Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może on nigdy nie był pieskiem domowym i dlatego tak się pcha na dwór? Chociaż moje tymczasy zazwyczaj szybko dochodzą do wniosku, że w domu jest fajnie i jest na odwrót - nie chcą wychodzić na zewnątrz ;) O jego "zewnętrzności" może świadczyć choćby sikanie w domu...

Jeśli chodzi o sztuki cyrkowe przy skupianiu się, ogromny pies mojej sąsiadki Uli też tak robi i to dopiero wygląda komicznie! Pies sięgający człowiekowi do pasa, wdrapuje się tyłem najchętniej nawet nie na drzewo, tylko na krzak!!!! :D A maleńka suczka drugiej sąsiadki sika, stojąc na... dwóch przednich łapkach, a tylne ma w powietrzu - to jest dopiero sztuka :)

Posted

Raczej był psem domowym.Umiał od razu chodzić na smyczy, trafił na legowisko.

Myślę ,że on był łazęgą. Poszedł sobie, to poszedł, wrócił to dobrze, nie wrócił to znaczy ,że przepadł.Będzie drugi. I jest psem na dziewczyny.

Posted

Czyli łazęga wyszła z Karmelka ;) Psy często załatwiają się na wyżej położoych miejscach, ponieważ również "grubszymi sprawami" znaczą teren.

Posted

Czyli łazęga wyszła z Karmelka ;) Psy często załatwiają się na wyżej położoych miejscach, ponieważ również "grubszymi sprawami" znaczą teren.

To by się zgadzało, bo mój Bingo chętnie kupka :) na szczycie jakiegoś wzniesienia i zastanawiałam się czemu on tak robi :)

Posted

A może on nigdy nie był pieskiem domowym i dlatego tak się pcha na dwór? Chociaż moje tymczasy zazwyczaj szybko dochodzą do wniosku, że w domu jest fajnie i jest na odwrót - nie chcą wychodzić na zewnątrz ;) O jego "zewnętrzności" może świadczyć choćby sikanie w domu...

Jeśli chodzi o sztuki cyrkowe przy skupianiu się, ogromny pies mojej sąsiadki Uli też tak robi i to dopiero wygląda komicznie! Pies sięgający człowiekowi do pasa, wdrapuje się tyłem najchętniej nawet nie na drzewo, tylko na krzak!!!! :D A maleńka suczka drugiej sąsiadki sika, stojąc na... dwóch przednich łapkach, a tylne ma w powietrzu - to jest dopiero sztuka :)

taką sztukę opanowała "moja" maleńka Żabka - dokładnie tak samo sika - stojąc na przednich łapinkach, a tylne wpowietrzu sterczą przed przednimi :)

za to Pirat załatwia potrzeby tylko w wysokiej trawie, chowając tyłek :)

Posted

Jedyna Ewunia do nas zagląda, więc piszę dla niej. Innym nie wolno czytać. 0bully.gif

Nasz Karmelek ma ksywkę PAKER, bo staje tak śmiesznie przednimi łapami na boki i wygląda jakby miła wielką klatę.

Łobuz nadal leje bez uprzedzenia. Od wczoraj 2 razy , 0zlosc.gif mimo że jest dość często wypuszczany na ogródek. Na spacerze zaczął warczeć na inne psy , za to przestał gonić naszą kotę.Coś za coś..

Je jak koń i daje mi znać jak chce papu.

Poza tym jest wielkim pieszczochem. Próbuje przy wyjściu na spacer wprowadzać zamęt ,ale nie pozwalam mu na to. Loczka i Dolar są zdyscyplinowane , grzecznie siadają pod drzwiami czekając na nałożenie szelek.

Będę się umawiać na kastrację z wyciąganiem śrutu i wyczyszczeniem ząbków po 5 lipca.

• Upvote 1
Posted

Melduję Pokerku, że też zaglądam tyko czasu brak na wszystko, ale teraz najpierw napiszę, a później przeczytam, można tak ? :huh:

Głaski dla Karmelcia i reszty futrzaków 

Posted

I ja należę do czytających :)

Wybacz Pokerku, tule wątków w subskrypcji plus swoje własne, to nie na wszystkie starcza czasu, żeby pisać codziennie :)

Posted

I ja należę do czytających :)

Wybacz Pokerku, tule wątków w subskrypcji plus swoje własne, to nie na wszystkie starcza czasu, żeby pisać codziennie :)

Aż taka wymagająca to ja nie jestem .

Sama czytam wiele wątków ,a odzywam się co jakiś czas.

Ale o Karmelciu nie muszę pisać do siebie , bo mam informacje na bieżąco.2smiech.gif

Posted

Aż taka wymagająca to ja nie jestem .

Sama czytam wiele wątków ,a odzywam się co jakiś czas.

Ale o Karmelciu nie muszę pisać do siebie , bo mam informacje na bieżąco.2smiech.gif

Ja byłam na wątku Karmelka wczoraj i nawet co nieco naskrobałam. Co prawda nie na temat Karmelka, ale zawsze coś ;)