Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Samba, najpierw ci gazete do ust wepchnelam, a teraz cytaty z nich wyciagam :lol:

Tia...

:lol: :lol: :lol:

O jejku :oops: już mi się wszystko pokręciło i nie wiem co piszę :roll:

Patrzcie, dostałam drugą łapkę!!! :jumpie:

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

To trzeba opic!

:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

jak ktos chce ogladnac nasze psy ratownicze z Gdyni to zapraszam na ogolna galerie. W tej grupie byly dwa czarne labki i jeden goldenik oraz inne pieski. ZAPRASZAM :D

Posted
Z pomyslu PIKI:

argo.gif

POBUDKA!!!

:D Pika

Samba :D

Proponujem, jako ten co troszke praw autorskich :wink: MA :roll:

Nastepującą modyfikację : :roll:

ZEGAREK, BUDZIK z 'rudym' staje się własnością lab. - gold. offa

:roll: :roll: :roll:

CZY 'ktoś jest przeciw'?

:roll: :roll:

Funkcje pełnione przez ARGOPIKOSAMBOTIMA do uzgodnienia

:roll: :lol:

Posted

Funkcje pełnione przez ARGOPIKOSAMBOTIMA do uzgodnienia

:roll: :lol:

Dobra, to ja mogem pokazywac palcem i mowic "raz i dwa i raz i dwa i". To bardzo stresujaca i pracochlonna funkcja, pragne to podkreslic.

Posted

Niebieska tera Ci powiem , jak zrobiłam, że Twój psiut ruszał głową :)

To chyba najprostsza animacja pod słońcem :wink:

Otwierasz swój awatar od razu wciskasz kopiuj i zaraz wklej.

Potem na pasku zadań masz taki "przycisk" WARSTWA wchodzisz w PRZEKSZTAŁCENIE - ODBIJ POZIOMO. Wtedy mordka psa odwróci się w drugą stronę

I dalej jak mówiła Samba zapisz jako gif, zaznaczając, ze ma być animacja. Ja nadawałam szybkość 500 ms - wtedy tak szaleńczo nie lata :D

udaje mi się ją powiększyć i przesunąć ale niestety włazi pod spód tej ramki a nie wystaje z niej:-?

Niebieska ja wiem, co napisała Evelina palcyma Samby :wink: , ale

powiedz mnie jak to zrobiłaś Oraz co zrobiłaś, juz po dokładnym wygumkowaniu? :roll:

Kurna nie mialam dzisiaj czasu siedzieć i dochodzenia robić :cry:

BTW. Czy trzeba 'prosić' ? :roll:

Wystarcza - okazuje się - zakomunikowanie o ... :roll: , lub - równie ' :roll: :lol:

:D skuteczne ' bedzie mi miło jeśli ... :D

Masz jakiejś dojścia? :hmmmm:

Posted
Oraz co zrobiłaś, juz po dokładnym wygumkowaniu?

Mozna w "warstwa" skleic widoczne warstwy, czy jakos tak. Warstwy sa widoczne jak jest oczko (oczko mu wypadlo, temu misiu).

Posted

To trzeba opic!

:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

Uff... jak dobrze że już wróciłam. No to pijemy :D :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

udaje mi się ją powiększyć i przesunąć ale niestety włazi pod spód tej ramki a nie wystaje z niej:-?

Niebieska ja wiem, co napisała Evelina palcyma Samby , ale

powiedz mnie jak to zrobiłaś Oraz co zrobiłaś, juz po dokładnym wygumkowaniu?

Kurna nie mialam dzisiaj czasu siedzieć i dochodzenia robić

No więc nic nie trzeba powiększać i przesuwać. Jak jeszcze nie wiedziałam jak to zrobić to próbowałam ale okazuje się że źle próbowałam więc wprowadziłam Cię w błąd tym co napisałam :oops:

Wystarczy skleić te trzy warstwy(obrazek, ramkę, kopię obrazka na przezroczystym tle) i wytrzeć gumką miejsca gdzie powinna się znajdować ramka oprócz tego co chcesz żeby "wystawało"

I to już wszystko. Masz gotową wystającą głowę! :lol:

A teraz będę próbowć żeby głowa się kręciła. Nie wiem tylko jak się zapisuje żeby była animacja i gdzie się zaznacza tą prędkość :confused:

Mozna w "warstwa" skleic widoczne warstwy, czy jakos tak. Warstwy sa widoczne jak jest oczko (oczko mu wypadlo, temu misiu).
O właśnie i skleić też można ale tego oczka to nie widziałam...
Posted

Aaaaaaa Niebieska za Twoją łapke :drinking: :drinking: :drinking: :lol: :lol:

Wystarczy skleić te trzy warstwy(obrazek, ramkę, kopię obrazka na przezroczystym tle) i wytrzeć gumką miejsca gdzie powinna się znajdować ramka oprócz tego co chcesz żeby "wystawało"

:hmmmm: najpierw skleić a potem wycierać? :hmmmm:

A teraz będę próbowć żeby głowa się kręciła. Nie wiem tylko jak się zapisuje żeby była animacja i gdzie się zaznacza tą prędkość

ZAPISZ JAKO - nazwa pliku - z boku masz WEDŁUG ROZSZERZENIA - wybierasz GIF, akceptujesz dalej masz następne kno i na górze trzeba zaznaczyć ZAPISZ W POSTACI ANIMACJI i nacisnąć WYEKSPORTUJ pokarze Ci się następne okno i na dole masz OPÓŹNIENIE DLA RAMEK ANIMACJI .... masz okienko w którym jest napisane 100 ms - trza to zmienić na 500 i zaakceptować :)

Dalam linka w galerii do tego topiku, boje sie , ze ludziska beda walic do was drzwiami i oknami

To bedzie teraz najpopularniejszy topik na forum :lol: :lol:

a u mnie w awatarze możecie obejrzeć film :lol:

Posted
Aaaaaaa Niebieska za Twoją łapke :drinking: :drinking: :drinking: :lol: :lol:

Aaaaaaaaaaa dzięki :lol: :drinking: :drinking: :drinking:

:hmmmm: najpierw skleić a potem wycierać? :hmmmm:

Dokładnie tak! Bo jak nakleisz tą trzecią warstwę z obrazkiem i zaczniesz wycierać brzegi to pod spodem są przecież ramki z tej drugiej warstwy no i musisz tak wytrzeć te brzegi żeby ramki było widać.

ZAPISZ JAKO - nazwa pliku - z boku masz WEDŁUG ROZSZERZENIA - wybierasz GIF, akceptujesz dalej masz następne kno i na górze trzeba zaznaczyć ZAPISZ W POSTACI ANIMACJI i nacisnąć WYEKSPORTUJ pokarze Ci się następne okno i na dole masz OPÓŹNIENIE DLA RAMEK ANIMACJI .... masz okienko w którym jest napisane 100 ms - trza to zmienić na 500 i zaakceptować :)

Już jest, już jest :jumpie:

Dalam linka w galerii do tego topiku, boje sie , ze ludziska beda walic do was drzwiami i oknami

To bedzie teraz najpopularniejszy topik na forum :lol: :lol:

Hmm... oglądam ten film i oglądam i tak sobie myślę, że szkoda że tylko jedna aktorka w nim występuje :wink:

A zdradzisz mi jeszcze jak się takie cóś robi? :lol:

Posted

BRAWO :klacz: A jak to zrobiłaś, ze on rozmiarowo duzy jest? :)

Hmm... oglądam ten film i oglądam i tak sobie myślę, że szkoda że tylko jedna aktorka w nim występuje :wink:

z czasem cos sie pomyśli :wink:

A zdradzisz mi jeszcze jak się takie cóś robi? :lol:

jasne :)

masz ileś tam zdjęć (ja wzięłam 4) zapisane osobno juz w ramce slajdu

i teraz każde z nich kopiujesz i wklejasz w jedno okno z jednym zdjęciem, to będzie baza i tak po kolei kopiujesz i wklejasz

WAŻNE ; musisz sobie otworzyć OKNO DIALOGOWE i WARSTWY i za każdym razem jak wkopiujesz nowy obrazek to w tym oknie dialogowym ukaże Ci się "WKLEJONA WARSYTWA" ale tam nie będzie zdjęcia musisz więc nacisnąc taki biały prostokącić na dole tego okna (pierwszy z lewej) i wtedy ukaże się obrazek

I tak za każdym razem po wklejeniu

Jak już wszystko wkleisz to musisz zapisac animacje a jak to zrobić to już wiesz :wink:

tylko więc cała głowa potem była w środku. Ale jak zmniejszyłam tą warstwę i dodałam ramkę tak żeby rozmiar pasował do obrazka to było już ok.

Matko Bosko, a jak się zmniejsza jedną warstwę ? :o

Bo jak nakleisz tą trzecią warstwę z obrazkiem i zaczniesz wycierać brzegi to pod spodem są przecież ramki z tej drugiej warstwy no i musisz tak wytrzeć te brzegi żeby ramki było widać.

jak to to się nie skleja wszystkich warstw razem (sklej warstwy), tylko każda po kolei się nakleja? :o Ale jak ? :niewiem: :oops:

Rany, ja jak sama nie zacznę robić to można do mnie gadac i tak nic nie kumam :roll:

Jak nie dotkne to nie wiem o czym mowa :roll:

Jak bende miala wolną chwilke to bendem "wystawiac głowy" jak mi nie bedzie szło to zamęcze was pytaniami o konkrety na bierząco :wink: :lol:

Posted

.. o psie, który się farbuje, bo na każdej klatce ma inny odcień futra :lol:

:lol: :lol: bo to zdjęcia z róznych okresów i pór roku, a jej się rzeczywiście kolor zmienił przez lata :lol:, jak była młodsza to była jasniejsza, za to miala ciemniejsza oprawę oczu i pysk :lol:

Kolor też jej się zmnia w zalezności od pory roku :lol:

Posted

.. o psie, który się farbuje, bo na każdej klatce ma inny odcień futra :lol:

:lol: :lol: bo to zdjęcia z róznych okresów i pór roku, a jej się rzeczywiście kolor zmienił przez lata :lol:, jak była młodsza to była jasniejsza, za to miala ciemniejsza oprawę oczu i pysk :lol:

Kolor też jej się zmnia w zalezności od pory roku :lol:

:hmmmm:

TOĆ to jezdaj panienka :roll:

A ONE lubiom siem 'zmieniać' :wink: ... stroić ... :roll: :lol:

PIKA :D :morning:

:hmmmm: :changes: a gdzie potrzebujesz 'dojścia' ?

Troszke kontaktów mam :wink: :roll:

:D

Posted

ja nawet sporo mam, tych kontaktów ale to i tak za mało, musiałam przedłużacze pokupowac :roll:

A powaznie, pytalam czy masz wtyczki na jakis album, czy cos w tym stylu, gdzie mogę SAMA zamieścić coś z rozszerzeniem gif, :fadein:

Posted

ja nawet sporo mam, tych kontaktów ale to i tak za mało, musiałam przedłużacze pokupowac :roll:

A powaznie, pytalam czy masz wtyczki na jakis album, czy cos w tym stylu, gdzie mogę SAMA zamieścić coś z rozszerzeniem gif, :fadein:

AGA :roll: :D

Można 'cus' takiego zrobić samemu - czyli strona www

Ale :oops: ... mnie siem, przykładowo, nie kce w TO bawić bo darmowe strony mają ograniczony limit transferu :(

Korzystam więc z uprzejmości, i życzliwości innych osób. :Rose:

Z satysfakcją stfierdzam, że są TO ... pers13.gif

:roll:

Chyba nie jezdem 'wygodnicki' ? :oops: :D

Posted
AGA :roll: :D

Można 'cus' takiego zrobić samemu - czyli strona www

Alem ... mnie siem, przykładowo, nie kce w TO bawić bo darmowe strony mają ograniczony limit transferu :(

:hmmmm: leniuszek? :hmmmm:

Korzystam więc z uprzejmości, i życzliwości innych osób. :Rose:

no wlasnie :oops: a ja kcem sama :bigcry:

Chyba trza sie bedzie zaprzyjaźnic z kodem HTML :o :niewiem:

Chyba nie jezdem 'wygodnicki' ? :oops: :D

ciutke :roll:

:wink:

Posted

BRAWO :klacz: A jak to zrobiłaś, ze on rozmiarowo duzy jest? :)

Nie wiem :niewiem: Jak już go skończyłam robić to miał 12,3 Kb a można do 15 Kb więc jest duży i ma 80 pikseli ale zauważyłam że jak zmniejszę go w IrfanView do 79 pikseli to ma wtedy 5,6 Kb. Cuda się dzieją. :roll: Nawet się nie zastanawiam dla czego tak się dzieje bo to chyba przerasta moje możliwości :lol:

masz ileś tam zdjęć (ja wzięłam 4) zapisane osobno juz w ramce slajdu

i teraz każde z nich kopiujesz i wklejasz w jedno okno z jednym zdjęciem, to będzie baza i tak po kolei kopiujesz i wklejasz

WAŻNE ; musisz sobie otworzyć OKNO DIALOGOWE i WARSTWY i za każdym razem jak wkopiujesz nowy obrazek to w tym oknie dialogowym ukaże Ci się "WKLEJONA WARSYTWA" ale tam nie będzie zdjęcia musisz więc nacisnąc taki biały prostokącić na dole tego okna (pierwszy z lewej) i wtedy ukaże się obrazek

Jakie okno dialogowe? To nie wklejam tych obrazków wszystkich na jakiś pierwszy?

tylko więc cała głowa potem była w środku. Ale jak zmniejszyłam tą warstwę i dodałam ramkę tak żeby rozmiar pasował do obrazka to było już ok.

Matko Bosko, a jak się zmniejsza jedną warstwę ? :o

Jeśli twój obrazek jest już otwarty i ma np 400 na 400 pikseli to jak otwierasz nowe okno to ono się chce otworzyć w takim samym rozmiarze a Ty wtedy wpisujesz np nie 400 a 375 i potem jak dodasz ramkę o szerokości 25 pikseli to będzie akurat 400 razem. Tak ja zrobiłam przynajmniej bo mi inaczej nie chciało wychodzić.

jak to to się nie skleja wszystkich warstw razem (sklej warstwy), tylko każda po kolei się nakleja? :o Ale jak ? :niewiem: :oops:

sklej warstwy robi się wszystkie na raz ale mi chyba chodziło o ich nakładanie (kopiuj - wklej). A zresztą... mi już się wszystko pokręciło :lol: :oops:

Posted

Aleeeż siem pojawiły problemy :) :hmmmm:

Pika :D

Nie trzeba znać HTML coby, na darmowych stronach SWOICH, cuśkolwiek zamieścić.

Instrukcje postępowania som prostsze niż w GIMP :wink:

Meritum leży w czym INNYM - w TRASFERZE tego CO masz na stronie.

Jest ON ograniczony więc może siem zdarzyć, że zamiast awataru pokażą siem 'krzyżyki'.

Jedynym wyjściem - coby TEGO uniknąć - może być WYKUPIENIE strony www.

NIEBIESKA :D

Wystarczajacym dpi, do oglądania, na monitorze, jest 72 dpi.

Resztę, nadmiar dpi, z reguły i TAK OBCINA system w kompie.

No chiba, że masz monitor profesjonalny - pracujący w lepszejszej formule. :wink:

I NIC nie przerasta Twoich możliwości. :roll: :D

Świetnie dajesz Sobie rade z 'nowościami'. :P

Acha ... 'pracuj' z fotkami w jednakowej rozdzielczości, a jeszcze lepiej w JEDNAKOWEJ wielkości / rozmiarze / - ułatwia to pracę. :roll:

:hand:

Posted

Jakie okno dialogowe? To nie wklejam tych obrazków wszystkich na jakiś pierwszy?

To okno dialogowe, gdzie masz pokazane warstwy - te z oczami :wink:

i naklejasz, ale lepiej zatwierdź w tym oknie dialogowym, bo ja na początku nie zatwierdzałam, to mi nie przyjmowało, danego zdjęcia.

Nie pytaj nie wiem dlaczego :niewiem:

Jeśli twój obrazek jest już otwarty i ma np 400 na 400 pikseli to jak otwierasz nowe okno to ono się chce otworzyć w takim samym rozmiarze a Ty wtedy wpisujesz np nie 400 a 375 i potem jak dodasz ramkę o szerokości 25 pikseli to będzie akurat 400 razem. Tak ja zrobiłam przynajmniej bo mi inaczej nie chciało wychodzić.

:o :o

Nie kumam. A to się nie bierze zdjęcia, nie obtacza ramką, tylko wszystko w osobnych okanach, w jednym zdjęcie w drugim ramkę? :o

sklej warstwy robi się wszystkie na raz ale mi chyba chodziło o ich nakładanie (kopiuj - wklej). A zresztą... mi już się wszystko pokręciło :lol: :oops:

:o chyba trochę zamotałaś :o :lol:

nadal mi wychodzi, że robilas osobno ramke i osobno zdjęcie i to potem wkopiowywałaś.

Tylko po co ?

Nie mozna od razu obłozyć zdjęcia ramką? :niewiem:

Ja chyba dzisiaj wieczorkiem nad tym usiąde, psiut będzie dzisiaj wyspacerowany, bo TZ siedzi w domu to będe miala spokojny wieczór i zaczne kombinować, możę dojde o co chodzi, bo teraz to mam juz naprawde namotane :oops: :lol:

Posted
Aleeeż siem pojawiły problemy :) :hmmmm:

Pika :D

Nie trzeba znać HTML coby, na darmowych stronach SWOICH, cuśkolwiek zamieścić.

Instrukcje postępowania som prostsze niż w GIMP :wink:

Nie no nie trzeba, znać HTML jasne samo sie sie zrobi i samo zamieści, jak wszystko :wink:

Ale jak mówisz, że inastrukcje som prostsze to juz mi się podoba :D

szczególnie że ja rzadko z instrukcji korzystam :lol: Ja muszę dotknąć, zrobić, popełnic błedy i wtedy się nauczę :lol:

Meritum leży w czym INNYM - w TRASFERZE tego CO masz na stronie.

To jak sam zauważyłeś jest do "przeskoczenia" :wink:

NIEBIESKA :D

No chiba, że masz monitor profesjonalny - pracujący w lepszejszej formule. :wink:

:o :o

Posted
To okno dialogowe, gdzie masz pokazane warstwy - te z oczami :wink:

Kurka... nie wiem z jakimi oczami :( Ale zaraz będę próbować to może coś do mnie dotrze.

:o chyba trochę zamotałaś :o :lol:

nadal mi wychodzi, że robilas osobno ramke i osobno zdjęcie i to potem wkopiowywałaś.

Tylko po co ?

Nie mozna od razu obłozyć zdjęcia ramką? :niewiem:

No właśnie dobrze zrozumiałaś. Jak byś zdjęcie od razu obłożyła ramką to by ona była większa niż zdjęcie i nic by na końcu nie wystawało. A ramka ma być tak skonstruowana że jak ją nałożysz na pierwsze zdjęcie to ma zasłonić te elementy, które potem będą "wystawać" :fadein:

Świetnie dajesz Sobie rade z 'nowościami'.

Dzięki :oops: ale trzeba mi wcześniej na prawdę wszystko łopatologicznie wyłożyć bo inaczej nic nie rozumiem. :oops:

No chiba, że masz monitor profesjonalny - pracujący w lepszejszej formule.

I NIC nie przerasta Twoich możliwości.

Acha ... 'pracuj' z fotkami w jednakowej rozdzielczości, a jeszcze lepiej w JEDNAKOWEJ wielkości / rozmiarze / - ułatwia to pracę.

No właśnie - nic nie rozumiem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Jakmasz czas i dużo cierpliwości to może przetłumacz mi to co napisałeś bo ja nie wiem co to są te dpi, do czego służą i jak się obcinają. :confused:

Posted

Czy ktoś wie jak mogłabym wstwić stempelek do podpisu ale tak żeby był obok a nie pod nim? Podobno mój podpis był za duży i kazali mi go jakoś zmniejszyć :placz: więc na razie skasowałam stempelek ale jak by ktoś miał pomysł jak to można zrobić to byłabym bardzo wdzięczna...

N.gif