malagos Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 Ma w nosie upały - chowa się w cień po ukochany żywopłot :) apetyt ma wilczy, energię niespożytą, bo nie z kim się pobawić - żadna z suczek nie chce ... To cudny pogodny psiak, domowa maskotka :) Quote
Nadziejka Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Pozdrawiam sciskam cudne krusztyneczke ciociu aby te upaly juz odeszlyyyy spokojnej nocki wszystkim lapenkom Quote
malagos Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 Amiśka dzielnie pomagała nam zrywać porzeczki i czereśnie. Obie z Nutką pełną gęba zajadają sie czereśniami, na wyścigi ze szpakami... Quote
malagos Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 Mam! Mam pierwsze zapytanie o Ami z Gumtree :) Odpisałam na mejla. Ale-pierwsze koty za płoty :) Quote
Nutusia Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 To czekamy z niecierpliwością na drugie (i ostatnie!) koty za płotami!!!!! Bardzo pilnie czekamy!!!!!!!!!!!!! Moje za bób pójdą w ogień (z wyjątkiem Szyszki). Drugim takim przysmakiem, wyzwalającym ślinotok są jabłka :) Quote
malagos Posted July 6, 2015 Author Posted July 6, 2015 A tak sobie, zadzwoniłam do tej pani Joanny "od kotów", bo w korespondencji przez Gumtree jest i mejl, i telefon podany pytającego. Bardzo miła osoba, ma 6 kotów, jest dt kocim (coś wspólnego), ale po śmierci poprzedniej suni szuka podobnej, MAŁEJ...No niestety, nasza niunia nie jest mala ;( I takiej podobnej szuka... Quote
malagos Posted July 7, 2015 Author Posted July 7, 2015 Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach: kogo poprosić o pakiecik? ....... Nutusiu, błagam o tekścik - znajdziesz dla nas chwilkę?... Quote
Nutusia Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Napiszę, ale poproszę o "konspekt" z najważniejszymi danymi :) Quote
Mattilu Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Ja wykupie pakiecik dla Amisi u Kejciu, tylko trzeba bedzie wyslac jej zdjecia i tekst ogloszenia i na jakie woj. Quote
malagos Posted July 8, 2015 Author Posted July 8, 2015 Dziękuję Wam, kobietki :) Dane: Amisia waży jakieś 13-15 kg, jest długaśna jak basset, ma różnokolorowe oczka - zdrowa, ma apetyt, wystarylizowana, zaszczepiona - wiek ok. roku, zachowuje się jak szczeniak, - niezwykle pogodna, uśmiechnięta, zaczepia do zabawy, uwielbia gonitwy z psami - totalnie ignoruje koty - zostaje w domu bez gadania - nie pcha się do łóżka, ale zasiedla nocą kanapę - chodzi na smyczy - uwielbia dzieci - ufna, kontaktowa, mało szczeka, nie ma nic przeciwko obcym wchodzącym do domu (miła odmiana przy Nusi-szczekącej non stop) - bardzo sympatyczny pies dla całej rodziny, ale i dla osoby samotnej :) Zdjecia dziś zrobię na kanapie, mozę na czerwonym suknie od Mazowszanki?...... Quote
Marysia R. Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 No proszę, to na zdjęciach wygląda na mniejszą. A z niej taki średniaczek :) A swoją drogą w Radysach jest psiak, który mógłby być narzeczonym Amisi, taki sam z niego niskopodłogowy husky: http://www.dogomania.com/forum/topic/144188-schronisko-w-radysach-psiaki-do-adopcji/?p=16285663 ;) :D Quote
malagos Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Tak bym chciała, żeby Ami znalazła dom, to taka fajna kontaktowa sunia, bez traumy i żadnych urazów... Quote
Mazowszanka13 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 No proszę, to na zdjęciach wygląda na mniejszą. A z niej taki średniaczek :) A swoją drogą w Radysach jest psiak, który mógłby być narzeczonym Amisi, taki sam z niego niskopodłogowy husky: http://www.dogomania.com/forum/topic/144188-schronisko-w-radysach-psiaki-do-adopcji/?p=16285663 ;) :D To szkoda, że Amisia wysterylizowana. Mozna by nową rasę stworzyć. Quote
Nutusia Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Zamówienie ;) Błękitnooka Ami – nie czekaj, daj dom! Wkroczyliśmy w XXI wiek, a los naszych „burków” wydaje się wciąż tragiczny. Coś się wprawdzie powoli zmienia w naszym stosunku do zwierząt, ale nie wszystko. Bo jak wytłumaczyć, że młoda, zdrowa, łagodna, a przy tym zjawiskowo śliczna Amisia została porzucona? Że ktoś się jej pozbył, nie szukał, skazał na poniewierkę? Ami ma ok. roku, zachowuje się jak szczeniak – nic nie jest w stanie popsuć jej humoru, uwielbia zabawy i gonitwy z innymi psami. Koty ignoruje. Jest nieduża – waży ok. 13 kg. Jest niewysoka, ale długaśna. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Umie chodzić na smyczy, grzecznie zostaje w domu. Kocha wszystkich ludzi, uwielbia dzieci. Nie jest szczekliwa. Będzie doskonałym uzupełnieniem każdej rodziny lub wierną towarzyszką osoby samotnej. Tym razem Ami musi się poszczęścić – musi trafić tam, skąd już nigdy nikt się jej nie pozbędzie! Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: Quote
Mattilu Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 To teraz Malagosku wyślij mejla z tekstem ogłoszenia i zdjęciem Amisi do Kasi-Kejciu, a ona zrobi ogłoszenia. Zupełnie gratis! taka jest Kasia :) Quote
Mazowszanka13 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Czerwone tło jest magiczne. Już kilka psów wyekspediowało do domu. Quote
malagos Posted July 9, 2015 Author Posted July 9, 2015 Nutusiu, dziękuję serdecznie, teraz musi się udać! Mattilu, stokrotne dzięki! Zaraz wgram kilka nowszych zdjęć - małpeczce do twarzy w czerwieni :rolleyes: Quote
Mattilu Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 To nie mi trzeba dziękować, tylko Kejciu :) Ściskam kciuki za powodzenie ogłoszeń :) Quote
malagos Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Zaraz wyślę tekst i zdjęcia do Kejciu. Na pierwszą stronkę dałam tekst, z którym ogłaszałam sunię. A to nasza Amiśka :) Quote
malagos Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Trochę dodałam słów do tekstu Nutusi :) KEJCIU, bardzo dziękuję za ogłoszenia! Za poprzednie i bieżące :) Może tym razem ktoś zauważy naszą Amiśkę, bo kolejka potrzebowskich stale rośnie... 1 Quote
malagos Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Taki tekst wyslałam Kejciu: Wkroczyliśmy w XXI wiek, a los naszych „burków” wydaje się wciąż tragiczny. Coś się wprawdzie powoli zmienia w naszym stosunku do zwierząt, ale nie wszystko. Bo jak wytłumaczyć, że młoda, zdrowa, łagodna, a przy tym zjawiskowo śliczna Amisia została porzucona? Że ktoś się jej pozbył, nie szukał, skazał na poniewierkę? Ami ma rok, zachowuje się jeszcze jak szczeniak – nic nie jest w stanie popsuć jej humoru, uwielbia zabawy i gonitwy z innymi psami, przynosi zabawki, których nigdy w dzieciństwie na wsi nie miała. Jest karna i posłuszna. Koty ignoruje, a za dotyk człowieka wskoczy w ogień. Ami jest niedużą sunią, waży ok. 13 kg, jest niewysoka, długaśna, z uszami, które powiewają jak biegnie. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Umie chodzić na smyczy, grzecznie zostaje w domu. Kocha wszystkich ludzi, uwielbia dzieci. Nie jest szczekliwa. Będzie doskonałym uzupełnieniem każdej rodziny lub wierną towarzyszką osoby samotnej. Tym razem Ami musi się poszczęścić – musi trafić tam, skąd już nigdy nikt się jej nie pozbędzie! Quote
malagos Posted July 11, 2015 Author Posted July 11, 2015 Są ogłoszenia, aktywowałam rano :) Kejciu, bardzo jestem Ci wdzięczna! Quote
Nadziejka Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 serdecznosci i ogromne kciuki przepiekna sunia przepiekna Quote
Recommended Posts