argo Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Nie no nie trzeba, znać HTML jasne samo sie sie zrobi i samo zamieści, jak wszystko :wink: Ale jak mówisz, że inastrukcje som prostsze to juz mi się podoba :D Sprawą oczywistą jest, że 'samo siem nie zrobi'. Ale ... i na darmowych stronach www, masz do dyspozycji narzędzia, które pozwalają na zamieszczenie JPEG lub GIF BEZ większego problemu. :oops: Inną sprawa jest wygląd Twojej strony www :oops: :roll: :D NIEBIESKA :) Cierpliwość mam ... gorzej z czasem :oops: :wink: :hmmmm: dpi TO gestośc punktów na cal /cm/ w zdjęciu . Inaczej mówiac to im większa dpi to WIĘKSZA dokładność zdjęcia. :roll: Czasmi i WIELKOŚĆ / rozmiar / zdjęcia podaje się w dpi SA to jednak dwie, różne, rzeczy. Co jeszcze ? :D Quote
00000 Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Pepsi, Bila, byłam pieć razy w hali gdzie były labki, chodziłam po niej z całą naszą ekipą (PaYook, AnTu, Agga, Aghata, misiekesa, Diana, Paweł wfh85, Cobra), a potem jeszcze Aghatę namówiłam i same obeszłyśmy wszystkie ringi. Mieliśmy chusty w widocznym miejscu, ale nikt nas w hali labkowej nie zaczepił!!!!!! :evil: :( A w innych halach spotkaliśmy Lazy z Perełką, Agę&chpisa, JoannęP, Agacię, Tufi..... Quote
PIKA Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Inną sprawa jest wygląd Twojej strony www :oops: :roll: :D No "moja strona" to na razie jeszcze nie wygląda w ogóle :roll: Pagajka - z doświadczenia wiem, że ktos kto wystwia psa nie ma czasu ani głowy do rozglądania sie po ludziach odwiedzających wystawę i sie po niej szwendających Tym bardziej, ze z tego co widziałam nie raz stawka labów jest zawsze bardzo duża co i wydłuża czas oczekiwania na wejście na ring, zmusza do pilnowania kolejki i takie tam :wink: Więc nigdy więcej nie licz na to, ze ktoś z wystawiających do Ciebie podejdzie :wink: Więc jesli nie znasz danej osoby z widzenia to najlepiej to się umawiać na forumie, albo znać hodowlane imie psa interesującej Cie osoby i sprawdzić w katalogu numer startowy i poszukać tego numeru wśród wystawiających A z tego co mówisz, to na pewno z JannąP i Tuffi to już znacie, więc łatwej było się spotkac :wink: Quote
00000 Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Wiem Pika, że wystawiający psy są bardzo zaabsorbowani, żeby mieć czas na pozawystawowe pogaduchy :roll: Ale na przykład Dianie pomagaliśmy wystawiać Vegę 8) , została obfotografowana, cała ekipa ściskała kciuki... :D No szkoda mi bardzo, że nie wyściskałam i nie wycałowałam naszych dogomaniackich pycholów labkowych... :( Quote
argo Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Pepsi, Bila, byłam pieć razy w hali gdzie były labki, chodziłam po niej z całą naszą ekipą..... TYLKO 5x ? :roll: :wink: PAGAJ :D TY daj najpierw do Galerii foty psiura! :evil: Tak Nam siem obiło o uszy, ze masz a skompisz 8) :x :wink: No "moja strona" to na razie jeszcze nie wygląda w ogóle :roll: Bardzo proste w obsłudze, z darmowymi narzędziami dla websmastera so Onet oraz Interia. W WP nie sprawdzałem. :roll: :D Quote
Samba Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Czy ktoś wie jak mogłabym wstwić stempelek do podpisu ale tak żeby był obok a nie pod nim? Podobno mój podpis był za duży i kazali mi go jakoś zmniejszyć :placz: więc na razie skasowałam stempelek ale jak by ktoś miał pomysł jak to można zrobić to byłabym bardzo wdzięczna... Niebieska a zrob Ty pod GIMPem gif z przezroczystym tlem, na ktorym bedzie napis z podpisu (ten cytat) i obok stempelek :lol: :lol: :lol: Pocwiczysz pisanie tekstu w GIMPie :wink: Trzeba zaczac od otworzenia przezroczystego okna (pustego), o wymiarach np 150x500 (moj podpis ma takie wymiary, a sciagnelam te wymiary z obserwacji innych podpisow na DoGo). Potem dodajesz napis, jaka chcesz czcionka, kolorkiem i rozmiarem i jeszcze obok wklejasz stempel. Wszystko zapisujesz jako gif (jpg nie przyjmuje przezroczystosci) statyczny i wrzucasz do podpisu :D Jak szalec, to szalec! Quote
argo Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 SAMBA :D Wedle mojej pamieci regulaminowej to na podpis należy siem tylko 500x100 /wielkość/ oraz NIE więcej niz 255 znaków. :roll: Quote
PIKA Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 No "moja strona" to na razie jeszcze nie wygląda w ogóle :roll: Bardzo proste w obsłudze, z darmowymi narzędziami dla websmastera so Onet oraz Interia. W WP nie sprawdzałem. :roll: :D a ja mam chyba jeszcze jakieś miejsce dla siebie u mojego dostawcy netu Musze się dowiedzieć [ Jak szalec, to szalec! Dwa kefiry proszę :lol: Quote
Niebieska Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Wszystko zapisujesz jako gif (jpg nie przyjmuje przezroczystosci) statyczny i wrzucasz do podpisu :D Jak szalec, to szalec! No i zaszalałam! Wszystko się udało oprócz jednego :( Nie wiem jak to wstawić do podpisu bo tam jest napisane że to jest blok tekstowy a to przecie obrazek jest... :-? Mam to umieśćić na jakimś serwerze jako jpg? :roll: Dwa kefiry proszę Kefiry? Może lepiej fioleciku... :evilbat: Świeżutka dostawa :drinking: :drinking: Quote
Arga Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Ale mam dzisiaj zły dzień. Przez moją niewyparzoną mordę omało co nie zostałam pobita. Pewna dziewczyna coś do mnie ma- a że jej chłoptaś coś na mnie powiedział to wygarnełam mu jaki z niego nieudacznik zyciowy i dwa razy chciała mnie walnąć ale dobrze że mój kolega zjawił się w samą porę :) A moja Arga chciałą mnie bronić. A raczej zaszczekała pare razy swoim basowym hał hał i przyleciała do mnie tulą swój cudowny łebek :D Ehhhhhhhh... ludzie są dziwni a męzczyźni powoli schodzana zwierzęta. Nie wyszyscy...bez obrazy... Ciężki dzień Quote
Arga Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Napije :) Z przyjemnością jak nigdy przedtem :D Buźka lece do mojej "gorszej" połowy- bo chory jest :D Quote
Niebieska Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Ehhhhhhhh... ludzie są dziwni a męzczyźni powoli schodza na zwierzęta.Nie wyszyscy...bez obrazy... Ciężki dzień Ja bym tam nie obrażała zwierząt :wink: Oczywiście nie wszyscy... bez obrazy... :wink: arga biedactwo napij się Tak, tak koniecznie... fiolecik od razu postawi cię na nogi :drinking: :drinking: :drinking: Quote
aleb Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Dobra, moze będzie lepszy fiolecik niż drink :wink: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Podzeil sie również z tą drugą połówką :drinking: :drinking: :drinking: :lol: Quote
Samba Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 SAMBA :D Wedle mojej pamieci regulaminowej to na podpis należy siem tylko 500x100 /wielkość/ oraz NIE więcej niz 255 znaków. :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: A moj ma 104, sprawdzilam przed chwilunia... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Niebieska obrazek wstawiasz w (z reszta juz to zrobilas :D ). Ale byloby ciekawiej, gdybys zrobila to w gifie na przezroczystym tle. Bo jotpeg z przezroczystego zawsze zrobi biale. Quote
PIKA Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Niebieska obrazek wstawiasz w (z reszta juz to zrobilas :D ). Ale byloby ciekawiej, gdybys zrobila to w gifie na przezroczystym tle. Bo jotpeg z przezroczystego zawsze zrobi biale. Onet jej gifu nie przyjmie :wink: Znaczy przyjmie, ale sam z siebie automatycznie zmieni na jpg :roll: Quote
Samba Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Dwa kefiry proszę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Treaz to zauwazylam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Niebieska myslalam o czyms w te mañke: Tyle, ze gif indeksuje kolory (znaczy sie zapisuje w malej liczbie kolorow) i wtedy literki moga byc kanciaste, co widac i slychac :cry: Quote
Niebieska Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Dwa kefiry proszę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Treaz to zauwazylam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Niebieska myslalam o czyms w te mañke: Tyle, ze gif indeksuje kolory (znaczy sie zapisuje w malej liczbie kolorow) i wtedy literki moga byc kanciaste, co widac i slychac :cry: Taaa.... ale ja niestety nie umiem czarować :( A do onetu wsadziłam jako gif a wyszło już jpg. Popróbuję z taką łądną rameczką (pasowałaby do mojego avatarku) ale i tak nie będzie takiego efektu... Quote
Arga Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Ano zwierzaki są lepsze od ludzi :) Wypije sobie :D :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Quote
Samba Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Taaa.... ale ja niestety nie umiem czarować :( A do onetu wsadziłam jako gif a wyszło już jpg. Popróbuję z taką łądną rameczką (pasowałaby do mojego avatarku) ale i tak nie będzie takiego efektu... To przyslij mi, ja wystawie na WWW i podam Ci adres obrazka. Onet pewnie z automatu zamienia gify na jpg, bo gif jest formatem zastrzezonym chyba, a pewnie onet nie ma wykupionej na gify licencji... :( Jakby co, to ja siedze pod zussska[at]gmail.com :wink: Quote
Niebieska Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Taaa.... ale ja niestety nie umiem czarować :( A do onetu wsadziłam jako gif a wyszło już jpg. Popróbuję z taką łądną rameczką (pasowałaby do mojego avatarku) ale i tak nie będzie takiego efektu... To przyslij mi, ja wystawie na WWW i podam Ci adres obrazka. Onet pewnie z automatu zamienia gify na jpg, bo gif jest formatem zastrzezonym chyba, a pewnie onet nie ma wykupionej na gify licencji... :( Jakby co, to ja siedze pod zussska[at]gmail.com :wink: Dziękuję dziękuję dziękuję - na pewno skorzystam tylko najpierw zrobię żeby było takie ładne jak u Ciebie. :buzi: Quote
Samba Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Dziękuję dziękuję dziękuję - na pewno skorzystam tylko najpierw zrobię żeby było takie ładne jak u Ciebie. :buzi: Spox! :wink: Quote
PIKA Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 A mnie g... wychodzi a nie wystający łeb :silly: Samba maila Ci wysłałam :Help_2: Quote
Weronika Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Moja Hercia by chciała taki piękny stempelek ale ,jak go zrobić oto jest pytanie?? Quote
Niebieska Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Moja Hercia by chciała taki piękny stempelek ale ,jak go zrobić oto jest pytanie?? Trzeba bardzo ładnie poprościć właścicielkę patentu na owe stempelki Evelinkę :wink: Quote
Recommended Posts