Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aleb'] cucci fajne :) czy to też z jakiejś bajki? :eviltong:

O ile się nie mylę, to Willy był w orką w "Uwolnić Orkę" :evil_lol:

Posted

hehe :evil_lol: Oglądałam, a nawet nie wiem :lol:

Ale u mnie dziś śliczna pogoda :) Mam nadzieje, że utrzymie się do końca dnia:cool3:

Posted

Wczoraj bylam z psem na rowerze. W sumie to biegl tylko 10 min. bo to poczatki. Wszystko byłoby dobrze, gdyby pewnemu facetowi nie wbiegl kot pod rower. Lukas oczywiscie kocura zauwazyl i mało nie zaliczyłam gleby, naszczescie go puscilam(biedny kot niedosc ze potracony przez rower, to jeszcze uciekajacy przed psem) :roll: heh.

Posted

Ja w sumie tez. wczoraj to byla mała uliczka, ale co by było jakby była to ruchliwa ulica? wole nie myslec.

Probowalam tez na rolkach, ale do tego nigdy bym sie sama nie odwazyla. Zawsze musze wziasc kogos do pomocy :p

Widzialam kiedys faceta jadacego na rolkach, ktorego ciagnely dwa wielkie mastify, nawet nie musze mowic z jaka predkoscia on jechal. Normlanie cos niezwyklego :P

Posted

[quote name='Sonika']Ja w sumie tez. wczoraj to byla mała uliczka, ale co by było jakby była to ruchliwa ulica? wole nie myslec.

Probowalam tez na rolkach, ale do tego nigdy bym sie sama nie odwazyla. Zawsze musze wziasc kogos do pomocy :p

Widzialam kiedys faceta jadacego na rolkach, ktorego ciagnely dwa wielkie mastify, nawet nie musze mowic z jaka predkoscia on jechal. Normlanie cos niezwyklego :P
O matko, to nieźle to musiało wyglądać :lol:
Ja nigdy z psem nie jeździłam na rolkach, jedynie na rowerze... wygodniej i bezpieczniej ;)

Posted

aleb napisał(a):
O matko, to nieźle to musiało wyglądać :lol:
Ja nigdy z psem nie jeździłam na rolkach, jedynie na rowerze... wygodniej i bezpieczniej ;)

A ja dzisiaj byłam z psem u weta - w Gdańsku - bo na naszych nie mam co liczyć. Ogólne sprawdzenie nerek, wątroby i trzustki. Wątroba i nerki idealnie, w trzustce enzymy ma ok, ale coś tam ma podwyższone, co może oznaczać lekkie zapalenie - w razie czego dostaliśmy tabletki na pare dni... Dla mnie i tak najważniesjze, że niewydolność została praktycznie wykluczona :lol:

A jak rozmawiałam z wetem w Olsztynie, to powiedział, że połowa polskich labów i goldów ma genetycznie chorą trzustkę :-o

Posted

Gazuś napisał(a):

A jak rozmawiałam z wetem w Olsztynie, to powiedział, że połowa polskich labów i goldów ma genetycznie chorą trzustkę :-o

Pierwszy raz to słyszę :roll:

Posted

Sonika napisał(a):
To mnie przestaszylas :crazyeye:

U jakiego weta bylas? Ja tez musze wybrac sie w koncu na jakies badania(krwi, moczu, przeswietlenie stawow itp.)

Byłam u dr. Szatkowskiej :lol: Ona pobiera wszystko, bada, a próbki przekazuje do drugiego budynku do laboratorium :lol:

Posted

a jakis adres lecznicy, dzielnica? Ja tam nie znam zadnego weta, nie liczac mojego(niestety u niego nic nie mozna zrobic :roll: )

No i moje podstawowe pytaniw, ile placilas za badanie?

Posted

Jest to lecznica na ulicy Kaprów 10.
Za całą wizytę zapłaciłam 175 zł ale to był koszt całej wizyty i leków ( wizyta, badanie z krwi na trzuste, morfologia, badanie kału, antybiotyk w zatrzyku i tabletki- na to prawdopodobne zapalenie - i taki płyn i puder, bo coś mi się w pachwinach porobiła, od odpaarzenia prawdopodobnie + ogólne sprawdzenie psa )
Warto jechać, do tej Pani dr - jest przemiła, kompetentna, dużo tłumaczy, wyjaśnia, rozmawia, ma fajne podejśce do psa.

A prześwietlenia (z wpisem - wpis 100zł) + badanie serca to było chyba 250 zł :lol: - u dr Bandury w Gdyni Chyloni. Super lekarz - nie zależy mu tylko na kasie.
(Przykład? Chociażby to, że za badanie serca dwóch psów powinien zakasować 100zł. Zrobił to za 50 zł + szczeniakowi zbadał serduszko gratis.)

Posted

hmmm, a jaka dzielnia Gdańska, bo nie kojarze tej ulicy :eviltong:
W tej pierwszej lecznicy mozna zrobic rowniez przeswietlenie stawow, czy lepiej w tej drugiej? :P

Trzymam, trzymam kciuki, mam nadzieje, ze piesio zostanie tatusiem :razz:

Posted

Sonika napisał(a):
hmmm, a jaka dzielnia Gdańska, bo nie kojarze tej ulicy :eviltong:
W tej pierwszej lecznicy mozna zrobic rowniez przeswietlenie stawow, czy lepiej w tej drugiej? :P

Trzymam, trzymam kciuki, mam nadzieje, ze piesio zostanie tatusiem :razz:

My byliśmy najpierw na prześwietleniach, później na badaniach, więc nie wiem czy można tam wynokanć prześwietlenie, ale sądząc po zaopatrzeniu to tak :lol: A ul Kaprów jest w Gdańsku Oliwie, bardzo blisko SKM :lol:

Posted

ja nie cucciola, ale powiem, ze piesek juz sie dawno urodzil(nawet dwa, reszta suczki) Cucci obecnie jest w Polsce i byla u swojego maluszka :loveu: