Nutusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Na razie latam jak kot z pęcherzem i ogarniam inne sprawy, ale w piątek zacznę się... pakować do drogi :) Quote
Grażyna49 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Witaj moja śliczna. Dzisiaj już środa ,jeszcze tylko 3 dni i zaczniesz nowe ,mam nadzieję szczęśliwe życie. Nutusiu,a co Ty masz zamiar pakować od piątku???? Dłuższy wyjazd planujesz czy co??? To tylko 90 km od W-wy.Sprawdziłam na mapie. Quote
Anula Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Czy są jakieś wiadomości od Pani Aliny bo ja nie mam.Też już odliczam dni do nowego życia dla Gwiazdeczki. Napisałam do Pianki prośbę o przydzielenie postu. Grażyna49 mam pytanko,gdyby zaszła potrzeba udostępnienia mi drugiego postu - odstąpisz? Quote
Nutusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Witaj moja śliczna. Dzisiaj już środa ,jeszcze tylko 3 dni i zaczniesz nowe ,mam nadzieję szczęśliwe życie. Nutusiu,a co Ty masz zamiar pakować od piątku???? Dłuższy wyjazd planujesz czy co??? To tylko 90 km od W-wy.Sprawdziłam na mapie. Nie ważna odległość - ważne wyposażenie! Porządek w autku trzeba zrobić, czyli udrożnić tylne siedzenie. Kółko zapasowe upchnąć w bagażniku, matę ochronną przymocować, kołderką wymościć, zabrać ręczniki, obroże, smycze, pochłaniacz zapachów na drogę powrotną ;), turystyczną miskę na wodę, ręczniki papierowe i inne szmaty na wypadek choroby lokomocyjnej. To jest poważna wyprawa! :) Quote
Florentyna Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 dobrze Nutusiu, że wymieniasz :) o kilku rzeczach nie pomyślałam.. Quote
konfirm31 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 A na siebie - ubranko, które łatwo jest uprać w pralce :). Polecam też zabranie mokrych chusteczek typu W5 do autka (na wszelki słuczaj) i również mokrych kosmetycznych - do własnych łapek :) Quote
Nutusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 O mamoooooo, za chwilę się okaże, że w tych naszych mini-autkach... psy się nie zmieszczą czy takim ekwipunku ;) :) Quote
Grażyna49 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Czy są jakieś wiadomości od Pani Aliny bo ja nie mam.Też już odliczam dni do nowego życia dla Gwiazdeczki. Napisałam do Pianki prośbę o przydzielenie postu. Grażyna49 mam pytanko,gdyby zaszła potrzeba udostępnienia mi drugiego postu - odstąpisz? Anula,oczywiście wszystkimi postami moimi możesz dysponować. /Jeśli dogadasz się z modem,bo z tego co wiem jest dosyć trudno/ No właśnie tak od rana miałam Cię zapytać czy masz jakąś odpowiedź od Pani Aliny. Może czyta i się wystraszyła całą akcją?? Dziewczyny z Radys chyba z nią korespondowały,ale nie dała się namówić na odwiedziny na dogo. Strasznie jestem ciekawa czy się odezwie. Tak bardzo liczyłam na ten proponowany domek. Quote
Grażyna49 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Nie ważna odległość - ważne wyposażenie! Porządek w autku trzeba zrobić, czyli udrożnić tylne siedzenie. Kółko zapasowe upchnąć w bagażniku, matę ochronną przymocować, kołderką wymościć, zabrać ręczniki, obroże, smycze, pochłaniacz zapachów na drogę powrotną ;), turystyczną miskę na wodę, ręczniki papierowe i inne szmaty na wypadek choroby lokomocyjnej. To jest poważna wyprawa! :) Masz głowę na karku dziewczyno. Ja tam bym nie pomyślała. W samochodzie męża zawsze jest bałagan,więc już nie zwracam uwagi. Na szczęście mokre chusteczki zawsze mam w torebce. Wyprawa faktycznie poważna się robi biorąc pod uwagę,że 4 pieski jada do tego samego hoteliku. Quote
Nutusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Bardziej doświadczenie mam niż głowę, tak naprawdę :) Tyle się już psiaków różnistych nawoziłam (i kotów), tyle razy mi samochód obrzygały, zasikały czy obkupały, tyle razy nie widziałam jak się ludziom na oczy pokazać, wysiadając z auta, że teraz wolę wziąć za dużo niż o jedno za mało ;) Bałagan w aucie mam nieustający, bo on do jeżdżenia jest, a nie do sprzątania :) W dodatku najczęściej jeździmy tylko we dwójkę, więc tylne siedzenie to właściwie bagażnik, którego tak naprawdę prawie nie ma w tym modelu :) Quote
rudakacha Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Jestem na zaproszenie ale mogę tylko kibicować...:( Quote
Grażyna49 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Jestem na zaproszenie ale mogę tylko kibicować... :( Obecność też jest bardzo mile widziana. Zapraszamy do odwiedzania. Quote
Grażyna49 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Witaj Gwiazdeczko,już czwartek,więc wielki dzień się zbliża wielkimi krokami. Quote
PSYzRADYS Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Bardzo prosze o kontakt osobę, która jest odpowiedzialna za Gwiazdę i będzie przeprowadzać adopcję. Pani Alina przekazała mi numery telefonów do swojej siostry, tutaj w Polsce, z którą można się kontaktować w sprawie adopcji Gwiazdy. Komu mam je przekazać? bo jakoś umknęło mi na wątku, kto odpowiada za Gwiazdę... a odnośnie dogomanii - dogo po zmianach dla niektórych osób jest nie do ogarnięcia. Ja sama miałam problem, bo założyłam sobie konto i pomimo poprawnego logowania nie mogłam pisać na żadnym wątku. Wysyłałam kilka razy prośbę do admina o naprawę tej systuacji a potem o skasowanie konta i NIC! zero reakcji. Musiałam założyć drugie konto na PSYzRADYS. Quote
Anula Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Bardzo prosze o kontakt osobę, która jest odpowiedzialna za Gwiazdę i będzie przeprowadzać adopcję. Pani Alina przekazała mi numery telefonów do swojej siostry, tutaj w Polsce, z którą można się kontaktować w sprawie adopcji Gwiazdy. Komu mam je przekazać? bo jakoś umknęło mi na wątku, kto odpowiada za Gwiazdę... a odnośnie dogomanii - dogo po zmianach dla niektórych osób jest nie do ogarnięcia. Ja sama miałam problem, bo założyłam sobie konto i pomimo poprawnego logowania nie mogłam pisać na żadnym wątku. Wysyłałam kilka razy prośbę do admina o naprawę tej systuacji a potem o skasowanie konta i NIC! zero reakcji. Musiałam założyć drugie konto na PSYzRADYS. Ja sądzę,że papryka powinna otrzymać dane do kontaktu,ponieważ Gwiazdeczka będzie przebywać u niej aż do momentu adopcji.Przeważnie w ogłoszeniach podaje się kontakt do Hoteliku, DT,BDT,ponieważ opiekun psa ma pełną wiedzę o psiaku. Ja też pisałam do Pianki o przydzielenie drugiego postu na rozliczenie,jak na razie cisza. Quote
konfirm31 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Ja też na nowym dogo, zaczęłam nowe życie z nowym nickiem. Byłam konfirm13, jestem konfirm31 Myślę, że do kontaktów z Panią Aliną, najlepsza będzie Papryczka, a jak coś będzie trzeba ekstra, to solidarnie pomożemy :) Quote
PSYzRADYS Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Wysłałam dane Papryczce - mam nadzieję, że jak wejdzie, to przeczyta. Byłoby fajnie, jakby Papryka skontaktowała się z siosrtą p. Aliny jak tylko Gwiazda znajdzie się w hoteliku. Quote
papryka Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Wysłałam dane Papryczce - mam nadzieję, że jak wejdzie, to przeczyta. Byłoby fajnie, jakby Papryka skontaktowała się z siosrtą p. Aliny jak tylko Gwiazda znajdzie się w hoteliku Zapisałam kontakt, skontaktuję się jak tylko Gwiazdka dotzre do nas i się zadomowi:) Mam tylko prośbę: dziewczyny co do decyzji o adopcji Gwiazdeczki chciałabym żebyście to Wy decydowały, oczywiście mogę zawsze swoje zdanie wyrazić ale chciałabym żebyście Wy ostatecznie podejmowały decyzję co do potencjalnego domku Gwiazdki. i wizyta PA by się przydała:) Quote
lunarmermaid Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Odwiedzam Gwiazdkę. Wielki dzień już niedługo! Quote
Anula Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Wizyta obowiązkowa,umowa też ale myślę,że na wszystko przyjdzie czas.Papryczko nie zostaniesz sama,zobacz ile nas tu jest u Gwiazdeczki. Czy Gwiazda jest wysterylizowana? Quote
Ayam1980 Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 Nie, trzeba będzie ją wysterylizować :) umowę adopcyjną jakby co się znajdzie :) wizyty trzeba będzie robić, jakby co polecam się na Warszawę :) robię wizyty prrzedadopcyjne dla Schroniska w Tomarynach pod Olsztynem, więc dam radę :) jak dalej domek, to będę szukać osób, które zrobią wizytę :) tylko dawajcie znać, co i jak i gdzie :) Quote
Grażyna49 Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Dzień dobry. Bardzo się cieszę,że jest stały kontakt z Panią Aliną i jej siostrą. Papryczko,nie obawiaj się.Zobacz ile osób pilnie kibicuje Gwiazdeczce. Razem damy radę. Jak podrzucam bazarek miseczkowy to aż mi się robią mokre oczy. Tyle wspaniałych osób tam zagląda. To jest piękne. Quote
Recommended Posts