Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

0heart.gif Alez cudenka alez cuuudenka 

z radoscia wielka zagladmy czytamy

i szczescia zdrowka lapenkom wszystkim i Panstwu

radosci codziennej

jak najwiecej

slemy0heart.gif

Posted

A wiecie, od wczoraj na tapecie kompa mam tę fotkę Dusieńki bo nie mogę się napatrzeć na tę radość życia na pycholku malizny; aż serce rośnie  jaka ona jest szczęśliwa  Amour62.gif  

1.jpg

• 1 month later...
Posted

Pani Małgosia przeprasza, że jeszcze nie ma aktualnych zdjęć Dusieńki, ale jest mała dolegliwość - Dusieńka złamała pazura u łapki i jest w trakcie leczenia.

Sytuacja opanowana, Maleństwo jest tulone bardziej niż zwykle, żeby szybciej doszło do siebie i w niedługim czasie będą fotki z ostatniego miesiąca :)

Posted

Ciągle wracam do Malej - zwróciłam na nią uwagę rok temu ale Mortes nie chciała mi jej wyadoptować bo jeszcze nie miałam ogrodzenia :D Pamiętasz Iza? Tak widocznie musiało być bo parę godzin później pojawil się wątek Mimi. Mojej kochanej Mimisi.

Dusia przekochana.

• 2 weeks later...
Posted

Kochani,

Pani Małgosia przesłała nam "zaległą relację" o samopoczuciu ślicznej Dusieńki   Pies

"Dusieńka wróciła do formy po dość nieprzyjemnym wydarzeniu. 
5 marca na wieczornym spacerze, w czasie aportowania suńcia złamała pazur. Stało się to tak niefortunnie, że odłamał cię on całkowicie z zerwaniem łożyska nerwowo-naczyniowego. Wyglądało drastycznie, bo krew kapała, a pazur wisiał przyczepiony do kawałeczka skóry. W pierwszej chwili nie wiedziałam komu pierwszemu udzielać pomocy  :)))  psu czy mężowi. U weta usunięto pazur, wycięto sierść i opatrzono ranę.
Zakaz: biegania, brudzenia i wylizywania.
Nakaz: odmaczania strupa i odkażania, opatrunek na spacery, kołnierz hańby na nieobecność pańciów. Przeciwbólowe i antybiotyk, bo palec obrzmiał i był czerwony.
Udało się bez komplikacji :) po dwóch tygodniach mamy zawiązek czarnego pazurka wokół odrastającego łożyska. 
Dusia grzeczniutko znosiła wszystkie moje manipulacje przy łapce. To było niesamowite w porównaniu do histerii odstawionej u weterynarza :)))
Na zdjęciach widać jaki stylowy wiosenny bucik z balonika nosiła Dusia na opatrunku. Najgorsze dla naszej Iskry z tego wszystkiego było NIEBIEGANIE :( 

Pozdrawiamy z Łodzi" 

6 marca.jpg

11 marca.jpg

20 marca.jpg

Zdjęcie0200.jpg

Zdjęcie0203.jpg

Zdjęcie0208.jpg

Zdjęcie0209.jpg

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Cześć,

to ja Dusia-Duszka, Iskra, Mała, Zwariowana Wariatka, Torpeda, Słońce Ty Moje, Chodź Tu Dziabągu Ty Mój Przesłodki, i takie tam... 

Minął rok od "przyszycia" Łaty Na Serca moich pańciów przez Mortes i Usiatą. Łata leży doskonale! 

A tak to się zaczęło: 

Zdj_cie0377kadr.jpg

31 marca 2015 uratowana w Żółtej Strzale Mortes 

DSCF3143.jpg

15 maja 2015 gdzieś mnie biorą po negocjacjach z Usiatą 

Zdjęcie0587 (Kopiowanie).jpg

dziś :))) 

z "amputowaną" zębami nogą temu gumowemu kurczaku, na kolanie tej, co mnie tam wcześniej trzyma i zabiera gdzieś. 

Kooochaaam człooowieeeki!

• Upvote 1
Posted

Dusia :) WITAJ :) Ogromnie się cieszę że udało Ci się w końcu zalogować :) Piękną historyjkę Dusi w pigułce przedstawiłaś :) Aż się popłakałam jak przypomniałam sobie jak wiozłam to maleństwo w żółtej strzale ...takie przerażone , trzęsące ... a tu proszę : taka bestia z niej sie zrobiła ;) Dziękuję Tobie i Twojemu Mężowi za wspaniałą opiekę nad Dusią . I choć wiem że nie zawsze była grzeczna to cieszę się że starczyło wam cierpliwości i tolerancji dla jej wybryków ;)  Pozdrawiam serdecznie z Białogonkowa :)

• Upvote 1
Posted

Czas na pracę - Dusia strażnik

Zdjęcie0468 (Kopiowanie).jpg

Czas na zabawę - Dusia zwariowana wariatka

Zdjęcie0449 (Kopiowanie).jpgZdjęcie0450 (Kopiowanie).jpg

Czas na sen - Dusia wtulak

Zdjęcie0481 (Kopiowanie).jpg

Zdjęcie0478 (Kopiowanie).jpg

Taka jestem fajna, że pańci choćby ręka drętwiała, to nie ruszy, bo słodziak śpi :)))

• Upvote 2
Posted

Szczęśliwa, wyluzowana psina. A na kanapie - łapki wyciągnięte do tyłu niczym moja Neśka. Taki widok zawsze mnie rozbawia. I mam przy tym pewność, żę pies jest całkowicie zrelaksowany. Dalszego szczęścia maluchu.

• Upvote 1
Posted

Śliczna malizna w rękach TYCH ludzi  Serducho taaak, ubiegły rok był rokiem fantastycznych domków - najpierw poleciała Dusieńka, a trzy miesiące później także Nesi trafiła się Pańcia o wieeeelkiiiiim serduchu  Serducho  

Ciocie, pojęcia nie macie, jak szczególnie jestem zadowolona z tych Waszych dwóch Domków Stałych, bo i te dwie suńki były szczególne - wrażliwe, zalęknione po przejściach, wymagające bardzo dużych pokładów ciepła i zrozumienia. Obie sunieczki trafiły najlepsze losy na loterii adopcji   0dance30dance3   

• Upvote 3