Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Pika Awatar lata? on zachrzania tak że oczopląsu można dostać ale jest bombowy!!! :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2:

Ale zabawa :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper:

I skubany zwolnić nie chce :niewiem: :laugh2_2:

zobiłam cosik :oops: jak wypróbowaywałam możliwości obróbki :oops: , ale jak tych ramek znaleźć za diabła nie mogę :-?

Ło to co mi wyszło :oops:

_362028_n.jpg

Udało mi się zrobić animację (fale i kula) ale nadal nie wiem jak tu wycina i wkleja... :roll:

..."wytnij" i "wklej"...?

:fadein:

ja używałam "kopiuj" i "wklej" :roll:

Posted

Udało mi się zrobić animację (fale i kula) ale nadal nie wiem jak tu wycina i wkleja... :roll:

..."wytnij" i "wklej"...?

:fadein:

ja używałam "kopiuj" i "wklej" :roll:

No dobrze... :oops: jakoś mi się udało... :oops:

Ale nie wiem jeszcze jak to zrobić zeby głowa wystawała z ramki... udaje mi się ją powiększyć i przesunąć ale niestety włazi pod spód tej ramki a nie wystaje z niej:-?

Posted
laugh2_2.gif Lo matko , co tu sie dzieje ? :lol:

a nic bawim się programem graficznym, :oops: żeby Ciebie odciązyć 8)

PIKA, ten Twoj avatar to z cala pewnoscia szybciej by przylecial do domu niz fotka z Samba niosaca gazete. :lol:

:hmmmm: Z tego co wiem to SAMBA gazet w pysku nie nosi :hmmmm:

Prawda Samba ? :wink:

Za to moja SABA oczywiście :wink:

Ale nie wiem jeszcze jak to zrobić zeby głowa wystawała z ramki... udaje mi się ją powiększyć i przesunąć ale niestety włazi pod spód tej ramki a nie wystaje z niej:-?

Kurde Niebieska a tego numeru jeszcze nie próbowalam robić :roll:

Posted

Bo to sie robi tak: masz trzy warstwy:

1. (na spodzie) Mordka psa

2. (w pomiedzu) sama ramka, pusta w srodku

3. (na wierzchu) Mordka psa (skopiowana warstwa nr.1)

I teraz robisz tak, ze gumka wycierasz warstwe nr.3, wtedy zaczyna spod niej wystawac ramka. Wycierasz dookola psa. Jak za duzo wytrzesz tego psa z warstwy nr.3, to i tak sie nic zlego nie dzieje, bo jak wszyscy pamietamy (co latwo widac ze :lol: ) na samiuskim spodzie jest identyczna warstwa nr.1. I tyle. Trza jedynie ladnie powycierac wokol glowy, najlepiej wziac do tego puchaty pedzel:

menu_pedzli.jpg

wtedy wyciera z takim lekkim rozmazaniem brzegu, a nie ostro jak brzytwa.

PIKA ale zes siem rozpedzila TFUrczo...

Awatarowo takze :lol: :lol: :lol:

Posted

PIKA_awatar.gif

Jak nie chce zwolnic po dobroci, to trzeba mu w menu od warstw najechac prawa mysza na kazda warstwe, wybrac "wlasciwosci warstwy" i w nawiasiku, gdzie jest napisane "100ms" zmienic na "wiecej ms"

:lol:

Posted
PIKA ale zes siem rozpedzila TFUrczo...

ta strasznie asiem rozpędzilam

Niebieska to chociaz powiększ i coś tam w tej ramce, a ja nie mogę tego powiększania i chowania znaleźć :evil:

Chyba zmęczona jestem :-?

Awatarowo takze :lol: :lol: :lol:

awatar zwolnił z letka :wink:

menu_pedzli.jpg...

Ty ja mam cos innego, :o bo ja to okno dialogowe mam inne :o

Posted

Ty ja mam cos innego, :o bo ja to okno dialogowe mam inne :o

A! Bo Wy macie pod windowsy, a ja bardziej "sucha", bo starsza wersje pod Linuxa :D Ale pedzle bedziesz miec tak samo pooznaczane. Takie rozmazane, to sa te puchate. :shiny:

Posted

Dobra to mi powiedzcie jak zwiększyc w tej ramce coś tam bo mnie szlag trafi zaraz, że taka ciemna masa jestem :oops:

i gdzie jest taka ramka jak ma Niebieska? :niewiem:

zmieniłam awatar 8)

Posted
Dobra to mi powiedzcie jak zwiększyc w tej ramce coś tam bo mnie szlag trafi zaraz, że taka ciemna masa jestem :oops:

zmieniłam awatar 8)

No teraz wszystko widać i ładnie się zmieniają zdjęcia :D Jeszcze tak nie umiem robić ale za to zrobiłam wystającą głowę z ramki!!! :B-fly:

A ramki są w Scripr-Fu potem decor i są różne opcje do wyboru...

Mój avatarek jeszcze nie jest taki super super ale i tak się cieszę że go wreszcie zrobiłam bo spać nie mogłam przez te cholerne ramki w nocy :-?

Posted

zmieniłam awatar 8)

No teraz wszystko widać i ładnie się zmieniają zdjęcia :D

A teraz nic się nie zmnia, ale za to TWÓJ PSIAK siem rozgląda po forumie 8) :lol: :lol:

Nie mam serwera, który by mi gifa przyjął, :( więć pozyczyłam swój awatar :wink:

Jeszcze tak nie umiem robić ale za to zrobiłam wystającą głowę z ramki!!! :B-fly:

robimy handel wymienny? Ty mi powiesz jak wystawić głowę, a ja Ci jak zrobić animację :lol:

A ramki są w Scripr-Fu potem decor i są różne opcje do wyboru...

wiem, znalazłam wczoraj i to już dawno :lol: (patrz poprzednia strona obrobione zdjęcie) z tym, ze nie załapałam, ze to jest to :lol:

Sierota myślałam, że tam sa "już gotowe" ramki, a nie że trzeba je samemu zrobic :wink:

Posted

Szszszszalejecie Dziewczyny!

PIKA, jak patrze na Twoj aktualny a., to czuje jak czas ucieka :lol: :lol: :lol:

(tik-tak tik-tak tik-tak)

Niebieska sprobuj ciut wyostrzyc obrazek (filtry -> uwydatnianie -> wyostrzanie)

Posted
Szszszszalejecie Dziewczyny!

PIKA, jak patrze na Twoj aktualny a., to czuje jak czas ucieka :lol: :lol: :lol:

(tik-tak tik-tak tik-tak)

A wiesz, że poddałas mi pewien pomysł :wink:

Posted

zmieniłam awatar 8)

No teraz wszystko widać i ładnie się zmieniają zdjęcia :D

A teraz nic się nie zmnia, ale za to TWÓJ PSIAK siem rozgląda po forumie 8) :lol: :lol:

:roflt: :roflt: :roflt: ale jazda!!! Jak to zobaczyłam to myślałam że pęknę ze śmiechu :lol: Jak to zrobiłaś??? :lol:

robimy handel wymienny? Ty mi powiesz jak wystawić głowę, a ja Ci jak zrobić animację :lol:

Na poprzedniej stronie Evelina to najlepiej wyjaśniła

I teraz robisz tak, ze gumka wycierasz warstwe nr.3, wtedy zaczyna spod niej wystawac ramka. Wycierasz dookola psa. Jak za duzo wytrzesz tego psa z warstwy nr.3, to i tak sie nic zlego nie dzieje, bo jak wszyscy pamietamy (co latwo widac ze ) na samiuskim spodzie jest identyczna warstwa nr.1. I tyle. Trza jedynie ladnie powycierac wokol glowy, najlepiej wziac do tego puchaty pedzel

Tak właśnie zrobiłam i kłopot miałam najpierw tylko z tą warstwą gdzie jest ramka bo rozmiar tej warstwy brałam taki jak obrazek a wtedy ramka się robiła na zewnątrz - więc cała głowa potem była w środku. Ale jak zmniejszyłam tą warstwę i dodałam ramkę tak żeby rozmiar pasował do obrazka to było już ok.

Mam nadzieje że mnie rozumiesz bo ja nie jestem zbyt dobra w tłumaczeniu :roll:

Niebieska sprobuj ciut wyostrzyc obrazek (filtry -> uwydatnianie -> wyostrzanie)

Dzięki, zaraz coś pokombinuję... :)

Posted

Nie mam serwera, który by mi gifa przyjął, :( więć pozyczyłam swój awatar :wink:

Witam :lol: WSZYSTKIE ... 'pracujące' :D

Pika :roll: jezdeś pewna tego co napisałaś ? :roll:

:wink:

Samba

Ty :P , do swoich tytułów /dr n. przyrodniczych :hmmmm: nie wiem czy TO starczy ?/ , fizyk - teoretyk, dołóż se - z CZYSTYM sumieniem :D

życzliwa, inteligentna ... i super komunikatywna :D :Rose:

O Gimpie mozna też poczytać TU > www.idg.pl :roll:

Paaaa :D :hand:

Posted
A wiesz, że poddałas mi pewien pomysł

Podziel sie, bo mnie ciekawosc zzera!

poszedł do Ciebie na gmaila bo ja nie mam serwera żeby go tu zamieścić :(

możesz go trochę unowocześnić, dobrze by było wystawic mordę "poza"

Bedzie niespodzianka - myślę, że jeden Pan się nie obrazi :wink:

Niebieska - potem ci powiem, jak to zrobiłam, bo tera muszem wyjść z domu :wink:

Pika jezdeś pewna tego co napisałaś ?

niczego w życiu nie można być pewnym :roll: Zapodaj, gdzie moge to zrobić - sama bez proszenia kogoś o pomoc :wink:

Posted
O Gimpie mozna też poczytać TU > www.idg.pl :roll:

Paaaa :D :hand:

O... poczytam napewno i Was wszystkich czymś zaskoczę :evilbat: ...może... :roll:

Niebieska - potem ci powiem, jak to zrobiłam, bo tera muszem wyjść z domu

Oki :)

Już wyostrzyłam i teraz już chyba jest lepiej.

Posted

poszedł ... na gmaila bo ja nie mam serwera żeby go tu zamieścić :(

Bedzie niespodzianka - myślę, że jeden Pan się nie obrazi :wink:

Pika jezdeś pewna tego co napisałaś ?

niczego w życiu nie można być pewnym :roll: Zapodaj, gdzie moge to zrobić - sama bez proszenia kogoś o pomoc :wink:

:D

Nie widzem 'tu' kogokolwiek KTO mógłby siem 'obrazić'. 8)

:P

A że lubiasz ruch to nie dziwota. :lol:

:roll:

femme_42.gif

:lol:

BTW. Czy trzeba 'prosić' ? :roll:

Wystarcza - okazuje się - zakomunikowanie o ... :roll: , lub - równie ' :roll: :lol:

:D skuteczne ' bedzie mi miło jeśli ... '

:D

Posted
Na poprzedniej stronie Evelina to najlepiej wyjaśniła

I teraz robisz tak, ze gumka wycierasz warstwe nr.3, wtedy zaczyna spod niej wystawac ramka. Wycierasz dookola psa. Jak za duzo wytrzesz tego psa z warstwy nr.3, to i tak sie nic zlego nie dzieje, bo jak wszyscy pamietamy (co latwo widac ze ) na samiuskim spodzie jest identyczna warstwa nr.1. I tyle. Trza jedynie ladnie powycierac wokol glowy, najlepiej wziac do tego puchaty pedzel

:lol: :lol: :lol:

No i masz ci babo placek, przyjdzie mi sciagnac ten program, zeby nie bylo, ze ktos za mnie to pisze :lol:

Samba, najpierw ci gazete do ust wepchnelam, a teraz cytaty z nich wyciagam :lol:

Posted

Samba, najpierw ci gazete do ust wepchnelam, a teraz cytaty z nich wyciagam :lol:

Tia...

:lol: :lol: :lol:

A ja idac za Twoim przykladem:

No i masz ci babo placek, przyjdzie mi sciagnac ten program, zeby nie bylo, ze ktos za mnie to pisze

naucze Sambe nosic gazety :lol: :lol: :lol: