Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nikt Szafirki nie pogania. Piszemy w dobrej wierze w oparciu o własne doświadczenia czy też przemyślenia. Może coś jej to pomoże.

Posted

Hura! Zulka nie dała się pogłaskać, ale zjadła dzisiaj z ręki odrobinę pyszności :) Już troszkę odżyła, "skumplowała się" z trójłapkiem Iryskiem i zaczęła szczekać jak usłyszy coś na dworze. Oczywiście każda rada jest mile widziana. Płot jest szczelny, zamykany na zasuwy, każdy psiak dostaje u mnie adresówkę. Nie mogę sobie pozwolić przecież na zgubienie któregoś z podopiecznych. Irysek ma szelki, ale co z tego, skoro nie chce wychodzić na dwór, bo w schrnie nigdy nie był wypuszczany poza kojec. Zobaczymy jak będzie z Zulką. Na pewno obroża dla adresówki, a szelki do wychodzenia poza posesję hoteliku, ale do tego Zula musi dojść.

• Upvote 2
Posted

Hura! Zulka nie dała się pogłaskać, ale zjadła dzisiaj z ręki odrobinę pyszności :) Już troszkę odżyła, "skumplowała się" z trójłapkiem Iryskiem i zaczęła szczekać jak usłyszy coś na dworze. Oczywiście każda rada jest mile widziana. Płot jest szczelny, zamykany na zasuwy, każdy psiak dostaje u mnie adresówkę. Nie mogę sobie pozwolić przecież na zgubienie któregoś z podopiecznych. Irysek ma szelki, ale co z tego, skoro nie chce wychodzić na dwór, bo w schrnie nigdy nie był wypuszczany poza kojec. Zobaczymy jak będzie z Zulką. Na pewno obroża dla adresówki, a szelki do wychodzenia poza posesję hoteliku, ale do tego Zula musi dojść.

Kochana Zuleczka!!!

Z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Wspaniale, że skumplowała się z Iryskiem :)

Posted

Haniu,jesteś osobą bardzo spokojną i masz taki sam głos,bardzo ciepły.Psy to czują :) Bardzo się cieszę,że już cosik  z tak bliskiej odległości zjadła.Żeby jej cokolwiek założyć,to najpierw musi się przełamać i zaufać.Jeżeli znowu wystraszy się i spanikuje,to będzie powrót do początku pracy nad nią i być może, o wiele trudniejszej.To zależy indywidualnie od zwierzaka...

Posted

Ślicznie :) maluśkimi kroczkami do przodu, a będzie dobrze :) 

Posted

Dzisiaj Zulka bez większego zastanowienia jadła mi z ręki, ale od głaskania ucieka. Chodzi już swobodniej, szczeka i już się nie trzęsie, kiedy się do niej podchodzę.

• Upvote 2
Posted

Dzisiaj Zulka bez większego zastanowienia jadła mi z ręki, ale od głaskania ucieka. Chodzi już swobodniej, szczeka i już się nie trzęsie, kiedy się do niej podchodzę.

Przyjdzie czas, że będzie się domagać głaskania.

Wpłynęło dla Zuleczki 250,- od Panny Marple, Aniu bardzo serdecznie dziękujemy!!!

• Upvote 1