karusiap Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 :siara: hihihi wiedzialam...to tak w trosce,zeby nie polknal....no dora dostanie wszytskie,ale po kolei:diabloti: jutro badania,trzymamy kciuki od 9 do odwolania;) Quote
karusiap Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 cioteczki nic dobrego,tzn badan nie bylo...umowilismy sie do kliniki,przyjezdzamy a dr mowi,ze nie ma okulisty;/ mozna mu bylo zbadac uszy ale bez sensu potem usypiac drugi raz na oczka...pobrana krew,w poniedzialek wyniki i o 20:30 badania... Quote
weszka Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 No to beznadzieja. Ramzio miał wycieczkę z cioteczkami ;) - przynajmniej tyle skorzystał chłopaczek. Quote
Jagienka Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Dea napisał(a):Tralalala, jechał ze mną ze starego domu do Krakowa, grzeczniutko, cichutko spał sobie z tyłu, na siusiu wyszedł, nie ciągnął... no co Ty mi tu:diabloti: :diabloti: :diabloti: no nie... straciłam jedynego sojusznika :sadCyber: karusiap napisał(a):cioteczki nic dobrego,tzn badan nie bylo...umowilismy sie do kliniki,przyjezdzamy a dr mowi,ze nie ma okulisty;/ mozna mu bylo zbadac uszy ale bez sensu potem usypiac drugi raz na oczka...pobrana krew,w poniedzialek wyniki i o 20:30 badania... Czy oni są niepoważni? Karolina zostawiłas im nr tel, zeby nastepnym razem jakos dali Ci znać? I kiedy następna wizyta? Quote
karusiap Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 w poniedzialek na 20:30...umawiala mnie lekarka i nie wpadla na to,ze jak chce badac uszy i oczy to okulista tez sie przyda... Quote
Hund Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 kicha z tym umawianiem ale cóż, uzbrajamy się w cierpliwość i zaciskamy kciuki mocniej!!! Quote
karusiap Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 BeataJ,Klementynkaa....karma doszla wczoraj,smakuje:multi: dziekujemy serdecznie:loveu: Quote
Klementynkaa Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='karusiap']BeataJ,Klementynkaa....karma doszla wczoraj,smakuje:multi: dziekujemy serdecznie:loveu: bardzo się cieszę, niech idzie maluszkowi na zdrówko :loveu: a śpiworek sobie ze mną jeżdzi, tylko z ciocią AniąB jakoś się mijamy... a mam na oku jeszcze coś :diabloti: Quote
karusiap Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 czy ktoras ciotkaoze nas w poniedzialek zawiesc na 20:30 na badania malucha?? Quote
karusiap Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 aha za badanie krwi zaplacilam 78 zl oczywiscie wezme wszytskie rachunki po badaniach Quote
weszka Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 karusiap napisał(a):czy ktoras ciotkaoze nas w poniedzialek zawiesc na 20:30 na badania malucha?? Niestety w poniedziałek wieczorem mam psie szkolenie więc nie mogę pomóc :shake: Quote
AniaB Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 karusiap-zadzwonie jutro do Ciebie to sie umówimy jakoś.. Mogłabys w razie czego podjechac gdzies koło mnie? bo miasto to katastrofa po prostu..A ode mnie lepiej juz sie jedzie na wieliczke.. Quote
karusiap Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 jasne Aniu,ze podjade,gdzie tylko Ci pasuje;) dziekuje:loveu: Quote
AniaB Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Klementynkaa napisał(a):bardzo się cieszę, niech idzie maluszkowi na zdrówko :loveu: a śpiworek sobie ze mną jeżdzi, tylko z ciocią AniąB jakoś się mijamy... a mam na oku jeszcze coś :diabloti: jezu - no mijamy sie:oops: ale ja miałam dwa (powtarzam DWA) dni urlopu :lol: i nawet nie miałam autka.. Moze w tym tygodniu uda mi sie przechwycic śpiworek.. klementynkaa - ja prawdopodobnie jutr pojade do banku raifeissen do katowic.. Moze mogłabym wtedy od Ciebie jakos odebrac? zadzwonie do Ciebie jutro to sie naradzimy.. Quote
Dea Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 karusiap napisał(a):w poniedzialek na 20:30...umawiala mnie lekarka i nie wpadla na to,ze jak chce badac uszy i oczy to okulista tez sie przyda... No przecież to takie nielogiczne i nieoczywiste:cool3: Dziewczyny dzięki, że tak pomagacie małemu, i tak się starcie!!! Szkoda, że waszego czasu nie szanują:mad: Quote
karusiap Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 No niestety...ale damy rade by wreszcie dowiedziec sie co i jak;) aha Aniu bo Ty jeszcze nie wiesz,ze ...te badania maja trwac ok 2 godz:oops: moze byc to do nocy jakos...i oczywiscie powiedz tylko slowko a po odbior malego bede szukac kogos,bo Ty przeciez raniutko do pracy wstajesz... Quote
AniaB Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 karusiap napisał(a):No niestety...ale damy rade by wreszcie dowiedziec sie co i jak;) aha Aniu bo Ty jeszcze nie wiesz,ze ...te badania maja trwac ok 2 godz:oops: moze byc to do nocy jakos...i oczywiscie powiedz tylko slowko a po odbior malego bede szukac kogos,bo Ty przeciez raniutko do pracy wstajesz... karusiap - to moze zrobimy tak, ze ja Was zawioze i zostawie jak nie bede potrzebna, pojade do domu, a potem po badaniach przyjade po was z powrotem..no chyba ze rzeczywiscie ktos chciałby sie kopnać w nocy po Was.. ale mysle ze damy sobie rade..Tylko czy Pan tomek sie ucieszy jak wrócimy z ramzesem w ciemną noc? Quote
karusiap Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Pewnie nikt nie bedzie chcial wieczorem,postaram sie cos wysmyslic...A jakbym musiala meczyc Ciebie (wchodzi mi to w nawyk:cool3: ) to jak najbardziej spokojnie sobie do domku skoczysz a my sie przebadamy... a p.Tomkowi mowilam mniej wiecej to powiedzial,ze co zrobic jak trzeba:) Quote
weszka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 karusiap dogadałam się z AniaB że ja was zgarnę z powrotem do hotelu. Tylko dajcie znać kiedy bo żeby dojechać do lecznicy to potrzebuję ok. 30 min, a wcześniej muszę wyjść ze swoimi psiakami. W każdym razie nastawiam się na przyjazd ok. 22 a jakby miało być wcześniej to daj znać. Quote
BeataJ Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ale Wy tam w Krakowie pieknie sie organizujecie! SUPER! Trzymamy kciuki za Ramzesika! Beata Quote
karusiap Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 [quote name='weszka']karusiap dogadałam się z AniaB że ja was zgarnę z powrotem do hotelu. Tylko dajcie znać kiedy bo żeby dojechać do lecznicy to potrzebuję ok. 30 min, a wcześniej muszę wyjść ze swoimi psiakami. W każdym razie nastawiam się na przyjazd ok. 22 a jakby miało być wcześniej to daj znać. dziekuje weszko!!!:loveu: mysle,ze tak ze dwie godz to potrwa,a mozemy nie wejsc jeszcze punktualnie wiec...bede dzwonic:) Quote
karusiap Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Jestesmy.... A wiec krew wyszla dobrze,pare wskaznikow podwyzszonych,ale to podobno normalne w okresie rozwoju psa... Po badaniu uszu i oczu okazalo sie,ze blona bebenkowa uszu jest nie naruszona,glebiej sie dotrzec nie dalo.. Co do oczu to siatkowka jest uszkodzona,niestety nic sie nie da powiedziec przez co i co dalej.Zalecane kolejne badanie za 8 tyg ,by sprawdzic czy wada sie poglebia... Ogolne zalecenia,wyjazd do Warszawy na specjalistyczne badanie uszu,tu nic wiecej nie da sie zrobic,bo Krakow nie dysponuje aparatura:shake: Duzo by nam dala znajomosc przeszlosci Ramzesa,czy np przeszedl nosowke lub jakas chorobe... ciotki jak macie sile napiszcie cos wiecej lub jak cos pominelam... Quote
Jagienka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 z badań krwi jeszcze, ze podwyższone białe krwinki, mogą świadczyć o przebytej jakiś czas temu infekcji... i można wykluczyć guza mózgu, o co też w pewnym momencie były podejrzenia... dziękujemy bardzo AniB i weszce za pomoc w transporcie :loveu: Quote
Recommended Posts