Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zasadzkas napisał(a):
Ja jutro rano skoczę w tej sprawie, nic nie obiecuję, ale mam wielką nadzieję; mam też pewien pomysł inny.

Ktos tu tajemniczy jest...:evil_lol:.
Ja niestety transpotera nie mam, choc nosimy się z zamiarem kupna. Jednak dopóki nie odbierzemy samochodu i nie będziemy pewni wymiarów bagażnika to nie kupimy :shake:.

Posted

dziewczyny: przy takiej lości psów nie wiem czy nie lepiej pojechać dwoma samochodami. Oświećcie mnie: strona niemiecka kryje koszty transportu w wysokości 220euro czyli na busa jest???. Jeśli nie uda sie skombinować odpowiedniej ilości kontenerów to ja pojadę swoim venem. Czetery psy tam wejdą na pewno. Tak jak liczyłam, koszt tego kursu nie przekroczy 300zł (ja pojadę zupełnie po kosztach i coś od siebie dorzucę). I ja nie muszę dostać kasy od razu. Najważniejsze dowieźć psy. A potem będziemy robić zbiórki aż coś zbierzemy.
Decydujcie same.

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
Liczba fajna,zeby tylko dojechac szczesliwie z tymi psiakami. Ja mysle ze niestety,ale trzeba bedzie jechac
i busem i Ewy vanem bo inaczej nie damy rady.

Dać to by dało, ale trzeba by miec 10 kontenerów :roll:. Ja po prostu nie chcę, by to sie stał jakis transport śmierci. Nie czarujmy się. Bedzie jechało kilka dobermanów. Na małej przestrzeni, kilka godzin ściśnięte
i zdenerwowane jazdą...Ryzykować nie możemy.

Posted

Wiec Ewa jesli naprwde masz czas i mozesz pomóc,to pojedziemy busem i twoim vanem,bo raczej marnie widze załatwienie transporterów dla wszystkich psów.
Psy które jadą:
1.Babit - przebywa na tymczasie u Hani (dąbrowa)
2.Mabyn - przebywa na tymczasie u p.Agnieszki (okolice rynku Barlickiego)
3.Lotus - hotel w Złotnikach
4.Dobermanka ze schroniska w Łodzi - w Pabianicach
5.Chudy doberman ze schroniska w Łodzi- w Pabianicach
6.Grubszy doberman ze schroniska w Łodzi - w Pabianicach
7.Doberman bez łapki - Kosodrzewiny
8.Doberman ze Skierniewic - Skierniewice?
+ dobki z pabianic,ile ich dokładnie jedzie?

Ile mamy razem transporterów?
Czy dobek ze Skierniewic zostanie dowieziony do Pabianic gdzie wyrusza transport do Gorzowa?

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):

+ dobki z pabianic,ile ich dokładnie jedzie?

z Pabianic:

9. doberman od alkoholika
10. starszy doberman Borys
11. szczeniak średniej wielkości

W schronisku jest 1 transporter...

Powiedzcie dokładnie o której zamierzacie być w Pabianicach, bo trzeba to ustalić w schronisku. Ktoś tam będzie musiał specjalnie przyjechać wcześniej do pracy, więc żeby nie musiał czekać niepotrzebnie.

Posted

Dziewczyny, ja poprosze o potwierdzenie, że mój van jedzie na 100%, bo auto wraca w piatek wieczorem z trasy i będę musiała je przejąć, co by mieć je w swoich łapkach w sobotę od samiusieńkiego rana. Ja będę najprawdopodobniej jechała w sobotę z działki (okolice Dobronia), więc mnie najlepiej by pasowało jechać od razu do Pabanianic, co by nie pchać się już do Łodzi.
Aaaa, no i potrzebuję jakieś osoby do pomocy podczas jazdy (konkretnie do trzymania psów). Najlepiej dwie. Są jacyś chętni???
Jeden psiak jechałby z przodu przed siedzeniem pasażera, więc lepiej by było, żeby był nieco skromniejszych gabarytów :oops:.

Posted

W Pabianicach musimy byc ok 6,tak planujemy.
Ewa myslałam ze ty nam pomozesz zebrac psy z Łodzi i pojechac do pabianic,bo ja niechce w pabianicach auta zostawiac. No nic,moze uda sie załatwic zeby bus nam te psy zebrał.albo moze pomoze ktos kto nie bedzie z nami jechał a mógłby nam te psiaki pozbierac??
Tak,Ewa,mysle ze twój van bedzie jechał na 100%,bo jak narazie wizja samego busa nie wchodzi w gre.
Wiec mamy jeden transporter? Kto jeszcze bedzie miał transporter?

Posted

Aniu, jeśli jest taka potrzeba, to pomogę pozbierać psy. Ja po prostu muszę spać na działce, bo tam zostawiam pod pod opieką rodziców moje suki. Nie chce zostawić ich już tam w piątek wieczorem, bo Dotts to strasznie przeżyje :shake:.

Coś pokombinuję ;).

Posted

[quote name='Reno2001']Dziewczyny, ja poprosze o potwierdzenie, że mój van jedzie na 100%, bo auto wraca w piatek wieczorem z trasy i będę musiała je przejąć, co by mieć je w swoich łapkach w sobotę od samiusieńkiego rana. Ja będę najprawdopodobniej jechała w sobotę z działki (okolice Dobronia), więc mnie najlepiej by pasowało jechać od razu do Pabanianic, co by nie pchać się już do Łodzi.
Aaaa, no i potrzebuję jakieś osoby do pomocy podczas jazdy (konkretnie do trzymania psów). Najlepiej dwie. Są jacyś chętni???
Jeden psiak jechałby z przodu przed siedzeniem pasażera, więc lepiej by było, żeby był nieco skromniejszych gabarytów :oops:.

jesli będzie potzrebna pomoc w trzymaniu psów w aucie to ja moge się podjąc, tak się składa ze mieszkam w Dobroniu akurat;)Tylko musze wiedzieć najpóxniej w czwratek, ze jestem potzrebna bo musze poprzekłądac sprawy z soboty na piatek.

Posted

dzodzo napisał(a):
jesli będzie potzrebna pomoc w trzymaniu psów w aucie to ja moge się podjąc, tak się składa ze mieszkam w Dobroniu akurat;)Tylko musze wiedzieć najpóxniej w czwratek, ze jestem potzrebna bo musze poprzekłądac sprawy z soboty na piatek.

Dzięki dzodzo :loveu:. Jesteś na liście ochotników :cool3:.

Posted

jeśli nie będzie jeszcze wystarczająco osób do trzymania to możecie mnie wpisać na rezerwową listę ochotników... jestem trochę chora, ale w końcu "moje" psy też jadą więc jeśli będzie trzeba to pojadę.

EDIT - potrzebne są jeszcze smycze do prowadzenia psów...

Posted

jestem w posiadaniu jednego kagańca dobrego na dobermana należacego do Waszej fundacji-wciąz u mnie leży po transporcie dobki Kory
Reno-van jest na gaz czy na benzynę?