Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzieliśmy Was na drodze jak wracałyście z lecznicy ;)

Bała się bidusia, że ją porzuciłaś! Uwielbiam naszą lecznicę również za to, że nie przetrzymuje zwierząt ani przed ani po zabiegu. Oddajesz psa już po pierwszej dawce narkozy, gdy nie bardzo wie co się z nim dzieje, a odbierasz, zanim na dobre zdąży się przestraszyć, że cię nie ma...

Trzęsła się pewnie po narkozie - to normalny objaw. Zwierzaki bardzo różnie reagują. Niektóre moje sunie też trzeba było mocno kocykiem przykrywać, a inne się na potęgę odkrywały i kładły tam, gdzie chłodniej. Jutro już będzie wszystko OK :)

Posted

Pepka ma się świetnie i kompletnie nie interesuje się szwem :)

Za to wczoraj aktywowałam ogłoszenia od Ziutki i już mam dwa chętne domy! Oba brzmiące sensownie. Aż się boję myśleć ile telefonów zadzwoni jutro.

Jeden dom na Ursynowie - rodzina z dziewczynką w wieku gimnazjalnym, drugi we Włochach - Pani, jej dwóch dorosłych synów i 15-letni kot perski. Jutro idę zrobić wizytę pa na Ursynowie a na wtorek umówiłam się z rodziną z Włoch. Już się stresuję, że będę musiała wybierać no i komuś odmówić. Takiego doświadczenia jeszcze nie miałam. No ale co ma być to będzie, kciuki niewątpliwie potrzebne, przede wszystkim za dobrą decyzję z mojej strony.

Posted

Wierzę, ze wybierzesz dobrze, tu intuicja Twoja zadziała na 100 procent :)

Oj tak, polecaj proszę Arunię, to naprawdę rewelacyjny piesek się zrobił :)....

Posted

Ellig Pepka dostała u weta środek przeciwbólowy (który działa 24h) i dwie porcje na wynos, myślę że jej zachowanie nie wynika z jakiegoś ogromnego bólu ale raczej takiego ogólnie złego samopoczucia, które jest gorsze niż bywa u innych psów z powodu tej wrażliwości. Ona wstaje, wyszła sama na dwór i się załatwiła więc nie jest tak znowu źle.

Ale dziękuję za troskę :)

Rozumiem, gdybys potrzebowala na przyszlosc to mogę sie podzielić TRAMAL 100 mg, 50 mg podaje sie na 10 kg wagi.

Kciuki za domek trzymam!

Posted

A jak wszystkie są superowe, to może jakaś inna psinka  dogomaniacka znajdzie domek :)

U nas  cały czas niejasna sytuacja - nie wiem, czy pojedziemy po Aramisa, czy po Ligola lub Cyprysa? Domek zrezygnował z Aramisa :(, a zadzwonić do Schronu trzeba dzisiaj do 16........

Posted

Jestem już po wizycie na Ursynowie. Na razie wstrzymam się od opisywania co i jak, chcę najpierw sprawdzić ten drugi dom.

Dzisiaj kolejnych telefonów już nie było więc to widocznie zadziałała "magia weekendu" ;)

Posted

Decyzja zapadła, Pepka zamieszka we Włochach :) Będzie miała do towarzystwa 15-letnią perską koteczkę a do opieki Panią i jej dwóch dorosłych synów. To dom, w którym zawsze były psy, ostatnia sunia (bokserka) odeszła na wiosnę w wieku 12 lat. Pani ciężko było o niej opowiadać, łamał jej się głos. Mieszkanie na parterze, na spokojnym osiedlu położonym na uboczu, w okolicy sporo terenów spacerowych. Wydaje mi się, że to dobry dom :) Państwo przyjadą po małą prawdopodobnie w środę :)

Druga rodzina również wypadła pozytywnie ale w moim odczuciu ten drugi dom będzie dla Pepci lepszy. Zaproponowałam im pomoc w poszukiwaniach i powiedziałam o Arii ale Pani powiedziała, że to dla nich za duży pies. Podziękowali na razie za pomoc i powiedzieli, że jeśli sami niczego nie znajdą to ew. się zgłoszą.

Posted

Super :) Jeszcze niedawno w zimnej klatce pośród tysiąca innych, a teraz w ciepełku, niedługo ze swoim człowiekiem już na zawsze. A wszystko to przez jedną Twoją decyzję Marysiu, że tymczasujesz Pepitkę. Brawo!