b-b Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 Podczytuje cały czas co u małego się dzieje. Kręcą ludzie oj strasznie kręcą. Jeśli boją się W/P to znaczy, że coś jest nie tak . Szkoda tylko, że jeśli będą chcieli to ze schroniska dostaną...czy nawet też sobie kupią od "hodowcy". Quote
Perełka1 Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 Trochę wyadoptowałam swoich tymczasików i każdy dom zgodził się na wizytę,wręcz zapraszał serdecznie ale to były odpowiedzialne domy.Jeżeli ktoś nie ma nic do ukrycia to chętnie przyjmie wizytatora i wszystko na ten temat. Przecież Pani wyraziła zgodę na wizytę. Szafirko,jutro zrobię przelew za szczepienie,dzisiaj jestem zmęczona siedzeniem przed kompem i szukaniem osoby do przeprowadzenia wizyty. Nie wiem dlaczego Blekuś musi być drugi raz szczepiony na wirusówki,mój wet podaje szczepionkę raz w roku. Anula. słowo wizytator źle się kojarzy. Lepiej używać zwrotu spotkanie przedadopcyjne lub zapoznawcze. Quote
MALWA Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 No i lipa. Po stu telefonach udało mi się znaleźć osobę do przeprowadzenia wizyty dzisiaj. Pani rano była zdecydowana na jutrzejszy przyjazd, a po południu nie odbierała telefonów i nie odpisywała na smsy. Zatem powtórka z Bielan :( Zadzwoniłam po jakimś czasie z innego numeru i kobieta była tak zaskoczona, że aż ją zatkało. Powiedziała, że właśnie jadą po innego psa gdzieś bliżej. Ot co, cała historia. Historia jakich wiele.................. W zeszłym miesiącu byłam poproszona o wizytę w Poznaniu u Państwa, którzy chcieli adoptować kilkuletnią Rotkę ze Schroniska w Łowiczu. Pani ponoć kilka razy dziennie wydzwaniała i pytała kiedy przyjedzie ktoś na wizytę, bo dziecko nie może doczekać się pieska. Kiedy już ustalono, ze to ja mogę, zrobić tę wizytę (ucieszyłam się, bo miałam 10 minut drogi z pracy), to Pani stwierdziła, ze nie miała zamiaru czekać (czekała 3 dni) za kimś kto przyjdzie do jej domu i rano kupiła dla dziecka szczeniaczka............ Adopcji nie było.............. A suczka jak się okazało miała być dla kilkuletniego dziecka.......... Quote
Anula Posted May 23, 2015 Author Posted May 23, 2015 Ja określiłam tylko tu "wizytator" nigdy nie używam tego słowa w kontakcie z potencjalnym adoptującym. Ja mam kilka maili podejrzewam,że od dzieci,osób,które nie mają zamiaru adoptować psiaka.To jest regułą przy wyjściu ogłoszeń. Dzisiaj przelałam za szczepienie Blekusia. Wszystkim,którzy zaoferowali swoją pomoc i zgodzili się na przeprowadzenie wizyty p/a - serdecznie dziękujemy i przepraszamy za zamieszanie. Quote
MALWA Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 Jeśli ponownie pojawi się, ktoś sensowny w Poznaniu, to możecie na mnie liczyć. Quote
dorcia2 Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 szkoda, że domek nie wypalił , nie był to widać uczciwy dom , przykre jest to, że ludzie nie potrafią zrozumieć , że w poprawę losu danego zwierzaczka zaangażowanych jest wiele osób czasowo i finansowo, ciężko im nawet zadzwonić i poinformować , że rezygnują Blekuś jest przecudny i właściwy domek na pewno się znajdzie Quote
snow-white Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Nie wiem, czy mi coś umknęło, ale z tego co widzę, to tekst do ogłoszeń nie jest jeszcze skończony, bo ostatnia wersja z poprawkami od Poker to: Blekuś - śliczny,mały piesek pokocha każdego. Bleki - śliczny,młodziutki i kochany.Jego wiek ocenia się na 2-3 lata , tu podać wielkość. Komplementy pod jego adresem można mnożyć w nieskończoność. Jest przeuroczym,małym pieskiem o długiej sierści. TU Stosunek do dzieci i psów.Jest wykastrowany,posiada pełny pakiet szczepień. Blekuś przebywa w Domu Tymczasowym w Nowej Soli . Podaruj maluchowi dom na zawsze , a nie pożałujesz. Bleki będzie dla Ciebie wiernym przyjacielem i odda swoje całe serduszko. Kontakt: Hania tel.660169929 ; mail: [email protected] Quote
Anula Posted May 26, 2015 Author Posted May 26, 2015 Nie wiem, czy mi coś umknęło, ale z tego co widzę, to tekst do ogłoszeń nie jest jeszcze skończony, bo ostatnia wersja z poprawkami od Poker to: Blekuś - śliczny,mały piesek pokocha każdego. Bleki - śliczny,młodziutki i kochany.Jego wiek ocenia się na 2-3 lata , tu podać wielkość. Komplementy pod jego adresem można mnożyć w nieskończoność. Jest przeuroczym,małym pieskiem o długiej sierści. TU Stosunek do dzieci i psów.Jest wykastrowany,posiada pełny pakiet szczepień. Blekuś przebywa w Domu Tymczasowym w Nowej Soli . Podaruj maluchowi dom na zawsze , a nie pożałujesz. Bleki będzie dla Ciebie wiernym przyjacielem i odda swoje całe serduszko. Kontakt: Hania tel.660169929 ; mail: [email protected] Nie mogłam odpowiedzieć na Twój wcześniejszy post (wcinało mi).Zdjęcia nie mogą być większe jak 640x480 do głoszeń,takie mają być,ponieważ jak są większe to portal ogłoszeniowy wywala je i nie da się ich umieścić.Tekst został poprawiony str.20 post 387,zdjęcia są na str.20. Informację o tekście i zdjęciach umieściłam na 1 stronie w pierwszym poście aby nie trzeba było szukać na wątku. Snow-white,zamówisz dla Blekusia pakiet ogłoszeń na lubuskie? Quote
Bogusik Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Anula,pewnie snow-white chodziło właśnie o zdjęcia o wymiarach 640x480.Moje takie mają,a Twoje to 500x375.Tak właściwie to nie wiem dlaczego takie mają wymiary,bo zawsze wstawiałaś tak jak i ja. Quote
Anula Posted May 26, 2015 Author Posted May 26, 2015 Anula,pewnie snow-white chodziło właśnie o zdjęcia o wymiarach 640x480.Moje takie mają,a Twoje to 500x375.Tak właściwie to nie wiem dlaczego takie mają wymiary,bo zawsze wstawiałaś tak jak i ja. W folderze na pulpicie mam 640x480 to nie rozumiem dlaczego są mniejsze.Takie wstawiałam też do ogłoszenia na OLX. http://olx.pl/oferta/blekus-sliczny-maly-piesek-pokocha-kazdego-CID103-IDacBsb.html#xtor=EREC-143-[id1]-20150522-[displayLink]-1428779@1-20150522090032 Quote
snow-white Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Ogłoszenia będą na lubuskie, podesłałam już wszystko do Juldan, która będzie je robić. A zdjęcia niech już zostaną takie jakie są :) Quote
Gabi79 Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Nikt nie dzwoni w sprawie Blekusia?????????????????? Quote
Anula Posted May 27, 2015 Author Posted May 27, 2015 Nikt nie dzwoni w sprawie Blekusia?????????????????? Raczej jest cisza.Myślę,że troszeczkę odstrasza Nowa Sól,która jest podana w ogłoszeniu.Ogłoszenia idą na Wrcław i Poznań a to jest ponad 140km. Quote
szafirka Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Zadzwoniły chyba 3 osoby od czasu Swarzędza, ale niepoważne, więc nawet nic nie mówię. Jedna pani pytała, czy Bleki nie jest mieszańcem z jakąś rasą, bo ona by chciała rasowego, jakiś pan pytał czy ogloszenie z psem jest aktualne, a jak zapytałam o którego psa chodzi, to odpowiedział, że o tą czarną suczkę. Ręce opadają. Może rozważyć tą osobę z Dąbrowy Górniczej, która pisała do ewu w podobnym czasie co te dziewczyny z Wrocławia i Poznania. Ja do niej dzwoniłam, ale zamazała mi się treść rozmowy niestety. Quote
Anula Posted May 27, 2015 Author Posted May 27, 2015 Zadzwoniły chyba 3 osoby od czasu Swarzędza, ale niepoważne, więc nawet nic nie mówię. Jedna pani pytała, czy Bleki nie jest mieszańcem z jakąś rasą, bo ona by chciała rasowego, jakiś pan pytał czy ogloszenie z psem jest aktualne, a jak zapytałam o którego psa chodzi, to odpowiedział, że o tą czarną suczkę. Ręce opadają. Może rozważyć tą osobę z Dąbrowy Górniczej, która pisała do ewu w podobnym czasie co te dziewczyny z Wrocławia i Poznania. Ja do niej dzwoniłam, ale zamazała mi się treść rozmowy niestety. Haniu,możesz zadzwonić ale trzeba konkretnie wypytać o warunki jakie Pani oferuje.Z wizytą nie będzie raczej problemu,Gabi79 jest na wątku. Quote
Gabi79 Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Haniu,możesz zadzwonić ale trzeba konkretnie wypytać o warunki jakie Pani oferuje.Z wizytą nie będzie raczej problemu,Gabi79 jest na wątku. Jasne, że z wizytą problemu nie będzie. Nie wiem, jak Szafirka umówiła się z Panią, ale tak na logikę, to Pani powinna dzwonić, jeśli jej zależy. Ja już kilka razy się tak "załatwiłam", że wydałam majątek na tel. do osób zainteresowanych adopcją, które pisały do mnie np. przez olx, a potem z adopcji nic nie wychodziło, bo albo ludzie rezygnowali, albo to nie był dobry dom. Quote
teresaa118 Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Nie, czekamy na "ten" dom z prywatnym "glaskaczem" Quote
Gusiaczek Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Jest cudny, dawno tu nie byłam i jak zobaczyłam metamorfozę Blekiego, to aż oniemiałam z zachwytu i rozczarowania, że jeszcze nikt sensowny go nie wypatrzył .... Quote
Recommended Posts