Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

niby dobrze, ale jak za długo  i za dużo się sączy osocze, to uciekają białka i organizm się wyniszcza. Mechanizm taki jak w oparzeniach. A on i tak jest dostatecznie chudy. Spytam się dziś o opatrunki żelowe.

Posted

Kiedyś jak mój psiak został pogryziony przez psa to wet przemywał rany antybiotykiem tj.wpuszczał strzykawką i po dwóch tygodniach dopiero zaczęły się goić,nie miał założonych sączków ale miał zawiniętą cały czas szyję.Dobrze,że Karmelek je,pomalutku powinien dojść do zdrowia.

Posted

Byliśmy na chirurgii. Sączek wyjęty, założona gruba warstwa waty nasączona Rivanolem. Pobrany wymaz na posiew, dołożony drugi antybiotyk.

Dziś zapłaciłam tylko 45 zł za posiew.

Karmelek nie siusiał chyba z 16 godzin, wyraźnie nie chce robić w domu.Ja nie jestem w stanie znosić go z piętra kilka razy dziennie. Po pierwsze za parę dni sama nie  będę mogła chodzić ,a poza tym on strasznie krzyczy przy braniu na ręce. Korzystając z tego ,że znosiłam go do samochodu, pochodziłam z nim powolusiu po ogródku i zrobił bardzo wielkie sioo.

Po przyjściu do domu wołał jeść. Dostał puchę zmieszaną z  gotowaną wołowiną.

Daję mu jeść 4 - 5 razy na dobę.

Posted

O mamoooo, a nie masz możliwości zakwaterowania go gdzieś na dole?... Bo jak tak długo będzie trzymał pełny pęcherz, to jeszcze mu się "zapali", a tego by brakowało :(

Są psy, które nie załatwią się w domu, żeby nie wiem co - np. pies mojej sąsiadki. Moje leją bez krępacji, ale czasem to lepsze niż na odwrót, w sumie...

Posted

O mamoooo, a nie masz możliwości zakwaterowania go gdzieś na dole?... Bo jak tak długo będzie trzymał pełny pęcherz, to jeszcze mu się "zapali", a tego by brakowało :(

Są psy, które nie załatwią się w domu, żeby nie wiem co - np. pies mojej sąsiadki. Moje leją bez krępacji, ale czasem to lepsze niż na odwrót, w sumie...

Nie mam takiej możliwości. W weekend jest to możliwe ,a w tygodniu nie. On do tej pory lał w łazience, od wczoraj mu się odwidziało. Pęcherz przy 2. antybiotykach się nie zapali.

Dobrze,że zachowuje czystość.

Być może jest obolały i dlatego nie chce być brany na ręce albo ma złe skojarzenia.

Na pewno jest obolały , histeryczny i ma złe doświadczenia z ludźmi. Dziś chirurg robił mu zdjęcia, a ja w odległości ok 80 cm od niego pstryknęłam palcami ,żeby popatrzył w górę.

Całe szczęście ,że trzymała go dziewczyna , bo chyba ze strachu zeskoczyłby ze stołu. Skulił się z przerażeniem w oczach. Pewnie nieźle parę razy oberwał.

Sa tez opatrunki ze srebrem. A niektórzy uwazają ze najlepiej sie goi bez żadnych opatrunków.

Musi mieć opatrunek, bo  cieknie z 3. ran ,on to zlizuje, a poza tym nie miałabym możliwości utrzymać czystości .Rivanol dezynfekuje .

Posted

Chciałam Karmelka znieść na ogródek, bo od ok.13 nie siusiał ,ale tak krzyczał rozpaczliwie, że po kilku próbach zrezygnowałam. Postanowiłam go sprowadzić po schodach. Stawiał wielki opór,ale powolutku, schodek po schodku dał radę.Na ogródek wyszedł chętnie i znowu siuuuuuuuuuusiał bardzo długo.

akurat przyszedł wnuk i trzeba było widzieć reakcję Karmelka. Ogonek latał jak śmigiełko, polizał Maćka po ręce. Jak ten się odsuwał , to piesek się przysuwał. Wygląda na to ,że miał kontakt z dziećmi i lubi je. 

Na górę też pomalutku weszliśmy i chłopak zaczął mi mówić ,że chce jeść. Wrąbał dziś 4. porcję. Dostanie jeszcze koło północy.

Mam wrażenie ,że jest lepiej chociaż mordusia jest nadal bardzo obrzękła.

Jak wyzdrowieje, odkarmi się go ,wykąpie, to będzie super pies.

Na weekend przeprowadzimy go na dół, będzie łatwiej.

• Upvote 2
Posted

0heart.gifKarmelciu zdrowiej kochaniutkie serdunko zdrowiej

zagladamy i delikatnie sciskamy 

cialeczko bidusne obolale cale ech .....

ciociu jak cudnie ze masz mozliwosci i na dole i na gorze 

z lapeczkami wszystkimi 0heart.gif

bidulinek strasny bidulinek 

ale ciesza wiesci 

raduja wiesci ze walczy z bolem , ze siusia , ze wszystko idzie lepiej 

ze aopetycik hohoo ale cudnie0heart.gifPokerkowe serca wielkie 

dziekujemy stokroc za wszystko najlepsze dla tych bidnych umeczonych 0heart.gif

....sie zasadzam na perfumy przecuuuudne ojjjj przecudne widze 

na prezenta 

meskie 

ale cuda 

Posted

Udało się mi sprowadzić Karmelka na sioo.Zjadł jeszcze 5porcję i poszedł spać. Kufa i podgardle nadal bardzo obrzękłe