modliszka84 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 o której byłby planowany wyjazd z pabianic? bo jesli przed 9 rano to tez trzeba to załatwic w schronisku, bo musi ktos przyjechać z pracowników wcześniej. Quote
Reno2001 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 modliszka84 napisał(a):o której byłby planowany wyjazd z pabianic? bo jesli przed 9 rano to tez trzeba to załatwic w schronisku, bo musi ktos przyjechać z pracowników wcześniej. Z tego co wiem ok 13 jest zbiórka w Gorzowie więc na pewno trzeba wyjechać wczesniej. Quote
hanka456 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Zbiórka W gorzowie jest o godz. 12.00. Wyjazd w kierunku Niemiec jet o 13.00. Tak zostało to mi podane. a jak wiadomo Niemcy są bardzo skrupulatni. Quote
hanka456 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Mam mozliwość załatwienia busa. o. 1.10 za km czyli jak mi powiedziano za cała trasę ok. 800 zł. Facet daje samochód. tankuje benzynę. A kierowca od nas jedzie. Czy to wariant mozliwy do zaakceptowania? Jeżeli tak to do niego dzwonię, zamawiam samochód i skladamy się na benzynę. Quote
Niewiasta_21 Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 ja uwazam ze bus to o wiele lepsze rozwiazanie. Dajcie prosze znac co sadzicie bo niewiem czy jechac do warsztatu ze swoim autem czy nie. Pozatym niestety do mojego wiecej niz 2 psy nie wejdą i to jeszcze jakis mały na przód i moze byc dobek na tył. Mozemy tez jechac wiekszym autem,gdzie wejdą 3 psy ale koszta sa o wiele wieksze,bo ok 300-400 zł + autostrada. Wiec sami zadecydujcie. Quote
dzodzo Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 bus-super sprawa(chociaz koszta porazające-800 złotych) tylko pamietajmy, ze dobki nie należa do łatwych i zgodnych psów i trzeba je poodzielac od siebie i zakagańczyć bo będzie jatka.Kilka samców, zestresowanych i wystraszonych, może byc róznie.Ostatnio Vika sama wiozła dwa w kombi do niemiec i mimo ze przywiązała je tak by nie mogły sie dosięgnąc poprzegryzały smycze i miała na autostradzie kłopot. Quote
Reno2001 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 dzodzo napisał(a):bus-super sprawa(chociaz koszta porazające-800 złotych) tylko pamietajmy, ze dobki nie należa do łatwych i zgodnych psów i trzeba je poodzielac od siebie i zakagańczyć bo będzie jatka.Kilka samców, zestresowanych i wystraszonych, może byc róznie.Ostatnio Vika sama wiozła dwa w kombi do niemiec i mimo ze przywiązała je tak by nie mogły sie dosięgnąc poprzegryzały smycze i miała na autostradzie kłopot. I dokładnie ja tego się boję. 800 zł to na pewno mniej niż wyjdzie przy kilku samochodach, ale... Quote
Moriaaa Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Jeżeli uważacie że bus to dobry pomysł musimy koniecznie zrobić zbiórkę na ten transport. Nie damy rady wyłożyć 800zł :shake: Może zmieńcie tutuł wątku i podbijajcie, ja własnie wróciłam i jadę do kotów, więc nie dam rady nic tu zdziałać. No i koniecznie trzeba załatwić 9 dużych transporterów na psy....tylko skąd? Może p. Mariola będzie coś miała i ew. schronisko w Pabianicach. Modliszka jak możesz to dowiedz się w Pabinicach. Quote
modliszka84 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 w Pabianicach mamy 1 duzy transporter plus chyba jedna duża składana klatka :roll: Quote
nata od jadzi Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 a czy na ten bus musi być jakieś specjalne prawo jazdy? chyba tak... ja oczywiście oferuję taką pomoc, jaka będzie potrzebna, tzn mogę albo jechać albo trzymać. Quote
modliszka84 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 na busa wystarczy zwykłe prawo jazdy kat. B Quote
hanka456 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Bus moze być z kierowcą. Ta sama kwota oczywiście, ale nie w tym rzecz. Bardzo proszę, pomóżcie w zebraniu pieniazków na tę drogę. Quote
modliszka84 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7752906#post7752906 Quote
Niewiasta_21 Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7756421#post7756421 Quote
dzodzo Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 wystawiłam bazarek-część pieniędzy przeznaczam na ten nieszczęsny transport, częśc na potrzeby ND do kupienia "złote"startery POPa -najłatwiejsze jakie udłao mi się znaleźc tak na szybko: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88821 Quote
aisaK Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Mam odpowiedz od fundacji niemieckiej: zwrócą koszty transportu 220 EUR. Quote
Reno2001 Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Ja mam tylko pytanie czy kierowca busa wie co to za transport i czy zgodzi sie wieźć 9 psów? Ja liczyłam mniej więcej koszty mojego wozu i wyszło mi ok 300zł(z autostradami w dwie strony), no ale ja wezmę najwyżej 4 psy :roll:. Quote
zasadzkas Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Czy dobermanka z guzem ze skierniewickiego schroniska zmieści się z tą 9 psów? Dołożymy się do transportu, postaram się załatwić klatkę czy duży transporter. Napisałam już do Hani i czekam jak na szpilkach. Quote
ewatonieja Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 czy wiadomo cos o tym busie? wpłynęły jakies pieniadze na ten cel? Quote
Niewiasta_21 Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 Ja to niewiem jak to bedzie wyglądac. Bus bedzie pusty w srodku,bez siedzen. 10 psów,niewiem czy pojada 2 osoby czy 3 bo wiecej sie nie zmiesci...niemamy klatek ani transporterów.....ehhh,to bedzie ciezka podróz. Quote
ewatonieja Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 nie pierwsza cięzka i nie ostatnia ;) Quote
modliszka84 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 ale niech mnie ktoś uświadomi - czy w środku do busa mają wsiąść ludzie żeby trzymać psy? hmm bo ciężko to widzę... trzeba kombinować klatki... :roll: łodzkie schronisko nie ma jakiejś? albo kosodrzewiny? albo zgierz? u nas na pewno jest jedna na duzego psa na pewno. nie wiem czy jeszcze jakaś druga tez jest. jeden jakis mniejszy pies moze iść do szoferki w nogi lub na kolana. Quote
hanka456 Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Kierowca busa wie, ze będą jechały psy i , że trzeba wyjechać wcześnie rano. Bus jest w środku pusty. I teraz znowu rzeczywiście pojawiła się trudność. Do Zgierza dzwoniłam nie maja transporterów, na Marmurowej również nie. Na Kosodrzewiny poratują nas może jednym, dwoma, więc potrzebne byłyby chocby trzy albo cztery. Małe psiaki moga jechac na kolanach. Jada dwie osoby. Ja i Niewiasta. Musimy dac sobie rade, bo nie możemy odebrać tej szansy psiakom. Quote
ewatonieja Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 czyli w srodku w busie bedziecie wy i te 8 psów?czy to jest rozsadne? czy bierzecie pod uwage opcję podania posm środków uspokających lub działających lekko nasennie? Quote
Recommended Posts