cuciola Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 fotki maluchow...http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3018&page=130 Quote
KarolinkaAndRoni Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 i wszyscy labko i goldeno maniacy poszli spac:( Quote
aaliw Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 KarolinkaAndRoni napisał(a):i wszyscy labko i goldeno maniacy poszli spac:( Ja jeszcze nie spie :p Quote
cuciola Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 ja dzisiaj jeszcze musze wypakowac walizki...wiecie co..okazalo sie ze moj TZ ma egzamin ten wazny pod koniec czerwca wiec jak dobrze pojdzie to jednak zamiast 22 pojedziemy 14..oby to sie udalo...bede musiala sie teraz duzo uczyc (2 ksiazki razy 1000 stron) masakra! ale postaram sie pisac o nowosciach Quote
KarolinkaAndRoni Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Ja tez Ci wspolczuje.Ja narazie mam dluuugie wakacje i musze za jakas praca sie rozejrzec:) Quote
cuciola Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 hihi jak to dobrze maturzystom! ja rok temu to sie zdazylam do wloch przeprowadzic i wiele ciekawych rzeczy porobic :P Quote
KarolinkaAndRoni Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ja jestem za...ostatnio prawie nic tu sie niedzieje:( Quote
Gazuś Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 No to się zacznie dziać :lol: Dzisiaj OFICJALNIE zaczęłam poszukiwania hodowli, z której będę miała drugiego Goldena (albo Goldenkę. Zobaczymy :lol: ) Quote
Gazuś Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 I taka mała wiadomość, żebyście się cieszyli: Stawy biodrowe - A Stawy Łokciowe - prawy - 0, lewy 0 Wyniki znałam, ale dzisiaj dostałam na papierku :lol: Hip, hip, hura :evil_lol: Czyli badania - odchaczyć :evil_lol: Quote
URIA Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 No no GRATULACJE:multi: :multi: :multi: Fajnie wam, że macie juz to za sobą. Quote
Sonika Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Rowniez gratuluje :multi: Ja rowniez w koncu musze sie umowic na te badania :roll: Quote
URIA Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Gazuś napisał(a):A Wy Tofkę prześwietlacie? Waham się, tzn czy zrobić to za niedługo czyli jak będzie miała 6 miesiecy czy poczekać...Problem polega na tym, że po dłuższych spacerkach ona jakby kuleje na przednią łapę - piszę "jakby", bo to jest takie mało zauważalne i chwilowe bardzo i nie wiem czy mi się nie wydaje....dodatkowo ciężko wstaje z rana - i tu też nie jestem pewna czy to poprostu nie jest efektem porannej sztyności, bo w dzień po drzemkach nie ma takich problemów. Ogólnie się boję i zaczynam chyba świrować i widzieć rzeczy. Nie wiem co zrobić, bo z jednej strony badanie rozwiałoby moje wątpliwości a z drugiej to jednak stres dla psa i glupi jaś...ehhh...Chciałabym dla niej jak najlepiej. Sterylka też mnie stresuje - mam palpitacje serca jak sobie pomyślę, że coś może pójść nie tak... Quote
Gazuś Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ja mam taką zasadę odnoście badań mojego (i tego przyszłego) psa: *Jak są jakieś złe objawy (ciężkie wstawanie, kulenie), wzmożone ryzyko zachorowania (rodzeństwo chore)- jadę i prześwietlam szczeniaka. Jak pies zachowuje sie normalnie, nie ma ani jednej oznaki choroby- to pierwsze prześwietlenie dopiero u dorosłego (hodowlanego). Głupi jaś raczej nie zaszkodzi. Jak ja byłam, to był prześwietlany pół roczny pies i nawet się nie przejął. A po głupim jasiu zwyczajnie zasypiał. Quote
cuciola Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 ja zalecam przeswietlac...nawet przed 6 miesiacami bo w razie jakby sie cos stalo to mozna szybko interweniowac i hamowac chorobe! to tak jak z dzieckiem..lepiej wiedziec od razu na czym sie stoi gratulacje Gazus ..no no..drugi goldenek albo goldenka...hmm..Maciachowa ma teraz szczeniaki wiem bo Goldenmanka tez chciala..albo nada chce kupic Quote
Gazuś Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='cuciola']ja zalecam przeswietlac...nawet przed 6 miesiacami bo w razie jakby sie cos stalo to mozna szybko interweniowac i hamowac chorobe! to tak jak z dzieckiem..lepiej wiedziec od razu na czym sie stoi gratulacje Gazus ..no no..drugi goldenek albo goldenka...hmm..Maciachowa ma teraz szczeniaki wiem bo Goldenmanka tez chciala..albo nada chce kupic Pisałam do Maciachowej (nazwa z LMG się przyjęła :lol: ), ale z tego miotu psa nie wezmę. Jak pierwszego wypatrzyłam "na kilka dni przed" to z drugim będzie tak, że wybieram "baaardzo przed". Nie liczę drugi raz na szczęśliwy przypadek losu, więc chce staranniej dobierać. Suczki od Pani Kasi nie wezmę napewno - Kiwi i Doc to przyrodnie rodzeństwo, a jak bym brała sukę, to nie wykluczam skojażenia jej z moim psem (jak będą "pasować", suka będzie całkowicie zdrowa itp). Zobacze jakim psem Kiwi będzie kryta za rok, może bym wzieła psa, chociaż wolałam mieć psa niespokrewnionego z moim. Tutaj przepraszam Panią Kasię, że zawracałam głowę trochę. Ale lepiej się rozeznać we wszystkich hodowlach. Z polskich odowli, mam kilka "priorytetów", ale jednak bardziej mnie ciągnie do zagranicznych psów. Baaaaardzo wpadła mi w oko jedna duńska hodowla. Z tego, co wiem, nie ma z tym przydomkiem psów w Polsce... Psy piekne, zdrowe, nie wystawiane wielokrotnie, a jeśli już to ze znacznymi osiągnięciami. Narazie to mój nr 1. Cóż, teraz pisać maile :lol: Zna ktoś dooooobrze angielski? :lol: Bo nie chce stracić na jakiś głupich błędach, a znając mnie... Quote
Gazuś Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Kwestia drugiego psa się rozwija, dzisiaj wszytsko uzgadniałam z rodzinką. Dostane się na wet (4 lata... Ja się kłóciłam, że chce za 3), to dostaje w rękę kase i bilecik do Danii. Teraz tylko nawiazać kontakt z hodwcą i naaamawiać, żeby mi psiaka sprzedał. Quote
Gazuś Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Tak jak pisałam - ja planowałam szczeniaka za jakieś trzy lata, rodzina sie uparla, że za cztery, nie wcześniej. Z tą różnicą, że jak chcę dobrego szczeniaka z dobrej zagranicznej hodowli, to jednak muszę zdobyć zauwanie tych hodowców, kto wie, może wcześniej do Nich pojechać. Drugi pies będzie wybierany tak rozważnie, jak tylko mogę. Quote
cuciola Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 moze z wloskiej hodowli? nie znam za bardzo hodowli goldenow ale jakby ci cos wloskiego w oko wpadlo to oferuje nocleg pod Mediolanem :P Quote
Recommended Posts