Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Niewiasta_21']Tej suni niema w schronisku,wiec nie jedzie do Niemiec. Poszła juz do domku.[/QUOTE]

No to super. :multi: Cieszę się, że się jej udało.

Posted

Dziewczyny ja najprawdopodobniej będę mogła pomóc w transporcie, tylko proszę o info dokładnie skąd dokąd trzeba będzie psiaki przewieźć? Może nawet uda mi się skołować dwa samochody :evil_lol:??

Posted

Może troszkę przyszłościowo, ale w Mielcu jest piękny dobek oddany ponownie do schroniska po dwóch latach po pierwszej adopcji.

A tu jego galeria z opisem i zdjęciami. Jest na prawdę super. Raczej nie jest juz młodzieniaszkiem.
GALERIA

A tu piękna dwuletnia dobka. Również MIelec.

GALERIA:

Posted

no to pabianice teraz cale w dobermanach,strasznie szkoda tych przerazonych psow...ludziom sie wydaje ze jak doberman to tzreba go lac, żeby sluchal, bo to "groźny "pies..i sami napedzają jego agresje.Szkoda gadac,najwazniejsze ze nie spędza zimy w schronisku

Posted

Okazało się, że takze pabianicki chuderlak załapie sie w podróz do nowego życia :cool3::multi: (dziekuje AisaK).

Wobec tego czy moge liczyc na pomoc w transporcie... bo to razem bedzie chyba 7 psów jechać (w tym 4 dobermany które obecnie są w pabianicach)...

Posted

Chudy dobherman przywieziony z Lodzi do Pabianic, ma już wyniki badań krwi. Wszystko jest w porzadku. Nerki zdrowe, mocznik w normie, nie ma stanu zapalnego, tepmeratury nie ma. jest chudy: wniosek - zagłodzony, bo współtowarzysze z boksu go dgani8ali do jedzenia.

Posted

Tamten rzeczywiscie wywleka kołdrę z budy ale w oczach ma wielki smutek, myslę, że czuje się zawiedzony iz znalazł się znowu w boiksie. Musi wytrzymać i jeszcze raz zaufać czlowiekowi. To bardzo dobry pies.

Posted

[quote name='hanka456']Chudy dobherman przywieziony z Lodzi do Pabianic, ma już wyniki badań krwi. Wszystko jest w porzadku. Nerki zdrowe, mocznik w normie, nie ma stanu zapalnego, tepmeratury nie ma. jest chudy: wniosek - zagłodzony, bo współtowarzysze z boksu go dgani8ali do jedzenia.[/quote]

Haniu - dzisiaj w jego boksie pracownik znalazł kropelki krwi na posadzce...
Czy pies miał jakąś rankę którą mógł rozdrapac?
Mieli go potem wyprowadzic i obejrzeć, ale ja juz musiałam jechać.

Posted

No włąsnie,wazny jest dzien,godzina i miejsce zbiórki. Ludzie maja prace,szkołe i dobrze by bło jak najwczesniej znac te dane,zeby mozna było wszystko zaplanowac,zeby potem sie klops nie okazał,ze niam kto jechac.

Posted

Witam

A propo tego dobka bez łapki ... jest jedno ale ... jest szczepiony ma chip i wszystko tylko ,że nie ma paszportu ...

Piesek jest w dobrej kondycji cieszy sie z życia i łasi do ludzi :)
Od kiedy jest u nas jest odizolowany od innych psiaków ... I na kiedy by był planowany jego wyjazd ?? Bo jeżeli z wyjazdem są problemy to może posiedzieć dłużej u nas bo nie sprawia żadnych problemów ...

Posted

wyrobienie paszportu to kilka minut u wiekszości wetów-a w łodzi to nie będzie problem.Pieski musza byc na 20 lub 21 paxdziernika w Gorzowie, dokładna data będzie na pewno lada dzięń potwierdzona

Posted

oj z łodzi jedzie 6 dobeczków/mixów +jeden z Pabianic czyli całe stadko i mysle ze pomoc w transporcie jak najbardziej na miejscu
o drugim dobeczku wiemy, na razie ten bez łapki jedzie bo bardzo potzrebujący..
wszytko o psach ktore wyruszaja z łodzi jest w tym watku

Posted

WYJAZD JEST 20.10.
Spotkanie i odbiór wszystkich psów koło 12.00 w sobotę 20 października.
Wiem, że o 13 jest juz odjazd.
O drugim dobeczku wiemy, ale tym razem jedzie trójłapek. To co? mam potwierdzic trójłapka? Do końca tygodnia muszę zamykac liste.

Posted

Może nie powinnam się wtrącać, bo trójlapek nie jest , że tak powiem pod naszą bezpośrednią opieką, ale potwierdzaj, żeby już wszystko było wiadome.

Dla pytającego o paszporty. Wyrabia się je dosłownie w 5 minut w lecznicy weterynaryjnej. Np. na Dabrowskiego u BERNARDA lub u p. Magdy Minich na Widzewie.

My mamy dwa samochody naszych koleżanek fundacyjnych - ale przy takiej ilosci psiaków przydałby się jeszcze co najmniej jeden.

Posted

Dziewczyny prośba o określenie trasy - skąd dokąd trzeba psy dowieżć. Jeśli nie będzie to kawał drogi to może uda mi się załatwić dwa auta. Ale warunek, że to nie będzie jakaś trasa na drugi koniec Polski.