Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I po wystawie warszawskiej.
Niestety Idze i Kasi nie udało się zabrać Samby do Warszawy. Szukamy transportu dla Samby do Wawy.
Przy okazji przypominam o Ivanie, że szuka domu a także wsparcia finansowego.
Może ktoś wystawi coś na bazarku, na jakiejs aukcji itd.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GreenEvil']Ona jeszcze prefidnie poddusza!!! :scared:
[SIZE=2](...)

Dokładnie tak. Od razu widać, że przymierza się do zabójstwa z premedytacją :evil_lol:

Posted

Greven napisał(a):
(...) a babcia czasem nawet sieje postrach na osiedlu :diabloti:

No cóż, jak wszyscy, to wszyscy - babcia też :evil_lol:

Jak mogę wpłacić pieniądze na leczenie Ivana?

Pozdrawiam. Pit_R6

Posted

Pieniądze na konto fundacji AST, tyle że to nie leczenie, a opercja plastyczna (hi hi, jak w Ameryce :evil_lol: ) i kastracja. Nie wiem, jak tam stan konta doddy, ale myślę, że bez rewelacji, a już poszła pierwsza faktura za hotel.

Dzwonił pan z warmińsko - mazurskiego. Konkretnie z miejscowości Ożarów. Po rozmowie telefonicznej psa bym mu nie dała... ale myślę, że warto sprawdzić ten dom na miejscu, bo czasem przez telefon trudno się dogadać, a na miejscu okazuje się, że warunki dla psa będą ok. Kto z warmińsko - mazurskiego podjedzie sprawdzić dom?

Posted

Przeprszam, miało być: Ożary :oops:

Ale sprawa już nieaktualna, pan z kolegą obdzwaniają na gwałt wszystkie ogłoszenia amstaffów i trochę za bardzo plączą się w zeznaniach, by był sens tracić czas na sprawdzanie domu. Jeden nr kończy się 144, drugi 724.

Chociaż może z drugiej strony warto się temu przyjrzeć bliżej... takie nagłe zapotrzebowanie na asty, że pies agresywny - nie szkodzi... hmm...

Posted

Greven napisał(a):
(...) Chociaż może z drugiej strony warto się temu przyjrzeć bliżej... takie nagłe zapotrzebowanie na asty, że pies agresywny - nie szkodzi... hmm...

Można tam pojechać, tylko pewnie niczego się nie zobaczy, bo jeśli panowie zajmują się tym, o czym myślimy - nie są idiotami, żeby pod adresem, który podają obcym osobom, trzymać psy w kojcach. Chyba, że zgłosić to np. do Ekopatrolu Straży Miejskiej - nie jako doniesienie o przestępstwie (bo nie ma podstaw) ale sprawę do zweryfikowania...

Posted

Sandra dałam ogłoszenia o Sevenie vel Ivanie do piątkowej i poniedziałkowej gazety. Więc w razie co się nie dziw, że znowu mogą debile dzwonić :evil_lol:Ale nadzieja matką głupich, więc może i ktoś normalny zadzwoni :razz:

Posted

Nikt nie dzwoni, ani debile, ani normalni.

Wieści z hotelu - Seven umie skakać naprawdę wysoko :evil_lol: Szczególnie, jak się ucieszy na widok znajomego człowieka. Wyrabia sobie obojętność na otoczenie, przestał się pieklić na miejscowe kundle, łażące za płotem (wg mnie to bardzo mądry pitbull... po prostu rozumie, że musi poczekać :diabloti: ), jego stosunek do suk rokuje duże nadzieje (na razie tylko przez siatkę, ale to już coś! w schronisku płeć nie stanowiła dla niego problemu, próbował rzucać się na wszystko), a przede wszystkim uwielbia spacery! Cieszy się na nie jak wariat :evil_lol:

Pracownik sprząta jego boks bez problemu, to samo z karmieniem. Taaaa... prawdziwy pies morderca...

Posted

Seven (i Magnus, drugi pies ze schroniska w hotelu) mają już takie udogodnienia, że chyba im się we łbach poprzewraca :eviltong: Rano i wieczorem na pół godziny są wypuszczane na ogrodzony teren przed domem, żeby polatały luzem. Seven cieszy się, jak wariat, skacze jak ping-pong, prosi o zabawę i pieszczoty. Na razie nie sprawia żadnych poważniejszych problemów i nie budzi już grozy :evil_lol: Oczywiście w kontaktach z nim zalecana jest ostrożność, ale już nikt z jego otoczenia nie demonizuje pitbulli ;)

Zmniejszany jest dystans do suk. Z suką husky wita się przez siatkę. Reaguje bardzo poprawnie. Na widok psów niestety agresja.

Posted

Greven napisał(a):
Pieniądze na konto fundacji AST, tyle że to nie leczenie, a opercja plastyczna (hi hi, jak w Ameryce :evil_lol: ) i kastracja. Nie wiem, jak tam stan konta doddy, ale myślę, że bez rewelacji, a już poszła pierwsza faktura za hotel. (...)

Wpłatę z zeszłego tygodnia, która miała być dla Ivana, przesunąłem u Doddy na Jacusia (potrzeba chwili) ale tak, jak obiecałem - o Ivanku nie zapominam, dziś poszedł przelew :lol:

Ivan - do góry chłopaku:biggrina:

Posted

Seven każdego dnia daje dowody zaufania - ten pies nie jest agresywny w stosunku do ludzi! Oczywiście, gdyby ktoś próbował skrzywdzić jedną z jego opiekunek z hotelu - pies zareaguje. Zareaguje właściwie. Taki pit to skarb. Pewnie gdyby miał "oba oka" to ustawiłaby się kolejka. Ale niestety to pies wybrakowany. Dla miłośnika rasy. Tylko i wyłącznie, przy czym miłośnik musi być osobą odpowiedzialną.

Posted

Lista darczyncow Ivanka:
Sa to wplaty jakie wlynely od poczatku na Ivanka odkad go mamy pod opieka, a takze wplaty na ktorych widnialo jego imie:

1) Ewatonieja
2) Anonimowa ciocia z forum ddb
3) Anna Lukaszewska
4) Adriana Lubiewa
5) PPHU EVE Ewa Danek
6) Anna Lukaszewska
7) Sylwia i Mariusz Bula
8) Lukasz Drogiak
9) Pit_R6