Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale jeszcze musi się oswajać bo np. jak ją biorę na ręce to się boi i wyrywa , nie ma też potrzeby wskakiwania na łózko. Chyba nie zna pewnych rzeczy, tylko gonienie po polu, szukanie jedzenia i ukrywanie się,  bidulka.

Kąpiel była dla niej sporym stresem i nie była łatwa, ale udało sie jakoś i myślę że teraz jest jej lepiej, zawsze to inaczej jak wreszcie skóra i sierść są czyste. Jeszcze trzeba będzie ją wyczesać i można ogłaszać maliznę :).

Posted

Mój Bingo kiedyś na pierwszym spacerku po kąpieli wypachnił się w krówskim łajnie, bo akurat zachciało się nam iść na spacer na łąki. Co za smród ;)

Moja Mama w takich sytuacjach mówi, że pies poszedł do Sephory ;)

Posted

Witamy wszystkich tofinkowych gości :) w to deszczowe, przynajmniej u mnie, późne popołudnie. Nareszcie trochę świeżego powietrza będzie. Tylko psiaki dzisiaj nie poszaleją na spacerku.

Posted

Moja Mama w takich sytuacjach mówi, że pies poszedł do Sephory ;)

Fajnie :)

A ja zwykle mówię, że wypachnił się psim Coco Chanel Nr 5 ;)

Co u Kruszynki ?

Posted

Tófi jak narazie jest czystym pieskiem. Wczoraj na spacerze mielismy stresujacą sytuacje, Nina napadl inny pies a on w kagancu, strasznie śie zdenerwowalam, Tofinka wystraśzyła, na szczeście nic sie nie stalo ale nie wierze juz wlascicielom ktorzy mowia - moj pies jest lagódny, na pewno nic nie zrobi pani psu.

Posted

Dobrze, że na strachu się skończyło, a w zapewnienia nigdy nie wierzyłam i nie wierzę.

Gdy ktoś pyta, czy aby Ovka nie ugryzie odpowiadam, że nie wiem, do tej pory nigdy się nie zdarzyło.

Wiadomo, że zachowanie zależne jest od sytuacji, które trudno, podobnie jak reakcję, przewidzieć.

Mizianki dla Tofinki :)

• Upvote 1
Posted

Tófi jak narazie jest czystym pieskiem. Wczoraj na spacerze mielismy stresujacą sytuacje, Nina napadl inny pies a on w kagancu, strasznie śie zdenerwowalam, Tofinka wystraśzyła, na szczeście nic sie nie stalo ale nie wierze juz wlascicielom ktorzy mowia - moj pies jest lagódny, na pewno nic nie zrobi pani psu.

Dobrze, że nic się nie stało, ale faktycznie, nie należy ufać zapewnieniom opiekuna.

Posted

Byłam dziś w supermarkecie, a tam część świateł wyłączona, część lodówek nie pracuje, klima ograniczona-upał robi swoje :(. Noce są straszne! Tofinkę-Kruszynkę pozdrawiam i wielkoluda Nemo też :)