Jump to content
Dogomania

Ramzes-dobermaniatko-ledwo slysze,malo widze a i tak mam cudowny dom:):):)DZIEKUJEMY!

Recommended Posts

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cioteczki nic dobrego,tzn badan nie bylo...umowilismy sie do kliniki,przyjezdzamy a dr mowi,ze nie ma okulisty;/
mozna mu bylo zbadac uszy ale bez sensu potem usypiac drugi raz na oczka...pobrana krew,w poniedzialek wyniki i o 20:30 badania...

Posted

Dea napisał(a):
Tralalala, jechał ze mną ze starego domu do Krakowa, grzeczniutko, cichutko spał sobie z tyłu, na siusiu wyszedł, nie ciągnął... no co Ty mi tu:diabloti: :diabloti: :diabloti:

no nie... straciłam jedynego sojusznika :sadCyber:
karusiap napisał(a):
cioteczki nic dobrego,tzn badan nie bylo...umowilismy sie do kliniki,przyjezdzamy a dr mowi,ze nie ma okulisty;/
mozna mu bylo zbadac uszy ale bez sensu potem usypiac drugi raz na oczka...pobrana krew,w poniedzialek wyniki i o 20:30 badania...

Czy oni są niepoważni? Karolina zostawiłas im nr tel, zeby nastepnym razem jakos dali Ci znać? I kiedy następna wizyta?

Posted

[quote name='karusiap']BeataJ,Klementynkaa....karma doszla wczoraj,smakuje:multi:
dziekujemy serdecznie:loveu:
bardzo się cieszę, niech idzie maluszkowi na zdrówko :loveu: a śpiworek sobie ze mną jeżdzi, tylko z ciocią AniąB jakoś się mijamy... a mam na oku jeszcze coś :diabloti:

Posted

karusiap napisał(a):
czy ktoras ciotkaoze nas w poniedzialek zawiesc na 20:30 na badania malucha??

Niestety w poniedziałek wieczorem mam psie szkolenie więc nie mogę pomóc :shake:

Posted

karusiap-zadzwonie jutro do Ciebie to sie umówimy jakoś.. Mogłabys w razie czego podjechac gdzies koło mnie? bo miasto to katastrofa po prostu..A ode mnie lepiej juz sie jedzie na wieliczke..

Posted

Klementynkaa napisał(a):
bardzo się cieszę, niech idzie maluszkowi na zdrówko :loveu: a śpiworek sobie ze mną jeżdzi, tylko z ciocią AniąB jakoś się mijamy... a mam na oku jeszcze coś :diabloti:

jezu - no mijamy sie:oops: ale ja miałam dwa (powtarzam DWA) dni urlopu :lol: i nawet nie miałam autka..
Moze w tym tygodniu uda mi sie przechwycic śpiworek..

klementynkaa - ja prawdopodobnie jutr pojade do banku raifeissen do katowic.. Moze mogłabym wtedy od Ciebie jakos odebrac?
zadzwonie do Ciebie jutro to sie naradzimy..

Posted

karusiap napisał(a):
w poniedzialek na 20:30...umawiala mnie lekarka i nie wpadla na to,ze jak chce badac uszy i oczy to okulista tez sie przyda...

No przecież to takie nielogiczne i nieoczywiste:cool3:
Dziewczyny dzięki, że tak pomagacie małemu, i tak się starcie!!! Szkoda, że waszego czasu nie szanują:mad:

Posted

No niestety...ale damy rade by wreszcie dowiedziec sie co i jak;)
aha Aniu bo Ty jeszcze nie wiesz,ze ...te badania maja trwac ok 2 godz:oops:
moze byc to do nocy jakos...i oczywiscie powiedz tylko slowko a po odbior malego bede szukac kogos,bo Ty przeciez raniutko do pracy wstajesz...

Posted

karusiap napisał(a):
No niestety...ale damy rade by wreszcie dowiedziec sie co i jak;)
aha Aniu bo Ty jeszcze nie wiesz,ze ...te badania maja trwac ok 2 godz:oops:
moze byc to do nocy jakos...i oczywiscie powiedz tylko slowko a po odbior malego bede szukac kogos,bo Ty przeciez raniutko do pracy wstajesz...

karusiap - to moze zrobimy tak, ze ja Was zawioze i zostawie jak nie bede potrzebna, pojade do domu, a potem po badaniach przyjade po was z powrotem..no chyba ze rzeczywiscie ktos chciałby sie kopnać w nocy po Was.. ale mysle ze damy sobie rade..Tylko czy Pan tomek sie ucieszy jak wrócimy z ramzesem w ciemną noc?

Posted

Pewnie nikt nie bedzie chcial wieczorem,postaram sie cos wysmyslic...A jakbym musiala meczyc Ciebie (wchodzi mi to w nawyk:cool3: ) to jak najbardziej spokojnie sobie do domku skoczysz a my sie przebadamy...
a p.Tomkowi mowilam mniej wiecej to powiedzial,ze co zrobic jak trzeba:)

Posted

karusiap dogadałam się z AniaB że ja was zgarnę z powrotem do hotelu. Tylko dajcie znać kiedy bo żeby dojechać do lecznicy to potrzebuję ok. 30 min, a wcześniej muszę wyjść ze swoimi psiakami. W każdym razie nastawiam się na przyjazd ok. 22 a jakby miało być wcześniej to daj znać.

Posted

[quote name='weszka']karusiap dogadałam się z AniaB że ja was zgarnę z powrotem do hotelu. Tylko dajcie znać kiedy bo żeby dojechać do lecznicy to potrzebuję ok. 30 min, a wcześniej muszę wyjść ze swoimi psiakami. W każdym razie nastawiam się na przyjazd ok. 22 a jakby miało być wcześniej to daj znać.
dziekuje weszko!!!:loveu: mysle,ze tak ze dwie godz to potrwa,a mozemy nie wejsc jeszcze punktualnie wiec...bede dzwonic:)

Posted

Jestesmy....
A wiec krew wyszla dobrze,pare wskaznikow podwyzszonych,ale to podobno normalne w okresie rozwoju psa...

Po badaniu uszu i oczu okazalo sie,ze blona bebenkowa uszu jest nie naruszona,glebiej sie dotrzec nie dalo..
Co do oczu to siatkowka jest uszkodzona,niestety nic sie nie da powiedziec przez co i co dalej.Zalecane kolejne badanie za 8 tyg ,by sprawdzic czy wada sie poglebia...

Ogolne zalecenia,wyjazd do Warszawy na specjalistyczne badanie uszu,tu nic wiecej nie da sie zrobic,bo Krakow nie dysponuje aparatura:shake:

Duzo by nam dala znajomosc przeszlosci Ramzesa,czy np przeszedl nosowke lub jakas chorobe...

ciotki jak macie sile napiszcie cos wiecej lub jak cos pominelam...

Posted

z badań krwi jeszcze, ze podwyższone białe krwinki, mogą świadczyć o przebytej jakiś czas temu infekcji... i można wykluczyć guza mózgu, o co też w pewnym momencie były podejrzenia...

dziękujemy bardzo AniB i weszce za pomoc w transporcie :loveu: