malagos Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Moze to i lepiej, ze tak się te rany oczyszczają. Fajnie, że ma apetyt i że ten ogonek pracuje :) Widać, ma chłopak cheć do życia :) Quote
Poker Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 niby dobrze, ale jak za długo i za dużo się sączy osocze, to uciekają białka i organizm się wyniszcza. Mechanizm taki jak w oparzeniach. A on i tak jest dostatecznie chudy. Spytam się dziś o opatrunki żelowe. Quote
ewu Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Boże ile ten psiak wycierpiał:( Wyniszczone niedożywieniem ciałko. Teraz dojdzie do siebie. Kochany ogonek:) Quote
Nutusia Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Dzielny Karmelcio! A że histeryk?... A który chłop to nie histeryk? ;) :) Quote
Anula Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Kiedyś jak mój psiak został pogryziony przez psa to wet przemywał rany antybiotykiem tj.wpuszczał strzykawką i po dwóch tygodniach dopiero zaczęły się goić,nie miał założonych sączków ale miał zawiniętą cały czas szyję.Dobrze,że Karmelek je,pomalutku powinien dojść do zdrowia. Quote
Poker Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Byliśmy na chirurgii. Sączek wyjęty, założona gruba warstwa waty nasączona Rivanolem. Pobrany wymaz na posiew, dołożony drugi antybiotyk. Dziś zapłaciłam tylko 45 zł za posiew. Karmelek nie siusiał chyba z 16 godzin, wyraźnie nie chce robić w domu.Ja nie jestem w stanie znosić go z piętra kilka razy dziennie. Po pierwsze za parę dni sama nie będę mogła chodzić ,a poza tym on strasznie krzyczy przy braniu na ręce. Korzystając z tego ,że znosiłam go do samochodu, pochodziłam z nim powolusiu po ogródku i zrobił bardzo wielkie sioo. Po przyjściu do domu wołał jeść. Dostał puchę zmieszaną z gotowaną wołowiną. Daję mu jeść 4 - 5 razy na dobę. Quote
Nutusia Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 O mamoooo, a nie masz możliwości zakwaterowania go gdzieś na dole?... Bo jak tak długo będzie trzymał pełny pęcherz, to jeszcze mu się "zapali", a tego by brakowało :( Są psy, które nie załatwią się w domu, żeby nie wiem co - np. pies mojej sąsiadki. Moje leją bez krępacji, ale czasem to lepsze niż na odwrót, w sumie... Quote
ewu Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Dobrze,że zachowuje czystość. Być może jest obolały i dlatego nie chce być brany na ręce albo ma złe skojarzenia. Quote
Onaa Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Sa tez opatrunki ze srebrem. A niektórzy uwazają ze najlepiej sie goi bez żadnych opatrunków. Quote
Poker Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 O mamoooo, a nie masz możliwości zakwaterowania go gdzieś na dole?... Bo jak tak długo będzie trzymał pełny pęcherz, to jeszcze mu się "zapali", a tego by brakowało :( Są psy, które nie załatwią się w domu, żeby nie wiem co - np. pies mojej sąsiadki. Moje leją bez krępacji, ale czasem to lepsze niż na odwrót, w sumie... Nie mam takiej możliwości. W weekend jest to możliwe ,a w tygodniu nie. On do tej pory lał w łazience, od wczoraj mu się odwidziało. Pęcherz przy 2. antybiotykach się nie zapali. Dobrze,że zachowuje czystość. Być może jest obolały i dlatego nie chce być brany na ręce albo ma złe skojarzenia. Na pewno jest obolały , histeryczny i ma złe doświadczenia z ludźmi. Dziś chirurg robił mu zdjęcia, a ja w odległości ok 80 cm od niego pstryknęłam palcami ,żeby popatrzył w górę. Całe szczęście ,że trzymała go dziewczyna , bo chyba ze strachu zeskoczyłby ze stołu. Skulił się z przerażeniem w oczach. Pewnie nieźle parę razy oberwał. Sa tez opatrunki ze srebrem. A niektórzy uwazają ze najlepiej sie goi bez żadnych opatrunków. Musi mieć opatrunek, bo cieknie z 3. ran ,on to zlizuje, a poza tym nie miałabym możliwości utrzymać czystości .Rivanol dezynfekuje . Quote
Nutusia Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Jeju, co ta biedna psina przeszła, lepiej się nawet nie domyślać :( Quote
NikaEla Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Oj biedny on... ale o lepszej opiece nie mógł nawet marzyć 1 Quote
Poker Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Chciałam Karmelka znieść na ogródek, bo od ok.13 nie siusiał ,ale tak krzyczał rozpaczliwie, że po kilku próbach zrezygnowałam. Postanowiłam go sprowadzić po schodach. Stawiał wielki opór,ale powolutku, schodek po schodku dał radę.Na ogródek wyszedł chętnie i znowu siuuuuuuuuuusiał bardzo długo. akurat przyszedł wnuk i trzeba było widzieć reakcję Karmelka. Ogonek latał jak śmigiełko, polizał Maćka po ręce. Jak ten się odsuwał , to piesek się przysuwał. Wygląda na to ,że miał kontakt z dziećmi i lubi je. Na górę też pomalutku weszliśmy i chłopak zaczął mi mówić ,że chce jeść. Wrąbał dziś 4. porcję. Dostanie jeszcze koło północy. Mam wrażenie ,że jest lepiej chociaż mordusia jest nadal bardzo obrzękła. Jak wyzdrowieje, odkarmi się go ,wykąpie, to będzie super pies. Na weekend przeprowadzimy go na dół, będzie łatwiej. 2 Quote
Bogusik Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Podczytuję co się dzieje u Karmelka.Bidusio kochany!Trzymam kciuka,aby jak najszybciej zagoiły się te rany... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 niby dobrze, ale jak za długo i za dużo się sączy osocze, to uciekają białka i organizm się wyniszcza. Mechanizm taki jak w oparzeniach. A on i tak jest dostatecznie chudy. Spytam się dziś o opatrunki żelowe. O opatrunki żelowe popytaj ;) Myszę :). Quote
Nadziejka Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Karmelciu zdrowiej kochaniutkie serdunko zdrowiej zagladamy i delikatnie sciskamy cialeczko bidusne obolale cale ech ..... ciociu jak cudnie ze masz mozliwosci i na dole i na gorze z lapeczkami wszystkimi bidulinek strasny bidulinek ale ciesza wiesci raduja wiesci ze walczy z bolem , ze siusia , ze wszystko idzie lepiej ze aopetycik hohoo ale cudniePokerkowe serca wielkie dziekujemy stokroc za wszystko najlepsze dla tych bidnych umeczonych ....sie zasadzam na perfumy przecuuuudne ojjjj przecudne widze na prezenta meskie ale cuda Quote
ewu Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Karmelek to uroczy psiak, tak się cieszę,że ma dobry kontakt z dziećmi i generalnie z ludźmi. Quote
Poker Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Bazarek na malucha http://www.dogomania.com/forum/topic/147329-markowe-perfumy-damskie-i-męskie-na-pomoc-karmelkowido-1506g22/?p=16256523 Quote
Nadziejka Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Karmelek Karmelciu alez cudne perfumka ciocia przygotowala hohoooo Quote
Poker Posted June 10, 2015 Author Posted June 10, 2015 Udało się mi sprowadzić Karmelka na sioo.Zjadł jeszcze 5porcję i poszedł spać. Kufa i podgardle nadal bardzo obrzękłe Quote
Recommended Posts