Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szlag mnie trafi, dzis w łodzi znaleziono przepiekna czekoladową dobermankę-obecnie jest pod opieka strazy dla Zwierząt i przebywa w prywatnym schronisku...szukany jest własciciel, jakiekolwiek informacje lub pewnie za chwilę nowy dom

Posted

piękna, prawda?nie musze dodawac, ze się zakochałam na amen...

gdyby ktokolwiek z łodzkich dogomaniaków znał ta suczke, widział czy mógl udzielic info proszony jest o kontakt

Posted

Łącznie wyjedzie 20 października 8 psów w kierunku Gorzowa Wielkopolskiego.
Nasza bardzo mloda jeszcze Fundacja byłaby wdzieczna za pomoc finansową w zakresie transportu. Musimy jechać w trzy samchody, co uczyni pewne koszty.
Dla nas każda wpłata ma ogromne znaczenie.
Wszystkim tym co zechcą nam pomóc bardzo dziękuję.
Podaję nr konta.:
Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierzat
BANK PKO BP 22102-34080000490201742246

Dziękujemy Kasi za ogromny trud jaki włozyła w organizację takiej wyprawy, dziękujemy również Fundacji Niemieckiej, ktora zechciała spojrzeć w naszym kierunku i zdjąć z nas ciężar nieustannego patrzenia na cierpienie tych właśnie zwierząt. Każde uratowane zycie jest cenne a dla nich najcenniejsze, bo jedno jedyne.
Dziękujemy za wszystkie działania, dzięki ktorym było mozliwe, to co się niebawem wydarzy.
Podróz w kierunku słońca, bo jego tak mało za kratami.

Posted

[quote name='hanka456']Łącznie wyjedzie 20 października 8 psów w kierunku Gorzowa Wielkopolskiego.

Drobna zmiana...
z Łodzi/Pabianic jedzie łącznie 9 psów. (doszedł jeszcze jeden nieduzy pies z Pabianic)Te psy dostały szansę na nowe życie.

Bardzo prosimy wszytskich o pomoc finansową lub bazarki :oops: na transport.

Posted

Ja niewiem czy 3 samochody starczą,bo to wychodzi po 3 psy w jednym aucie. Prosze zeby ludzie którzy chcą pomóc w transporcie okreslili sie ile potrzeba piniedzy na beznyne i ile psów wejdzie do nich do samochodu.Zeby sie potem nie okazało ze niema kto pojechac.

Posted

Raczej niestety nie uda mi sie jednak załatwic dwóch samochodów. Gorzów nie jest tak blisko a budka jaka bym mogła wziąć to samochód dobry na 100km w jedna stronę. Nie zdecyduję się na dłuższą trasę tą trzęsidupą w która i tak wszedł by tylko jeden pies.
Załatwiam drugie auto z tym, że raczej nie zabiorę więcej niż dwa psy - jeden do przestrzeni bagażowej, drugi na tylną kanapę. Mogą to być dwa duże psy.

Posted

sporo...trzeba by wyliczyc konkretnie jakie auta pojadą? i ile spala?, ile pieniedzy potzreba na paliwo-ale fakt najlepiej byłoby jakieś wieksze ale ekonomiczne auto-moj "szerszeń" pali mało ale jeden doberman wchodzi na styk na tylna kanape,ćwiczę to na codzień

Posted

Jadę na pewno ja (zabiorę 3 psy+3 ludzi do trzymania psiaków)
Ania Niewiasta (3 psy myślę że się upchnie+3 ludzi do tzymania psów)

Ludzie do trzymania to: mój Jarek, Hania...jak na razie tyle mamy, więc potrzebni będą również "trzymacze".Prosimy o deklarację.

I jeszcze raz prosimy o wpłaty na transport...jesteśmy jak na razie spłukani:shake:

Posted

jeśli wyjazd jest w sobote -a 20 to chyba sobota -to mogę byc rezerwowym"trzymaczem" ew.-ale poniewaz własciwie w każda sobote jeżdzę z moim psem do weta na zastrzyki , musze sobie to zaplanowac tak zeby byc wolnym w tym czasieczyli brakuje nam jednego auta w sumie wiekszego i kilku ludzi

Posted

Ja sie jeszcze nie zadeklarowałam ze pojade (musze pogadac z sąsiadem czy ze mna pojedzie,bo mnie nie puszcza w taka trase,od miesiąca mam auto). Do mojego tico wiecej niz 2 psy nie wejdzie,jeden na tył i drugi na przód pod nogi,to jest długa trasa. Chyba ze 3 małe...ale niestety jada same duze psy. No chyba ze pojedziemy innym autem. Postaram sie w tym tygodniu okreslic,jak najszybciej.

To wciaz z amało!
Dogomanicy pomóżcie,te psy czekaja na nowe zycie!

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
Ewa reno ty wkoncu jedziesz choc jednym autem? Ile psów do ciebie wejdzie i ile ludzi potrzebujesz?

Ja próbuje zorganizować auto (tego szarego vana). Tak jak pisałam nie uda mi się załatwić dwóch wozów, bo dla tej białej budki to za daleko.
Mogę wziąć dwa psy: jdnego do przestrzeni bagażowej a drugiego na tył. No chyba, że jaiś mały pies w transporterze to jakoś go upchniemy.I zdała by się jakoś osoba do pomocy podczas jazdy.

Posted

Dziewczyny w moje Punto wejdą 3 psy. 2 do tyłu z dwoma osobami "trzymaczami" osoby "odgradzają od siebie psy-czyli ludzie siedza po srodku a psy na zewnątrz, plus jeden pies z przodu w nogach pasażera. Myślę że spokojnie powinno się udać załadować po 3 psy do samochodu. Nie możemy się ustawić tak aby w każdym samochodzie jechały 2 psy bo wtedy musielibyśmy jechać 4-5 samochodami...nie damy rady opłacić benzyny na tak duży transport. Pokombinujcie czy nie da rady włożyć po 3 psy jeśli będą "trzymacze". Gaz do mojego będzie mniej więcej kosztował 140+33zł autostrada (to jest w jedną czy w obie strony??). To jest sam koszt jednego samochodu..jak to pomnożyć przez 4-5? (licząc że każdy jest na gaz:/) to ogromny koszt... Musimy jechać w jak najmniejszą ilość samochodów.

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
Ja sie jeszcze nie zadeklarowałam ze pojade (musze pogadac z sąsiadem czy ze mna pojedzie,bo mnie nie puszcza w taka trase,od miesiąca mam auto).

Ania to może idź pogadaj z sąsiadem bo zaraz okaże się że nie mamy jak dowieźć psów...:shake::shake::shake:

Posted

33zł to koszt autostrady w jedna stronę :-(.
Nie będzie problemu jeśli psy sie dogadaja to w przestrzen bagażową za kratę wejda u mnie dwa psy. Ale co bedzie gdy sie nie dogadają? Na upartego jeśli będzie z nami jechała jeszcze jakaś osoba to ja i 5 psów załaduje, bo samochód jest duży. Boję się jednak ewentualnych konfliktów pomiędzy psami.
Wersja najekonomiczniejsza, ale troche ryzykowna:
przestrzeń bagażowa - 2 psy,
tył -(mam tam teraz jedno siedzenie, ale można wstawic jeszcze jedno) dwóch trzymaczy i 2 psy,
przód- jeden pies z trzymaczem.

Oceńcie same.

Posted

Nie trzeba jechac autostradą, jest tez inna droga na Poznań, bezpłatna.

Wiadomo, że autostrada dojedzie sie znacznie szybciej ale i drożej. Bo po pioerwsze opłata za jedną strone 33 zł a po drugie auto więcej spali przy prędkosci 150km/h niż 100 km/h...

Posted

modliszka84 napisał(a):
Nie trzeba jechac autostradą, jest tez inna droga na Poznań, bezpłatna.

Wiadomo, że autostrada dojedzie sie znacznie szybciej ale i drożej. Bo po pioerwsze opłata za jedną strone 33 zł a po drugie auto więcej spali przy prędkosci 150km/h niż 100 km/h...

No tak, z tym, że tymi drogami to będziemy jechać ze 12h ( w obie strony to ok 700km!). Mój TZ dobrze zna te drogi i ich nie poleca. NIkt nie każe pędzić nam autostradą 150/h ;). Do tego mnóstwo dróg jest obecie rozkopanych i można ryzykować karkami a co za tym idzie spóźnieniem.
Możemy spróbować bokami wracać na pusto, bez psów. Osobiście mnie zależy na czasie, bo zostawiem swoje psy pod opieka rodziców i muszę je w miarę sensownie odebrać :roll:.