ewatonieja Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 współczuje dokonywac wyboru miedzy starszym wychudzonym dobkiem a nowym pieknym Quote
Moriaaa Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 dzodzo napisał(a):a nie musi miec kwarantanny jeśli trafił teraz? bo wyjazd jest juz 20.10 Do 20 będzie już po kwarantannie...trwa 14 dni. My możemy go wyjąć ze schroniska już. Quote
Moriaaa Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 ewatonieja napisał(a):współczuje dokonywac wyboru miedzy starszym wychudzonym dobkiem a nowym pieknym Jeśli Kamila już zadzwoniła sytuacja dobka jest nieciekawa...być może to kanapowiec. Quote
dzodzo Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 więc jakis opis krótki i zdjęcia by sie przydaly-wiek?jak mozesz to bezpośrednio na mail: [email protected], Kasia prześle od razu do niemców zapytanie Quote
dzodzo Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 najgorsze jest to ze moga zabrac ograniczona ilośc psow teraz a codziennie pojawiaja się nowe-a miejsc jest bodajże 4, chyba ze przyjadą autobusem... Quote
ewatonieja Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 ale co z tym drugim? tez go wezma? moze jego niech wezma a ona do hoteliku? on jest w złym stanie,zle wyglada :( Quote
dzodzo Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Mysle ze jeszcze jednego z łodzi wezma na bank, tylko musza zdecydowac ktorego? sa jeszcze inne psy wytypowane na wyjazd ale jeśli przygotowania do ich wysłki bedą szly tak jak ida, to marnie to widzę, więc niewykluczone ze jakies miejsce się zwolni... Quote
Moriaaa Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Tak jak pisałam sytuacja była super pilna....Kamila dzwoniła. Pies własnie został bardzo pogryziony...nie wiadomo czy to przeżyje. Pogryzł go bokser...Kamila leci go szyć. Ma dzownić po wszytskim:placz::placz::placz: Quote
ewatonieja Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 ostatnie dni w schronisku obfitują w dramatyczne sytuacje :( Dyzio został ukradziony :-( Quote
dzodzo Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 niedobrze, piszcie co i jak z nim:shake: Quote
hanka456 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Wybór doprawdy bardzo cięzki, może wszystkim by się udało. Quote
Moriaaa Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 hanka456 napisał(a):Wybór doprawdy bardzo cięzki, może wszystkim by się udało. Wybór był przez pół godziny....teraz ten nieszczęsny bokser podjął go za nas.... Quote
modliszka84 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 wieczorem dam zdjęcia dobki z hoteliku ... próbowalysmy ją dzisiaj wyprowadzic na spacer... i na próbach sie skonczyło... :shake: dobka nie potrafi chodzic na smyczy, ciagnie jak parowóz tak, ze osoba która ma w domu psa 90 kg nie mogla jej utrzymac. Poza tym jest miła i łagodna. Ale mysle ze jej przyszli właściciele powinni sie z nia udac na jakies szkolenie, bo raz ze pies sie udusi, a dwa ze wlasciciel wydluzy sobie reke o pare centymetrów.... Quote
modliszka84 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 taniec-wygibaniec pozycja pół-wystawowa tak wyglada spacer :p i galopem do swojego boksu... Quote
hanka456 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Zdjęcia są przepiękne. Dobcia zdaje się ma temperament. Coś o tym wiem, bo mam w domu takiego temperamentnego. Doszkolenie nie zaszkodzi. Mój został nauczony poprzez niestety noszenie kolczatki, bo fruwać moznabyło za nim. teraz chłopak grzecznie chodzi, obojetnie czy ma kolczatkę czy nie. Po prostu rozumku mu przybyło. Quote
modliszka84 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Mysle ze w jej przypadku kolczatka nie zdała by rezultatu, tylko poraniłaby skóre... Ona ciągnie jak szalona. Moze lepiej jakas obroza zaciskowa :roll: ? No nie wiem, ale spacer był kilkuminutowy bo ciezko było ja utrzymac. Quote
dzodzo Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 ale jest ładna skubana!!!no szkolenie na bank się przyda...na szczęscie Niemcy oddaja psy do adopcji tylko do domów z ogrodem albo na duzy metraz hihi, więc będzie miala wybieg a biedny przyszly wlaciciel czas na nauke;) Quote
katya Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Dyzio ukradziony, o nieeeeeeeeee... :( Quote
aisaK Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 kurcze, nie bylo mnie, ale mogłyscie dzwonic lub pisac na meila, predzej sprawdzam. jak ten pogryziony pies? z tego co widze niemcy chca wyciagnac wszystkie dobermany z lodzi ale musza je gdzies umiescic, wiec zalatwiaja domy tymczasowe. zaraz dam im znac o tym psie, szybko,dajcie fotki Quote
aisaK Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Org. niemiecka weźmie 6 piesków: 3 dobermany, Lotusa, Mabyna, Babita. Potrzebujemy pomocy i wsparcia ... Oraz pomocy przy organizowaniu transportu. Quote
hanka456 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Potrzebujemy pomocy w organizacji i wsparcia finansowego. Jutro damy sygnał co udało nam sie uzgodnic. Quote
hanka456 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Jutro równiez dowiemy się co z tym dobermanem pogryzionym. Nie dawałysmy Ci sygnału, bo sprawa była cięzka. Był to nowy nabytek i stało się to wszystko w mgnieniu oka. Jeszcze w sprawie psiaków wybranych. jednego dobermana bedziemy mogły najprawdopodobniej umiescic w hoteliku z dobka, dla maluszka już mamy opcje, nad pozostałymi się zastanawiamy, jak pisałam jutro dokładnie poinformujemy gdzie je umieścimy i oczywiście przygotujemy do podrózy. Quote
aisaK Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Haniu-czekam wiec na wiesci! Oby sie wszystko udało! Bardzo ci dziekuję i wszystkim, którzy pomagają! Quote
jola od jadzi Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Zobaczcie, kolejne dwa dobki, w tym jeden trójłapek w hoteliku na Kosodrzewiny! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=80846&page=10 Quote
Recommended Posts