Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

modliszka84 napisał(a):
o której byłby planowany wyjazd z pabianic?

bo jesli przed 9 rano to tez trzeba to załatwic w schronisku, bo musi ktos przyjechać z pracowników wcześniej.

Z tego co wiem ok 13 jest zbiórka w Gorzowie więc na pewno trzeba wyjechać wczesniej.

Posted

Mam mozliwość załatwienia busa. o. 1.10 za km czyli jak mi powiedziano za cała trasę ok. 800 zł. Facet daje samochód. tankuje benzynę. A kierowca od nas jedzie. Czy to wariant mozliwy do zaakceptowania? Jeżeli tak to do niego dzwonię, zamawiam samochód i skladamy się na benzynę.

Posted

ja uwazam ze bus to o wiele lepsze rozwiazanie. Dajcie prosze znac co sadzicie bo niewiem czy jechac do warsztatu ze swoim autem czy nie.

Pozatym niestety do mojego wiecej niz 2 psy nie wejdą i to jeszcze jakis mały na przód i moze byc dobek na tył.
Mozemy tez jechac wiekszym autem,gdzie wejdą 3 psy ale koszta sa o wiele wieksze,bo ok 300-400 zł + autostrada. Wiec sami zadecydujcie.

Posted

bus-super sprawa(chociaz koszta porazające-800 złotych) tylko pamietajmy, ze dobki nie należa do łatwych i zgodnych psów i trzeba je poodzielac od siebie i zakagańczyć bo będzie jatka.Kilka samców, zestresowanych i wystraszonych, może byc róznie.Ostatnio Vika sama wiozła dwa w kombi do niemiec i mimo ze przywiązała je tak by nie mogły sie dosięgnąc poprzegryzały smycze i miała na autostradzie kłopot.

Posted

dzodzo napisał(a):
bus-super sprawa(chociaz koszta porazające-800 złotych) tylko pamietajmy, ze dobki nie należa do łatwych i zgodnych psów i trzeba je poodzielac od siebie i zakagańczyć bo będzie jatka.Kilka samców, zestresowanych i wystraszonych, może byc róznie.Ostatnio Vika sama wiozła dwa w kombi do niemiec i mimo ze przywiązała je tak by nie mogły sie dosięgnąc poprzegryzały smycze i miała na autostradzie kłopot.

I dokładnie ja tego się boję.
800 zł to na pewno mniej niż wyjdzie przy kilku samochodach, ale...

Posted

Jeżeli uważacie że bus to dobry pomysł musimy koniecznie zrobić zbiórkę na ten transport. Nie damy rady wyłożyć 800zł :shake: Może zmieńcie tutuł wątku i podbijajcie, ja własnie wróciłam i jadę do kotów, więc nie dam rady nic tu zdziałać. No i koniecznie trzeba załatwić 9 dużych transporterów na psy....tylko skąd? Może p. Mariola będzie coś miała i ew. schronisko w Pabianicach. Modliszka jak możesz to dowiedz się w Pabinicach.

Posted

Ja mam tylko pytanie czy kierowca busa wie co to za transport i czy zgodzi sie wieźć 9 psów?

Ja liczyłam mniej więcej koszty mojego wozu i wyszło mi ok 300zł(z autostradami w dwie strony), no ale ja wezmę najwyżej 4 psy :roll:.

Posted

Czy dobermanka z guzem ze skierniewickiego schroniska zmieści się z tą 9 psów? Dołożymy się do transportu, postaram się załatwić klatkę czy duży transporter. Napisałam już do Hani i czekam jak na szpilkach.

Posted

Ja to niewiem jak to bedzie wyglądac. Bus bedzie pusty w srodku,bez siedzen. 10 psów,niewiem czy pojada 2 osoby czy 3 bo wiecej sie nie zmiesci...niemamy klatek ani transporterów.....ehhh,to bedzie ciezka podróz.

Posted

ale niech mnie ktoś uświadomi - czy w środku do busa mają wsiąść ludzie żeby trzymać psy?
hmm bo ciężko to widzę...
trzeba kombinować klatki... :roll:

łodzkie schronisko nie ma jakiejś? albo kosodrzewiny? albo zgierz?

u nas na pewno jest jedna na duzego psa na pewno. nie wiem czy jeszcze jakaś druga tez jest.

jeden jakis mniejszy pies moze iść do szoferki w nogi lub na kolana.

Posted

Kierowca busa wie, ze będą jechały psy i , że trzeba wyjechać wcześnie rano. Bus jest w środku pusty. I teraz znowu rzeczywiście pojawiła się trudność. Do Zgierza dzwoniłam nie maja transporterów, na Marmurowej również nie. Na Kosodrzewiny poratują nas może jednym, dwoma, więc potrzebne byłyby chocby trzy albo cztery. Małe psiaki moga jechac na kolanach.
Jada dwie osoby. Ja i Niewiasta. Musimy dac sobie rade, bo nie możemy odebrać tej szansy psiakom.