednim farmaceutykiem. Na dzień dzisiejszy Ramik ma zdrowe uczy, i rewelacyjną kondycję. Na spacerach biega jak szczeniak :lol:

PS. Aby odciążyć nieco Fundację zobowiązuję się do pokrycia kosztów szczepień i zabiegów weterynaryjnych Ramireza od czasu pozostawania pod moją opieką.

Pozdrawiamy

Posted

A dziekujemy Ci :)

Jak bedziesz miec chwile na wene tworcza dobrych zdjec, to prosze zrob mu jakies ladne zdjecia to zaczniemy go oglaszac bo bedzie biedak u Ciebie wiecznosc siedziec..
Dobrze aby bylo jakies calosci psiaka.

I mozecie napisac jaki wiek wpisujemy w ogloszeniach.

Posted

A_Cichy napisał(a):
Uszy Ramireza są w porządku, nie ma jakiegokolwiek stanu zapalnego i nie ma też nadmiernej ilości woskowiny. Jestem przeciwnikiem zbędnego czyszczenia uszu u psów. Wg. czeskich szkoleniowców i hodowców czyszczenie uszu to usówanie warstwy ochronnej i zwykle to przyczynia się do chorób, a nie odwrotnie. Woskowina w uszach działa tak jak włoski i śluz w nosie. Jeżeli tworzy się "syf nieziemski" :p którego jest coraz więcej i nie ulega samooczyszczeniu, oczywiście można, a nawet trzeba wtedy psu pomóc, lecz zwykle stan taki już wywołany jest działaniem pasożyta i należy zadziałać odpowiednim farmaceutykiem. Na dzień dzisiejszy Ramik ma zdrowe uczy, i rewelacyjną kondycję. Na spacerach biega jak szczeniak :lol:

Wg Sumińskiej też nie należy bez potrzeby czyścić psom uszu, właśnie ze względu na tą warstwę ochronną.
Ale jednak trzeba uważać, żeby nie doprowadzić do jakiejś przewlekłej infekcji... Walka z bakteriami w uszach psa to nie przelewki:shake:
Ale myślę, ze to już oceni lub ocenił weterynarz.

Posted

Fotki z dzisiejszego spaceru

Ramirez w całej okazałości :lol:

brak szczególnej agresji do innych psów...

rana na głowie zarasta już sierścią (u psa oczywiście nie u mnie :eviltong:)

Pozdrawiamy :loveu:

Posted

dariaopole napisał(a):
Fuks jest śliczny i w końcu wygląda dobrze ten pychol !!:loveu:

100% racji cioteczko....Fuksik wygląda superr :multi:...i taki sam opiekun mu się należy :loveu:

Posted

cioteczki czy ktos wie co sie dzieje z rita? nie daje znaku zycia przeczytałam ze nie bylo wczoraj zadnych wplat na ramireza a u naszej rituni jeszcze cala masa rzeczy czeka na wystawienie czy ktos moze sie dowiedziec co jest...?pozdrawiam ramireza!!!:loveu:

Posted

Bardzo ladny pies z tego Ramireza...

A co z oglaszaniem? Bo nadal czekam na okreslenie wieku.

Ciotki z Walbrzycha czy to na 100% pewne ze Ramirez ma 9 lat? Bo na fotkach tak "staro" nie wyglada...
Bo jesli to nie jest potwierdzone to mozna by go oddawac za duzo mlodszego - a dokladnie w jakim wieku powinien napisac A_Cichy.

I pytanie do A_Cichy - czy Ramirez jest szkolony na PT? Czy tylko sie hoteluje?
Pytam, bo czasami warto dopisywac to w ogloszeniach.
I do kogo on powinien trafic? Do kogos dobrze znajacego sie na bullowatych, czy moze byc pierwszym amstaffem danej rodziny?

Posted

Ramirez to Ramirez - nie mam zadnych watpliwości .
ma okolo 8-9 lat - jesli odczytaja tatuaz to wtedy mozna w zK potwierdzić jego rzeczywisty wiek .

pies dla osoby znajacej rase - nie dawałbym go do domu z dziecmi - nie ufałabym az tak .
Ramirez nigdy nie wykazywał wscieklej agresji - typ psa macha ogonkiem popiskuje ... a reszta wiadomo.... nie sugerowałabym sie tym ze nie rzuca sie bez opamietania.
Wazne jest to by nie byla to osoba ktora jest laikiem - gdyz zachwanie tego typu moze nie byc przyjemne w skutkach , typu macha piesek ogonkiem i pan/pani podchodza do innego psa...
Ramirez daje mylne CS-y .... to widzialam wiele razy :(

Rita ma kupe roboty - jak sie "opedzi" to sie pewnie odezwie babka.

Posted

darunia-puma! Ty masz chyba więcej czasu niż Rita, więc może zajmiesz się resztą tych rzeczy na bazarki...?:cool3:
Jeżeli nie potrafisz, to nie jest problem - możesz się nauczyć!

Posted

Apbt_sól napisał(a):

Wazne jest to by nie byla to osoba ktora jest laikiem - gdyz zachwanie tego typu moze nie byc przyjemne w skutkach , typu macha piesek ogonkiem i pan/pani podchodza do innego psa...
Ramirez daje mylne CS-y .... to widzialam wiele razy :(

Apbt_sól, co to CS-y?
Czy zachowanie astków jest coś jak przy Akita?
Czytałam gdzieś ze jak akita macha ogonem to nie oznacza ze jest ok.
Pytam bo się nie znam na tym.

Posted

Witam, jestem po godzinie spędzonej na szkoleniu Ramireza, bardzo bystry psiak. Dalej podtrzymuję iż nie ma w nim nadmiernej agresji, wobec ludzi i psów. Nie znalazłem również żadnego tatuaża więc wiek jego wraz z weterynarzem określam na ok 5 lat i tak proszę wpisać w ogłoszeniu. Proszę zamieścić informację że pies posiada podstawy szkolenia PT (nie wiem ile zdążę z nim zrobić zanim trafi do nowego domu ale postram się szkolić go codziennie po godzince :lol: ) Jego nowy właściciel nie musi być wybitnym specjalistą, powinien znać chrakterystykę rasy, mieć równo pod sufitem i być w kontakcie ze szkoleniowcem w czasie posiadania psa. (Szkoła Tresury Psów "Cywil" służy pomocą:p)

Uważam że Apbt_sól robi tu zbyt wiele zamiesznia bez całkowitej znajomości tematu i psa. Dzięki takiemu nakręcaniu atmosfery powstaje mit "Amstaf pies morderca"

Apbt_sól wybacz ale sądzę, że mimo posiadania psów Twoje doświdczenie szkoleniowe i behawiorystyczne jest co najmniej wątpliwe. Nie powinnaś robić diabła z tego psa. Wyrządzić krzywdę zwierzęciu jest naprawde łatwo...

Posted

A_Cichy napisał(a):
...
... (nie wiem ile zdążę z nim zrobić zanim trafi do nowego domu ale postram się szkolić go codziennie po godzince :lol: ) ...

Adrian, dziękujemy!!!:loveu:

Posted

Najbardziej w szkoleniu psów to mnie kręcą obrony, a Amstaffy są rewelacyjne, zwłaszcza jako psy szkolone bojowo do służby w policji, bo w sporcie mają problemy z puszczaniem pozoranta na komendę :lol:

W tym przypadku tylko i wyłacznie posłuszeństwo :loveu: