Apbt_sól Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 ło matko dziekujemy slicznie :):):):) Quote
doddy Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 I uzupelnienie listy: Agusia i Busiu 30zl Czyli jest 274zl. Dziekujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
A_Cichy Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Ramirez po zdjęciu szwów, z dnia na dzień coraz piękniejszy :lol: ... i jakby morda mniej smutna :razz: Pozdrawiamy i dziękujemy za pieniążki !!! Quote
doddy Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Dzisiejsza wplata: ZINIEWICZ-NAWROCKA JOANNA 12zl RAZEM: 286zl Poniewaz zamowilam u Valkiri obroze dla Mamby a mam se wplacic na Fundacje to przeznaczam to na Fuksa. Po mojej darowiznie stan: RAZEM: 350zl. Quote
Apbt_sól Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 a co z uszami ? on tam syf miał nie ziemski? Dziekowac za wpłatusie :):) Quote
A_Cichy Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Uszy Ramireza są w porządku, nie ma jakiegokolwiek stanu zapalnego i nie ma też nadmiernej ilości woskowiny. Jestem przeciwnikiem zbędnego czyszczenia uszu u psów. Wg. czeskich szkoleniowców i hodowców czyszczenie uszu to usówanie warstwy ochronnej i zwykle to przyczynia się do chorób, a nie odwrotnie. Woskowina w uszach działa tak jak włoski i śluz w nosie. Jeżeli tworzy się "syf nieziemski" :p którego jest coraz więcej i nie ulega samooczyszczeniu, oczywiście można, a nawet trzeba wtedy psu pomóc, lecz zwykle stan taki już wywołany jest działaniem pasożyta i należy zadziałać odpowiednim farmaceutykiem. Na dzień dzisiejszy Ramik ma zdrowe uczy, i rewelacyjną kondycję. Na spacerach biega jak szczeniak :lol: PS. Aby odciążyć nieco Fundację zobowiązuję się do pokrycia kosztów szczepień i zabiegów weterynaryjnych Ramireza od czasu pozostawania pod moją opieką. Pozdrawiamy Quote
doddy Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 A dziekujemy Ci :) Jak bedziesz miec chwile na wene tworcza dobrych zdjec, to prosze zrob mu jakies ladne zdjecia to zaczniemy go oglaszac bo bedzie biedak u Ciebie wiecznosc siedziec.. Dobrze aby bylo jakies calosci psiaka. I mozecie napisac jaki wiek wpisujemy w ogloszeniach. Quote
pusia2405 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 A_Cichy napisał(a):Uszy Ramireza są w porządku, nie ma jakiegokolwiek stanu zapalnego i nie ma też nadmiernej ilości woskowiny. Jestem przeciwnikiem zbędnego czyszczenia uszu u psów. Wg. czeskich szkoleniowców i hodowców czyszczenie uszu to usówanie warstwy ochronnej i zwykle to przyczynia się do chorób, a nie odwrotnie. Woskowina w uszach działa tak jak włoski i śluz w nosie. Jeżeli tworzy się "syf nieziemski" :p którego jest coraz więcej i nie ulega samooczyszczeniu, oczywiście można, a nawet trzeba wtedy psu pomóc, lecz zwykle stan taki już wywołany jest działaniem pasożyta i należy zadziałać odpowiednim farmaceutykiem. Na dzień dzisiejszy Ramik ma zdrowe uczy, i rewelacyjną kondycję. Na spacerach biega jak szczeniak :lol: Wg Sumińskiej też nie należy bez potrzeby czyścić psom uszu, właśnie ze względu na tą warstwę ochronną. Ale jednak trzeba uważać, żeby nie doprowadzić do jakiejś przewlekłej infekcji... Walka z bakteriami w uszach psa to nie przelewki:shake: Ale myślę, ze to już oceni lub ocenił weterynarz. Quote
doddy Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Dzisiejsza wplata: Iwona Dabek 20zl RAZEM 370zl Dziekujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
andzia69 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Fuks - gdzie się obijasz - maszerujemy na 1!!!! Quote
solito Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 andzia69 napisał(a):Fuks - gdzie się obijasz - maszerujemy na 1!!!! i jeszcze raz...! Quote
yewcia1 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 A jak tam sprawy ogłoszeń słodziaka? Czy fora amstafowe obstawione? Quote
doddy Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Na forach amstaffowych jest historia Fuksa - bez wiekszego oddzwieku. Dzis a dokladnie wczoraj nie bylo zadnych wplat na Fuksa. Quote
A_Cichy Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Fotki z dzisiejszego spaceru Ramirez w całej okazałości :lol: brak szczególnej agresji do innych psów... rana na głowie zarasta już sierścią (u psa oczywiście nie u mnie :eviltong:) Pozdrawiamy :loveu: Quote
uxmal Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Czy możesz wysłąć mi większe fotki ? :cool3::cool3:(foorescik_gmail.com) A co z tym textem do ogłoszenia. Zmienić, wywalić go ? Quote
dariaopole Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Fuks jest śliczny i w końcu wygląda dobrze ten pychol !!:loveu: Quote
Ziutka Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 dariaopole napisał(a):Fuks jest śliczny i w końcu wygląda dobrze ten pychol !!:loveu: 100% racji cioteczko....Fuksik wygląda superr :multi:...i taki sam opiekun mu się należy :loveu: Quote
darunia-puma Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 cioteczki czy ktos wie co sie dzieje z rita? nie daje znaku zycia przeczytałam ze nie bylo wczoraj zadnych wplat na ramireza a u naszej rituni jeszcze cala masa rzeczy czeka na wystawienie czy ktos moze sie dowiedziec co jest...?pozdrawiam ramireza!!!:loveu: Quote
doddy Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Bardzo ladny pies z tego Ramireza... A co z oglaszaniem? Bo nadal czekam na okreslenie wieku. Ciotki z Walbrzycha czy to na 100% pewne ze Ramirez ma 9 lat? Bo na fotkach tak "staro" nie wyglada... Bo jesli to nie jest potwierdzone to mozna by go oddawac za duzo mlodszego - a dokladnie w jakim wieku powinien napisac A_Cichy. I pytanie do A_Cichy - czy Ramirez jest szkolony na PT? Czy tylko sie hoteluje? Pytam, bo czasami warto dopisywac to w ogloszeniach. I do kogo on powinien trafic? Do kogos dobrze znajacego sie na bullowatych, czy moze byc pierwszym amstaffem danej rodziny? Quote
Apbt_sól Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Ramirez to Ramirez - nie mam zadnych watpliwości . ma okolo 8-9 lat - jesli odczytaja tatuaz to wtedy mozna w zK potwierdzić jego rzeczywisty wiek . pies dla osoby znajacej rase - nie dawałbym go do domu z dziecmi - nie ufałabym az tak . Ramirez nigdy nie wykazywał wscieklej agresji - typ psa macha ogonkiem popiskuje ... a reszta wiadomo.... nie sugerowałabym sie tym ze nie rzuca sie bez opamietania. Wazne jest to by nie byla to osoba ktora jest laikiem - gdyz zachwanie tego typu moze nie byc przyjemne w skutkach , typu macha piesek ogonkiem i pan/pani podchodza do innego psa... Ramirez daje mylne CS-y .... to widzialam wiele razy :( Rita ma kupe roboty - jak sie "opedzi" to sie pewnie odezwie babka. Quote
solito Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 darunia-puma! Ty masz chyba więcej czasu niż Rita, więc może zajmiesz się resztą tych rzeczy na bazarki...?:cool3: Jeżeli nie potrafisz, to nie jest problem - możesz się nauczyć! Quote
uxmal Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Apbt_sól napisał(a): Wazne jest to by nie byla to osoba ktora jest laikiem - gdyz zachwanie tego typu moze nie byc przyjemne w skutkach , typu macha piesek ogonkiem i pan/pani podchodza do innego psa... Ramirez daje mylne CS-y .... to widzialam wiele razy :( Apbt_sól, co to CS-y? Czy zachowanie astków jest coś jak przy Akita? Czytałam gdzieś ze jak akita macha ogonem to nie oznacza ze jest ok. Pytam bo się nie znam na tym. Quote
A_Cichy Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Witam, jestem po godzinie spędzonej na szkoleniu Ramireza, bardzo bystry psiak. Dalej podtrzymuję iż nie ma w nim nadmiernej agresji, wobec ludzi i psów. Nie znalazłem również żadnego tatuaża więc wiek jego wraz z weterynarzem określam na ok 5 lat i tak proszę wpisać w ogłoszeniu. Proszę zamieścić informację że pies posiada podstawy szkolenia PT (nie wiem ile zdążę z nim zrobić zanim trafi do nowego domu ale postram się szkolić go codziennie po godzince :lol: ) Jego nowy właściciel nie musi być wybitnym specjalistą, powinien znać chrakterystykę rasy, mieć równo pod sufitem i być w kontakcie ze szkoleniowcem w czasie posiadania psa. (Szkoła Tresury Psów "Cywil" służy pomocą:p) Uważam że Apbt_sól robi tu zbyt wiele zamiesznia bez całkowitej znajomości tematu i psa. Dzięki takiemu nakręcaniu atmosfery powstaje mit "Amstaf pies morderca" Apbt_sól wybacz ale sądzę, że mimo posiadania psów Twoje doświdczenie szkoleniowe i behawiorystyczne jest co najmniej wątpliwe. Nie powinnaś robić diabła z tego psa. Wyrządzić krzywdę zwierzęciu jest naprawde łatwo... Quote
solito Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 A_Cichy napisał(a):... ... (nie wiem ile zdążę z nim zrobić zanim trafi do nowego domu ale postram się szkolić go codziennie po godzince :lol: ) ... Adrian, dziękujemy!!!:loveu: Quote
A_Cichy Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Najbardziej w szkoleniu psów to mnie kręcą obrony, a Amstaffy są rewelacyjne, zwłaszcza jako psy szkolone bojowo do służby w policji, bo w sporcie mają problemy z puszczaniem pozoranta na komendę :lol: W tym przypadku tylko i wyłacznie posłuszeństwo :loveu: Quote
Recommended Posts