elik Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Kulka jest w Warszawie na SGGW Ano :) A jakie planu są co do niej ? Co zamierzacie ? Tymczas - na jak długo i co potem ? Quote
auraa Posted April 16, 2015 Author Posted April 16, 2015 Po pierwsze musimy ją skutecznie wyleczyć. Nie jest dobrze.. Potem będziemy myśleć jak jej nie oddawać Quote
elik Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Po pierwsze musimy ją skutecznie wyleczyć. Nie jest dobrze.. Potem będziemy myśleć jak jej nie oddawać Myślę, że dobrze byłoby już pomyśleć i ewentualnie przygotować wyjście suni z kliniki. Tak na szybko nic dobrego się nie załatwi :( Quote
inka33 Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Myślę, że dobrze byłoby już pomyśleć i ewentualnie przygotować wyjście suni z kliniki. Tak na szybko nic dobrego się nie załatwi :( Ale teraz chodzi właśnie o to, by z kliniki wyszła jak najszybciej, a nie po drugiej operacji. :/ Co to za życie, takie szpitalne, dla takiej kruszyny... :( Quote
Nutusia Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Ja podtrzymuję propozycję swojego wstawiennictwa w naszej lecznicy... Quote
Mazowszanka13 Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 Wysupłałam kolejne 150 zł z bazarku, bo Henio na którego min.był bazarek nadal na wolności. Przelałam na konto auraa.http://www.dogomania...-kraba-i-henia/ Quote
auraa Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Dziękuję bardzo. Nie mam dobrych wiadomości :( Sunia wczoraj miała zrobioną biopsję. Okazuje się, że to nie jest druga przepuklina. To zmiana nowotworowa, która uaktywniła sie po pierwszej operacji. Brzuszek wygląda o wiele lepiej ale widac było cały czas, ze coś jest nie w porządku. Poniewaz dotychczasowe badania nie wskazują aby pojawiły sie jakieś przerzuty ,postanowiłyśmy dać jej szansę. W poniedziałek Kulka przejdzie kolejną operację. Będzie ja operował dr, Sterna,który jak wiemy jest nie tylko doświadczonym ortopedą ale również chirurgiem. Będą tam równiez doświadczeni anestezjolodzy. Losem suni bardzo przejęła się jedna z pracujących w szpitalu osób i poprosiła tych lekarzy o pomoc.. Bardzo się denerwuję losem kuleczki ona nic dobrego w życiu nie zaznała a teraz to! Cioteczki , sunia pilnie potrzebuje jakiegoś tymczasu. W takiej sytuacji zrobimy wszystko aby na wieś nie wróciła, tylko co z nią zrobić?????? Quote
elik Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Dziękuję bardzo. Nie mam dobrych wiadomości :( Sunia wczoraj miała zrobioną biopsję. Okazuje się, że to nie jest druga przepuklina. To zmiana nowotworowa, która uaktywniła sie po pierwszej operacji. Brzuszek wygląda o wiele lepiej ale widac było cały czas, ze coś jest nie w porządku. Poniewaz dotychczasowe badania nie wskazują aby pojawiły sie jakieś przerzuty ,postanowiłyśmy dać jej szansę. W poniedziałek Kulka przejdzie kolejną operację. Będzie ja operował dr, Sterna,który jak wiemy jest nie tylko doświadczonym ortopedą ale również chirurgiem. Będą tam równiez doświadczeni anestezjolodzy. Losem suni bardzo przejęła się jedna z pracujących w szpitalu osób i poprosiła tych lekarzy o pomoc.. Bardzo się denerwuję losem kuleczki ona nic dobrego w życiu nie zaznała a teraz to! Cioteczki , sunia pilnie potrzebuje jakiegoś tymczasu. W takiej sytuacji zrobimy wszystko aby na wieś nie wróciła, tylko co z nią zrobić?????? Boże kochany Chciałabym tak, wielu psiakom pomóc, a mam tylko jedno miejsce i to obecnie zajęte przez tymczaskę :( Ludzie kochane zlitujcie się nad biedactwem :( Edit Może jednak hotelik, albo DT. Sunia ma trochu kasy, jeszcze trochu dojdzie z trwających bazarków. Pobyt w klinice też kosztuje i nie wiem czy nie więcej niż DT. Quote
Poker Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Biedna sunia. Może z nowotworem nie będzie tak źle.Tylko co potem? Czy któraś z Was zna osobiście dr Sternę?potrzebny jest z nim kontakt w sprawie Lizy , która przebywa u Murki. Quote
auraa Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Kulka jest w dobrej formie ma apetyt lubi spacerki ale widać, ze jest obolała. Ma kłopot ze wstawaniem, widać, że chroni brzuszek. Co z nią zrobić??? Quote
elik Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 ... Każdy dzień na SGGW to pieniądze a po za tym gdyby nie codzienne odwiedziny Krysi ona nie zawsze była by wyprowadzana na spacer, bo czasami nikt nie ma na to czasu.... Cioteczki pomyślcie, może ktoś znajdzie miejsce na ok.2 tygodnie dla małej suni? :( Czy macie jakieś lokum dla suni po tych dwóch tygodniach ? Kulka jest w dobrej formie ma apetyt lubi spacerki ale widać, ze jest obolała. Ma kłopot ze wstawaniem, widać, że chroni brzuszek. Co z nią zrobić??? A co z operacją, co mówią lekarze kiedy może się odbyć ? Quote
auraa Posted April 18, 2015 Author Posted April 18, 2015 Operacja zaplanowana jest na poniedziałek, jak najszybciej! Quote
agat21 Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Z tego tymczasu, o którym myślałam będą nici niestety :( Szukam dalej:\ Quote
auraa Posted April 19, 2015 Author Posted April 19, 2015 Tymczas jest bardzo potrzebny. Dziś pojechała do niej Marzena, później będzie Krysia ale co dalej? Sunia potrzebuje jednej osoby, spacerów , zainteresowania i opieki! Trzeba ją obserwować po tej operacji... Quote
auraa Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 Trzymajcie kciuki. Dziś ważą sie losy suni. Po operacji nie mamy jej gdzie zabrać :( . Bez tymczasu jej los jest niepewny...... Quote
elik Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Trzymajcie kciuki. Dziś ważą sie losy suni. Po operacji nie mamy jej gdzie zabrać :( . Bez tymczasu jej los jest niepewny...... Aura, czy oprócz pisania na trym wątku, że sunia potrzebuje tymczasu, robisz coś więcej, aby go znaleźć ? Pisanie tu, że sunia potrzebuje DT niczego suni nie przyniesie. Quote
auraa Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 Oczywiście, ze robię. Niestety straciałm dwa tymczasy , przez suczki z ADHD, które pożarły wszystko włącznie z drzwiami....Dzwonię i pytam ale bez skutku... Quote
elik Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Oczywiście, ze robię. Niestety straciałm dwa tymczasy , przez suczki z ADHD, które pożarły wszystko włącznie z drzwiami....Dzwonię i pytam ale bez skutku... Kurcze mam młoda, małą, ładną tymczaskę - 120 ogłoszeń i nikt o nią nie pyta :( Gdybym znalazła dla niej dom, wzięłabym Klusie na tymczas. Quote
agat21 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Przepraszam, że rzadko jestem u Klusi, mam okropną sytuację z kotką chorą na nowotwór i od 2 dni jestem trochę w innym świecie. Trzymam jednak z całej siły kciuki za Kuleczkę, za jej operację. Czekam na wieści. Quote
auraa Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 Sunia juz po 2 godz operacji.zmiany objely rowniez tkanke miesniowa.sunia odpoczywa.jest zacewnikowana,trzymajcie mocno kciuki za malutka zeby dala rade. Teraz trzeba czekac Quote
elficzkowa Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Niech będzie dobrze. Biedna, tyle się nacierpi. Quote
Recommended Posts