Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
Jak zwykle, jak mni nie ma, to siem ciekaw rzeczy dziejom, kunam.

Chetnych zapraszam na:

http://www.fuw.edu.pl/~pytel/OSP_baner_mid.gif

Wazy ze 250 kB, wiec sie chwilke sciaga. Ale to i tak jest wersja zmniejszona rozmiarowo!

Argo czy Ty wiesz, ze Twoj lab potencjalnie jest w stanie zapamietac, gdzie upadlo 10 kuropatw? Jakbys nimi rzucal, oczywiscie.

Ale Ty jestes grzeczny chlopczyk i miesem nie rzucasz :lol:

To tak mi sie przypomnialo, jak o tej szyi jamnika opowiadales.

Samba :lol: :wink:

http://www.royal-canin.pl/pdf/publikacje/pl/Labrador_prestige/Labrador_prestige_14.pdf

8) :roll:

A z 'chłopczyka' jużem WYRÓSŁ :lol:

:roll:

A TY w 'chłopczykach' ? :oops: :roll: :D

:P

BTW. Link i bannerek piękny.

ALEB :P

Pikny masz awatarek.

A ja już przemysliwałem coby Ci wierszyk o owsie i sianku przytoczyć. :roll:

:wink:

Posted

:o :lol:

A po CO?

Przeca i Ty siem publicznie wypowiadasz. 8)

:hmmmm:

Ale skoro, wreszcie, dokonałaś wyboru to .... wierszyk :wink: jestaj niepotrzebny. :lol:

:D

Posted
Nogi ... moje ...som raczej 'mientkie' :D

A z jakiego powodu? :oops:

Bardziej widzialam go z wyszczerzonymi klami 8)

w radosnym usmiechu ? 8) po tym .. no ... tym co mu spowodowało,że mu nogi zmiękły 8)

To tak mi sie przypomnialo, jak o tej szyi jamnika opowiadales.
Jakiej szyji jamnika ? :o : :o bo to nie była szyja jamnika, (bo gdzie jamnik ma szyję? :o ) to był caly jamnik 8)
A z 'chłopczyka' jużem WYRÓSŁ :lol:

:roll: nie możliwe :roll: Każdy facet to wieczny chłopiec :roll:

Za rączke i do piersi :roll: :wink:

Pikny masz awatarek.

O tyyyyyy :P

Napisz to na PW

Jakie PW ? To publiczne forum.

Prosiem mnie tu łądnie wierszyk wyrecytowac 8)

Posted

Pikny masz awatarek.

Nom... avatarek, podpis, stempelek... zazdroszczę Ci teraz :roll:

Mi się stempelek w podpisie nie mieści :( a avatarek taki sobie mam...

może go unowocześnię sama tylko jeszcze nie wiem jak.

Stempelek_Niebieska.gif

Posted
Czemu stempelek ci sie nie mieści w podpisie? :-?

Już się mieści dzięki Evelince :D

Zrób, albo poproś kogoś o zrobienie nowego avartarka :wink:

No chciałabym sama ale na razie nie mam czym bo mam tylko IrfanView. W dodatku nie chce mi działać polska nakładka :evil: A jaki trzeba mieć program żeby robić takie ładne rameczki?

Posted
A jaki trzeba mieć program żeby robić takie ładne rameczki?

Najlepiej gimpa. Ja mam gimpa pod linuxa, ale wiem, ze jest tez pod windows i tez darmowy. To jest niekomercyjny odpowiednik "fotoszopa" :lol:

Mozesz sobie wszystkie potrzebnosci sciagnac z:

http://www2.arnes.si/~sopjsimo/gimp/old.html

Tam sa trzy rzeczy, ktore trzeba sciagnac.

Ściągnełam, zainstalowałam i coś się otworzyło :multi:

Jeszcze nie wiem jak to działa ale już mi się podoba :D :D :D

Dziękuję ślicznie. :D

Posted
Brawo Niebieska :klacz:

Na razie będę eksperymentować z tym z avatarem - oto slajd :D :D :D

Ale strasznie to wszystko skomplikowane...

Poproszę o jakiś szybki kurs :roll:

Super!

I zdjatko tez super (uwielbiam takie jasne brazy i beze)!

Musisz sobie poprobowac roznych roznosci. Ja znam pewnie z 10% mozliwosci gimpa :lol: i ciagle mnie czyms zaskakuje :lol:

Sprobuj zrobic animacje.

Narysuj likla klatek po kolei, jako kolejne warstwy jednego obrazka. A potem zapisz jako *.gif i w trakcie zapisywania gimp Cie zapyta, czy to ma byc animacja. To kliknij, ze tak :D

Posted
Ale fajny avartarek :D Co tam ściągłaś z tej strony, bo ja nie wiem :-?

Fajnie że się podoba :D

Ściągałam: gtk+-2.4.10, gimp-2.0.5 i gimp-help2-0.3

Sprobuj zrobic animacje.

Narysuj likla klatek po kolei, jako kolejne warstwy jednego obrazka. A potem zapisz jako *.gif i w trakcie zapisywania gimp Cie zapyta, czy to ma byc animacja. To kliknij, ze tak

:crazyeye: :lol:

Nic tam nie umiem jeszcze rysować i nie wiem co to są te warstwy i jak się je robi :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2:

Ale będę próbować.

Posted
Sprobuj zrobic animacje.

Dobra zrobiłam jak kazałas i to jedno zdjęcie mi miga (Miga sorki) z jakowąs tam częstotliwością, (patrz awatar) ale to jest jedno zdjęcie, a jak zrobić, żeby mi się migało kilka zdjęć ? :roll:

Albo tylko część zdjęcia, no pies rusza łbem? :roll:

Niebieska, ty siem nie przejmuj, ja tych ramek ni kuta znaleźć nie mogę :lol:

Posted
Sprobuj zrobic animacje.

Dobra zrobiłam jak kazałas i to jedno zdjęcie mi miga (Miga sorki) z jakowąs tam częstotliwością, (patrz awatar) ale to jest jedno zdjęcie, a jak zrobić, żeby mi się migało kilka zdjęć ? :roll:

Albo tylko część zdjęcia, no pies rusza łbem? :roll:

Niebieska, ty siem nie przejmuj, ja tych ramek ni kuta znaleźć nie mogę :lol:

Umiesz wlaczac warstwy?

Kliknij na zdjecie (otwarte w gimpie) prawa mysza. Otworzy Ci sie okienko, wybierz "warstwy"->"warstwy, kanaly i sciezki". Otworzy sie taki "manager od warstw" :D na dolnej jego belce kliknij "Nowa warstwa" i popros, zeby byla przezroczysta. Pojawi sie w tym managerze. Teraz robi sie wszystkie operacje na tej warstwie, ktora jest w tym managerze zaklikana na niebiesko. Oko mowi, ktore warstwy widac, trojkaciki przesuwaja wzgledem siebie warstwy, ukladajac je odpowiednio jedna na drugiej, pokuglujcie.

Zeby zrobic prosta animacje, to wezcie swoje atawary otworzcie w gimpie. Po czym prawa mysza wybierzcie "Script-fu"->"Animacja"->"Fale".

Kliknijcie w te fale, zaaprobujcie ustawienia, jakie gimp zaproponowal i kliknijcie, zeby te "Fale" zrobil. Teraz powstanie kopia, lekko zdeformowanego atawara. Jak wejdziecie w manager warstw tej kopii, to zobaczycie, ze jest kilka warstw. Teraz to nowe, pofalowane zapiszcie jako gif z animacja. I zobaczcie, co wyjdzie :lol:

Posted

Sambulinda ślicznie wytłumaczyłaś Niebiejskiej jak to po kolei zrobić, ale ja dalej nie wiem, jak zanimowac kilka zdjęc, coby sie po sobie ukazywały na ten przykład :wink:

czy na te nowe warstwy mam wsadzic nowe zdjęcie i jak? :niewiem:

Przerabane masz chyba po ja bardzo upierdliwa jestem :oops: i drąże temat aż się nie naucze :oops:

Posted
Sambulinda ślicznie wytłumaczyłaś Niebiejskiej jak to po kolei zrobić, ale ja dalej nie wiem, jak zanimowac kilka zdjęc, coby sie po sobie ukazywały na ten przykład :wink:

czy na te nowe warstwy mam wsadzic nowe zdjęcie i jak? :niewiem:

Przerabane masz chyba po ja bardzo upierdliwa jestem :oops: i drąże temat aż się nie naucze :oops:

Alez Slonko, Tobie tysz tlumaczylam.

A zeby sie podmienialy zdjatka i migaly (Miga sorki) jedno po drugim, to faktycznie musisz zdjatka po kolei upchac w warstwy. Warstwy wiesz, jak robic, potem tylko kopiujesz zdjatko, zaznaczasz mysza w ktora warstwe, przenosisz i potwierdzasz, ze tutaj. Jak bedziesz miala kilka warstw, a na kazdej inne zdjatko, to po nagraniu jako gif animowany bedzie sie podmieniac i migac (Miga sorki).

W kwestii optymalizacji takiego gifa to tez mozna oczywiscie teges. Ale powolutku, nie wszystko na raz.

Posted

UDAŁO SIĘ :multi:

Zbaczcie jak mi awatar lata :multi: )lata, żeby nie było, że się czepiam Migi :wink: )

Tylko ta animacja to starsznie cięzka jest :roll: i musiała zmniejszyć rozmiar w pixach, więc awatar jest malutki :roll: Da się to jakoś zrobić inaczej?

Kurna i może to by siakoś zwolniło? :niewiem:

aleb ja ściągłam z FTP, ale może źle - niech Samba powie

jak się okażę, ze źle to odinstaluje i zainstaluje jeszcze raz :wink:

Posted
UDAŁO SIĘ :multi:

Zbaczcie jak mi awatar lata :multi: )lata, żeby nie było, że się czepiam Migi :wink: )

Tylko ta animacja to starsznie cięzka jest :roll: i musiała zmniejszyć rozmiar w pixach, więc awatar jest malutki :roll: Da się to jakoś zrobić inaczej?

Kurna i może to by siakoś zwolniło? :niewiem:

aleb ja ściągłam z FTP, ale może źle - niech Samba powie

jak się okażę, ze źle to odinstaluje i zainstaluje jeszcze raz :wink:

aleb to chyba wszystko jedno jaka metoda sciagasz, byleby bylo pojednym z kazdego :lol:

PIKA moje kongratulacje!

Zapisz jeszcze raz jako animacje, ale ustaw na wiecej niz 100 milisekund. 8)

Mozesz wejsc w "Filtry"->"Animacja"->"Optymalizacja" (o ile dobrze pamietam) i zoptymalizowac nieco gif. Ale jezeli poszczegolne klatki bardzo sie od siebie roznia, to i tak nie na wiele sie ta optymalizacja zda...

Posted
Teraz robi sie wszystkie operacje na tej warstwie, ktora jest w tym managerze zaklikana na niebiesko. Oko mowi, ktore warstwy widac, trojkaciki przesuwaja wzgledem siebie warstwy, ukladajac je odpowiednio jedna na drugiej, pokuglujcie.

O mamo :o Oko? Trójkąciki się przesuwają? Ja chyba mam zaciasny umysł ale będę próbować. :roll:

Pika Awatar lata? on zachrzania tak że oczopląsu można dostać ale jest bombowy!!! :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2:

Ale zabawa :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper:

Udało mi się zrobić animację (fale i kula) ale nadal nie wiem jak tu wycina i wkleja... :roll: