Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja także przeproszę - Suma -  i tylko Jego. Przepraszam bardzo :)

I obiecuję Sumiku, że myśląc o Tobie zawsze gdy zaglądam na dogomanię - już więcej TU nic nie napiszę. Zgodnie z życzeniem osoby, która założyła ten wątek. I nie dlatego że Ona czegoś żąda, nawet stanowczo. Niech żąda, niech krzyczy, niech tupie, niech robi awantury w środku nocy pod domem ludzi. Niech uważa, że może wszystko. Do zobaczenia w realu, pani inspektor.

EOT Sumiku :)  obiecuję i trzymam kciuki za dobry domek  :) 

• Upvote 5
Posted

Prze[raszam. Nie będę wiecej. (tym bardziej , że to mój przedostatni wpis na Dogo)

Aniu Shirley - nie pisz tak. Jesteś inteligentną, dowcipną, odrobinę sarkastyczną i wnikliwą osobą, takie odniosłam wrażenie z twoich postów.

Nie zostawiaj dogo, no i psów. Wszędzie jest tak samo, a przysłowie "wszędzie lepiej, gdzie nas nie ma" to czyste złoto.

Ja też czasami mam dosyć, na fb jest lepiej bo można zarządzać swoimi wydarzeniami i nie tylko, usuwać hejterów, niestety na dogo jest makabra, ale jednak w grupie łatwiej pomagać. Szkoda by było bardzo kogoś takiego jak ty Ania stracić na dogo. 

mar. gajko, kolejna kobietka podpisuje się pod tym, co napisałyście. ania shirley bardzo byłoby szkoda. :) dogo jest bez modów, więc to prawdziwy raj dla heiterów. Bardzo by chcieli, by z dogo zniknęły takie osoby, jak Ty.

Posted

Ja też czasami mam dosyć, na fb jest lepiej bo można zarządzać swoimi wydarzeniami i nie tylko, usuwać hejterów, niestety na dogo jest makabra, ale jednak w grupie łatwiej pomagać. Szkoda by było bardzo kogoś takiego jak ty Ania stracić na dogo. 

I dlatego mnie zablokowałaś na Fb? :D P.S. zalajkowałam twój post :D

Posted

Na dogo nie ma moderacji? :o Dlaczego?

Nie jestem osobą łatwą we współżyciu, tak sądzę, chociaż się staram, ale o to mniejsza.W sprawach zwierząt jestem wyjątkowo ortodoksyjna, jestem w stanie pokłócić się z całym światem, rządzą mną emocje.Piszę często jakiś post, wręcz krzyczę, wychodzę na chwilę i go kasuję.Tak jest lepiej, naprawdę.Net daje takie możliwości.Większość z nas nie zna się w realu, jesteśmy w różnym wieku, różnej płci i wyznań pewno, ale mamy jedną wspólną cechę, jak sądzę.Chcemy pomóc tym, którzy sami tego zrobić nie mogą i którzy są od nas zależni, których zwykle można bezkarnie krzywdzić.

Nie spotykamy się na kawie, nie gramy w brydża, nie spędzamy razem wakacji.Jeżeli czyjeś posty mnie denerwują to ich nie czytam, jak nie czytam zwykle komentarzy pod różnymi artykułami, bo są obrzydliwe.Agresja rodzi agresję, unikajmy jej, cięta riposta powoduje odpowiedź w podobnym stylu.Na miau jestem już długo, swoje przeżyłam.Jeżeli pojawia się post, który bije we mnie, co przyznaję zdarza się, chociaż rzadko, to nie poddaję go moderacji tylko lekceważę, traktuję tak, jakby go nie było.Nie dopuszczam, aby moje wątki były maglarskie.Ale tego musiałam się nauczyć.

• Upvote 2
Posted

Na dogo nie ma moderacji? :o Dlaczego?

Nie jestem osobą łatwą we współżyciu, tak sądzę, chociaż się staram, ale o to mniejsza.W sprawach zwierząt jestem wyjątkowo ortodoksyjna, jestem w stanie pokłócić się z całym światem, rządzą mną emocje.Piszę często jakiś post, wręcz krzyczę, wychodzę na chwilę i go kasuję.Tak jest lepiej, naprawdę.Net daje takie możliwości.Większość z nas nie zna się w realu, jesteśmy w różnym wieku, różnej płci i wyznań pewno, ale mamy jedną wspólną cechę, jak sądzę.Chcemy pomóc tym, którzy sami tego zrobić nie mogą i którzy są od nas zależni, których zwykle można bezkarnie krzywdzić.

Nie spotykamy się na kawie, nie gramy w brydża, nie spędzamy razem wakacji.Jeżeli czyjeś posty mnie denerwują to ich nie czytam, jak nie czytam zwykle komentarzy pod różnymi artykułami, bo są obrzydliwe.Agresja rodzi agresję, unikajmy jej, cięta riposta powoduje odpowiedź w podobnym stylu.Na miau jestem już długo, swoje przeżyłam.Jeżeli pojawia się post, który bije we mnie, co przyznaję zdarza się, chociaż rzadko, to nie poddaję go moderacji tylko lekceważę, traktuję tak, jakby go nie było.Nie dopuszczam, aby moje wątki były maglarskie.Ale tego musiałam się nauczyć.

Ja hejterom najzwyczajniej nie odpisuję, nie zasługują nawet na sekundę mojego czasu :)

Nie umiem kopiować zdjęć, ale już dawno zauważyłam, że na obroży Suma jest jakby twarz diabła.Zauważyliście to?

Nie zauważyłam, ale za to mnie cioteczko teraz wystraszyłaś  :P

• Upvote 1
Posted

ewkar,
to masz na myśli ?

Tak.To może niepoważne z mojej strony, ale zauważyłam to od razu, ale dopiero teraz napisałam.

Ja hejterom najzwyczajniej nie odpisuję, nie zasługują nawet na sekundę mojego czasu :)

No i o to chodzi.

Posted

Miałam dzisiaj okazję pobyć trochę w hotelu i poznać między innymi Sumika. Pies rewelacja. Wulkan energii i uroku, ładnie współpracujący w zabawie. Ślicznie umaszczony. Zadbany.
Kilka fotek ;) - może się przydadzą do ogłoszeń:

• Upvote 3
Posted

P

Miałam dzisiaj okazję pobyć trochę w hotelu i poznać między innymi Sumika. Pies rewelacja. Wulkan energii i uroku, ładnie współpracujący w zabawie. Ślicznie umaszczony. Zadbany.
Kilka fotek ;) - może się przydadzą do ogłoszeń:

Fantastyczne zdjęcia. :) Dziekuję Ci bardzo. napiszę jeszcze jedno ogłoszenie dla niego, które koniecznie będzie miało w tytule to, że kocha grać w piłkę. Musimy zintensyfikować ogłaszanie, bo na razie nie było ani jednego telefonu w sprawie Sumika

Posted

Super zdjęcia, Sumik to fajny psiak, widać, że odżył zupełnie :) Wierzyć się nie chce jak się patrzy na zdjęcia z jego poprzedniej udręki, jak człowiek może zgotować taki okrutny los tym wspaniałym stworzeniom, nie do ogarnięcia...

• Upvote 1
Posted

Zainspiruję się Waszymi okreslaniami Suma :) Fajoszczak Wiewór który kocha grac w piłkę...coś takiego na pewno dam do kolejnych ogłoszeń,, :)

Wklejam jeszcze rozliczenie od Pani Bożeny za dotychczasowy pobyt Sumika w hotelu, uwzględniający wpłaty z FB.

"Nataliya L. 10zl 02.02.2015
Beata P. 50zl 02.02.2015
Joanna S. 16,09zl 05.02.2015
Ewa Romanów 20zl 20.02.2015
Malgorzata Jurkowska 20zl 25.02.2015

Suma 116,09 zl

Pobyt Suma 29.01-28.02.2015 tj 31 dni *12 zl = 372zl
szczepienie na wscieklizne 27zl
Suma 399zl
Zaplacone do dzisiaj 116,09 zl

Do zaplaty: 282,91 zl"

Dziś zrobię rozliczenie za pierwszy miesiąc wpłat z dogo. po uwzględnieniu tego rozliczenia

Posted

A mnie się wydaje, że nad Sumem czuwają już jakieś psie bogi.Ma zadzwonić jeden telefon i to będzie TEN dom, taki, na jaki ten psina zasługuje po latach udręki.Taki dom ze snów, na który warto poczekać.On gdzieś jest, ale jeszcze Suma nie wypatrzył.Pies bardzo mi się podoba, z wyglądu i charakteru, musi znaleźć domek, nie wyobrażam sobie, żeby długo czekał.Proszę wszystkich o pozytywne myślenie.To pomaga.

• Upvote 1
Posted

OSTRZEŻENIE !!!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=127167&start=1065

Bardzo proszę, podałam link na miau.

Wcześniej były tylko koty, teraz są i psy.Na FB nie ma co pisać, usuwają posty, z resztą poczytajcie wątek i porozsyłajcie, gdzie się da, proszę.

Ostatnio opiekunka, która wyprowadza psy od sąsiadki (miłośniczka rotków) opowiadała mi, że dopiero co poznikały posty ze strony jakiejś fundacji rotków. Wymyślili, że rotek został wyrzucony z trzeciego piętra, był gwałcony i nie wiadomo co jeszcze. Oczywiście kasę zbierali na leczenie. Tyle, że ktoś zauważył, że zdjęcie owego rotka to przerobione zdjęcie rotka z wikipedii...Strona na FB została wyczyszczona, ale podobno ludzie zdążyli zrobić kopie. Wtedy fundacja zrzuciła winę na jakąś wolontariuszkę, która rzekomo za wszystko jest odpowiedzialna.

Niestety w środowisko tzw. okołozwierzęce ściągnęło i ściągać będzie dalej mnóstwo hołoty, łasej na kasę, bez zasad, dla której zwierzę to tylko środek do celu, zazwyczaj finansowego właśnie.  "Samzatrudniają się", robiąc biznes na krzywdzie zwierząt.. Ohyda po prostu

• Upvote 1