Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pięknie dziękujemy za wszystkie ciepłe słowa:) Skończyłam właśnie gotować jedzenie dla Seminia na rano i idę przytulić się do mojego Rudaska i szepnąć mu na ucho, że kilka dobrych duszyczek zamiast siedzieć przy stole, wpadło zobaczyć jaki z niego dzielny Skarb:)

Spotkaliśmy dzisiaj na spacerze super sympatycznego starszego psiaczka. Dawałam mu jakieś 10 lat, ale Pani powiedziała nam, że piesuś ma lat.... 21!!! Kilka razy pytałam, czy ludzkich lat i Pani mówiła, że prawdziwych ludzkich. Niesamowity wiek:)

Dobrej nocy:)

• Upvote 2
Posted

Seminiu, cieszę się, że apetyt Ci dopisuje :)

Naoglądalam się Twoich fotek - no, napatrzeć się nie mogę, jaki Ty CUDNY jesteś i jak świetnie wyglądasz!!!

Jesteś do zacałowania i do zakochania:

09692942437144110668.jpg

Posted

Witajcie, Semurek nadal w dobrej formie, zajada się kurczakiem z ryżem i marchewką. Musze mu podawać go z ręki, bo ma problem z jedzeniem z miski. Jedzenie wypada mojemu Staruszeńkowi z pyszczka, a jak podaję mu kiedy ma łapek podniesiony, to wszystko mu super wchodzi. Widać, że mu smakuje i to jest przecudny widok:)

Posted

Semiś zadziwił mnie dzisiaj bardzo. Zjadł dużo większą porcję kurczaka z ryżem. Gotuję mu kolejną, tym razem dorzucę więcej marchewki i ciut innych warzyw. Mam nadzieję że to mu nie będzie przeszkadzało. Kiedyś jadl wszystkie warzywa, teraz jest z tym kiepsko.

Na drugie śniadanie Seminek zjadł sporo białego twarożku zmieszanego z żółtkiem z jajka. Oblizywał się bardzo i szukał dokładki, ale boję się dać mu za dużo, żeby nie było żadnych sensacji. Teraz śpi obok mnie pomrukując za każdym razem, kiedy schylam się, żeby go pogłaskać albo dać mu buziaka.

Rano odmawiał wyjścia na spacer z Jackiem, kiedy zobaczył, że ja też się ubieram i zakładam obróżki suniom. Wiedział mądrala, że my idziemy za moment na inny, dłuższy spacer. Musiałam wyprowadzić moje Słonko do windy i szybko uciekać z powrotem do domu. Wyganiałam suńki ponad półtorej godziny na skarpie. Były piłeczki, patyczki i szybkie marsze, żeby południowy spacer zrobić krótszy, ale wspólny. Podjedziemy w ulubione ostatnio miejsce Semika na Kabaty albo do Wilanowa na pola, żeby mógł powęszyć sobie i bezpiecznie pobiegać po trawie.

• Upvote 1
Posted

Podziwiam Was za to oddanie. Ludzie często nie opiekują się tak bliskimi osobami. Fakt,  czasem  psy  są bardziej wdzięczne do opieki niż ludzie.

Posted

Udanego spacerku Wam życzę :)

Był bardzo udany:) Semiś bawił się nawet z dużą sunią:)

A po spacerku czas na pyszną kolacyjkę.

Zajadał z apetytem kolację:) Wcześniej dostał szyjkę z indyka, ale musiałam ją połamać na małe kawałeczki i podawać do pyszczka, bo nie poradził sobie z wzięciem całej. To na pewno z powodu udaru, wcześniej uwielbial ogryzać kostki, czy właśnie raz na jakiś czas taką szyjkę:(

Witam po świątecznej przerwie z serdecznościami, miłego wieczoru :)

Wzajemnie Gusiaczku, miłego wieczoru:)

Podziwiam Was za to oddanie. Ludzie często nie opiekują się tak bliskimi osobami. Fakt,  czasem  psy  są bardziej wdzięczne do opieki niż ludzie.

To naprawdę nic wielkiego. Kochamy nasze psy i traktujemy jak Rodzinę, więc wszystko co robimy wypływa z własnej potrzeby. Dzisiaj znowu robiłam Rudaskowi zastrzyk. Zazwyczaj przy zastrzyku robionym przez Jacka popiskuje, przy mnie kolejny raz przytulił się, polizał mnie i dal sobie zrobić zastrzyk nie wydając żadnego dźwięku. Po zastrzyku złapałam go w objęcia,. wycałowałam i aż mi łzy poleciały, a Słonko najkochańsze mruczało zadowolone. Jest tak bardzo mądry, rozumie wszystko i dlatego tym bardziej musimy się dla niego trzymać.

Pojutrze wyjeżdżamy na działkę znajomych do Wilgi. To 50 km od nas, ale nie ma tam strzałów. Byliśmy większą grupą w ubiegłym roku. Teraz jedziemy sami z naszymi ogonkami i zamierzamy przez 5 dni spędzać czas z naszymi ogonkami, spacerując i bawiąc się.

• Upvote 2
Posted

Dobrze, że macie takie miejsce gdzie nie będzie słychać strzałów. Moje suczki już od Wigilii nie chcą wychodzić na dwór wieczorem, bo z oddali już słychać odgłos strzałów dochodzący z osiedla "slamsów". Zawsze mnie to dziwi, że na normalne życie nie mają pieniędzy i musi pomagać MOPS, a na takie głupoty kasę mają.

Nadchodzą najgorsze dni w roku dla zwierząt. Moja Nusia, która najbardziej się bała odeszła w lutym za TM, ale pozostałe dwie też bardzo się boją i potrafią nie załatwiać się przez kilkanaście godzin, żeby tylko nie wychodzić z domu.

• Upvote 3
Posted

Dobrze, że macie takie miejsce gdzie nie będzie słychać strzałów. Moje suczki już od Wigilii nie chcą wychodzić na dwór wieczorem, bo z oddali już słychać odgłos strzałów dochodzący z osiedla "slamsów". Zawsze mnie to dziwi, że na normalne życie nie mają pieniędzy i musi pomagać MOPS, a na takie głupoty kasę mają.

Nadchodzą najgorsze dni w roku dla zwierząt. Moja Nusia, która najbardziej się bała odeszła w lutym za TM, ale pozostałe dwie też bardzo się boją i potrafią nie załatwiać się przez kilkanaście godzin, żeby tylko nie wychodzić z domu.

Ewciu, na Ursynowie strzelaj ju od tygodnia:( Na szczęście Semik nie slyszy w tej chwili pojedynczych strzałów. Barsunia niestety słyszy i bardzo się boi. Trzeba ją bardzo pilnować, bo chce uciekać :( W Wildze jest zakaz strzelania na terenie leśnym. W mieście strzelają, ale my słyszeliśmy na szczęście przytłumione strzały, a psiaki spały po podaniu leków.

Semik ma dzisiaj gorszy dzień. Jest smutny, zamyślony, na spacerze częściej się "zawieszał" Po powrocie do domu poleżeliśmy razem obok siebie, poprzytulałam moje kochanie aż do powrotu Jacka z suczkami. jak już stado było w komplecie, Semik wyraźnie się ożywił. 

Posted

Kochani, dobrego wypoczynku, wspaniałych spacerów, radości z każdej chwili bycia razem (co ja też wypisuję, wszak to oczywista oczywistość :) )

Wracajcie szczęśliwie. Do Siego Roku :D

Posted

Bardzo Wam kochane dziękujemy!!!!

Najważniejsze rzeczy już spakowane - Leki Semika i masa najróżniejszego jedzenia dla wszystkich psiaków. Pozostałe rzeczy spakuje rano. dzisiaj już uciekam:)