mar.gajko Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Czy wyście go wczoraj tak wymęczyły???? Ramzesiątko wieczorem spało jak zabite, nie kopało posłania, nie szalało, nie rozypywało karmy; nie szczekało. Tylko jak długie leżało na równiutkim posłanku i ani się ruszyło. Bo jak nie wymęczony, to jakiś chory????? czy co? Quote
karusiap Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 o Matko no to sie teraz zmartwilam bo...nie bylo nas wczoraj u Niego:(:(:(jejku co mu jest?moze Marcin byl z nim na dluzszym spacerku? dzis jedziemy,ale sie martwie juz... Quote
_bubu_ Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 mam nadzieję , że Ramzesek po prostu był zmęczony.. wygłaskajcie go ode mnie. Quote
mar.gajko Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Karusiu nie martw się, może raz na tydzięń poczuł zmęczenie po prostu. Tylko myślałam że taki wyszalany; bo podchodzę kilka razy a on nic; żadnych sztuk nie wyczynia. Quote
mar.gajko Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Acha - dziewczyny! Do hotelu jakiś pies przywlókł pchły. Jeżeli któryś psiak nie pryskany to koniecznie trzeba. Sorry za offik. Quote
karusiap Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 to faktycznie niepodobne do niego...zobaczymy jak dzis bedzie...trzeba mu badania porobic,ale krew mu wezma jak pojedziemy na te dokladne badania uszu i oczu...i chyba dopiero potem sie zaszczepimy,jak myslicie?? Quote
BeataJ Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Wg mnie szczepic jak najszybciej trzeba aby choroby nie zalapal. Ale o tym niech wet zadecyduje. papa Beata Quote
_bubu_ Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Nasz wet zawsze mówi żeby nie spieszyć sie ze szczepieniem kiedy nie jesteśmy pewni czy pies jest zdrowy. Bo chorego szczepić nie wolno. Quote
karusiap Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 wlasnie o to mi chodzi,by mu krzywdy nie narobic... dlatego mysle,ze lepiej poczekac na wyniki krwi... Quote
weszka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Ja też tak myślę. Pies musi być całkiem zdrowy do szczepienia. Quote
Hund Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 trzymam kciuki za dobre wyniki , piesku bądź szczęsliwy!! Quote
karusiap Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 na Ramzesika trzeba uwazac bo jest sklonny wyrznac glowka we wszystko co stoi na jego drodze,zreszta jak nie stoi to tez:(:roll: jutro dzwonie umawiac sie na badania...na spacerku szalal i chyba jest dobrze... najgorzej ,ze skubany nie je..tzn je...tylko z reki..ale Marcin (pomocnik p.Tomka) bedzie go karmil z reki po spacerkach:loveu: Quote
karusiap Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 czy ktos moglby nam pomoc w zakupieniu specjalnej karmy dla szczeniaka?:oops: :roll: Quote
Asior Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 ja mogę tylko pomóc w ten sposób, ze mogę załatwić taniej.. po cenie hurtowej... Koleżanka ma sklep i może sprowadzić taką jak będziecie chcieli... Quote
Klementynkaa Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 pierwsze primo - kochane!!! karmienie z ręki? nauczycie go tego i co? kto dalej będzie do tak niańczył? polać kapke oleju do michy i powinien chętniej jeść, takie cyrki z karmieniem to ostateczność! drugie primo - jaka karmę chcemy mu dać? pomyślimy nad kupnem tylko co? Quote
karusiap Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Klementynkaa napisał(a):pierwsze primo - kochane!!! karmienie z ręki? nauczycie go tego i co? kto dalej będzie do tak niańczył? polać kapke oleju do michy i powinien chętniej jeść, takie cyrki z karmieniem to ostateczność! drugie primo - jaka karmę chcemy mu dać? pomyślimy nad kupnem tylko co? w momencie,gdy nie chcial nic jesc uwazam,ze madrzejsze bylo nakarmienie go z reki niz by caly dzien nic nie jadl...to bylo zaskoczenie,teraz gdy wiemy ,ze tak jest mozan kobinowac.w jeden dzien sie raczej nie przyzwyczail do tego.... poza tym mam nadzieje,ze ma wech chociaz dobry przy tym wszytskim,bo zachowuje sie jakby tejkarmy nie widzial w misce... a jaka karme?dobra dla mlodego psa,by sie jakis krzywizn czy innych swinst nie nabawil...poki co kupie jakies witaminy Quote
Klementynkaa Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 proponuję TO, na razie najtaniej znalazłam po 175 zł, szukam dalej... mam ciut taniej TUTAJ na allegro znalazłam już z kosztami przesyłki i wszystkim, kto ma tam konto? a tak wogóle to jak stoimy z kasą? Quote
karusiap Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 nie karmilam nigdy moich psow ta karma,ale slyszalam ze jest dobra.. Klementynko czy na tych str mozna zamowic karme na miejsce z darmowym kurierem??wiem,ze niektore firmy tak maja a to duze uatwienie... jednak na razie najwiekszym problemem jest jak zwykle kasa...mamy niecale 200 zl,w tym tyg chce zrobic te badania ,krew co zapewne pochlnie te pieniadze ( nie wiem w jakiej cenie sa te badania na sluch i wzrok)...nie mowiac juz o szczepieniu...a gdzie tam hotel...czy kastracja:(:(:(:( Quote
Klementynkaa Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 ja tym karmie i mam dobre doświadczenia, wieczorem postaram się parę groszy mu posłać, musze mieć dostęp do swojego komputera w tym celu. to co dodałam na allegro jest 175zl z dostawa kurierem w cenie :) Quote
BeataJ Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 [quote name='Klementynkaa']na allegro znalazłam już z kosztami przesyłki i wszystkim, kto ma tam konto? a tak wogóle to jak stoimy z kasą? Ja mam konto na allegro. Ile tam kosztuje ta karma? Beata Quote
BeataJ Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Klementynkaa napisał(a):ja tym karmie i mam dobre doświadczenia, wieczorem postaram się parę groszy mu posłać, musze mieć dostęp do swojego komputera w tym celu. to co dodałam na allegro jest 175zl z dostawa kurierem w cenie :) To ja moge zamowic i pokrywam 50% ceny. Kto pokryje reszte? Podaj mi link do allegro, wieczorkiem zamowie. Beata Quote
Klementynkaa Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 oki, ja pokrywam drugie 50% wrzuć mi Beata na pw nr konta to poslę Ci kaskę :) i maluch jutro będzie miał papu! link do allegro w poście 193. Quote
Jagienka Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Ciotki, dziękujemy!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Asior Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 mogę załatwić szczepienie nobivaciem puppy DC za 20 zeta Quote
Recommended Posts