Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Nie no nie trzeba, znać HTML jasne samo sie sie zrobi i samo zamieści, jak wszystko :wink:

Ale jak mówisz, że inastrukcje som prostsze to juz mi się podoba :D

Sprawą oczywistą jest, że 'samo siem nie zrobi'.

Ale ... i na darmowych stronach www, masz do dyspozycji narzędzia, które pozwalają na zamieszczenie JPEG lub GIF BEZ większego problemu. :oops:

Inną sprawa jest wygląd Twojej strony www :oops:

:roll: :D

NIEBIESKA :)

Cierpliwość mam ... gorzej z czasem :oops: :wink:

:hmmmm:

dpi TO gestośc punktów na cal /cm/ w zdjęciu .

Inaczej mówiac to im większa dpi to WIĘKSZA dokładność zdjęcia.

:roll:

Czasmi i WIELKOŚĆ / rozmiar / zdjęcia podaje się w dpi

SA to jednak dwie, różne, rzeczy.

Co jeszcze ?

:D

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Pepsi, Bila, byłam pieć razy w hali gdzie były labki, chodziłam po niej z całą naszą ekipą (PaYook, AnTu, Agga, Aghata, misiekesa, Diana, Paweł wfh85, Cobra), a potem jeszcze Aghatę namówiłam i same obeszłyśmy wszystkie ringi. Mieliśmy chusty w widocznym miejscu, ale nikt nas w hali labkowej nie zaczepił!!!!!! :evil: :(

A w innych halach spotkaliśmy Lazy z Perełką, Agę&chpisa, JoannęP, Agacię, Tufi.....

Posted
Inną sprawa jest wygląd Twojej strony www :oops:

:roll: :D

No "moja strona" to na razie jeszcze nie wygląda w ogóle :roll:

Pagajka - z doświadczenia wiem, że ktos kto wystwia psa nie ma czasu ani głowy do rozglądania sie po ludziach odwiedzających wystawę i sie po niej szwendających

Tym bardziej, ze z tego co widziałam nie raz stawka labów jest zawsze bardzo duża co i wydłuża czas oczekiwania na wejście na ring, zmusza do pilnowania kolejki i takie tam :wink:

Więc nigdy więcej nie licz na to, ze ktoś z wystawiających do Ciebie podejdzie :wink:

Więc jesli nie znasz danej osoby z widzenia to najlepiej to się umawiać na forumie, albo znać hodowlane imie psa interesującej Cie osoby i sprawdzić w katalogu numer startowy i poszukać tego numeru wśród wystawiających

A z tego co mówisz, to na pewno z JannąP i Tuffi to już znacie, więc łatwej było się spotkac

:wink:

Posted

Wiem Pika, że wystawiający psy są bardzo zaabsorbowani, żeby mieć czas na pozawystawowe pogaduchy :roll:

Ale na przykład Dianie pomagaliśmy wystawiać Vegę 8) , została obfotografowana, cała ekipa ściskała kciuki... :D

No szkoda mi bardzo, że nie wyściskałam i nie wycałowałam naszych dogomaniackich pycholów labkowych... :(

Posted
Pepsi, Bila, byłam pieć razy w hali gdzie były labki, chodziłam po niej z całą naszą ekipą.....

TYLKO 5x ? :roll: :wink:

PAGAJ :D

TY daj najpierw do Galerii foty psiura! :evil:

Tak Nam siem obiło o uszy, ze masz a skompisz 8) :x

:wink:

Bardzo proste w obsłudze, z darmowymi narzędziami dla websmastera so Onet oraz Interia.

W WP nie sprawdzałem. :roll:

Posted
Czy ktoś wie jak mogłabym wstwić stempelek do podpisu ale tak żeby był obok a nie pod nim? Podobno mój podpis był za duży i kazali mi go jakoś zmniejszyć :placz: więc na razie skasowałam stempelek ale jak by ktoś miał pomysł jak to można zrobić to byłabym bardzo wdzięczna...

N.gif

Niebieska a zrob Ty pod GIMPem gif z przezroczystym tlem, na ktorym bedzie napis z podpisu (ten cytat) i obok stempelek :lol: :lol: :lol: Pocwiczysz pisanie tekstu w GIMPie :wink: Trzeba zaczac od otworzenia przezroczystego okna (pustego), o wymiarach np 150x500 (moj podpis ma takie wymiary, a sciagnelam te wymiary z obserwacji innych podpisow na DoGo). Potem dodajesz napis, jaka chcesz czcionka, kolorkiem i rozmiarem i jeszcze obok wklejasz stempel. Wszystko zapisujesz jako gif (jpg nie przyjmuje przezroczystosci) statyczny i wrzucasz do podpisu :D

Jak szalec, to szalec!

Posted

Bardzo proste w obsłudze, z darmowymi narzędziami dla websmastera so Onet oraz Interia.

W WP nie sprawdzałem. :roll:

a ja mam chyba jeszcze jakieś miejsce dla siebie u mojego dostawcy netu

Musze się dowiedzieć

[ Jak szalec, to szalec!

Dwa kefiry proszę :lol:

Posted
Wszystko zapisujesz jako gif (jpg nie przyjmuje przezroczystosci) statyczny i wrzucasz do podpisu :D

Jak szalec, to szalec!

No i zaszalałam! Wszystko się udało oprócz jednego :(

Nie wiem jak to wstawić do podpisu bo tam jest napisane że to jest blok tekstowy a to przecie obrazek jest... :-?

Mam to umieśćić na jakimś serwerze jako jpg? :roll:

Dwa kefiry proszę

Kefiry? Może lepiej fioleciku... :evilbat: Świeżutka dostawa :drinking: :drinking:

Posted

Ale mam dzisiaj zły dzień.

Przez moją niewyparzoną mordę omało co nie zostałam pobita.

Pewna dziewczyna coś do mnie ma- a że jej chłoptaś coś na mnie powiedział to wygarnełam mu jaki z niego nieudacznik zyciowy i dwa razy chciała mnie walnąć ale dobrze że mój kolega zjawił się w samą porę :)

A moja Arga chciałą mnie bronić.

A raczej zaszczekała pare razy swoim basowym hał hał i przyleciała do mnie tulą swój cudowny łebek :D

Ehhhhhhhh... ludzie są dziwni a męzczyźni powoli schodzana zwierzęta.

Nie wyszyscy...bez obrazy...

Ciężki dzień

Posted
Ehhhhhhhh... ludzie są dziwni a męzczyźni powoli schodza na zwierzęta.

Nie wyszyscy...bez obrazy...

Ciężki dzień

Ja bym tam nie obrażała zwierząt :wink:

Oczywiście nie wszyscy... bez obrazy... :wink:

arga biedactwo napij się

Tak, tak koniecznie... fiolecik od razu postawi cię na nogi :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

Dobra, moze będzie lepszy fiolecik niż drink :wink: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Podzeil sie również z tą drugą połówką :drinking: :drinking: :drinking: :lol:

Posted
SAMBA :D

Wedle mojej pamieci regulaminowej to na podpis należy siem tylko 500x100 /wielkość/ oraz NIE więcej niz 255 znaków.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

A moj ma 104, sprawdzilam przed chwilunia...

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Niebieska obrazek wstawiasz w %7Boption%7D (z reszta juz to zrobilas :D ). Ale byloby ciekawiej, gdybys zrobila to w gifie na przezroczystym tle. Bo jotpeg z przezroczystego zawsze zrobi biale.

Posted
Niebieska obrazek wstawiasz w %7Boption%7D (z reszta juz to zrobilas :D ). Ale byloby ciekawiej, gdybys zrobila to w gifie na przezroczystym tle. Bo jotpeg z przezroczystego zawsze zrobi biale.

Onet jej gifu nie przyjmie :wink:

Znaczy przyjmie, ale sam z siebie automatycznie zmieni na jpg

Posted

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Treaz to zauwazylam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niebieska myslalam o czyms w te mañke:

Niebieska_podpis.gif

Tyle, ze gif indeksuje kolory (znaczy sie zapisuje w malej liczbie kolorow) i wtedy literki moga byc kanciaste, co widac i slychac :cry:

Posted

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Treaz to zauwazylam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niebieska myslalam o czyms w te mañke:

Niebieska_podpis.gif

Tyle, ze gif indeksuje kolory (znaczy sie zapisuje w malej liczbie kolorow) i wtedy literki moga byc kanciaste, co widac i slychac :cry:

Taaa.... ale ja niestety nie umiem czarować :( A do onetu wsadziłam jako gif a wyszło już jpg.

Popróbuję z taką łądną rameczką (pasowałaby do mojego avatarku) ale i tak nie będzie takiego efektu...

Posted

Taaa.... ale ja niestety nie umiem czarować :( A do onetu wsadziłam jako gif a wyszło już jpg.

Popróbuję z taką łądną rameczką (pasowałaby do mojego avatarku) ale i tak nie będzie takiego efektu...

To przyslij mi, ja wystawie na WWW i podam Ci adres obrazka. Onet pewnie z automatu zamienia gify na jpg, bo gif jest formatem zastrzezonym chyba, a pewnie onet nie ma wykupionej na gify licencji... :(

Jakby co, to ja siedze pod zussska[at]gmail.com :wink:

Posted

To przyslij mi, ja wystawie na WWW i podam Ci adres obrazka. Onet pewnie z automatu zamienia gify na jpg, bo gif jest formatem zastrzezonym chyba, a pewnie onet nie ma wykupionej na gify licencji... :(

Jakby co, to ja siedze pod zussska[at]gmail.com :wink:

Dziękuję dziękuję dziękuję - na pewno skorzystam tylko najpierw zrobię żeby było takie ładne jak u Ciebie. :buzi: