Samba Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Udało mi się zrobić animację (fale i kula) ale nadal nie wiem jak tu wycina i wkleja... :roll: ..."wytnij" i "wklej"...? :fadein: Quote
PIKA Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Pika Awatar lata? on zachrzania tak że oczopląsu można dostać ale jest bombowy!!! :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: Ale zabawa :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: I skubany zwolnić nie chce :niewiem: :laugh2_2: zobiłam cosik :oops: jak wypróbowaywałam możliwości obróbki :oops: , ale jak tych ramek znaleźć za diabła nie mogę :-? Ło to co mi wyszło :oops: Udało mi się zrobić animację (fale i kula) ale nadal nie wiem jak tu wycina i wkleja... :roll: ..."wytnij" i "wklej"...? :fadein: ja używałam "kopiuj" i "wklej" :roll: Quote
Evelina Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Lo matko , co tu sie dzieje ? :lol: PIKA, ten Twoj avatar to z cala pewnoscia szybciej by przylecial do domu niz fotka z Samba niosaca gazete. :lol: Quote
Niebieska Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Udało mi się zrobić animację (fale i kula) ale nadal nie wiem jak tu wycina i wkleja... :roll: ..."wytnij" i "wklej"...? :fadein: ja używałam "kopiuj" i "wklej" :roll: No dobrze... :oops: jakoś mi się udało... :oops: Ale nie wiem jeszcze jak to zrobić zeby głowa wystawała z ramki... udaje mi się ją powiększyć i przesunąć ale niestety włazi pod spód tej ramki a nie wystaje z niej:-? Quote
PIKA Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Lo matko , co tu sie dzieje ? :lol: a nic bawim się programem graficznym, :oops: żeby Ciebie odciązyć 8) PIKA, ten Twoj avatar to z cala pewnoscia szybciej by przylecial do domu niz fotka z Samba niosaca gazete. :lol: :hmmmm: Z tego co wiem to SAMBA gazet w pysku nie nosi :hmmmm: Prawda Samba ? :wink: Za to moja SABA oczywiście :wink: Ale nie wiem jeszcze jak to zrobić zeby głowa wystawała z ramki... udaje mi się ją powiększyć i przesunąć ale niestety włazi pod spód tej ramki a nie wystaje z niej:-? Kurde Niebieska a tego numeru jeszcze nie próbowalam robić :roll: Quote
Samba Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Ale nie wiem jeszcze jak to zrobić zeby głowa wystawała z ramki... udaje mi się ją powiększyć i przesunąć ale niestety włazi pod spód tej ramki a nie wystaje z niej:-? Bo to sie robi tak: masz trzy warstwy: 1. (na spodzie) Mordka psa 2. (w pomiedzu) sama ramka, pusta w srodku 3. (na wierzchu) Mordka psa (skopiowana warstwa nr.1) I teraz robisz tak, ze gumka wycierasz warstwe nr.3, wtedy zaczyna spod niej wystawac ramka. Wycierasz dookola psa. Jak za duzo wytrzesz tego psa z warstwy nr.3, to i tak sie nic zlego nie dzieje, bo jak wszyscy pamietamy (co latwo widac ze :lol: ) na samiuskim spodzie jest identyczna warstwa nr.1. I tyle. Trza jedynie ladnie powycierac wokol glowy, najlepiej wziac do tego puchaty pedzel: wtedy wyciera z takim lekkim rozmazaniem brzegu, a nie ostro jak brzytwa. PIKA ale zes siem rozpedzila TFUrczo... Awatarowo takze :lol: :lol: :lol: Quote
Samba Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Jak nie chce zwolnic po dobroci, to trzeba mu w menu od warstw najechac prawa mysza na kazda warstwe, wybrac "wlasciwosci warstwy" i w nawiasiku, gdzie jest napisane "100ms" zmienic na "wiecej ms" :lol: Quote
PIKA Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 PIKA ale zes siem rozpedzila TFUrczo... ta strasznie asiem rozpędzilam Niebieska to chociaz powiększ i coś tam w tej ramce, a ja nie mogę tego powiększania i chowania znaleźć :evil: Chyba zmęczona jestem :-? Awatarowo takze :lol: :lol: :lol: awatar zwolnił z letka :wink: ... Ty ja mam cos innego, :o bo ja to okno dialogowe mam inne :o Quote
Samba Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Ty ja mam cos innego, :o bo ja to okno dialogowe mam inne :o A! Bo Wy macie pod windowsy, a ja bardziej "sucha", bo starsza wersje pod Linuxa :D Ale pedzle bedziesz miec tak samo pooznaczane. Takie rozmazane, to sa te puchate. :shiny: Quote
PIKA Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Dobra to mi powiedzcie jak zwiększyc w tej ramce coś tam bo mnie szlag trafi zaraz, że taka ciemna masa jestem :oops: i gdzie jest taka ramka jak ma Niebieska? :niewiem: zmieniłam awatar 8) Quote
Niebieska Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Dobra to mi powiedzcie jak zwiększyc w tej ramce coś tam bo mnie szlag trafi zaraz, że taka ciemna masa jestem :oops: i gdzie jest taka ramka jak ma Niebieska? :niewiem: zmieniłam awatar 8) No teraz wszystko widać i ładnie się zmieniają zdjęcia :D Jeszcze tak nie umiem robić ale za to zrobiłam wystającą głowę z ramki!!! :B-fly: A ramki są w Scripr-Fu potem decor i są różne opcje do wyboru... Mój avatarek jeszcze nie jest taki super super ale i tak się cieszę że go wreszcie zrobiłam bo spać nie mogłam przez te cholerne ramki w nocy :-? Quote
PIKA Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Dobra to mi powiedzcie jak zwiększyc w tej ramce coś tam bo mnie szlag trafi zaraz, że taka ciemna masa jestem :oops: i gdzie jest taka ramka jak ma Niebieska? :niewiem: zmieniłam awatar 8) No teraz wszystko widać i ładnie się zmieniają zdjęcia :D A teraz nic się nie zmnia, ale za to TWÓJ PSIAK siem rozgląda po forumie 8) :lol: :lol: Nie mam serwera, który by mi gifa przyjął, :( więć pozyczyłam swój awatar :wink: Jeszcze tak nie umiem robić ale za to zrobiłam wystającą głowę z ramki!!! :B-fly: robimy handel wymienny? Ty mi powiesz jak wystawić głowę, a ja Ci jak zrobić animację :lol: A ramki są w Scripr-Fu potem decor i są różne opcje do wyboru... wiem, znalazłam wczoraj i to już dawno :lol: (patrz poprzednia strona obrobione zdjęcie) z tym, ze nie załapałam, ze to jest to :lol: Sierota myślałam, że tam sa "już gotowe" ramki, a nie że trzeba je samemu zrobic :wink: Quote
Samba Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Szszszszalejecie Dziewczyny! PIKA, jak patrze na Twoj aktualny a., to czuje jak czas ucieka :lol: :lol: :lol: (tik-tak tik-tak tik-tak) Niebieska sprobuj ciut wyostrzyc obrazek (filtry -> uwydatnianie -> wyostrzanie) Quote
PIKA Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Szszszszalejecie Dziewczyny!PIKA, jak patrze na Twoj aktualny a., to czuje jak czas ucieka :lol: :lol: :lol: (tik-tak tik-tak tik-tak) A wiesz, że poddałas mi pewien pomysł :wink: Quote
Samba Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 A wiesz, że poddałas mi pewien pomysł Podziel sie, bo mnie ciekawosc zzera! Quote
Niebieska Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Dobra to mi powiedzcie jak zwiększyc w tej ramce coś tam bo mnie szlag trafi zaraz, że taka ciemna masa jestem :oops: i gdzie jest taka ramka jak ma Niebieska? :niewiem: zmieniłam awatar 8) No teraz wszystko widać i ładnie się zmieniają zdjęcia :D A teraz nic się nie zmnia, ale za to TWÓJ PSIAK siem rozgląda po forumie 8) :lol: :lol: :roflt: :roflt: :roflt: ale jazda!!! Jak to zobaczyłam to myślałam że pęknę ze śmiechu :lol: Jak to zrobiłaś??? :lol: robimy handel wymienny? Ty mi powiesz jak wystawić głowę, a ja Ci jak zrobić animację :lol: Na poprzedniej stronie Evelina to najlepiej wyjaśniła Bo to sie robi tak: masz trzy warstwy: 1. (na spodzie) Mordka psa 2. (w pomiedzu) sama ramka, pusta w srodku 3. (na wierzchu) Mordka psa (skopiowana warstwa nr.1) I teraz robisz tak, ze gumka wycierasz warstwe nr.3, wtedy zaczyna spod niej wystawac ramka. Wycierasz dookola psa. Jak za duzo wytrzesz tego psa z warstwy nr.3, to i tak sie nic zlego nie dzieje, bo jak wszyscy pamietamy (co latwo widac ze ) na samiuskim spodzie jest identyczna warstwa nr.1. I tyle. Trza jedynie ladnie powycierac wokol glowy, najlepiej wziac do tego puchaty pedzel Tak właśnie zrobiłam i kłopot miałam najpierw tylko z tą warstwą gdzie jest ramka bo rozmiar tej warstwy brałam taki jak obrazek a wtedy ramka się robiła na zewnątrz - więc cała głowa potem była w środku. Ale jak zmniejszyłam tą warstwę i dodałam ramkę tak żeby rozmiar pasował do obrazka to było już ok. Mam nadzieje że mnie rozumiesz bo ja nie jestem zbyt dobra w tłumaczeniu :roll: Niebieska sprobuj ciut wyostrzyc obrazek (filtry -> uwydatnianie -> wyostrzanie) Dzięki, zaraz coś pokombinuję... :) Quote
aleb Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Pika WIELKIE GRATULACJE :D Spróbuję i ja ściągnąc Quote
argo Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Nie mam serwera, który by mi gifa przyjął, :( więć pozyczyłam swój awatar :wink: Witam :lol: WSZYSTKIE ... 'pracujące' :D Pika :roll: jezdeś pewna tego co napisałaś ? :roll: :wink: Samba Ty :P , do swoich tytułów /dr n. przyrodniczych :hmmmm: nie wiem czy TO starczy ?/ , fizyk - teoretyk, dołóż se - z CZYSTYM sumieniem :D życzliwa, inteligentna ... i super komunikatywna :D :Rose: O Gimpie mozna też poczytać TU > www.idg.pl :roll: Paaaa :D :hand: Quote
PIKA Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 A wiesz, że poddałas mi pewien pomysł Podziel sie, bo mnie ciekawosc zzera! poszedł do Ciebie na gmaila bo ja nie mam serwera żeby go tu zamieścić :( możesz go trochę unowocześnić, dobrze by było wystawic mordę "poza" Bedzie niespodzianka - myślę, że jeden Pan się nie obrazi :wink: Niebieska - potem ci powiem, jak to zrobiłam, bo tera muszem wyjść z domu :wink: Pika jezdeś pewna tego co napisałaś ? niczego w życiu nie można być pewnym :roll: Zapodaj, gdzie moge to zrobić - sama bez proszenia kogoś o pomoc :wink: Quote
Niebieska Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 O Gimpie mozna też poczytać TU > www.idg.pl :roll: Paaaa :D :hand: O... poczytam napewno i Was wszystkich czymś zaskoczę :evilbat: ...może... :roll: Niebieska - potem ci powiem, jak to zrobiłam, bo tera muszem wyjść z domu Oki :) Już wyostrzyłam i teraz już chyba jest lepiej. Quote
argo Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 poszedł ... na gmaila bo ja nie mam serwera żeby go tu zamieścić :( Bedzie niespodzianka - myślę, że jeden Pan się nie obrazi :wink: Pika jezdeś pewna tego co napisałaś ? niczego w życiu nie można być pewnym :roll: Zapodaj, gdzie moge to zrobić - sama bez proszenia kogoś o pomoc :wink: :D Nie widzem 'tu' kogokolwiek KTO mógłby siem 'obrazić'. 8) :P A że lubiasz ruch to nie dziwota. :lol: :roll: :lol: BTW. Czy trzeba 'prosić' ? :roll: Wystarcza - okazuje się - zakomunikowanie o ... :roll: , lub - równie ' :roll: :lol: :D skuteczne ' bedzie mi miło jeśli ... ' :D Quote
Evelina Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Na poprzedniej stronie Evelina to najlepiej wyjaśniła Bo to sie robi tak: masz trzy warstwy: 1. (na spodzie) Mordka psa 2. (w pomiedzu) sama ramka, pusta w srodku 3. (na wierzchu) Mordka psa (skopiowana warstwa nr.1) I teraz robisz tak, ze gumka wycierasz warstwe nr.3, wtedy zaczyna spod niej wystawac ramka. Wycierasz dookola psa. Jak za duzo wytrzesz tego psa z warstwy nr.3, to i tak sie nic zlego nie dzieje, bo jak wszyscy pamietamy (co latwo widac ze ) na samiuskim spodzie jest identyczna warstwa nr.1. I tyle. Trza jedynie ladnie powycierac wokol glowy, najlepiej wziac do tego puchaty pedzel :lol: :lol: :lol: No i masz ci babo placek, przyjdzie mi sciagnac ten program, zeby nie bylo, ze ktos za mnie to pisze :lol: Samba, najpierw ci gazete do ust wepchnelam, a teraz cytaty z nich wyciagam :lol: Quote
aleb Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Ściągnęłam to i co dalej? Zainstalowałam i co mam otworzyć, zeby zaczynac? :-? Quote
Samba Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Samba, najpierw ci gazete do ust wepchnelam, a teraz cytaty z nich wyciagam :lol: Tia... :lol: :lol: :lol: A ja idac za Twoim przykladem: No i masz ci babo placek, przyjdzie mi sciagnac ten program, zeby nie bylo, ze ktos za mnie to pisze naucze Sambe nosic gazety :lol: :lol: :lol: Quote
Recommended Posts