hanka456 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Chciałabym przypomnieć ten wątek. Pomoc jakiej udziela niemiecka fundacja jest bardzo znacząca i ważna. 15 marca wyjeżdża ponownie do Niemiec 6 psów. Niewidomy Melon z Mielca z kolegą, bardzo chora Misia z Gdańska, nikomu niepotrzebna nieazuwazalna Daphne z łódzkiego schroniska oraz Muminek i Aria będące pod opieką Fundacji Niechciane i Zapomniane. W tym miejscu chciałabym również opowiedziec o ciężkim losie psiaków w schronisku w Mielcu, gdzie jest ich około 600 oraz o pełnym poświecenia Panu Kierowniku, który będzie jechał całą noc aby przywieźć psiaki do Łodzi na zbiórkę wyjazdową. To piękne i smutne jednocześnie. Jedni na granicy wytrzymałości ratują psy, a inni beztosko bez żadnej odpowiedzialności skazują je na cierpienie. Zdjęcia wstawimy po przyjeżdzie. Quote
dzodzo Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 ja trzymam kciuki za kolejną udana akcję-i za nowe niemieckie domki tych piesków, które jak widac dla naszego polskiego "obrzydłowka" nie są wystarczająco ładne, młode lub zdrowe żeby je pokochać smutne to Quote
zasadzkas Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Ja też trzymam kciuki za powodzenie, nieopóźnienia, itp. ;) Quote
Reno2001 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 hanka456 napisał(a):Chciałabym przypomnieć ten wątek. Pomoc jakiej udziela niemiecka fundacja jest bardzo znacząca i ważna. 15 marca wyjeżdża ponownie do Niemiec 6 psów. Niewidomy Melon z Mielca z kolegą, bardzo chora Misia z Gdańska, nikomu niepotrzebna nieazuwazalna Daphne z łódzkiego schroniska oraz Muminek i Aria będące pod opieką Fundacji Niechciane i Zapomniane. W tym miejscu chciałabym również opowiedziec o ciężkim losie psiaków w schronisku w Mielcu, gdzie jest ich około 600 oraz o pełnym poświecenia Panu Kierowniku, który będzie jechał całą noc aby przywieźć psiaki do Łodzi na zbiórkę wyjazdową. To piękne i smutne jednocześnie. Jedni na granicy wytrzymałości ratują psy, a inni beztosko bez żadnej odpowiedzialności skazują je na cierpienie. Zdjęcia wstawimy po przyjeżdzie. Dzięki Haniu za przedstawienie sytuacji mieleckiego schroniska. Niestety taka jest prawda. Byłam, widziałam... Kolega Melona (niewidomego, młodziutkiego dobeczka z dysplazją stawu biodrowego) jest trójłapek Czaruś - średni kundelek, który teraz przygotowuje sie do drogi w hoteliku u Murki. I tak jak pisała dzodzo-to co dla nas (narodu polskiego) jest niepotrzebne i brzydkie dla Niemców jest najkochańsze i jedyne... Jak to zmienic???? Quote
Szyszka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Ja też trzymam kciuki za Waszą szczęsliwą podróż. I dziękuję:loveu: Quote
Niewiasta_21 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Osobiscie mialysmy przyjemnosc zagoscic w domu pelnym dobermanow i nie tylko z Fundacji Dobermann Nothilfe ;) " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> A to juz sama Dora: " class="ipsImage" alt=""> A takie łoża porozstawiane sa po całym domu: " class="ipsImage" alt=""> Dziekujemy za wszystko :loveu: Quote
dzodzo Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 chyba rozpoznaję dobeczke Dorkę na fotkach:loveu: Quote
Szyszka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 A macie jakieś zdjęcia z ostatniego wyjazdu.... Quote
zasadzkas Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Tak, to Dorcia. Było o Waszym wyjeździe w gazecie. Co się nie chwalicie? :razz: Quote
Reno2001 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 zasadzkas napisał(a):Tak, to Dorcia. Było o Waszym wyjeździe w gazecie. Co się nie chwalicie? :razz: Kurczę a w jakiej gazecie??? Quote
Niewiasta_21 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 zasadzkas,dzieki za info. Mieli do nas zadzwonic jak ukaze sie artykuł ale jak zwykle mozna na kazdego liczyc. Quote
Reno2001 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Ekstra, i jak tu teraz zdobyc stara gazetę :hmmmm:??? Quote
zasadzkas Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Nie ma za co ;) Moja siostra czytała, ta, co ze mną wiozła dobcię Korę do Was, poprzednim razem, więc nie moja zasługa :oops: Quote
Niewiasta_21 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Ale to czytała o tym konkretnym wyjeździe czy moze o ogólnym wyjeździe psów do Niemiec? I z którego dnia to wydanie? Wiesz cos moze? Bo przejrzałam od poniedziałku dziennik na stronie internetowej i niema takiego artykułu. Quote
zasadzkas Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Mówiła mi w weekend. Dopytam, bo nie wiem właśnie. Quote
Moriaaa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Aniu, ja też czytałam ten artykuł. Było o tym konkretnym wyjeździe, o Muminku i o Was i o Tomaszowskim TOZie. Quote
Niewiasta_21 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Ten artykuł czytałyscie? http://egazeta.dziennik.lodz.pl/?kalendarzRok=2008&kalendarzMiesiac=03&kalendarzDzien=14 ze strony 4? Bo rano w sobote przed wyjazdem przyjechała gazeta,robiła zdiecia i miał powstac duzy artykuł,ale nie ten tylko inny,mówiacy tylko o tym konkretnym wyjeździe a nie ogólnie.Bo tamten to czytałam.Ale to nie ten na który czekamy. Wiec mam nadzieje ze go jeszcze nie było. Quote
Moriaaa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 No ja właśnie ten..czyli będzie jeszcze jeden tak? :) Quote
Niewiasta_21 Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Tak,taki wiekszy z fotkami psów. Uff,maja szczescie. Quote
hanka456 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Już wyjazdy psiaków do Niemiec stały się normą, ale mimo wszystko chciałam powiedzieć, że 10 sierpnia pojechał Karat z naszego schroniska ponad cztery lata czekał, Blanka, Ada, Aster i niewidomy Ramzes. Quote
Recommended Posts