Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziadostwo, teraz to już naprawdę nie można nic znaleźć... zero logiki, kolejności, w ustawieniach też jakaś lipa... nie mogę nawet znaleźć swojego wątku, przedtem miałam choć swój baner, a teraz nic...

Posted
9 godzin temu, Isabel napisał:

Mnie też udało się, na szczęście, znaleźć wątek Semika, ale innych, w który brałam udział nie ma... :(

Zauważyłam, że znaleźć możesz te wątki, na których ktoś coś na tym nowym forum napisze. Wtedy pojawiają Ci się w zakładce Aktywność\Moje kanały aktywności\ wątki w których brałaś udział. Dlatego wczoraj starałam sie odnaleźć nasze wątki i coś na nich napisać. Niestety nie wszystkie znalazłam, będe grzebać dzisiaj:)

A Semiś zadziwia nas kolejny raz:) Apetyt mu dopisuje, na spacerach maszeruje dziarsko, w domu wita mnie w drzwiach jak zawsze, to znaczy koniecznie chce się przytulić i dać buziaka:) Jesteśmy przeszczęśliwi! Wczoraj leżeliśmy sobie na jego posłanku i Słoneczko położył mi łapkę na szyi. Zawołałam Jacka i poprosiłam, żeby zrobił nam zdjęcie:) Dzisiaj zobaczę, czy coś z tego wyszło, bo była pierwsza w nocy i nie bardzo miałam siłę zgrywać z aparatu:)

Posted
Godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Zauważyłam, że znaleźć możesz te wątki, na których ktoś coś na tym nowym forum napisze. Wtedy pojawiają Ci się w zakładce Aktywność\Moje kanały aktywności\ wątki w których brałaś udział. Dlatego wczoraj starałam sie odnaleźć nasze wątki i coś na nich napisać. Niestety nie wszystkie znalazłam, będe grzebać dzisiaj:)

A Semiś zadziwia nas kolejny raz:) Apetyt mu dopisuje, na spacerach maszeruje dziarsko, w domu wita mnie w drzwiach jak zawsze, to znaczy koniecznie chce się przytulić i dać buziaka:) Jesteśmy przeszczęśliwi! Wczoraj leżeliśmy sobie na jego posłanku i Słoneczko położył mi łapkę na szyi. Zawołałam Jacka i poprosiłam, żeby zrobił nam zdjęcie:) Dzisiaj zobaczę, czy coś z tego wyszło, bo była pierwsza w nocy i nie bardzo miałam siłę zgrywać z aparatu:)

Tak, ja już też się zorientowałam na czym to polega, ale mimo wszystko zrobił się straszny bałagan.

Ale najważniejsze, że Semiś czuje się doskonale. Dobrze zaczął się ten rok! :)

Posted
Godzinę temu, Margo3011 napisał:

Dobre wiesci od Semika bardzo ciesza :) kciuki  zaciskam i dobre mysli przesylam , tak trzymaj Przystojniaku ,pozdrawiam :)

Ja też się cieszę i pozdrawiam Was cieplutko :)

Posted

Dziękujemy! Dziękujemy! Dzięujemy!

Wczoraj byliśmy u sąsiadki razem z psami oczywiście. Semuś uwielbia wizyty u Rity, Kulfona i Soni. Kulfon to jego największy przyjaciel, a Sonia to sunia, którą Semiś lubi:) Po powrocie psiaki padły i spały aż do 8:30 dzisiaj:) W piątek jedziemy do dr Jagielskiego. Bardzo jesteśmy niepewni co dalej z leczeniem Semika. Długo rozmawialiśmy co dalej i oboje podjęliśmy decyzję, że zdamy się na doktora, któremu ufamy. Prawdopodobnie z Semisiem pojedzie sam Jacek, bo on bardziej racjonalnie podejmie decyzję. Ja myślę zbyt emocjonalnie:(

A tak się przytulaliśmy do siebie:)

S01.jpg

S02.jpg

• Upvote 1
Posted

Ewuniu, pięknie wyglądacie z Seminiem :extra: !!!!

Cieszę się ogromnie, że nasz Niunio dzielnie sobie radzi i jest wesołym Skarbem!!!

Z niecierpliwością będę oczekiwać wieści po wizycie u dr Jagielskiego, a na dzisiaj życzę Wam dobrego i spokojnego dnia :sloneczko: !!!!!

Chyba wreszcie uczę się powoli nowego dogo (dzięki Twojej wskazówce Ewciu) :)

• Upvote 1
Posted

Jestem i ja :-D

Ewuś, będę u Was i z Wami!  całym swoim ogromnym serduchem(a naprawdę chyba jest z tych... ogromnych!)oczko2.gif

troszeczkę jeszcze muszę zapoznać się z Semikiem, troszeczkę już poznałam Chłopaka, kciuki za piątek już zaciskamspoko.gif

Semiś jest trochę ,jak moja Tasia! obydwoje, kochają cały Świat, wszystko co spotka na drodze to 'przyjaciel'

• Upvote 1
Posted

Dziękuję, że jesteście:)

Semidełko kompletnie nie przejmuje sie tym, że my umieramy z niepokoju co będzie jutro u weta. Zjadł śniadanko, ale do kurczaka, ryżu i warzyw musiałam dorzucić troszkę szyneczki;) 

Uwielbiam podsłuchiwać poranne rozmowy Jacka z Semikiem. Mówi do niego tak czule, z taką miłością... pyta, jak mu minęła noc i czy pójdą razem na spacer... Semiś mruczy i coś po swojemu odpowiada, w każdym razie ewidentnie jest to dialog:)

A mnie nie może wyjść z głowy staruszeczka z Palucha:( 

https://www.facebook.com/events/416275775237317/422843324580562/

Proszę Jacka od Świąt, żebyśmy wzięli ją na DT, ale póki co mój Mężczyzna jest nieugięty i stanowczo mówi NIE:(

Posted

Ewuniu,

widziałam Milusię... nie dziwię się ani troszkę, że serce Ci drgnęło, bo moje też....

Ona jest taka kruchuteńka, taka biduleńka powolna - aż serce się rwie, żeby Ją utulć, wykochać i wziąć...

Może Jacek da się przekonać... oby... a widział filmik, na którym ta Bidulinka tak powoli sobie idzie?

Myślę, że z Seminiątkiem by się zaprzyjaźnili, a i Peruszka i Barsunia pewnie wspomogłyby starszą Suńkę.....

Póki co dobrego popołudnia Kochani, całuski :)

Posted

Semik już po wizycie u dr Jagieskiego. Nie dostał chemii, bo musi dojść najpierw do siebie po zespole przedsionkowym. To, co niepokoi doktora, to porażenie prawej strony pyszczka i brak czucia w prawej wardze. Doktor twierdzi, że to może być spowodowane porażeniem siódmego nerwu czaszkowego i na pewno nie jest związane z przebytym zespołem przedsionkowym.

Semik przytył od krytycznego momentu, kiedy nie jadł prawie wcale od 9 do 19 grudnia. Ważo 29 kg, czyli półtora kilograma więcej. 

Mamy pojawić się znowu za 2 tygodnie. Semuś narazie dostał leki mające poprawić działanie nerwu odpowiedzialnego za ten paraliż i ogólnie leki na dokrwienie mózgu - Karsivan.

• Upvote 1
Posted

Czyli ogólnie nie jest najgorzej. Może to porażenie cofnie się po lekach. Ale cieszy to, że Semuś ma apetyt, przytył i czuje się, jak na jego chorobę, zupełnie nieźle :)

• Upvote 2