Niewiasta_21 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Zrodziła sie szansa dla dwóch psiaków z naszego łódzkiego schroniska,aby odnalazły swoje domki w Niemczech. Jednym z nich jest dobermanka,bardzo wystraszona,a drugim to malutka sunia.Dla dobci szukamy hotelu na miesiąc (albo tymczasu,jesli ktos by chciał),ale przede wszystkim potrzebny tymczas dla maluszka na miesiac czasu,zanim nie pojedzie do Niemiec!!!!Czy ktos moze pomóc,bardzo prosimy!Wiadomo ze w schronie nie moze czekac,bo kazdy dzien to walka o przetrwanie,wiec im szybciej ją wyciągniemy,tym maluszke bedzie bezpieczny. Quote
dzodzo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 a dlaczego dla dobeczki tydzien hotelu tylko?czyzby potem była jakas opcja?czekam na wiesci od modliszki84 w sprawie hoteluw pabianickim schronisku, tam jest cena dobra ale jesli zmieni sie pogoda to dobcia zmarznie w budzie.Jeśli to byłoby 10 zl /dobę to moge częśc kwoty opłacic Quote
Niewiasta_21 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Soru dodzo,przejęzyczyłam sie. Juz poprawiam. Szukamy na miesiac. Quote
dzodzo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 aha to chyba tez istotna informacja,ze Niemcy zwrócą częśc kosztow hotelowania, AisaK dostała od nich taka deklaracje-gdyby maluszek poszedl do kogos to wtedy damy rade opłacic tym hotel dobki.W ogole to jakies imiona im tzreba dac..bo tak bezimienne sa. Quote
Hala Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 No tak, ale jak szczenię pójdzie na DT, to też będzie jadło. Quote
ciapuś Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 cioteczki a ta sunia jest sama ? bo przyszły we dwie i były nierozłączne. Quote
dzodzo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 to nie jest szceniak, tylko malutki kundelek-dorosła suczka.Jasne ze bedzie jadla.Powiedzieli ze zwrócą ok 200 euro za dwa psy, ja do hotelu dobki sie dorzuce takze Quote
ewatonieja Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 a tego samca dobermana juz nie ma na 5 pawilonie? Quote
Niewiasta_21 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 My go nie widziałysmy,powiedzieli ze niema wiecej dobków. Quote
hanka456 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 10 zl za hotelowanie psiakow na dobe to wspaniala informacja. jesli mozecie pomózcie nam w tej materii finansowo, my przewieziemy psy na miejsce zbiorki wyjazdowej i będziemy partycypowac w kosztach paszportów. Do [piatku jestesmy w stanie zawieźć psiaki hotelu. Quote
dzodzo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 no cena jest dobra, widzialam natomiast jak to wyglada-normalny boks posrodku innych boksow, tyle ze pojedynczy, buda i tyle.Ale lepsze to niz nic.Na dzis moge 150 zl zaplacic na poczatek za hotelik, byle tylko byly miejsca.Mysle ze jak modliszka wejdzie na dogo to da informację czy coś załatwiła. Quote
aisaK Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Czekamy na wieści... Dlaczego ten dobek jest jeszcze na waszej stronce? jesteście pewne, że nie ma więcej dobków (fundacja mogłaby zabrać 2). http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1517 Quote
modliszka84 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Ok, dzwoniłam do schronu, ale chyba Hania juz mnie ubiegła ;) Z tego co sie dowiedziałam, to Hania ma oddzwonić do schroniska i umówić sie dalej. Quote
modliszka84 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='aisaK']Czekamy na wieści... Dlaczego ten dobek jest jeszcze na waszej stronce? jesteście pewne, że nie ma więcej dobków (fundacja mogłaby zabrać 2). http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1517 przepraszam, że sie wetnę.... :oops: ale jesli w Łodzi nie znajdzie sie drugi dobek to moze mógłby ten pabianicki pojechac :roll: ? ten zabrany od menela który go głodził i bił.... chyba ze sie znajdzie w Łodzi drugi to sie wycofuje :) Quote
dzodzo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 ja caly czas pamietam o tym dobku-on jest piekny tylko mało przyjazny;)na pierwszy rzut oka.AisaK-co o tym myslisz? co potzrebujemy odnosnie formalnosci: [FONT=Times New Roman]Przygotowanie psa do Niemiec:1). Pies powinien być odrobaczony na początku przygotowania do wysyłki minimalnie 5 dni przed jakimkolwiek szczepieniem! [/FONT] [FONT=Times New Roman]2).szczepienie na wściekliznę: - musi to być udokumentowane w książeczce psa. Jest to bardzo ważne bo od momentu szczepienia do wysłania psa musi minąć minimalnie 3 tygodnie i to jest bardzo bardzo ważne! Bo sprawdzane na granicy! [/FONT] [FONT=Times New Roman]3). chip pod skórę i paszportzagraniczny. [/FONT] [FONT=Times New Roman]4). Szczepienie na choroby wirusowe[/FONT][FONT=Times New Roman]5). Transport-do Gorzowa Wlkp.[/FONT] __________________ Quote
hanka456 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 O.K. jesteśmy dobrej myśli. wszystko da sie zorganizowac, mamy miesiąc. Oby tylko w hoteliku znalazly sie dwa miejsca. Quote
modliszka84 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 dzodzo napisał(a):ja caly czas pamietam o tym dobku-on jest piekny tylko mało przyjazny;)na pierwszy rzut oka.AisaK-co o tym myslisz? Ostatnio sie troche uspokoił... ;) Quote
hanka456 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Miejsce w hoteliku dla maluszka i dobki jest. Quote
Niewiasta_21 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 To dobrze. A moze jednak znajdzie sie jakis tymczasik dla malutkiej suni?? Quote
dzodzo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 kiedy możecie je zabrać? bo chciałabym przekazac pieniądze-na hotelik-a od 9-17 siedzę w biurze w łodzi. Quote
hanka456 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 To mamy do Ciebie podjechac do biura. Quote
modliszka84 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 no to super pomyślcie prosze nad tym dobkiem drugim :-( ..... Quote
dzodzo Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 mogę przelac na konto-albo jesli akurat komus po drodze na ul.Kniaziewicza, koło Pojezierskiej to przekazac osobiscie;)mam takze pomysł na bazarek, może uda się cos dozbierac Agnieszka-niestety decyzja nie jest nasza do konca-odnośnie którego psa chca zabrac,-muszą mieć dla niego opcje DT chociaz albo DS.Zreszta wiesz sama jak jest z Borysem, którego los mi strasznie leży na sercu..tyle razy byla nadzieja i nic.Mam nadzieję, ze Kasia zapyta czy jest szansa zeby jechal pabianicki jako drugi.Widać ze on świruje w tym boksie strasznie. Quote
Recommended Posts