AlfaLS Posted May 27, 2016 Posted May 27, 2016 Ja też tą obrożę stosowałam. Spektakularnych efektów nie było ale wyciszenie owszem. Z tym, ze u mnie zaczęłam dostrzegać u Megusi efekty wcześniej, po jakichś 2-3 tygodniach już były... Uważam, że spróbować na pewno nie zaszkodzi. Quote
Gabi79 Posted May 28, 2016 Author Posted May 28, 2016 Dziękuję Wam Kochane za wszystkie sugestie, lada dzień skończę rehabilitację i będę mieć więcej czasu. Trzeba spróbować z tą obróżką, a przy okazji sprawdzić, czy Zula jest wysterylizowana i ją zaszczepić. Wpłynęła majowa deklaracja od Usiatej 30,- bardzo serdecznie dziękuję!!! Przelałam czynsz za maj. Quote
szafirka Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 Zula nadpobudliwa nie jest, agresji też nie wykazuje, chyba, że nie ma wyjścia, to obroni się ugryzieniem, stąd moja wątpliwość czy obroża coś pomoże Quote
Perełka1 Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 39 minut temu, Gabi79 napisał: Dziękuję Wam Kochane za wszystkie sugestie, lada dzień skończę rehabilitację i będę mieć więcej czasu. Trzeba spróbować z tą obróżką, a przy okazji sprawdzić, czy Zula jest wysterylizowana i ją zaszczepić. Wpłynęła majowa deklaracja od Usiatej 30,- bardzo serdecznie dziękuję!!! Przelałam czynsz za maj. Gabi79, Zula jest ponad rok w hotelu. Szafirka nie zauwazyła, czy jest wysterylizowana? Quote
Perełka1 Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 40 minut temu, szafirka napisał: Zula nadpobudliwa nie jest, agresji też nie wykazuje, chyba, że nie ma wyjścia, to obroni się ugryzieniem, stąd moja wątpliwość czy obroża coś pomoże Ta obroża nie jest na "agresję" Quote
Gabi79 Posted May 28, 2016 Author Posted May 28, 2016 20 minut temu, Perełka1 napisał: Gabi79, Zula jest ponad rok w hotelu. Szafirka nie zauwazyła, czy jest wysterylizowana? Perełko, powinnaś pytanie skierować do szafirki, nie do mnie, przecież szafirka jest na wątku. Zula jest w hotelu od lipca zeszłego roku. Nie miała cieczki, ale warto się upewnić. Ja specjalistką od cieczek nie jestem, jeśli ktoś jest bardzo proszę o wyczerpującą wypowiedź w tym temacie. Jedyne co wiem, to fakt, że cieczka występuje 2 razy do roku, , ale czasem zdarza się, że rzadziej. Quote
Ryss Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 O 25.05.2016 o 20:11, szafirka napisał: Ta znajoma zaproponowała obrożę feromonową dla Zulci, mówiła, że taka obroża pomogła znajomemu jej pieskowi, który bał się samolotów, wystrzałów i tego typu odgłosów, że prawie jak struś chciał zapaść się pod ziemię... Co Wy na to? My na to jak na lato. Ale mnie jedna pani powiedziała - której druga pani powiedziała - że działanie obroży feromonowej wzmaga w dwójnasób (a nawet bardziej) kadzidełko olibanum. Przed każdym wyjściem pieska na spacer trzeba go tylko trzy razy obejść dookoła z zapalonym kadzidełkiem, zgodnie z ruchem wskazówek zegara - patrząc na psa z góry, czyli z kosmosu - mówiąc za każdym razem: "hare! hare!" 52 minut temu, Gabi79 napisał: Jedyne co wiem, to fakt, że cieczka występuje 2 razy do roku, , ale czasem zdarza się, że rzadziej. Dwa razy w roku to u małych szczyli. U średnich psów (np. u bokserów) - co 9 miesięcy, a u dużych (np. u bulmastifów) - raz w roku. 3 Quote
Perełka1 Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 1 godzinę temu, Gabi79 napisał: Perełko, powinnaś pytanie skierować do szafirki, nie do mnie, przecież szafirka jest na wątku. Zula jest w hotelu od lipca zeszłego roku. Nie miała cieczki, ale warto się upewnić. Ja specjalistką od cieczek nie jestem, jeśli ktoś jest bardzo proszę o wyczerpującą wypowiedź w tym temacie. Jedyne co wiem, to fakt, że cieczka występuje 2 razy do roku, , ale czasem zdarza się, że rzadziej. Gabi79, na umowie adopcyjnej ze schroniska nie ma informacji? Quote
Gabi79 Posted May 28, 2016 Author Posted May 28, 2016 Niestety nie. Przepraszam, nie kliknęłam cytowania. Quote
Usiata Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 Na umowach adopcyjnych ze schroniska bywają duże braki, samo życie... Warto jest zweryfikować, czy Zulcia jest wysterylizowana skoro chyba czas ku temu najwyższy? za jednym zamachem badania porobić, można troszkę wynegocjować w całkowitym koszcie... przy okazji, od razu, bym zrobiła badania tarczycowe Zuli...tak na wszelki wypadek... I poproszę o podanie adresu hoteliku Szafirki - obroża feromonowa dla Zuli trafi tam na początku przyszłego tygodnia 1 Quote
Gabi79 Posted May 28, 2016 Author Posted May 28, 2016 15 minut temu, Usiata napisał: Na umowach adopcyjnych ze schroniska bywają duże braki, samo życie... Warto jest zweryfikować, czy Zulcia jest wysterylizowana skoro chyba czas ku temu najwyższy? za jednym zamachem badania porobić, można troszkę wynegocjować w całkowitym koszcie... przy okazji, od razu, bym zrobiła badania tarczycowe Zuli...tak na wszelki wypadek... I poproszę o podanie adresu hoteliku Szafirki - obroża feromonowa dla Zuli trafi tam na początku przyszłego tygodnia Usiata, bardzo serdecznie dziękujemy!!! Quote
Usiata Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 24 minut temu, Gabi79 napisał: Usiata, bardzo serdecznie dziękujemy!!! Gabi kochana, SERDECZNIE proszę - żadnych podziękowań :) nigdy więcej :) Cokolwiek robię na Dogomanii to TYLKO dla psiaków I wystarczy fotka psiaka w zamian za jakiekolwiek słowa :) Po prostu :) Quote
Gabi79 Posted May 28, 2016 Author Posted May 28, 2016 Teraz, Usiata napisał: Gabi kochana, SERDECZNIE proszę - żadnych podziękowań :) nigdy więcej :) Cokolwiek robię na Dogomanii to TYLKO dla psiaków I wystarczy fotka psiaka w zamian za jakiekolwiek słowa :) Po prostu :) Ale przecież wypada podziękować. Quote
Usiata Posted May 28, 2016 Posted May 28, 2016 3 minuty temu, Gabi79 napisał: Ale przecież wypada podziękować. Gabi kochana, wklej kolejną fotkę Zulci, po prostu :) jak dla mnie - to najlepsza nagroda z możliwych :) 1 Quote
Gabi79 Posted May 28, 2016 Author Posted May 28, 2016 Teraz, Usiata napisał: Gabi kochana, wklej kolejną fotkę Zulci, po prostu :) jak dla mnie - to najlepsza nagroda z możliwych :) Musimy skierować prośbę o nowe fotki do szafirki Quote
Gusiaczek Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 Zaglądam do Zulki Strachulki z pozdrowieniami :) Quote
szafirka Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Zula dostała obrożę, myślę, że w najbliższych dniach uda się zorganizować założenie jej Zulci i od razu wizytę u weta. A tymczasem sesyjka ślicznotki. Quote
Poker Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Widać ,że zrobiła postępy. Może dałoby się ciut ogarnąć jej sierść. Ja Gigę wytrymowałam. Quote
Gabi79 Posted June 3, 2016 Author Posted June 3, 2016 Haniu, dziękujemy za zdjęcia!!! Zuleczka jest prześliczna!!! Zrobię jej olx z dokładnym opisem, jaka jest. Na koncie ślicznotki następujące wpłaty, za które ślicznie dziękuję!!! 02.06. Bogusik 10,- (czerwiec) Teresaa118 50,- (czerwiec) 52,- z mojego bazarku o Quote
Anula Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Zula jest przepięknym psem gdyby nie jej strachy dawno by się ludzie o nią bili.Jest śliczna,nietuzinkowa.Ma przepiękną sierść.Może obroża jednak zadziała i Zula się zmieni. 1 Quote
Radek Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Ona ma wyjątkową urodę. A i zdjęcia bardzo ładne. Quote
Usiata Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Zulcia jest prześliczna *) I ma już małe zaufanie do człowieka, ale jednak MA - brawo, Szafirko :) To, czego Zula nie akceptuje to - jakikolwiek element uwięzi, czy to smycz, czy sznurek, czy jakakolwiek tasiemka by była (moim zdaniem). Spróbujmy może tak, w ramach eksperymentu, jeśli można poprosić - Szafirko, bardzo proszę Ciebie - załóż Zuleńce tylko obróżkę feromonową i nic poza tym, poobserwujmy Ją :) Serdecznie dziękuję za fotki Quote
szafirka Posted June 4, 2016 Posted June 4, 2016 Dziękuję Usiata. Zula biega sobie ze smyczą luźno, nie zawsze ją trzymam, ale oczywiście mogę zdjąć jej smycz przy okazji zakładania obroży. Quote
Recommended Posts