Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I ja niedzielnie zaglądam do Semisia i jego Rodzinki notworthy.gif

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze Kochani!!!

Musze się usprawiedliwić, bo przez najbliższy tydzień będę na dogo sporadycznie...

Na pewno jednak do Seminia będę zaglądać na bieżąco, jednak nie zawsze będę mogła zostawić po sobie ślad - Seminiu wybaczysz?

W mojej sygnaturce zostawiam Ci buziaki na każdą chwilę mojej nieobecności Słonko Kochane a025.gif!!!

Trzymajcie się i dobrej niedzieli Wam życzęf015.gif !!!

Posted

Oj Dziewczyny, ślicznie Wam dziękujemy za wszystko:)

Semik dzisiaj na porannym spacerze zaszokowąl mnie zabawą z 3-letnim huskim. Psiak super łagodny i pozytywny podbiegl do semcia, a mój staruszek ruszył z nim do podskakiwania:)

Zjadł ciasteczka z indyka. To, co mnie martwi, to nieustająca biegunka. W sumie trudno się dziwić, co chwilę je cos innego, a żołądek ma wrażliwy, ale to też nie jest dla niego dobre:(

Posted

Dostaje  psie probiotyki? Chemia wyjaławia organizm, więc i bakterie jelitowe padły  i stąd może być biegunka.

Dostaje probiotyk  zwłaszcza, że przyjmuje drugi tydzień antybiotyk. Dostaje ludzki firmy Swanson. Wiem, że ten psi ma inne szczepy bakterii, ale moi weci powiedzieli, że można dawać ten ludzki.

Posted

Jestem na chwilę...

Ewuniu, a może jednak warto by podać Seminiowi ten piesi probiotyk? może zadziała?

Wiesz, odpowiednik, to zawsze odpowiednik...

Gdybym mogla chętnie bym Seminiowi taki probiotyk podarowała od siebie (jeżeli tylko Ewuniu sie na to zgodzisz)

Buziaki i dobrej nocki Kochani :) !!!!

Posted

Jestem na chwilę...

Ewuniu, a może jednak warto by podać Seminiowi ten piesi probiotyk? może zadziała?

Wiesz, odpowiednik, to zawsze odpowiednik...

Gdybym mogla chętnie bym Seminiowi taki probiotyk podarowała od siebie (jeżeli tylko Ewuniu sie na to zgodzisz)

Buziaki i dobrej nocki Kochani :) !!!!

Saruniu, bardzo dziękuję za Twoje dobre serduszko, ale kupię Semikowi probiotyk jeśli uważacie, że jest lepszy. Pytałam o to i weci powiedzieli, że to nie ma takiego znaczenia, ważne, żeby dostawal jakikolwiek. Zapytam o ten psi i kupię mu jutro:)

Posted

To nieprawda ,że nie ma różnicy.Psy mają  zupełnie inne bakterie niż ludzie. Uważam ,że tak mówią weci, którym nie chce się sprowadzić właściwego probiotyku.Jak nie ma różnicy, to dlaczego ludzie nie dostają psiego ?

Semiczku , śpij dobrze i daj pospać pańciostwu.

Posted

Nasze Słonko śpi teraz jak zabite. Po spacerze padł i śpi w sypialni, a chrapie tak, że ściany się trzęsą.

Od 2 dni obserwujemy znaczący spadek orientacji Semika. Nie słyszy wołania, chwilami nie rozumie, kiedy prosimy do żeby podszedł. Byliśmy na krótko u sąsiadki oddać pożyczone suszone mięska. Do nas przyszła właśnie paka z paczkami mięsa i od razu ruszyliśmy żeby oddać pożyczkę.

Semiś uwielbia chodzić do Kulfona i tak było dzisiaj. Tam domagał się jedzonka, dostał więc kawałek mięska i nagle kawałek stanął mu w gardle, jakby nie umiał przełknąć. Od razu mu go wyjęłam i Semik położył się na posłanku. Kiedy chciałam już wychodzić, zawołałam wesoło "Skarby idziemy" co zawsze powoduje poderwanie się Semika, Peruszki i Barsy na cztery łapy. Tym razem Semik leżał i jakby nie kontaktował o co mi chodzi. Kiedy podeszłam, żeby go podnieść, on położył się na pleckach i zupełnie nie pozwalal się podnieść. Był przestraszony:( Przytuliłam Skarba, odeszłam dwa kroki i jeszcze raz go zawołałam, a Semik jakby dopiero załapał o co chodzi i podniósł się.

Z przerażeniem widzimy jak z tygodnia na tydzień nasze ukochanie posuwa nam się do przodu:(

W środę wizyta u dr Jagielskiego:(

Posted

O Jezu, jestem dopiero teraz, a tu czekają na mnie nie najlepsze niestety wieści....

Ewuniu, nawet nie wiem co powiedzieć... Boże....

Ewcia, zawsze tak jest, że jak coś nie wychodzi, to i reszta sypie się jak domino... samochód....

Mam nadzieję, że wtorek minął Seminowi lepiej niż wczorajszy wieczór, choć nie widzę tu wpisu... od przedpołudnia...

Zostawiam Wam jak najwięcej dobrych myśli i pamiętajcie, że jestem mocno z wami, z Semisiem....

Buziaki i przytulaki :)

Posted

Staramy się nie poddawać złym myślom i na przekór wszystkiemu myśleć pozytywnie.

Udało się reanimować auto! Padł akumulator:) Szkoda, że trzeba było kupować nowy, bo samochód już ledwo zipie i niebawem trzeba go wymienić, ale teraz najważniejsze, żeby był transport dla Semika w razie czego.

Oszukałam dzisiaj mojego ukochanego Semusia. Przyniosłam do domu nową karmę w niedużej 800 gramowej paczuszce. Otworzyłam i zaczęłam podawać mu jak ciasteczka. Zjadł w sumie dwie garstki zanim zorientował się, że to zwykła karma z jagnięcina i ryżem i popatrzył na mnie z wyrzutem, a ostatni groszek wypluł:) Najważniejsze jednak, że troszkę zjadł.

Jutro na 16:30 jedziemy do dr Jagielskiego. Jedziemy oboje z Jackiem, bo być może trzeba będzie podjąć decyzję co do zmiany leczenia. Wolę mieć obok siebie kogoś, kto myśli racjonalnie, a nie tylko sercem.