weszka Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Tiaaa :loveu::loveu::loveu: A jak poranne spotkanie???? Bo tu nogami przebieram :roll: Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 A wiec...przyjechala Pani z corka w wieku studiujacym...Wywarly na mnie bardzo pozytywne wrazenie,bylismy an spacerku,wytarmosil je:evil_lol: i bardzo sie spodobal.Panie maja dom z ogrodkiem i suke (jak sie dowiedzialam dobka strozujaca.....-pod koldra;)) Gluchota Ramzesa ich nie odtrasza...i Pani mowila,ze juz chcialaby by z nimi zamieszkal,ale...no wlasnie... Ta Pani bardzo boi sie co ma maly z oczkami...Z tego co mowi,to obawia sie,ze zrobilby sobie krzywde,ze caly czas nie jest ktos w stanie go pilnowac.Powiedzialam jak jest,ze na dzien dzisiejszy w dzien Ramzes widzi ale nie zagwarantuje co bedzie dalej..Pani powiedziala,ze wlasnie tylko w dzien jej chodzi jakby np latal po ogrodku... Mowi,ze dolozy sie do badan i ze jak lekarz powie,ze Ramzesikowi nie bedzie sie rozwijac to niedowidzenie to super...Ze jak tam ma sie cos za pare lat stac (z oczkami)to co innegoa,ale ze ona nie moglaby sobie wybaczyc jak pod jej opieka cos by sobie zrobil...no... i jestemy w kontakcie... moze faktycznie najpierw wazniejsze by zbadac te oczka,zeby zatrzymac to co sie dzieje... Quote
fox_india Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 byloby bardzo pieknie, gdyby bobasek znalazl taka troskliwa opieke Quote
weszka Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Oczka trzeba więc zbadać w Warszawie bo nigdzie indziej się nie da tak dokładnie. Możesz powiedzieć Pani, że niewidome czy niedowidzące psy dobrze sobie radzą na znanym terenie. Żeby ją to tak nie przerażało. Ale oczywiście nic na siłę i Pani musi być w pełni świadoma że jednak Ramzio będzie w jakiś tam sposób "niedołężny". Ale najważniejsze żeby go kochała i chciała. Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 no wlasnie ja tez wychodze z zalozenia,ze nic na sile.Powiedziala jej szczerze jak byc moze,zeby nie bylo zaskoczenia... kurcze ciekawe jakie sa terminy i ceny w Warszawie takich badan...nie orientuje sie ktos?? Quote
fox_india Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 jestem z Wawy to moge popytac i przygotowac grunt na przyjazd bobaska. moge pomoc kiedy bedzie juz na miejscu. musicie tylko napisac dokladnie jakich informacji mam poszukiwac :cool3: Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 cioteczko gdybys mogla sie zorientowac jakie sa obecnie odlegle wolne terminy na badanie u dr.Garncarza i ile mniej wiecej kosztuje dokladne badanie oczu a w wolnej chwili w jakiej klinice u Was mozan przeprowadzic dokladne badanie uszu,gdzie maja po prostu dobry sprzet do tego.... dziekuje:loveu: Quote
fox_india Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 w ktorym z wawskich gabinetów lub klinik znajde tego lekarza? jeszcze dzis pojde na powstancow slaskich do kliniki. gdyby maly tam przebywal byla bym blisko jak cos postaram sie jak najszybciej zebrac info Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 nie wiem w ktorej:oops: ale mysle,ze kazdy wet w Warszawie bedzie umial Go wskazac bo to znany specjalista z tego co wiem Quote
BeataJ Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 http://www.garncarz.pl/ "Okulistyczny Gabinet Weterynaryjny Jacek Garncarz" 00-713 Warszawa, Grupy AK "Północ" 2 lok. U10 - woj. mazowieckie tel. 022 858 80 62 Quote
fox_india Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 wow zaczynam sie bac BeatyJ ona wie wszystko :diabloti: fajne ma te obrazki na swojej stronie Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 fox india dasz rade dowiedziec sie,czy dzwonic tam?? Quote
fox_india Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 oczywiscie oczywiscie ze dam rade :-) Quote
fox_india Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 klinika otwarta jest od pon. do pt. w godz. 16-21 w soboty od 10 do 14 koszt dokładnego badania okulistycznego wynosi 60-70PLN nie ma problemu z terminami na przełomie września i października, najlepiej umawiać się na 3-4 dni przed planowanym badaniem. Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 dziekuje:loveu: ale to specjalistyczne badanie to jakas aparatura?? bo tutaj juz mial takie normalne,a teraz musza byc bardzo doglebne siatkowki itp... cos mi cena sie niska wydaje...oczywiscie to dobrze;) Quote
fox_india Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 jesli natomiast chodzi o badanie sluchu to sprawa wyglada troche mniej pozytywnie. mianowicie w klinikach do ktorych dzwonilam wszyscy mowia o mozliwosci badania klinicznego a wsprawie specjalistycznej aparatury odsylaja na SGGW. mam do nich telefon jak cos lekarz okulista o ktorym wspomnialyscie ma wyraznie w nazwie wetwrynarz-okulista. innych tego typu ogloszeń nie widzialam Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 no to z oczkami faktycznie sprawa wyglada niezle,nie dosc ze nie drogo to termin do ustalenia... kurcze to moze faktycznie to SGGW...nie wiem jak tam sprawy wygladaja...czy udaloby ssie zgrac w jednym dniu wszytsko... bo jakbysmy juz byli w Warszawie....no bo inaczej to do Wroclawia by trzeba bylo:roll: dziekuje fox india:loveu: Quote
fox_india Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 wlasnie dzwonilam na SGGW. pani w rejestracji mowi ze oni to chyba specjalistycznej aparatury do badania sluchu nie maja. mam zadzwonic jutro, jak bedzie lekarz. Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 dziekuje bardzo!!!! no to w takim wypadku trzeba by bylo jechac i do Warszawy i do Wroclawia;/ chyba,ze we Wroclawia oprocz sluchu badaja tez wzrok,a jak jedno tu drugie tu to gorzej... Quote
fox_india Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 moze poczekajcie. przejde sie dzis do kliniki na powstancow slaskim. dam znac asap. Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 jasne i tak musimy poczekac az uzbieramy jakies pienaizki:roll: na razie staram sie zorientowac w sytuacji... Quote
BeataJ Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 fox_india napisał(a):wow zaczynam sie bac BeatyJ ona wie wszystko :diabloti: A co :-) Trzymam kciuki za maluszka. Pan Garncarz to ponoc najlepszy psi okulista. Cena badania jest POPRAWNA, to inni weci z nas zdzieraja :-( W stolicy musi byc ktos o sluchu, a jak nie ma speca typowo od uszek to na SGGW musi byc ktos kto oceni co Ramzesik ma tam w srodku. Chyba lepszego sprzetu nie ma nigdzie. Beata Quote
weszka Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 karusiap tak jak mówiłam - dr Garncarz jest jedynym psim okulistą. Nie ma co szukać jakiś pseduo. Jak już robić to tam gdzie zrobią to porządznie, mają sprzęt i wiedzę na ten temat. Jak będziesz się umawiać to powiedz że to pies bezdomny - mnie napisał przy okazji Bono że takie psiaki konsultuje za darmo, liczy tylko za koszt ew. materiałów. Co do badania słuchu to ja tez pytałam w Warszawie i powiedziano mi że tylko dr Niedzielski z Wrocławia robi badanie słuchu. Więc nijak nie obejdzie się bez dwóch wycieczek... Tylko pieniążki na to wszystko... Quote
karusiap Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 no wlasnie potrzebowalam,zeby mi to ktos uporzadkowal,dzieki ciotka:) no to pieknie... taniej wyjda badania niz benzyna:(ile pieniazkow by trzeba na takie wyprawy tzn na paliwo??tak mniej wiecej? Quote
Recommended Posts