konfirm31 Posted May 29, 2015 Author Posted May 29, 2015 Taki tytuł to rozumiem :) Moje gratulacje ! :) Lerka ma jeszcze jedna wadę - poważną. Jest psem tropiącym i w przeciwieństwie do Bliss, sporo leśnego spaceru, odbywa na smyczy. Nie wiem, czy się jeszcze nie okaże w czasie pobytu na działce, że lubi kopać - bo coś z jamnika, to ona chyba ma. Pytanie - w jakim miejscu będzie to robić ? W załączeniu, zdjęcia z wczorajszego spaceru po lesie na Grzance. Wiosna buchnęła majem i jest pięknie, kolorowo i zielono :). Nasz las działkowy, to las sosnowy, z małą ilością poszycia, więc mniej zielony wiosennie, ale bardziej przejrzysty i mniej pewnie "zakleszczony" . Mniej się zmienia z kolejnymi porami roku - na z wyjątkiem zimy, kiedy jest biały :). Tym zielonym, liściastym lasem na Grzance - jego odmiennością w kolejnych porach roku, jestem coraz bardziej zafascynowana Quote
Mazowszanka13 Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Moje psy też tropiące. Strach w lesie puszczać. A na smyczy też się nie da chodzić, bo ciągną bardzo. Dlatego zrezygnowałam z wypraw do lasu. Tylko pola i łąki nam zostały. Quote
konfirm31 Posted May 29, 2015 Author Posted May 29, 2015 Lerka ciągnie(w lesie), ale co to jest te 6 kg ;) (Bliss waży 35 kg). Quote
konfirm31 Posted May 29, 2015 Author Posted May 29, 2015 Inko, jeśli tu zajrzysz, proszę Cię o banerek z Aresem:). Szukałam bazarku banerkowego, ale nie znalazłam :( Quote
Nutusia Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 A ja jednak miałam nadzieję, że nie "stracimy" DT ;) Ale oczywiście bardzo się cieszę i gratuluję! :D Odpowiadając na czysto retoryczne pytanie gdzie będzie kopała Lerka, odpowiadam: "z pewnością tam, gdzie Wam będzie najmniej pasowało". Wiem, bo przerabiam na co dzień! Quote
malagos Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Fajny tytuł wątku :) Fajny!! Konfirm, jak cie zobaczę ponownie, ucałuję z dubeltówki! Wczoraj w tym pośpiechu nie tylko nie pogratulowałam Lerkowskiej, to jeszcze i o artykule zapomniałam, a to wielki sukces! Dzielna Kobieta z Ciebie!! Quote
konfirm31 Posted May 29, 2015 Author Posted May 29, 2015 Też mi żal, że przestanę być DT :(. To wspaniała sposobność , poznania tak wielu różnych psów i udzielenia im bezpośredniej pomocy. TZ zadowolony - mówi, że się przywiązał do Lerki , ale chyba najszczęśliwsza jest Bliss - chociaż o tym nie wie. Quote
Kejciu Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 proszę przyjąć i moje gratulacje - od kejciu do której Tofik przyjechał na tzw. tymczas i został do końca... i Stefek Traczykowy kocur - który zawitał na DT i został :) Quote
inka33 Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Konfirmie31szy, aleś sobie diablątko adoptowała! :D :D :D Quote
konfirm31 Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 Masz rację, diablątko ;). Ciekawe, jak będzie zachowywać się na działce? Czy szybko się przyzwyczai? Domek malutki, a pogoda - nie do końca pewna. No i za 2 -3 dni, przyjedzie Max na "hotelowanie" u nas ;). Potem, jak się skończy szkoła, dojedzie wnuk na wakacje....Do miasta będziemy wpadać po zakupy, podlać kwiatki, i ....przeczytać, co na dogo? Sezon działkowy(w tym roku z dużym opóźnieniem), - otwarty :) Quote
malagos Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 A ja coś mam :) http://www.dogomania.com/forum/topic/147181-wiejska-zniedbana-misia-tak-bardzo-chce-by%C4%87-kochana-w-bdt-u-nas/ Quote
malagos Posted June 1, 2015 Posted June 1, 2015 Masz rację, diablątko ;). Ciekawe, jak będzie zachowywać się na działce? Czy szybko się przyzwyczai? Domek malutki, a pogoda - nie do końca pewna. No i za 2 -3 dni, przyjedzie Max na "hotelowanie" u nas ;). Potem, jak się skończy szkoła, dojedzie wnuk na wakacje....Do miasta będziemy wpadać po zakupy, podlać kwiatki, i ....przeczytać, co na dogo? Sezon działkowy(w tym roku z dużym opóźnieniem), - otwarty :) To nam Krysia napisze, jak się małe diablątko zachowuje na działce, jak z Maxem się dogada, jak z Młodym :) Quote
konfirm31 Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Lerce na działce jest dobrze. Gryzie patyki, podrzuca do góry szyszki - wspaniała zabawa! - piłeczka niepotrzebna. Mankamenty, to kopanie - no, niestety ;) i konieczność spacerowania z nią po lesie głównie na smyczy. Bo Lerka, to pies tropiący :( . Tak więc Bliss i Max chodzą luzem, a straszny brytan - na uwięzi. Bliss trochę zapomniała Maxa i potraktowała go jak obcego dużego samca - odganiała go od Lerki i oddzielała na spacerach ode mnie. Na szczęście, już po dwóch dniach zaczęło jej to przechodzić. W załączeniu - kwitnące łąki nadnarwiańskie(głównie firletka poszarpana - moja ulubiona :) - taka niesamowita kolorystycznie )+ upał i odpoczynek w drodze powrotnej - wersja dwupsowa. A potem - działka trzypsowa. Najgorsze, to tumany kurzu, wzniecane przez galopujące psy. Działka jest leśna(cień susza, kwaśna gleba, szpilki) i żadna trawka się na niej nie uchowa, a betonować jak (niektórzy) sąsiedzi - nie będę ..... Quote
Nutusia Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Przy takiej obstawie to nawet na noc drzwi na klucz nie trzeba zamykać ;) :) Fajny żywot wiedziecie - zazdraszczam :) Quote
inka33 Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Obstawa pilnuje lasu bram, a diablątko widać, że tropiące. :) Quote
Poker Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Cudne zdjęcia,aż dziób sam się śmieje. A Lerka to figlarne miny stroi. Quote
malagos Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Fajne to ostatnie zdjęcie, "sezamie, otwórz się" - doopki pod bramą :) Quote
Mattilu Posted June 10, 2015 Posted June 10, 2015 Ależ tam u Was ładnie! a Lerka przy Bliss wygląda zabawkowo ;) Quote
konfirm31 Posted June 13, 2015 Author Posted June 13, 2015 Chwilowo miasujemy. Psy odsypiają działkę. Po południu jedziemy do Stolicy, do Maxa - na weekend Quote
DoPi Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 wstałam sobie raniutko, żeby zdążyć posprzątać przed upałem. Potem tak sobie weszłam na dogo. I cóż się okazało? nie mam nic w swojej zawartości. No to zaczęłam szukać po wątkach i znalazłam wątek Lerki. O Lerce i Bliss mówiło się w czasie zjazdu u Nutusi, na którym miałam przyjemność być. I zasiadłam do czytania. Lerce się trafiło jak przysłowiowej kurze :) psia gromadka cudna. Quote
konfirm31 Posted June 13, 2015 Author Posted June 13, 2015 wstałam sobie raniutko, żeby zdążyć posprzątać przed upałem. Potem tak sobie weszłam na dogo. I cóż się okazało? nie mam nic w swojej zawartości. No to zaczęłam szukać po wątkach i znalazłam wątek Lerki. O Lerce i Bliss mówiło się w czasie zjazdu u Nutusi, na którym miałam przyjemność być. I zasiadłam do czytania. Lerce się trafiło jak przysłowiowej kurze :) psia gromadka cudna. Cieszę się, że utracona zawartość, przywiodła Cię do Lerki :). Jeżeli dwa psy (i trzeci dochodzący), to już gromadka, to tak - mam ją ;). Lerka chyba dlatego podbiła nasze serca (i Bliss serduszko też), że zachowuje się jak szczeniak - chociaż już nim nie jest. Ciekawe, jak długo ta szczenięcość w niej będzie? Quote
malagos Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Ja tez swoją zawartość mam puściutką, wymietło mnie wszystko........ Quote
Marysia R. Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 Mnie też moją zawartość wyczyściło na amen ale na szczęście lubianej zawartości nie a tylko z niej korzystam :) Quote
konfirm31 Posted June 13, 2015 Author Posted June 13, 2015 I ja mam lubianą zawartość. No i....ulubione na boku przeglądarki. Quote
Recommended Posts