Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, Radek napisał:

Może jestem niesprawiedliwy, ale nie podejrzewam żeby ktoś, kto pisze w ten sposób, był dobrym opiekunem dla łap.

Jeśli to jest niesprawiedliwość to też jestem niesprawiedliwa.
Z góry odrzucam takie zgłoszenia (chętnych). :)

• Upvote 1
Posted
Dnia 10.01.2017 o 22:52, Tyś(ka) napisał:

Ach Zulka, jesteś przepiekna. Zachwycam się Tobą nieustannie :) Gdybym tylko prowadziła bardziej stabilny tryb życia... ;)

Tyśko, wiele osób zachwyca się Zulką, zwłaszcza umaszczeniem Zulci, ale póki co - rozsądnego telefonu jeszcze nie było, dlatego czekamy dalej.

Odzew z ogłoszeń troszkę jest, ale typu np "bo wie pani, ona jest taka śliczna, a ja mam koleżankę fryzjerkę i zaraz bym dała do niej Zulę, a ona by zrobiła z niej laleczkę"...szkoda słów w takich przypadkach, więc spuszczam zasłonę milczenia na tego typu ogłoszenia...

btw - trzeba napisać w treści ogłoszeń Zuli, ile Ona waży, było kilka telefonów "z wrażeniem", że Zulcia jest małym psiakiem, tj. ok. 7 kg.

Tymczasem, czekamy dalej, na najlepszy domek dla Zulci :)

Posted
1 godzinę temu, Usiata napisał:

Tyśko, wiele osób zachwyca się Zulką, zwłaszcza umaszczeniem Zulci, ale póki co - rozsądnego telefonu jeszcze nie było, dlatego czekamy dalej.

Odzew z ogłoszeń troszkę jest, ale typu np "bo wie pani, ona jest taka śliczna, a ja mam koleżankę fryzjerkę i zaraz bym dała do niej Zulę, a ona by zrobiła z niej laleczkę"...szkoda słów w takich przypadkach, więc spuszczam zasłonę milczenia na tego typu ogłoszenia...

btw - trzeba napisać w treści ogłoszeń Zuli, ile Ona waży, było kilka telefonów "z wrażeniem", że Zulcia jest małym psiakiem, tj. ok. 7 kg.

Tymczasem, czekamy dalej, na najlepszy domek dla Zulci :)

Miałam kolejne 2 zapytania na olx, ale raczej nic z tego nie będzie, bo to znów osoby, które zachwyciły się tylko urodą Zulki i chciały by mieć cudną przytulankę już od zaraz.

Nie wiadomo ile Zula waży, wydaje mi się, że w na jednym olx pisałam, że około 12 kg.

Ludzie mnie czasem zadziwiają, przecież widać na zdjęciach, że nie jest kurdupelkiem, wielkości jamnika.

Dzisiejsze wpłaty, za które jak zawsze z całego serca dziękuję

Usiata 100,- (grudzień, styczeń)

Livka 20,- (styczeń)

Wykupię kolejne wyróżnienie olx na Katowice na miesiąc.

Posted
1 godzinę temu, Mysza2 napisał:

Witajcie w klubie, mamy dużo podobnych telefonów o Obisia.

Ale doczekają się na właściwego człowieka oboje :):)

Mam nadzieję, że tak będzie Eluś.

Obiś na pewno szybciutko znajdzie swojego "ludzia", o Zulkę troszkę się obawiam

Posted

Gabi, nie obawiaj się. Popatrz, choćby na historię Gigi czy Ergo - wydawałoby się, że te psy mają małe szanse na dom, a trafiły jak ślepa kura na ziarno, mają rajskie domki. :) Zulka jest śliczna i na pewno znajdzie się ktoś, kto oprócz urody, doceni jej charakter. Może i wymaga to dłuższego czekania na dom, ale jednak nie ma co się załamywać.

Posted
4 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Gabi, nie obawiaj się. Popatrz, choćby na historię Gigi czy Ergo - wydawałoby się, że te psy mają małe szanse na dom, a trafiły jak ślepa kura na ziarno, mają rajskie domki. :) Zulka jest śliczna i na pewno znajdzie się ktoś, kto oprócz urody, doceni jej charakter. Może i wymaga to dłuższego czekania na dom, ale jednak nie ma co się załamywać.

Pewnie masz rację Tyś(ka), dzięki za słowa otuchy.

Zulka wcale nie jest problematycznym psem.

Ja się w niej zakochałam, jest cudowna!!!

Posted

Niestety często ludzie widzą jedynie urodę psiaka .

Ostatnio to przerabiam z małą Nelą. która jest w terierowata i bardzo energiczna.  Starszy Pan wydzwania i się upiera ,że najważniejszy jest wygląd a to ,że psiak wymaga ogromnej aktywności jest nieistotne.

Posted
Dnia 12.01.2017 o 22:04, Tyś(ka) napisał:

Święte słowa.

Posted

Znowu miałam kilka niezobowiązujących pytań o Zulkę na olx.

Między innymi, czy Zula ma sierść, czy włosy? (Pani ponoć ma alergię)

Nie mam pojęcia.

Czy ktoś może mnie oświecić, jak to stwierdzić.

Posted
8 godzin temu, Gabi79 napisał:

Znowu miałam kilka niezobowiązujących pytań o Zulkę na olx.

Między innymi, czy Zula ma sierść, czy włosy? (Pani ponoć ma alergię)

Nie mam pojęcia.

Czy ktoś może mnie oświecić, jak to stwierdzić.

nie no- sierść ma...

Włosy to ma tylko kilka ras...ale które? zabij mnie- muszę w googlu poszukać:)

Posted
9 godzin temu, kiyoshi napisał:

Włosy to ma tylko kilka ras...

Akurat to też już obalono. Pod mikroskopem okazało się psi "włos" ma bliżej do struktury sierści niż do włosia ludzkiego. Tylko zabij mnie, ale nie powiem Ci konkretnych danych. Kiedyś w psim czasopiśmie czytałam, ale teraz jak na złość nie mogę badań odszukać ;)

Co do Pani... Naprawdę dziwię się, że ludzie wierzą w to, że są rasy "hipoalergiczne". Paradoksalnie, mnie bardziej uczulają yorki i maltańczyki (rasy uznawane za psy z włosiem) niż psy długowłose. To wynika z typu białka. I tak o alergii, skoro się "zgadało": http://bialyjack.pl/psy-z-wlosem-nie-uczulaja, http://bialyjack.pl/pies-dla-alergika

Zuleczko, mam nadzieję, że w końcu zadzwoni sensowny telefon.

Posted
16 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Akurat to też już obalono. Pod mikroskopem okazało się psi "włos" ma bliżej do struktury sierści niż do włosia ludzkiego. Tylko zabij mnie, ale nie powiem Ci konkretnych danych. Kiedyś w psim czasopiśmie czytałam, ale teraz jak na złość nie mogę badań odszukać ;)

Co do Pani... Naprawdę dziwię się, że ludzie wierzą w to, że są rasy "hipoalergiczne". Paradoksalnie, mnie bardziej uczulają yorki i maltańczyki (rasy uznawane za psy z włosiem) niż psy długowłose. To wynika z typu białka. I tak o alergii, skoro się "zgadało": http://bialyjack.pl/psy-z-wlosem-nie-uczulaja, http://bialyjack.pl/pies-dla-alergika

Zuleczko, mam nadzieję, że w końcu zadzwoni sensowny telefon.

Dzięki Tyś(ka) za link do artykułu.

Mnie nigdy temat psich włosów nie interesował, ani też nie zgłębiałam tematu alergii.

Jeśli chodzi o panią napisałam, że Zula ma sierść i pani nawet nie podziękowała za informację.

No cóż niektórzy kulturą nie grzeszą.

Też mam nadzieję, że wreszcie ktoś sensowny Zulkę wypatrzy.

Posted
12 minut temu, Poker napisał:

Przypomnijcie mi ile Zulka ma lat i jaka jest duża. aneciku, czy w jej zachowaniu coś się zmieniło? Jak z chodzeniem na smyczy ?

Pokerku, ile Zula ma w kłębie tego nie wiem, musimy poczekać na anecik.

Wiek - około 3 lata.

Na smyczy czhodzi ładnie, gorzej z jej przypięciem, bo Zulcia ucieka, jak chce się do niej podejść.

Sama natomiast podchodzi do Anety, nawet prosi łapką o głaski.

Posted

Jak mieliśmy poprzednią sofę to nasza mała mordka też tak lubiła leżeć. Teraz lipa, bo oparcie jest z poduszek i nie da się leżeć.

Posted
Dnia 17.01.2017 o 17:30, Tyś(ka) napisał:

Akurat to też już obalono. Pod mikroskopem okazało się psi "włos" ma bliżej do struktury sierści niż do włosia ludzkiego. 

Oglądałam program temu tematowi poświęcony i się śmiałam w głos z koleżanki, która kupiła yorka ze względu na alergie ... nadal się waham - powiedzieć czy nie ? ;) :D
Ktoś palnął "włos" i pooooooooooooszło - populacja yorków wzrastała lawinowo, a najpiękniejsza rasa Kundelek buja się po  schroniskach :(

• Upvote 1
Posted
6 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Oglądałam program temu tematowi poświęcony i się śmiałam w głos z koleżanki, która kupiła yorka ze względu na alergie ... nadal się waham - powiedzieć czy nie ? ;) :D
Ktoś palnął "włos" i pooooooooooooszło - populacja yorków wzrastała lawinowo, a najpiękniejsza rasa Kundelek buja się po  schroniskach :(

U mnie na osiedlu niestety też liczba  yorków wzrasta ( pseudo yorków)

Sama już nie wiem, gdzie i jak Zuleczkę promować.

Zrobiłam trzecie olx i odświeżyłam na tydzień - tym razem na Wrocław.

Od odświeżyłam także na tydzień na Katowice i na Warszawę

Posted
3 godziny temu, Gusiaczek napisał:

To lepiej Gusiaczku nic nie mów, bo nagle gotowa się odezwać alergia    gif  puszcza oczko.gif

• Upvote 1
Posted
26 minut temu, elik napisał:

To lepiej Gusiaczku nic nie mów, bo nagle gotowa się odezwać alergia    gif  puszcza oczko.gif

no właśnie:)

czyli- bo nie kumata jestem- nie ma czegoś takiego jak 'włos' u psa?

Posted
49 minut temu, kiyoshi napisał:

no właśnie:)

czyli- bo nie kumata jestem- nie ma czegoś takiego jak 'włos' u psa?

7 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Nie ma ;)

Może być ewentualnie miękka, jedwabista, ale sierść :)