Poker Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 dogo funduje nam dubelki. Super Amisia, stres pomału odchodzi to i siusiu było.Fajna ta p.Maryla, widać ,że rozumie przeżywanie przez malagoska. Quote
Mazowszanka13 Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Otworzyłam bazarek dla Amisi i Sonka. Serdecznie zapraszam :) Quote
malagos Posted April 9, 2016 Author Posted April 9, 2016 Wczoraj do wieczora czekałam na wiadomość "zrobiła kupkę", ale Amisia wzięła na wstrzymanie :( Zaraz przypomniała mi się "warszawska przygoda" Ami i te kupy sadzone na podłogę :( Ale wieczorem kolejny telefon od Maryli, że są na spacerku, chodzą po Ostródzie, naraz "ojej, chyba muszę kończyć rozmowę, bo Ami robi kupkę, muszę sprzątnąć, pa!!". Rano o ósmej - że wczoraj to był tylko mały bobek, ale dziś rano! Jak stary chłop, i też na spacerze! Amiśka, kocham Cię! Maryla przyznała, że bała się tego pierwszego-drugiego dnia, ale powiedziała, że przeszło wszystko gładko i lepiej, niż myślała. Zapytałam, co Mama powiedziała na psa. Zobaczyła ją dopiero rano, jak zeszła do kuchni "Ale fajny piesek! Zostanie już z nami?". Chciała przykupić Amiśkę kawałkiem kiełbasy, ale ta nie wzięła! Mama na to: "I tak ją lubię ". Musze kupić nowe posłanie zamiast tego Amisiowego. Quote
elik Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Jak widać Amisia działała z premedytacją :) Nie chciała być w poprzednim domu i robiła wszystko, żeby jej tam nie chcieli :) Teraz to ten DOM :) Quote
Poker Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Trzymam kciuki za dalszą aklimatyzację ,ale wygląda na to ,że powinno być dobrze. Quote
Marysia R. Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Dzielna Amisia i dzielna Pani Maryla :) :) Bardzo się cieszę, że Amisia w końcu znalazła swoją przystań! A i Ty malagos pewnie łatwiej znosisz rozłąkę wiedząc, że Amiśka trafiła na taką fajną Panią :) Bardzo przepraszam za prywatę ale przy okazji pozwolę sobie zaprosić na wątek mojego nowego, dość nieoczekiwanego podopiecznego: http://www.dogomania.com/forum/topic/335344-floks-pies-z-łańcucha-do-którego-uśmiechnęło-się-szczęście/ Quote
malagos Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 Maryla bardzo się ucieszyła, że sunia nazywa się Amisia (bo myślała, że Misia, tak o nie w skrócie mówiliśmy), bo jako dziecko sama siebie tak nazywała :) Jakiś palec Boży, czy jak?... Quote
Poker Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Fajny zbieg okoliczności. Mieliśmy w DT sunię, którą nazwałam Braszka i poszła do DS, gdzie pani nazywała się Graszka .Pańcia była bardzo zadowolona z podobieństwa imion. Quote
malagos Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 Pani Maryla przez 40 min opowiadała, jaka to Amisia mądra, jak fajnie się zachowuje idąc w gości i przyjmując gości, jak zdziwiona patrzy na szczekające psy zza płotu od sąsiada :), jak pomagała sadzić krzewy w ogródku. Chyba tytuł zmienię, co?......... Najdłuższy stażem mój tymczas (bez 3 tygodni okrągły rok!!!)chyba ma dom na dobre :) Quote
Mazowszanka13 Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Tytuł zmieniony to znaczy, że wszystko O.K. :) Quote
Florentyna Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Super! śledziłam na bieżąco i trzymałam kciuki za dwukolorowe piękne oczyska :) Quote
elik Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Ostróda, to Mazury, czyli zamieszkała tam gdzie i moja maleńka trójłpka Nutelcia :) Quote
Havanka Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 No proszę; kiedy zaglądalam, Amisia wciąż była u Malagoska, kiedy przestałam, szybciutko zmieniła adres ! Kajam się bardzo, ze przegapiłam TEN moment, ale ostatnio nie jestem na bieżąco, na wielu wątkach. Cieszę się bardzo, że Amiśka ma już swój dom ! Powodzenia malutka ! Quote
malagos Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 Dziękuję Wam serdecznie, wszystkim bez wyjątku, za zaglądanie na wątek Amisi :) Teraz tylko Sonek i bedzie bez tymczasowiczów na jakiś czas :) Quote
malagos Posted April 12, 2016 Author Posted April 12, 2016 Ale się myliłam - nowy tymczasowicz od wczoraj. Rudy mały piesek. Quote
elik Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 1 minutę temu, malagos napisał: Ale się myliłam - nowy tymczasowicz od wczoraj. Rudy mały piesek. Quote
Mattilu Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Amisiu, powodzenia malutka! Jak widac znalazlas domek w sama pore, bo pojawil sie nowy potrzebowski... Quote
malagos Posted April 13, 2016 Author Posted April 13, 2016 Taka poranna rozmowa z panią Marylą to naładowanie akumulatorów na cały dzień :) W niedzielę mama pani Maryli miała urodziny, 94 już, byli goście i tort. Nie było osoby, która by nie zwróciła uwagi na Amisię. Nienachalna, stateczna, spokojna - witała gości w progu, dawała sie głaskać i odchodziła na posłanie. Ideał psi! Jedna ze znajomych, raczej sceptycznie odnosząca sie do zwierząt powiedziała "O, teraz jak masz takiego fajnego psa będę częściej do Ciebie zaglądać". Quote
elik Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Faktycznie, to najwspanialsze podziękowanie za miesiące opieki i troski o dobry dom dla Amisi :) Quote
konfirm31 Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Widzisz, Malagosku, jaka wspaniałą panienkę razem z TZtem wychowaliście? Brawo, Malagossy i Amisia :) Quote
malagos Posted April 13, 2016 Author Posted April 13, 2016 Aż nie mogę uwierzyć, że się taki dom trafił! Już straciłam nadzieję, a tu - proszę! I nie było kłopotu z aklimatyzacją, właściwie zero stresu, jakieś rozpaczy, piszczenia, uciekania, wycia, gryzienia drzwi itp.! Chyba jeszcze raz się uszczypnę, że to nie sen!! 1 Quote
Recommended Posts