Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z panią dziś już 2 razy.Rano pani zadzwoniła zdać relację i się poradzić.

Karmelek spał na dole, więc pani z nim ,żeby mu nie było smutno.  Śniadanko zjadł, na spacerku było co trzeba. Słodziak wszedł na piętro  i się bał  zejść.Pani próbowała go znieść ,ale zawarczał .Poradziłam ,żeby nałożyła obrożę z szelkami i sprowadziła. Zadziałało. Po pokonaniu  pierwszego schodka poszedł już sam.

Uwielbia piłeczkę , pani bawi się z nim. Jeszcze w oczkach ma niepewność , ale macha ogonkiem i podaj łapeczki.

Wiem ,że będzie dobrze.

Posted

Rozmawiałam z panią dziś już 2 razy.Rano pani zadzwoniła zdać relację i się poradzić.

Karmelek spał na dole, więc pani z nim ,żeby mu nie było smutno.  Śniadanko zjadł, na spacerku było co trzeba. Słodziak wszedł na piętro  i się bał  zejść.Pani próbowała go znieść ,ale zawarczał .Poradziłam ,żeby nałożyła obrożę z szelkami i sprowadziła. Zadziałało. Po pokonaniu  pierwszego schodka poszedł już sam.

Uwielbia piłeczkę , pani bawi się z nim. Jeszcze w oczkach ma niepewność , ale macha ogonkiem i podaj łapeczki.

Wiem ,że będzie dobrze.

Będzie, z pewnością będzie cudnie:)

Posted

Początki czasami są trudne, ale jaka radość później jak wszystko się ułoży, powodzenia Karmelito :)

Pokerku pogodnego urlopu :)

Przyłączam się do życzeń:)

Dużo relaksu i samych miłych wrażeń:)

Posted

Dziękuję za życzenia.

Brakuje nam malucha.Wnosił tyle radości.

Loczka i Dolciu są bardzo zrównoważone, spokojne. Nikt nie goni koty, cicho, spokój. Nudno...

• Upvote 1
Posted

Teraz niech wakacje Wam dostarczą atrakcji, a po powrocie cosik sobie znajdziesz dla zabicia... nudy ;) :D

Tak myślę, chociaż mam coraz więcej problemów z rozstawaniem. Koleżanka mnie obsztorcowuje ,że funduję  sobie emocje( do których jeszcze dopłacam), które wyczerpują nadnercza i coś w tym jest.

• Upvote 2
Posted

Myślę, że tak cudne wieści z nowego domu Karmelka, to będzie najskuteczniejszy balsam, na chwilowo osłabione nadnercza ...:)

Wspierające myśli i serdeczności przesyłam!!!

Posted

Pańcia Karmelka dzwoniła wieczorem i zaczęła rozmowę od ponownych podziękowań za uratowanie mu życia i za to ,że go dostali. Stwierdziła ,że jeżeli istnieje psi ideał, to jest to karmelek. Nie może się go nachwalić jaki on mądry grzeczny,jak podaje łapeczki. Pani cały czas mówi do niego i zapewnia go o miłości ,a on słucha, przekrzywia główkę i podaje łapcie.

Pan już nie popełnia błędu i kuca do niego. Karmelcio bardzo wita go po pracy.

Słodziak śpi przy pani łóżku na swoim legowisku i pańcia może go miziać nawet w nocy.

Nasz kochany cudaczek.

• Upvote 1